Şimdi Ara

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
6
Favori
17.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Can_R6

Geçen aldım anneme kullanıyor gayet memnun

kaça aldınız inşalalh o 2300 verenlerden değilsinizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaniolurbence

quote:

Orijinalden alıntı: mmmashm

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: javaprof

quote:

Arkadaşlar biz kardeşime bütçemiz yettiği için 5s aldık dün sipairş veerdik daha gelmedi size bir sorum olacak acaba 5s ve 5se arasında çok büyük bir uçurum mu var acaba?

hemde koskoca bir uçurum var geçmiş olsun 2016 yılında o işlemcili telefon alınır mıydı hiç mi düşünmedin sen.

ben o zaman iadeedeyim hiç açmadan hocam

yalnız arada fiyat farkıda var. hepsiburada.com'da iPhone 5S 1400 TL iken, bu iPhone SE 1999TL den piyasaya çıkıcak.

evet hocamda artık mecburen verecez içim hiç rahat etmez vallaha

hocam bence acele etmeyin biraz düşünün. 4 inch bir telefona 1999 TL vermek, biraz garip.

kardeşinize aldığınızı söylediniz, ilerde büyük ekranlı bir telefon isteyebilir. çünki artık sokaktaki 7-8 yaşındaki çocuklarda bile 5.5 inch dev telefonlar var. iyi düşünün bence. hayırlısı olsun.

Haklısın hocam 600 tl fiyat farkı gerçekten fazla 5s kardeşimi 2 yıl götüreecğini düşünüyorum vazgeçtim iptal etmekten

kafanızı karıştırmak istemem ama ben olsam iptal ederdim herhalde.

yeni bir model çıktığı için 5S'in fiyatı düşer biraz daha ucuza alırdım.

ek olarak 5S in pilinin çok çabuk bittiği ve İOS9 ile cihazın biraz zorlandığı söyleniyor. iyi düşünmek gerek.

kafanız şimdi iyice karıştı :D

Hocam haklısınız ancak işte btçe maalesef el vermiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: endmov3

Türkiyedeki vergi sistemini dogru buluyorsan sana birsey diyemem. Adamlar asgari ücretinin 3/1 ile su cihazi alirken biz 1.5-2 maaş ile alabiliyoruz. Ama gel gör ki apple türkleri sevmiyor kazikliyor kafalar piril piril.

tabi ki vergi vereceksin amerikalılarda vergi veriyor ek vergi falan gelecekti o da gelmedi yani her zamanki vergiler bunlar şimdi bir tek devlet apple dan mı vergi alıyor hayır samsungdan da alıyor ama samsung ve lg türkleri kazıklamaıyor çünkü batılılar gibi türk düşmanı değiller avrupadaki fiyatı ne ise buradaki fiyatı da o.699 euroluk cihaz nasıl burad 2700 liraya satılıyor da 399 dolrlık cihaz 2000 liraya satılıyor hiç sayısal analiz istatistik ve olasılık gibi dersler almadın mı akıl var fikir var.

Samsung ve lg Türk sevdalısı ha

Bro s7 avrupa da 700 euro çevir 2250 lira yapar bizde ne kadar 2800 arada 550 lira fark var.Mediamarkt kâr etmiyor mu almanya vergi almıyor mu ?

Türkiye şartlarında hiçbir telefon 2000 liradan fazla etmez tamam samsung ve lg apple a nazaran bir tık daha ucuz satıyor ama bu onları aklamaz.

Türkiye yi enayi yerine koyup exynos işlemci ve dandik kamera sensörlü cihaz gönderir.

Yurtdışında s7 alana gear vr verir Türkiye de ise kılıf.

Yine yurtdışına göre daha fazla para verirsin vs vs.

Tabi birde dünya 19.cu su ekonomimiz var 13 sene önce dolar 1.25 ti şimdi 3 lira napıcan.

En önemlisi ise Türk'ün Türkten başka dostu yoktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 21 Mart 2016; 22:55:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya 4" ekran standart falan değil arkadaş. Zamanında iyi ekran boyutuydu ama küçük ekran severler nedir arkadaş, kandırmayın kendinizi, yok illa kandıracaksanız da gidin 5S alın, bu kadarda enayi olmanın anlamı yok be.
    4.7" - 5" gayet standart bir ekran boyutudur(bence).Ama bu resmen yersen kampanyası olmuş. Efsane tasarım üzerinden pay çıkarma çabasından başka bi' şey değildir, aç gözlülüktür. Hele ki Apple'ın 16-64 GB şeklindeki saçma fiyat politikası da tam müşteriyi enayi yerine koymaktır. Koysana 32GB adam gibi. Yooook olmaz 16 ile 64 arasına nasıl fiyat farkı kösebiliriz ki o zaman değil mi? Gün gelecek bu firma üzerindeki hayranlığı tiksintiye bıraktıracak bence, bu müşteriyi enayi yerine koymacılık ve para gözlülükle. Gerçi insanlarda bu statü manyaklığı oldukça işine yaramayan şeye çok para vermeye doyamaz da neyse.
  • 5s aldım ben 1500 tl ye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 302sino

quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

Gerçekten küçük ekrana ihtiyacı olan insan için fiyatıda, özellikleri de mükemmel. iPhone 6S ile tüm özellikleri neredeyse aynı.

Ama benim gibi büyük ekran seviyor veya bana her ekran uyar sorun yok diyorsanız millet 2000 TL ye Note 5 alıyor ki her yönüyle SE'den kat kat üstün.

Edit: Bir de 3 TL den hesaplanan dolar kuruyla bile 1200 TL yapan cihaz 2000 TL ile ülkemize nasıl geliyor anlamış değilim. Tamam bizdeki vergiler fazla kabul ama bu kadar da değil. Telefonun fiyatı ülkeye girerken iki kat artmış resmen...

Edit 2: Şuan yurt dışında Z5 Compact fiyatı 430 dolar, ülkemizde ise 1700 TL ye satılıyor. Apple nasıl oluyorda 400 dolarlık telefonu 2000 TL'den getiriyor ülkemize? Apple Türkiye iyice sömürücü bir hal aldı. Bir de Apple Store açılsada fiyatlar yurt dışı ile yaklaşsa diye düşünüyorduk. Apple Store geldi fiyatlar iyice azdı!!!!

İşte forumdaki bazı tuhaf insanlara anlatamadığım bu. Millet sanıyor ki Amerika veya Avrupa'da vergi alınmıyor. Tamam ben de kabul ediyorum Türkiye'deki vergiler daha fazla eyvallah ama bu Apple gibi firmaların özellikle ülkemizde fahiş karlar koymasını haklı çıkarmaz. Şimdi yine bi fanboy'la uğraşacağımı biliyorum ama yazmak zorunda hissediyorum nedense. Maalesef üniversite okumak da insanın cahilliğinden hiçbir şey eksiltmiyormuş. Forumun bana bunu öğretti.

Vergi hikayesi ithalatçıların işine geliyor. Telefon başına 160 tl alınıyor benim bildiğim başka bir vergi de yok. Ama Apple dayıyor ekstra karı bunlarda devlete sövüyor.

• hava atacak tayfa rose gold se satışlarını patlatır,diğer türlü herkes cihazı 5s zannedecek
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    1999 tl lik telefonun 581 TL si devletin vergi ve kdv yazıyor vergi çıkınca 1431 TL yapar. A B D 400+ vergi ile 420 dolar olur. Hatta daha fazla. 1250 tl olur. 1431-1250=181 TL fazlaya satılıyor. Türkiye içinde normal adamlar bazı ülkelere daha pahalı satıyor. Fiyatlar gayet normal. İphone 6S te 831 tl vergi var. Arabada benzinde hep aynı. Üretmeyen toplum olursa devletin koydugu ağır vergilere maruz kalırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazall -- 21 Mart 2016; 23:19:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepestroots

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: endmov3

Türkiyedeki vergi sistemini dogru buluyorsan sana birsey diyemem. Adamlar asgari ücretinin 3/1 ile su cihazi alirken biz 1.5-2 maaş ile alabiliyoruz. Ama gel gör ki apple türkleri sevmiyor kazikliyor kafalar piril piril.

tabi ki vergi vereceksin amerikalılarda vergi veriyor ek vergi falan gelecekti o da gelmedi yani her zamanki vergiler bunlar şimdi bir tek devlet apple dan mı vergi alıyor hayır samsungdan da alıyor ama samsung ve lg türkleri kazıklamaıyor çünkü batılılar gibi türk düşmanı değiller avrupadaki fiyatı ne ise buradaki fiyatı da o.699 euroluk cihaz nasıl burad 2700 liraya satılıyor da 399 dolrlık cihaz 2000 liraya satılıyor hiç sayısal analiz istatistik ve olasılık gibi dersler almadın mı akıl var fikir var.

Samsung ve lg Türk sevdalısı ha

Bro s7 avrupa da 700 euro çevir 2250 lira yapar bizde ne kadar 2800 arada 550 lira fark var.Mediamarkt kâr etmiyor mu almanya vergi almıyor mu ?

Türkiye şartlarında hiçbir telefon 2000 liradan fazla etmez tamam samsung ve lg apple a nazaran bir tık daha ucuz satıyor ama bu onları aklamaz.

Türkiye yi enayi yerine koyup exynos işlemci ve dandik kamera sensörlü cihaz gönderir.

Yurtdışında s7 alana gear vr verir Türkiye de ise kılıf.

Yine yurtdışına göre daha fazla para verirsin vs vs.

Tabi birde dünya 19.cu su ekonomimiz var 13 sene önce dolar 1.25 ti şimdi 3 lira napıcan.

En önemlisi ise Türk'ün Türkten başka dostu yoktur...

world gdp economies ppp yazdığında google da çıkan şey 2014 tabolsu şu anda 19 değil 17. sıradayız hollandayı yeni geçtik ama aramızda çok az fark var suudi arabistan ve hllanda bizi geçerse yıl sonunda yeniden 19 oluruz.şu anda 918 milyar dolar gibi bir rakam söz konusu.ama tam emin olabileceğim bir 2016 kaynağı bulamadım.

• İphone 4s kullanıyorum 9.2.1 güncellemesini de yaptım telefon akıyor bu apple gerçekten işini en iyi şekilde yapıyor yahu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Dünyayı bilmem de bu cihaz bu fiyatı ile Android cihazlara çok ciddi darbe vurur Turkiye'de.

Her ne kadar çoğu kimse bunu kabul etmese de sırf adi iPhone markası Apple olduğu için bile çok fazla satıyordu. Anacak son kurlar, acımasız vergiler ve Apple'in burnundan kil aldirmayan kar politikası nedeni ile ciddi bir kayba uğramıştı Türkiye de.

Çok net iddia ediyorum bu iPhone 1.500 ila 2.500 TL arasındaki Android pazarına çok ciddi darbe vuracak. Hatta dünyada bu darbe daha da şiddetli olabilir zira dünyanın bir çok bölgesinde bizdeki kur derdi ve özellikle vergiden vergi alan bir sistem yok.

Bekleyip göreceğiz. Sonuçlar 3. Çeyrek finansal raporlarında göreceğiz.

General Mobile 5 Plus varken bu telefon android cephesine hayatta darbe vuramaz.

Gör bak demedi deme General Mobile 5 Plus bu telefondan daha fazla satacak.

2016 yılında 4 inch, ekranı hd bile olmayan telefona 1999TL vermek saçmalık hatta neyse bunu demiyim bende kalsın.

399 Dolarlık telefonu Türkiye'de 1999TL den satmak resmen küfürdür.

Kamera nerde?

iPhone 5s 2015 de 30 milyon satmis. Yani Samung Galaxy S6 ailesi kadar. General Mobile nerenin kazası imiş?

Gerçi keşke dediğin olsa. Yerli bir firmanın boyle bir başarıya ulaşmasından çok mutlu olurum. Umarım dediğimiz gibi olur ama çok gerçekçi değil bu dilek.

hocam yanlış anladınız, ben Türkiye için bahsettim.

iPhone 5S Global bir model ve nerdeyse tüm dünyada satıldı, tabiki de General Mobile'i geçmiştir...

Ben Türkiye pazarı için konuşuyorum. General Mobile 5 Plus ciddi anlamda fiyat/performans telefonu fiyatıda gerçekten uygun.

Tahminimce [Türkiye Pazarında] GM5PLUS satışları iPhone SE'nin satışlarını geçecektir.

siz bu telefon android pazarına darbe vurucak demiştiniz, ben ona hitaben yorum yaptım.

general mobile artık global bir firma.

• 1999 üzerinden vergi hesaplaması yapmak kadsr saçma bir şey olamaz. Hesaplamayı 400 dolar üzerinden yapacaksınız. Yani 1200 TL'den. Apple 1999'dan satmaya kalkarsa tabi o kadsr vergi yüklenir sırtına. He birde bu 400 dolar içinde Amerika da uygulanan vergi tutarı zaten mevcut. Vergili fiyata vergi ekleyerek hesaplama yapmakta daha da büyük saçmalık.

Hiç hesaplama işlerine gerek yok. Başka bir telefon üretici yurt dışında 430 dolar olan telefonu 1700 TL'den ülkemizde satabiliyorken, 400 dolar olan telefonu 2000 TL'ye satmaya çalışan Apple'a "Suç Apple'ın değil hep vergi bunlar." demek bakar kör olmaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 yıldır beklenen telefon nihayet geldi
  • Bu fiyata hiçbir anlamı yok , zengin yaşlı adamlar genç sevgililerine falan alır belki.. İPhone 5s i piyasadan çekerse iş değişir tabiki..

• Adamlar elde kalan kasları ekranları değerlendiriyor.

• Ön siparisden kac hafta sonra piyasaya geliyor bilenler bilgilendirebilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Yıl olmuş 2016 ve 1 GB bellek.

6a 2 gb ramiyle tum android ailesini mal ediyorsa se 1 gb ramiyle gayet samsung a serisi gibi rakiplerinin eline verir.

• Ram 2 olsaydı cidden efsane olurdu. Tip güzel boyut güzel ama parası fena , hoş biz ülke olarak çok zengin olduğumuz bide dokunmaz (!)

• Hadi beyler yemeden içmeden gidip iPhone alıyoruz. Gerçi ekran Full HD değil, HD bile değil, dizayn birazcık demode ama olsun sonuçta Apple bu. Hemen alıyoruz, yayalım.

• Arkadaslar farkindamisiniz ama su an piyasanin en guclu islemcisi a9 ve adamlar bu islemciyi 4" telefonda sunuyor. Performans olarak rakipsiz olacaktir net.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.