Şimdi Ara

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
6
Favori
17.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şarzı kaç gün gidiyor normal kullanımda.?
  • kendi kucuk fiyati buyuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biclioch

quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: Xtrud

Adamlar 4 sene önceki tasarımla yeni telefon çıkarıyorlar helal olsun.

Senin o çok övdüğün sony z3+'ya kadar tuğla tasarımlı birbirinin aynısı telefon çıkardı hiç laf ettiğini görmedim

Konuya gelirsek hayatta o kadar küçük telefon kullanmam ama küçük sevenler için bayağı iyi olmuş (eğer ram 2 cigolayt ise) Fiyatıyla da şu ana kadar ki en ucuz iphone oldu sanırım 400 dolarla

şu tasarımları görüyor musunuz?

çingene pazarından çıkma ürünler gibi, 3 ayda bir rezalet tasarımları şişirilmiş ramle ekran bilmem nesiyle satıyorlar 2000 bin 3000 bintlya.

havuzda aa bak suyun içinde foto çöküyooozz diyenler gösteriş meraklısı değil de apple kullananlar mı statü meraklısı?

yahu 1 tane telefon söyle apple dan daha estetik tasarımı olan, hepsi istisnasız takoz şunların, belki biraz htc iyi.

ios la yarışacak sistem yok zaten, retina ekran da döver sizin o telefonlarınızı.

retina ekran ne demek biraz o teknolojiden dh foruma bahseder misin.
    bahsedemezsin böyle bir teknoloji yok çünkü.sadece apple ın var olduğunu söylediği bir şey ve insan gözünün görebildiği sınır anlamında kullanılıyordu. yaklaşık 21 sene önce displaymate şirketini kuran ve bu zamana kadar şirketin başkanlığını yöneten, bu alandaki uzman isimlerden dr. raymond soneira; iphone 4'ün ekranının önemli bir adım olduğunu ancak apple'ın retina hakkında ortaya attığı iddia doğru olmadığı söylüyor. soneira'a göre yaklaşık 10-12 inç uzaklıktaki bir ekran için retinanın algıladığı piksel sayısı inç başına 447 yani iphone 4'ün sahip olduğu piksel sayısından yaklaşık %37 daha fazla.

amoled lcd gibi kavramlar gerçekten noterden onay almış ve farklılaşım yaratmış teknolojilerdir apple retina ekran kullanmaz ıps ekran kullanır ama farklı olsun diye inç başına 326 pixel kullanımına retina demiştir.bu noter tasdikli bi teknoloji değil başka telefonlarda inç başına 326 pixel kullanabilir.ama retina dı patentlendiği için retina ekran diyemezler.her şeye inanmayın.

---alıntı----
    HD, however, is relatively old news in the world of video. Today, the highest quality TV screens have 4K displays, which have 4,000 pixels horizontally. So when Apple launched a 27in iMac with 5,120 horizontal pixels in 2014, it used the same naming convention and called it ‘Retina 5K.’ In October 2015, it launched a 21in iMac with a horizontal resolution of 4096 pixels (and a pixel density of 218ppi), and called its display ‘Retina 4K.’

Which Macs, iPads and iPhones have Retina displays?
    Retina display: iPad Air

As of the end of 2015, the only Apple device (iPod nano excepted) with a built-in display that doesn’t have Retina, at least as an option, is the MacBook Air. That may be rectified in 2016, or it may be that, following the launch of the MacBook earlier in 2015, the MacBook Air is phased out. There are also a 21.5in non-Retina iMac and the now-ancient MacBook Pro with SuperDrive (which hasn't been updated since 2012).

What about the Thunderbolt display?
    Sadly, despite having launched a 27in iMac with a Retina display in 2014, Apple has yet to upgrade its Thunderbolt display to Retina. Its resolution is 2560 x 1440 pixels. To put that in context, it has the same number of pixels horizontally as a 13in MacBook Pro and horizontally as the 12in MacBook.

While Apple still sells the Thunderbolt display on its website, it’s failure to upgrade it in more than four years would seem to indicate that it has no enthusiasm for promoting it, making it unlikely it will be upgraded to Retina soon, if at all.

Do other manufacturers use Retina?
    No other manufacturers use the name Retina – Apple’s lawyers would soon have something to say if they did. But several makers of smartphones and tablets, in particular, have displays with pixel densities which are at least a match for Apple’s devices, and in some cases far exceed it.

Examples include Sony’s Xperia Z5 Premium which has a resolution of 3,860 x 2,160 pixels – just shy of 4K – on a 5.5in screen, giving it a pixel density of a monstrous 806ppi. And Samsung’s Galaxy S6 has a resolution of 1440 x 2560 pixels – known as Quad HD or QHD — on a 5.1in screen, giving it a pixel density of 577ppi.

---burası önemli----
    Whether there’s any point in having 4K and QHD resolutions on a smartphone is debatable. If Steve Jobs’ assertion was right and 300ppi on a smartphone is enough to make pixels invisible, then squeezing in more pixels would seem to be redundant.

A Retina display then is not one with the highest resolution available, but may be the optimal balance between image sharpness and the power needed to provide those images.

---burası önemli----
    ---alıntı---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 23 Mart 2016; 14:47:57 >

• Yeni modellerin uçuk fiyatlarını meşrulaştırmak için araya konulmuş olmasa da olur bir model.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

quote:

Orijinalden alıntı: tachyon

Ulan alıntı yapmadan, cevap vermeden kokak dövüşen Apple çakalı. 50 dolar olmasın da 100 dolar olsun. Sen bunu 4 ile çarpıyorsun. Apple dediğin firma dünya üzerinde nakit rezervi en fazla olan firma. Niye biliyor musun? Senin gibi çakalları yada günümüz diliyle isheepleri iyi söğüşlediği için.

Bana gelmiş argeden falan söz etmiş, böyle söylerse firmayı daha iyi savunacağını düşünüyor her halde. Sana çarpı dört diyorum okuman yazman var mı? Hangi sektörde böylesine kar marjı ile satış yapılıyor. Söyler misin? Söyle de biz de girelim o işe. Adamın aldığı maaş belli. Apple denen soyguncu bilişim faşisti firmanın nakit rezervi belli, hala gelmiş üç kuruş maaşınla alacağın boktan bir telefon için çarpı 4 katı kar marjı ile sana yağlı geçireceği Apple'ı savunuyorsun. Vatan savunması olsa bu kadar savunmazsınız.

O kadar cahil ve cahillik egosuna sahipsinki sana ayrıntılı cevap vermeye tenezzül bile etmem , vaktimi harcayacak daha faydalı alanlar var. Senin aynı versiyondan zaten bir tane var ülkede, sabah akşam tv de cahilce atıp tutuyor , onu örnek almaya devam edin , çok iyi yerlere gelirsiniz.
    Zeka ,bilgi ,tecrübe ve en önemlisi de vizyonun olmadan tabi ki x4 profit yapamazsın, sizin gibi adamları aşar bu teknoloji - innovasyon sektörü. Kolay yoldan para kazanma derdindesiniz , iddaa piyango falan takılın siz.

Cahil deyip sana ayrıntılı cevap bile vermeye tenezzül etmem diyen adam bana ego vurgusu yapıyor. Güler misin? Ağlar mısın? Kendi kurduğu cümle içerisinde kendi ile çelişiyor.

Vaktimi harcayacak daha faydalı alanlar var diyen adam
    Sadece bir satır önceki yazdıklarını yalanlayıp 5 satır yorum yapıyor.
    Adamların kapasitesi bir saniye. Balık beyinli diyeceğim balığa hakaret olacak.

Apple denen bilişim faşisti firmanın dikte ettiği kullanım alışkanlığı ile bloke olmuş beyinlerden daha fazlasını istemek zaten mümkün değil.
    Adamların bir de takıntısı teknik terim kullanma üzerine. Teknik terim kullan innovasyon, profit falan yaz. Daha janjanlı gözüksün değil mi?

Türkçe yazsa okuyanların kafasında gerekli etkiyi bırakamayacağını düşünecek kadar da zavallı.

• se = sucker edition

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Eleştiriyoruz ama bu boyutta amiral telefonlar gibi donanımı olan kaç tane telefon var?

tamam bende se almayı düşünüyorum ama compact modelde sonynin eline kimse su dökemez. 3 aydır z5c kullanıyorum full kullanımda pilim gece birleri görüyor. donanım desen zaten mükemmel arayüz çok akıcı. applea geçecek olmanın tek sebebi kamerası ve ses çıkışı. öyle küçük güçlü cihaz yok demek compact serisine ayıp olur...

• quote:

quote:

quote:

Senin o çok övdüğün sony z3+'ya kadar tuğla tasarımlı birbirinin aynısı telefon çıkardı hiç laf ettiğini görmedim

Konuya gelirsek hayatta o kadar küçük telefon kullanmam ama küçük sevenler için bayağı iyi olmuş (eğer ram 2 cigolayt ise) Fiyatıyla da şu ana kadar ki en ucuz iphone oldu sanırım 400 dolarla

çingene pazarından çıkma ürünler gibi, 3 ayda bir rezalet tasarımları şişirilmiş ramle ekran bilmem nesiyle satıyorlar 2000 bin 3000 bintlya.

havuzda aa bak suyun içinde foto çöküyooozz diyenler gösteriş meraklısı değil de apple kullananlar mı statü meraklısı?

yahu 1 tane telefon söyle apple dan daha estetik tasarımı olan, hepsi istisnasız takoz şunların, belki biraz htc iyi.

ios la yarışacak sistem yok zaten, retina ekran da döver sizin o telefonlarınızı.

s6 edgenin tasarımınada takoz dedinya,iphone 6-6s plus ne oluyor o zaman güzellik kraliçesimi,ha bir zamanlar iphone 5'lere kumanda diyende sizin gibilerdi,hatırlatayım,bu arada 6s kullanıyorum

• Birbirinizi yemekten ne çok zevk alıyorsunuz ya :) Herkesin zevki herkesin kendi parası..

Bu kadar düşman olmayın birbirinize, hepimizin cebinden çalan hırsız belli sonuçta, siz kendi işinize kendi mutluluğunuza odaklanın yahu..

iPhone 3GS,5 ve 6 kullandım.

Şimdi ise HTC One M8 kullanıyorum. Telefonumdan fiziksel olarak çok memnunum. O premium hissi, boomsound ses çıkışı, Full HD 5" ekranı ve 32 GB hafızası gerçekten insanı iyi hissediyor. Yani çoğu zaman. Telefonu çok sık kullanmadığım zamanlarda diyelim.

Tasarım olarak Samsung S7 Edge bence harika bir telefon. Muhteşem bir tasarım olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Ama alır mıyım almam. Çünkü android tam anlamıyla kendinden nefret ettirdi. Şimdi daha net anlıyorum ki iPhone değil belki ama iOS'a para vermişim daha önce.

Sayın donanımsever arkadaşlar her şeyin en son teknolojisini kullanmak istiyor. Lakin bulut teknolojisini (artan fiber ve adsl hızlarını kullanan, hatta hani sözde 300 megabitlik harika 4,5g teknolojiyi(şu İPSE'de 150 megabit olan) kullanacak insanlar) ne yazıkki bunu kullanmasını bilmiyor.

Herkesin düşüncesine saygım var ama herkes gelmiş keriz demiş birilerine.. Eh ne diyeyim bi sene sonra aldığı telefonu yarı fiyatına bile satamayana ne demeli.. He şimdi herkes diyecek ben kullanmak için alıyorum diye ama, iPhone'dan daha uzun süre gerçekten sağlam kullanılan telefon var mı ?

Ben daha dün kendi telefonumu cebime koyup arkadaşımın iPhone 5'inden işlemler yaptım. iOS'u bir kez daha özledim. Ben iOS'la daha mutluyum. Şimdi siz laf ettiniz diye mi kendi mutluluğumu bırakıp sizin dediğiniz gibi olacağım. Tek derdiniz millete laf sokmak olmuş. Herkesin ihtiyacı farklı. Değil 6, 10" bile olsa öyle küçük ekranlardan film izlemeyen bir ben neden gidip sırf ekranı büyük diye telefon alayım. Gerçekten merak ediyorum kaç insan gerçektne layığı ile kullanıyor o telefonu ? Gerçekten başkalarına karşı bahsetmek için değil de kendi hisleri için kullanıyor ?

Millete laf atacağınıza ilk önce kendinize bakın.. Herkes kendi için çalışır kendi için uğraşır.. Milletin kerizliği de, zevki de size bağlı değil.. Her şeyi bilmiş gibi davranmak yerine önce insan olmaya uğraşın güzel ülkemin güzel insanları..

• quote:

Orijinalden alıntı: javaprof

quote:

quote:

quote:

retina ekran ne demek biraz o teknolojiden dh foruma bahseder misin.
    bahsedemezsin böyle bir teknoloji yok çünkü.sadece apple ın var olduğunu söylediği bir şey ve insan gözünün görebildiği sınır anlamında kullanılıyordu. yaklaşık 21 sene önce displaymate şirketini kuran ve bu zamana kadar şirketin başkanlığını yöneten, bu alandaki uzman isimlerden dr. raymond soneira; iphone 4'ün ekranının önemli bir adım olduğunu ancak apple'ın retina hakkında ortaya attığı iddia doğru olmadığı söylüyor. soneira'a göre yaklaşık 10-12 inç uzaklıktaki bir ekran için retinanın algıladığı piksel sayısı inç başına 447 yani iphone 4'ün sahip olduğu piksel sayısından yaklaşık %37 daha fazla.

amoled lcd gibi kavramlar gerçekten noterden onay almış ve farklılaşım yaratmış teknolojilerdir apple retina ekran kullanmaz ıps ekran kullanır ama farklı olsun diye inç başına 326 pixel kullanımına retina demiştir.bu noter tasdikli bi teknoloji değil başka telefonlarda inç başına 326 pixel kullanabilir.ama retina dı patentlendiği için retina ekran diyemezler.her şeye inanmayın.

---alıntı----
    HD, however, is relatively old news in the world of video. Today, the highest quality TV screens have 4K displays, which have 4,000 pixels horizontally. So when Apple launched a 27in iMac with 5,120 horizontal pixels in 2014, it used the same naming convention and called it ‘Retina 5K.’ In October 2015, it launched a 21in iMac with a horizontal resolution of 4096 pixels (and a pixel density of 218ppi), and called its display ‘Retina 4K.’

Which Macs, iPads and iPhones have Retina displays?
    Retina display: iPad Air

As of the end of 2015, the only Apple device (iPod nano excepted) with a built-in display that doesn’t have Retina, at least as an option, is the MacBook Air. That may be rectified in 2016, or it may be that, following the launch of the MacBook earlier in 2015, the MacBook Air is phased out. There are also a 21.5in non-Retina iMac and the now-ancient MacBook Pro with SuperDrive (which hasn't been updated since 2012).

What about the Thunderbolt display?
    Sadly, despite having launched a 27in iMac with a Retina display in 2014, Apple has yet to upgrade its Thunderbolt display to Retina. Its resolution is 2560 x 1440 pixels. To put that in context, it has the same number of pixels horizontally as a 13in MacBook Pro and horizontally as the 12in MacBook.

While Apple still sells the Thunderbolt display on its website, it’s failure to upgrade it in more than four years would seem to indicate that it has no enthusiasm for promoting it, making it unlikely it will be upgraded to Retina soon, if at all.

Do other manufacturers use Retina?
    No other manufacturers use the name Retina – Apple’s lawyers would soon have something to say if they did. But several makers of smartphones and tablets, in particular, have displays with pixel densities which are at least a match for Apple’s devices, and in some cases far exceed it.

Examples include Sony’s Xperia Z5 Premium which has a resolution of 3,860 x 2,160 pixels – just shy of 4K – on a 5.5in screen, giving it a pixel density of a monstrous 806ppi. And Samsung’s Galaxy S6 has a resolution of 1440 x 2560 pixels – known as Quad HD or QHD — on a 5.1in screen, giving it a pixel density of 577ppi.

---burası önemli----
    Whether there’s any point in having 4K and QHD resolutions on a smartphone is debatable. If Steve Jobs’ assertion was right and 300ppi on a smartphone is enough to make pixels invisible, then squeezing in more pixels would seem to be redundant.

A Retina display then is not one with the highest resolution available, but may be the optimal balance between image sharpness and the power needed to provide those images.

---burası önemli----
    ---alıntı---

Vurdu gol oldu helal :) not: iphone 6 kullanıcısıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

2012'de ikinci el olarak aldığım iphone 4s'i hala kullanıyorum.Telefona ayıracak 3 bin TL bütçem yok.Bu yüzden istemeye istemeye z5c filan bakmaya başlamıştım.SE benim için harika oldu.2011 yılında üretilen 4s hala kullanılıyor, o yıl üretilen bir android cihazı alanlar şuan 3.telefonunu alıyor.z5c 1800 TL.2000 TL'ye SE almanın nesi enayilik anlamadım?

Tasarım filan diyen olmuş da zaten 4s ve 5s'in tasarımına bayılıyor herkes ve aynı kasaya güncel donanım istiyordu.O da oldu.Daha ne yahu?

hocam bende sizin gibi z5c düşünüyordum bu telefon çıkınca ortalık karıştı şimdi
  • 640p
    1gb veya 2gb ram
    1650mah
    1.2mpx on kamera
    16gb hafiza
    Bluetooth, nfc, radio yok

2bin TL. Apple alkışlıyorum

• Bana 3 yıl kullanabileceğiniz android cihaz gösterin size apple kalitesini anlatayım. ;)

• yeni telefon diye satacaklar mı şimdi bunu, alanlar rose gold alsın da yeni olduğu belli olsun masada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promac -- 23 Mart 2016; 14:57:40 >
  • Antutu sonuçlarında ram 2gb görünüyor :)
    Eğer öyleyse performansta zirveye çıkar çok net. Bu çözünürlükle 3-4 sene çok rahat kasma kelimesini duymayız

• Ram kaç gb şimdi?

• arkadaşlar bu telefon 4.5g de 150 mb de kalıyor mu öyle birşey söylenmiş
  • Kısaca boyu değil işlevi demiş Apple
  • Gereksiz pahalı Apple. Değmez.

• ULU GÖKTÜRK U kullanıcısına yanıt
    LG G2 Yeni çıkan telefonlarla bile hala kapışır buyur fiyat/performans başka varsa söyle neredeyse 4 yaşında telefon hala stabil ve turp gibi. Bozulsa bile fiyatı 5000 olsun yine G2 alırım.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.