Şimdi Ara

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
6
Favori
17.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ram 2 gb olursa alanabilir. 1 Gb ram giris seviyesi telefonlara bile konulmuyo artık kimse ios stabilitesi filan demesin iphone 6 da gördük stabiliteyi. Ayrıyetten sony z compact serisine rakip çıktı buda iyi bir şey. Fiyatlar için de apple ı suçlamayın devletimiz sağolsun hamd olsun ekonomik durumunuz çok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün attığım mesaj silinmiş. DH adminleri Apple'a çalışıyor galiba. Zorlarına gitmiş ve silmişler.

iPhone SE ham fiyatı 400 dolar.
    400 dolar * 1.475 vergi (47.5%) * 2.9 dolar kuru = 1711 TL yapıyor.

Türkiye fiyatı 2000TL . Yani Apple Türkiye tam 300TL geçiriyor. Siz bu fiyatlarla almaya devam edin. Devam edin ki Apple TR de yüksek fiyatları geçirmeye devam etsin.

Bizim millet akıllanmaz.
  • AlfredBorden kullanıcısına yanıt
    Ben SE alacağım hocam z5c'nin şuanki fiyatıyla hiç şansı yok SE karşısında.Yalnız z5c 1300-1400 seviyesine inerse o zaman f/P telefonu haline gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

Dün attığım mesaj silinmiş. DH adminleri Apple'a çalışıyor galiba. Zorlarına gitmiş ve silmişler.

iPhone SE ham fiyatı 400 dolar.
    400 dolar * 1.475 vergi (47.5%) * 2.9 dolar kuru = 1711 TL yapıyor.

Türkiye fiyatı 2000TL . Yani Apple Türkiye tam 300TL geçiriyor. Siz bu fiyatlarla almaya devam edin. Devam edin ki Apple TR de yüksek fiyatları geçirmeye devam etsin.

Bizim millet akıllanmaz.

Bu sene çıkan diğer telefonları da bi hesaplamak lazım, kim ne kadar geçiriyor. 400Dolar ABD fiyatı, 489 Euro avrupa fiyatı. Bunun üzerinden hesaplayınca bir daha bak derim :)

• Barış26 kullanıcısına yanıt
    Boşuna sallıyorsun.Yüzdeleri toplayınca öyle oluyor ama örneğin KDV, ÖTV'lendirilmiş fiyat üstünden hesaplandığı için oran daha yüksek.

quote:

1.200 TL olarak Türkiye’ye gelen iPhone SE için ilk olarak %25 ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi veriyoruz.
    1.500 TL’ye çıkan telefonun fiyatı için bir de %18 KDV ödüyoruz. Üstelik bu vergi ilk fiyattan değil, ÖTV eklenmiş haliyle alınıyor yani bir de verginin vergisi ödeniyor.
    1.770 TL oldu telefonumuz. Hala 1.999 TL değil. TRT için vergi vermemek olmaz, sonuçta o telefondan TRT radyosunu dinleyebilirsiniz. Neyse ki bu vergi fabrika satış fiyatı üzerinden sadece %16 olarak alınıyor. 1.200 TL üzerinden 192 TL daha vergi çıkıyor.

kaynak:sosyalmedya.co

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 23 Mart 2016; 15:26:03 >
  • 2016 4.0"

• Herkes 4" ekrana takılmış.
    Yapmayın allahaşkına, herkesin büyük ekrana ihtiyacı yok ki...

Eşime Iphone 6S aldım çıkınca, cebimde taşımak için büyük bence.
    Telefonu sadece iletişim ve iş amaçlı kullanıyorum.
    Iphone 5S boyutları bana ideal geliyor.

Iphone 5s'imi ilk çıktığında almıştım, başına bir şey gelirse, yerine ne alacağım belli oldu.

IOS'dan vazgeçemeyen bir sürü insan var. Küçük ekran isteyen, daha doğrusu cepte rahatlıkla taşınabilen küçük telefon isteyen bir sürü insan var.
    SE benim gibi insanlar için yenilenmiş ve güncelleştirilmiş bir 5S.
    Benim gibiler için mantıklı bir alternatif.

Beğenmeyenler için bir sürü alternatif var. Nedir bu kötüleme arzusu.
    Alacak olanlara keriz diyenleri mi ararsın, salak diyenler mi ararsın.
    Herkes apple kinini kusar olmuş bu konuda...

İsteyen istediği telefona istediği parayı verir. Kime ne...

• bence bu cihaz 5 kasasını ve boyutunu sevenler için süper bir yenileme fırsatı. telefonun fiyatı pahalı, bu paraya ne cihazlar var diyenler bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz. iphone cihaz altın gibidir. alıp satarken zarar ettirmez. bu gün 5s i olan biri rahatlıkla 1000 tl ye cihazını satabilir. aradaki farka değer. maalesef diğer cihazlar alındığı anda değer kaybediyor. 2013 model android amiral gemisi bir modeli şu an 1000 tl ye ikinci elde satabiliyormusunuz? fikirlerim yalnızca beni bağlar katılıp katılmama hakkınıza saygı duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Boşuna sallıyorsun.Yüzdeleri toplayınca öyle oluyor ama örneğin KDV, ÖTV'lendirilmiş fiyat üstünden hesaplandığı için oran daha yüksek.

quote:

1.200 TL olarak Türkiye’ye gelen iPhone SE için ilk olarak %25 ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi veriyoruz.
    1.500 TL’ye çıkan telefonun fiyatı için bir de %18 KDV ödüyoruz. Üstelik bu vergi ilk fiyattan değil, ÖTV eklenmiş haliyle alınıyor yani bir de verginin vergisi ödeniyor.
    1.770 TL oldu telefonumuz. Hala 1.999 TL değil. TRT için vergi vermemek olmaz, sonuçta o telefondan TRT radyosunu dinleyebilirsiniz. Neyse ki bu vergi fabrika satış fiyatı üzerinden sadece %16 olarak alınıyor. 1.200 TL üzerinden 192 TL daha vergi çıkıyor.

kaynak:sosyalmedya.co

Radyosu olmayan telefona trt bandrolü verilemeyeceğinden trt vergisi alınmaz diye biliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ULU GÖKTÜRK

Bana 3 yıl kullanabileceğiniz android cihaz gösterin size apple kalitesini anlatayım. ;)

Note 4 ile 2. Yilım ve gayet memnunum. Hatta çoğu zaman bilgisayarım yerine kullanabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: djfilifoto

bence bu cihaz 5 kasasını ve boyutunu sevenler için süper bir yenileme fırsatı. telefonun fiyatı pahalı, bu paraya ne cihazlar var diyenler bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz. iphone cihaz altın gibidir. alıp satarken zarar ettirmez. bu gün 5s i olan biri rahatlıkla 1000 tl ye cihazını satabilir. aradaki farka değer. maalesef diğer cihazlar alındığı anda değer kaybediyor. 2013 model android amiral gemisi bir modeli şu an 1000 tl ye ikinci elde satabiliyormusunuz? fikirlerim yalnızca beni bağlar katılıp katılmama hakkınıza saygı duyarım.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: djfilifoto

bence bu cihaz 5 kasasını ve boyutunu sevenler için süper bir yenileme fırsatı. telefonun fiyatı pahalı, bu paraya ne cihazlar var diyenler bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz. iphone cihaz altın gibidir. alıp satarken zarar ettirmez. bu gün 5s i olan biri rahatlıkla 1000 tl ye cihazını satabilir. aradaki farka değer. maalesef diğer cihazlar alındığı anda değer kaybediyor. 2013 model android amiral gemisi bir modeli şu an 1000 tl ye ikinci elde satabiliyormusunuz? fikirlerim yalnızca beni bağlar katılıp katılmama hakkınıza saygı duyarım.

5s fiyatları geçen sene 2300 liraydı 1 yılda 1400 e düştü 0 olarak alınırsa 2. elde ise geçen sene alanlar yüzde 54 zararla satıyorlar oysa galaxy s6 o kadar değer kaybetmedi.iphone 6 fiyatları da gelecek sene 0 olarak 1600 civarı olur.şu anda 2. eli 1600 den bulunuyor geçen sene 2700 liraydı.

not:daha 1 sene geçmemiş.
    kaynak verelim de sallıyor demesinler bu haber 20 mayıs 2015 tarihinde yapılmış.http://www.hurriyet.com.tr/iphone-6-ve-iphone-6-plusa-yine-zam-geldi-29052326
    yani apple alanlar iphone 6 için 1 yılda yüzde 40.740 zarar ederken 5s alanlar yüzde 54.16666 zarardalar.hayırlı uğurlu olsun.fiyatlar sahibinden.com baz alıanarak ortalama olarak hesaplanmıştır en ucuz satan ile en pahalı satanlar baz alınmamaştır.2. el için 5s 1100 lira 6 için 1600 lira baz alınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 23 Mart 2016; 16:40:51 >

• nanoona N kullanıcısına yanıt
    Baya bi saçmalamışsın. Düşünsene bundan 10 sene önce kocaman pc lerde zor oynadığımız gta san. İleride cebe sığacak cihazlarda oynayabiliceğimiz hiç aklına gelirmiydi imkansız gibi değil mi o zaman. Oynamayı bırak ilk 3d oyunlar bile nasıl heyecanlandırmıştı bizi heleki s60 işletim sistemi. Telefon teknolojisi her zaman ilerliycek belki 5 belki 10 sene sonra telefonlarda gta 5 ide oynayabilecegiz bi bakarsin sanal gerçeklik ile zihinle kontrol bile ederiz.

• Büyük ekrana takılanlar hep android tayfası nedense.
    Ulan ben sırf teli büyüttüler diye 4 senedir iPhone 4s kullanıyorum.
    Tam 5s alıcaktım, baktım dedikodular çıktı ve apple vurdu gol oldu.
    Yeni tercihim iphone SE olucak.
  • Gördüm, dokundum. Kendisi gerçekten küçük.
  • Kendisi küçük fiyatı kocaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Ben SE alacağım hocam z5c'nin şuanki fiyatıyla hiç şansı yok SE karşısında.Yalnız z5c 1300-1400 seviyesine inerse o zaman f/P telefonu haline gelir.

iphone se de sıkıntı duyduğum tek mesele ön kamera
  • quote:

Bana 3 yıl kullanabileceğiniz android cihaz gösterin size apple kalitesini anlatayım. ;)

Herhangi bir nexus cihaz

• quote:

G2'den haberi yok arkadaşın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkmış ve Herkesin ulaşabileceği bir iphone almam. 4-5 bin Tl lik bir şey çıksın öyle bakarım.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.