Şimdi Ara

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
6
Favori
17.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha önce iPhone 5s kullandım, onda 1.560mAh vardı ve 1 günü yoğun kullanımda bazen çıkarmayabiliyordu. Lakin burada 4 inç bir cihazdan bahsediyoruz dolayısıyla büyük ekranlı telefonlardan enerji tüketimi daha az. Tasarım değişmeden batarya değeri 82Ah arttırılmış, A9 işlemcisi daha az pil tüketiyor ve LPDDR3 yerine LPDDR4 tercih edilmiş büyük ihtimalle ram konusunda tam emin değilim. Yani siz cihazı kullanmadan veya başkalarının kullanım sonuçlarını görmeden niye taş atıyorsunuz anlayamadım. Bu cihaz iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plustan sonra en çok şarjı iPhone olmaya aday.
  • birileriniz bardağın boş tarafına diğerleriniz ise dolu tarafına bakıyor ve hala aynı bardağa baktığınızı fark etmiyorsunuz.
    hey memleketim insanı, ruhunda ve özünde taraftarlık ve fanatiklik olmasa olmaz mıydı.

şahsi fikrinizi evrensel gerçek ilan etmek zorunda mısınız?

siz burada bir birinizi yerken Apple'ı da Samsung'u da diğerleri de cihaz başına %50 den fazla kar yapıyor.

siz hala oturduğunuz yerden hala boş boş konuşun ve bilinçsiz tüketici olmaya devam edin...
  • Kendim şahsen 3 sene önce aldığım s3 miniyi kullanıyorum 4 inç ekranı bence tam telefon boyutu bu.
    İpad air 2 kullanıyorum ayrıca, telefona mesaj gelmiş mi falan diye bakıyorum diğer bütün işlemler ipadimde gerçekleşiyor böyle düşününce se oldukça mantıklı tercih oluyor ama bu fiyata değil, yurtdışından ucuza almak şartıyla bu telefon alınır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

640p dediğin ekranın boyutu 4 inç farkındaysan ve Retina.
    2gb ram iOS'un kullanımı için gayet yeterli bir miktar.
    1.642mah A9'un enerji verimliliği sayesinde daha uzun bir pil ömrü sunuyor.
    1.2mp ön kamera video görüşmelerinde bir sorun yaratmıyor.
    16gb hafıza seçeneğinin yanında 64gb hafıza seçeneği bulunmakta.
    Bluetooth 4.2 var. Ayrıca Bluetooth olmayan iPhone modeli yok.
    Apple'ın kendi NFC modeli Apple Pay var.
    FM Radio yok fakat internet üzerinden radyo dinleme imkanı var.

Ben de seni alkışlıyorum eleştirmek için eleştirdiğin için.

Kardes senin aklin calismiyor. Bazi espirili yanlarida anlamamissin. Benim demek istedigim 100dolara uretim maliyeti 2bin lira istiyor. Ayni fiyata 3gb ram 720p 2250mah bilmem ne bilmem ne koyabilir basit yani.
    720p koyabilirdi. 4inc olunca 720p olmuyor mu. Bos yorum
    2gb ram yeterli olsa bile neden 3 koymasin
    A9un enerjisiymis kardes sen haberi dinlememissin siri surekli acik kalacak. Zaten o 4ince yeter ancak.
    Yil 2016 1.2mpx
    16gb 2bin 64gb 2400 ben kimde iphone gordumse hep 16gb. Alanlar Zaten gerek yok diyorlar cunku adamlar icine atacak mp3le film atmakla ugrasmiyorlar .itunes indirdiginde 1gun icinde siliniyor.
    Bluetooth varmis. Bunu soyleme kimseye herkes guler. Iphone alanda daha bluetooth kulaklik kullandigini gormedim.
    Nfc sadece apple pay de calisiyor. O yuzden bosu bosuna koyulmus bir nfc var cihazda. Nfc ile ne dosya paylasabiliyon. Nede herhangi birseyi aktif etmek icin kullanabiliosun.misal kumanda. Tv. Vs vs
    Sen zaten buralari anlamamissin baliklama atlamissin. Nfc bluetooth oldugunu bizde bilioruz. Kullanamadiktan sonra olsa nolur.
    Mesajimin genel nedenini anlamamissin zaten. Neden 1.2mpx neden 2gb. Neden 32gb yok. 5mpx 3gb 32gb 720p yaparak ayni fiyata satabilirdi. Neden millete kazik sokmaya calisiyorki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• var ya hiç kullanmadan sırf eleştirmek için rakamların içinde boğulup yazıp durmuşsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su telefona 2000 verip alan cikmaz bence.O fiyata kat be kat guzel telefonlar var.Ancak Apple fanboylari alir Se yi

• quote:

Orijinalden alıntı: WonderCx

quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

Fiyat belli oldu

16 gb 1999 tl

64 gb 2399 tl

+ 1 GB RAM

Hadi şimdi gidin alın :)

2 GB
  • Resimi gördüğüm gibi istemsizce şu cümleleri kurdum (Ve Böylelikle Çöküş Başlar)
  • quote:

Daha önce iPhone 5s kullandım, onda 1.560mAh vardı ve 1 günü yoğun kullanımda bazen çıkarmayabiliyordu. Lakin burada 4 inç bir cihazdan bahsediyoruz dolayısıyla büyük ekranlı telefonlardan enerji tüketimi daha az. Tasarım değişmeden batarya değeri 82Ah arttırılmış, A9 işlemcisi daha az pil tüketiyor ve LPDDR3 yerine LPDDR4 tercih edilmiş büyük ihtimalle ram konusunda tam emin değilim. Yani siz cihazı kullanmadan veya başkalarının kullanım sonuçlarını görmeden niye taş atıyorsunuz anlayamadım. Bu cihaz iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plustan sonra en çok şarjı iPhone olmaya aday.

Etrafımda Apple cihaz kullanan çok insan var bu yüzden böyle bir şey söyledim. Kendim kullanmadım ama arkadaşlarıma bakıyorum şarj konusunda ciddi sıkıntıları var 6 ve 6s te. Şarjı yarım gün gidiyor normal kullanımda. 4 inc telefon da da neler yapılır veya yapılmaz orası da tartışılır

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Su telefona 2000 verip alan cikmaz bence.O fiyata kat be kat guzel telefonlar var.Ancak Apple fanboylari alir Se yi

Apple kanına işlemiş bazılarının hocam o yüzden alırlar emin ol :)

• Yalnız konuda hata var.
    iPhone SE 4.5g desteklemiyor. 4.5g LTE Advanced demek.
    Ama ülkemizde 4.5g olarak tanıtıldığı için karışıklıklar olabiliyor.

İki gün sonra milletin "3g yazıyor neden 4.5g çalışmıyor" diye gezmemesi için yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burning Desire -- 23 Mart 2016; 19:25:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YereDusenAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Lauren Cohan

2016 4.0"

Komik olan sen ve senin gibiler işte.
    Sanki Apple iPhone 6S'den sonra büyük ekran çıkarmayacak, sanki bu cihaz yeni nesil bir iPhone gibi davranıyorsunuz. Bakın herkes tepsi gibi telefon taşımak istemez. Sırf bu sebeple ben iPhone 6'dan vazgeçip 5S'e yönelecektim ki Apple bu telefonu çıkardı.
    Düşünün ki iPhone 6S. Ama küçük ekran sevenler için aynı donanım 4" ekrana yerleştirilmiş. Bence gayet güzel. Hatta çok güzel. Boşuna ekranına pikseline bilmem neyine laf etmeyin.
    Evet Sony'de güzel cihazlar yapıyor küçük ekranlı. Ama Android. Sevmiyorum Android'i. Bence bir iOS değil.

Çok boş insanlar var forumda birbirlerine bir telefon için hakaretler ediyorlar. Okudukça sinir oluyorum.

Kişisel fikrim bu telefon olmuş ay sonunda alıcam.

Sony, apple ın yaptığı gibi 3 sene önce kullandığı kasayı yeniden satmıyor. Z1 compact 4.3 inch, z3 compact 4.6 inch. Kasa boyutu aynı. Iphone 5s 4 inch, iphone SE 4 inch kasa boyutları aynı. Ama gel gör ki z3 compact ile iphone SE nin boyutları da aynı.

Sony tasarımı geliştirip ekran kasa oranını arttırırken, iphoneda gram gelişme yok. Alta ve üste otoyol koymaya devam ediyor. Insan utanır be aynı kasayı hiç geliştirmeden itelerken.

Şu telefona küçük demeyin allah aşkına. Bir 4 inch için oldukça büyük. Bir de sözde tasarım harikası.

• İlk defa iphone alacaklar için bir şey diyemem ama özellikle 6 ve 6 plus dan geçiş yapacaklar için alışmak çok zor olur.

Ben 6 plus kullanıyorum 5 i elime alınca o kadar küçük geliyor ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 23 Mart 2016; 19:58:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: javaprof

quote:

Orijinalden alıntı: 36

Ram 2 mi acaba

apple sana 2gb ram verir mi 2gb ramler çok pahalı sonra cihaz başına yüzde 50 kar marjı koyamazlar.

2GB imis
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Boşuna sallıyorsun.Yüzdeleri toplayınca öyle oluyor ama örneğin KDV, ÖTV'lendirilmiş fiyat üstünden hesaplandığı için oran daha yüksek.

quote:

1.200 TL olarak Türkiye’ye gelen iPhone SE için ilk olarak %25 ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi veriyoruz.
    1.500 TL’ye çıkan telefonun fiyatı için bir de %18 KDV ödüyoruz. Üstelik bu vergi ilk fiyattan değil, ÖTV eklenmiş haliyle alınıyor yani bir de verginin vergisi ödeniyor.
    1.770 TL oldu telefonumuz. Hala 1.999 TL değil. TRT için vergi vermemek olmaz, sonuçta o telefondan TRT radyosunu dinleyebilirsiniz. Neyse ki bu vergi fabrika satış fiyatı üzerinden sadece %16 olarak alınıyor. 1.200 TL üzerinden 192 TL daha vergi çıkıyor.

kaynak:sosyalmedya.co

"Yüzdeleri toplayınca öyle oluyor"
    %18 ile %25'i topla bakalım kaç çıkıyor. Dur ben yazayım %43. Bir de benim yazdığım tümleşik orana bak (%47.5).
    Hesap doğru. Verginin vergisinin alındığını biliyoruz tabi ki.

Bu arada FM radyosu olmayan cihazlarda TRT bandrol vergisi yok. Verdiğin örnek yanlış.

Dolar 2.87 olmasına rağmen bir de tutup 3 alıyorsunuz. Önce doğru döviz kuruyla hesaplayın.

Edit: Ayrıca Türkiye'de, pek çok elektronik cihazda Avrupa fiyatları değil Amerika fiyatları uygulanıyor.
    300TL kazıklandığımızı kabul edemiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış26 -- 23 Mart 2016; 19:25:59 >

• yurtdışından alacak olsak hangi seri kod numaralı alınacak bilgisi olan varmı _? Ülkemiz fiyatlandırması biraz enayi avı gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: forester34

quote:

Orijinalden alıntı: forester34

size iphoneların sevdigim bir özelligini söyleyeyim
    örnegin günboyu dışardayım, şarj bitti, starbucks yada mcdonaldsa girip oturuyorum, şarja takınca 20-30 dakikada hızlı şekilde doluyor.
    bir kere samsung aldım rezil oldum, yahu telefon 3 saatte şarj olmuyor, hemen sattım uğraşmamak icin

Kesinlikle Apple telefonları daha hızlı şarj oluyor. yarım saatte şarj edip işime devam edebiliyorum.ayrıca şarj %1 kalıncaya kadar internette sörf yaptırıyor, samsung ise %15i görünce nakavt oluyor patlıyor kapanıyor
    Nasıl bir teknolojisi varsa daha hızlı şarj oluyor iphonelar. ios 7 öncesi batarya süresi daha iyiydi. ios 7den sonra batarya daha az gidiyor
    Plus kullanmadıgım icin bilmiyorum, iphone plus kullanan varsa yazsın hızlı sarj olup olmadıgını
    Android telefon kullanmamak icin en güzel sebep android sisteminin Google'a ait olması
    Ben Google sevmiyorum, ürünlerini de kullanmak istemiyorum. Herşeyi kayıt altına alıyorlar, insanların tüm bilgilerini aramalarını herşeyi kaydediyor herifler. çok itici bir şey. apple ise öyle degil, bakın Amerikada bir saldırı yapan adamın telefonunun şifresini bile FBI'a vermiyor herifler, telefonu açmıyorlar.

s5 var 70 dakikada 0 dan 90 a cikiyor. %15 de sarja takin diyor. %5 de otomatik olarak ekran parlakligi dusuyor. %1 de 15 20 dakika muzik dinledikten sonra kapaniyor

• beko1903 B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim! Dediğimi ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Telefon bir Apple ürünü ve performans konusunda hiçbir işletim sistemi iOS un yerini tutamaz. Benim sana üstüne basa basa demek istediğim şey; telefon diğer Apple ürünlerine bakıldığı zaman parasını hak etmiyor. Değilse telefona asla kötü diyipte haksızlık edemem. Sadece şunu diyorum; o parayı vermeyi göze aldıktan sonra niye üstüne biraz daha para koyup daha uzun ömürlü kullanmak için o markanın en iyi telefonunu almayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: msqonn

quote:

640p dediğin ekranın boyutu 4 inç farkındaysan ve Retina.
    2gb ram iOS'un kullanımı için gayet yeterli bir miktar.
    1.642mah A9'un enerji verimliliği sayesinde daha uzun bir pil ömrü sunuyor.
    1.2mp ön kamera video görüşmelerinde bir sorun yaratmıyor.
    16gb hafıza seçeneğinin yanında 64gb hafıza seçeneği bulunmakta.
    Bluetooth 4.2 var. Ayrıca Bluetooth olmayan iPhone modeli yok.
    Apple'ın kendi NFC modeli Apple Pay var.
    FM Radio yok fakat internet üzerinden radyo dinleme imkanı var.

Ben de seni alkışlıyorum eleştirmek için eleştirdiğin için.

Kardes senin aklin calismiyor. Bazi espirili yanlarida anlamamissin. Benim demek istedigim 100dolara uretim maliyeti 2bin lira istiyor. Ayni fiyata 3gb ram 720p 2250mah bilmem ne bilmem ne koyabilir basit yani.
    720p koyabilirdi. 4inc olunca 720p olmuyor mu. Bos yorum
    2gb ram yeterli olsa bile neden 3 koymasin
    A9un enerjisiymis kardes sen haberi dinlememissin siri surekli acik kalacak. Zaten o 4ince yeter ancak.
    Yil 2016 1.2mpx
    16gb 2bin 64gb 2400 ben kimde iphone gordumse hep 16gb. Alanlar Zaten gerek yok diyorlar cunku adamlar icine atacak mp3le film atmakla ugrasmiyorlar .itunes indirdiginde 1gun icinde siliniyor.
    Bluetooth varmis. Bunu soyleme kimseye herkes guler. Iphone alanda daha bluetooth kulaklik kullandigini gormedim.
    Nfc sadece apple pay de calisiyor. O yuzden bosu bosuna koyulmus bir nfc var cihazda. Nfc ile ne dosya paylasabiliyon. Nede herhangi birseyi aktif etmek icin kullanabiliosun.misal kumanda. Tv. Vs vs
    Sen zaten buralari anlamamissin baliklama atlamissin. Nfc bluetooth oldugunu bizde bilioruz. Kullanamadiktan sonra olsa nolur.
    Mesajimin genel nedenini anlamamissin zaten. Neden 1.2mpx neden 2gb. Neden 32gb yok. 5mpx 3gb 32gb 720p yaparak ayni fiyata satabilirdi. Neden millete kazik sokmaya calisiyorki.

Ben size soyleyeyim neden 16 gb cihaz sattigini
    Apple cok kurnaz bir firma
    Her yükselen ios yazılım, daha yüksek boyutta ve hafızada daha cok yer kaplıyor, bu kesinlikle bilincli Olarak yapılıyor
    2 sene sonra ios 12 yaptım kapladigi alan 17gb diyecek Apple
    O zaman 16 gb aletler destek alamayacak, hepsi cöpe gidecek. Amac bu. Adamlar zeki
    Yoksa nasıl satacak yeni telefon)
    16 gb alet zaten 3-5 resim cek birkac uygulama yükle, hafıza doluyo

• ram 2gb kardeş
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.