Şimdi Ara

Kendo ve Escrima Hakkında Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendodaki kılıcı tutuş tekniği saçma geliyor bana. Hiçbir yerde öyle kılıç tutma tekniği görmedim, genellikle bir yana yakın tutulur böylece savrulduğunda daha fazla hasar verir ve ortada eğik bir biçimde tutmak çok dengesiz değil midir, en ufak darbede öyle tutmaya devam ederse düşer gibi. O tekniği açıklayabilecek olan var mı? Bir de o shinai adlı kılıcımızın temsil ettiği katana değil midir? Katana genellikle tek elle kullanılmaz mı(dövüş içinde kuvvet attırmak için öbür elde kullanılır ama kendoda sürekli çift el)

Escrima Kendo gibi sporlarda hep tahta çubuklar mı kullanılıyor, hiç antrenman olsun diye gerçek ya da köreltilmiş silah kullanmıyorlar mı?

Escrima ve Kendo dışında bu tarzda başka yaygın olan ne tür sporlar var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chosen61 -- 20 Ağustos 2015; 1:43:14 >

• Kendo'nun tam anlamıyla "geleneksel" olduğunu unutmaman lazım.

Escrima'ya gelirsek, Kali ve Arnis kardeşleriyle birlikte özellikle kısa sopalar kullanılarak icra edilir. 3 mesafesi vardır, drilleri sopa ve bıçak ağırlıklıdır.

Dog Brothers isimli oluşumu takip etmeni öneririm, youtube'da aratırsan sparringleri mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

Kendo'nun tam anlamıyla "geleneksel" olduğunu unutmaman lazım.

Escrima'ya gelirsek, Kali ve Arnis kardeşleriyle birlikte özellikle kısa sopalar kullanılarak icra edilir. 3 mesafesi vardır, drilleri sopa ve bıçak ağırlıklıdır.

Dog Brothers isimli oluşumu takip etmeni öneririm, youtube'da aratırsan sparringleri mevcut

Kardeş bu çok iyiymiş de her Escrima da böyle oluyor mu yoksa bu o kulübe mi özel? Yani maskeler, değişik silahlar, skor tutmadan karşılaşma vs.
  • chosen61 kullanıcısına yanıt
    sparringler genelde maskeyle olur ancak dog brothers ayrı bir oluşum. yılda bir kez amerikada ve avrupa'nın çeşitli ülkelerinde toplanıp böyle etkinlik düzenliyorlar. katılanlar da eskrima-kali uygulayıcıları
  • Escrima kullanıcıları da katılıyorsa o zaman bu şekilde eğitim görmüş olmaları gerekmez mi? Yani normal bir şekilde, aksiyon olmadan eğitim görüp buralara gelince mi coşuyorlar ?

Bir de Ankara'da hiç escrima kulübü yok mu? Aramaya kalktım karşıma sürekli Wing Tsun çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.