Şimdi Ara

Kentsel Dönüşüm, Yarısı Bizden Kampanyası Bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2008 yılından beri inşaat mühendisiyim ve kentsel tasarım alanında yüksek lisans yaptım. Uzun yıllardır ilçe belediyelerinde İmar Müdürlüğü ve Kentsel Tasarım Müdürlüğünde görev alarak kentsel dönüşüm süreçlerinde aktif rol aldım.

Bu forumu, kentsel dönüşüm, imar planları, yapı stok analizi ve akıllı kent çözümleri gibi konularda bilgi paylaşımı yapmak ve deneyimlerimi aktarmak için oluşturuyorum. Burada, hem teknik detaylara hem de vatandaşların süreci daha iyi anlamalarına yönelik içeriklere yer vereceğim.

Kentsel dönüşüm, yalnızca binaların yenilenmesi değil, aynı zamanda yaşanabilir ve güvenli şehirler inşa etmek anlamına geliyor. Eğer sürece dair sorularınız varsa veya bilgi paylaşımında bulunmak istiyorsanız, bu forumda aktif bir şekilde katkı sağlayabilirsiniz.

Hep birlikte daha güvenli ve sürdürülebilir şehirler için! 🚀

• İstanbul Kağıthane 113m2 ve 138 m2 iki arsa üzerinde tek bina düşünün
    Bodrum giriş 1-2-3. Kat ve çatı katı.
    Bodrum ve giriş işyeri
    1-2-3 de 2şer daire
    Çatı katı tek daire
    7 daire 2 işyeri
    8 ortak var. Her biri 700-700 başvuru yapabilir mi?
    Kağıthane için soruyorum bl-3 görünüyor imar. Kaç m2 inşaat ve kaç kat yapılabilir?

Teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • izmir veya Edirne için var mı böyle bir imkan ? sadece istanbul mu ?

• dicey_celo D kullanıcısına yanıt

Yarısı bizden kampanyası her bağımsız birim için veriliyor. Ama her dairenin sahibinin ayrı olması şartı var. Bir kişinin 2 veya daha fazlası dairesi varsa sadece bir daire için 700bin hibe + 700bin kredi alabiliyor. Diğer daireleri için hibe alamıyor ama 1 milyon 400bin hibe alabiliyor.

Bir kişinin 1 dairesi ve 1 dükkanı varsa 700bin hibe daire için 350bin hibe de dükkan için alaniliyor.

Kağıthane balediyesinde imar durumu alıp kaç m2 inşaat alanı yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. İmar durumu almak için önce kadastrodan bazı belegeler alıyorsunuz ve belediyede imar durumuna başvurunuzu yapıyorsunuz. Bu ücretsiz bir işlem değildir. Ama bazı belediyeler mal sahiplerine resmi olmayan yaklaşık durumu verebiliyorlar.

• ghostiki kullanıcısına yanıt

Yarısı Bizden kampanyası sadece istanbul için şu an.

• Konu ile alakalı Evveko sitesinde yayınlanan bir makale paylaşıyorum.

evveko.com
    Bireysel Bina Dönüşümü: Yarısı Bizden Kampanyası ve Maliyet Analizi
    https://evveko.com/blog/blog/bireysel-bina-donusumu-yarisi-bizden-kampanyasi-ve-maliyet-analizi
  • Kentsel donusume giren evimin tapu bilgilerine e devletten ulasamiyorum.. bu dogal bi surecmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba bizim eski bina 7 katlıydı şimdiki yapılan 10 katlı yüklenici firma şuan 7. katta hibe parası bizim alma ihtimalimiz var mı ? Birde kredi direk kat maliklerinin hesabına mı yatıyor ?

• fatihanilerdivanli kullanıcısına yanıt

Merhaba, hibe hakkı kazanmanın 2 şartı var.

1. si eski binada kaç daire var ise onun 1,5 katını geçmemeniz lazım, Örneğin 7 daire var ise 7*1,5=10,5 yani 10 daireyi geçmemesi lazım.

2. si eski binananın toplam inşaat alanı, bodrum dahil tüm katların alanı hesaplanıp toplanacak örneğin her kat 100m2 olsa 7*100 700m2 gibi, bu değerinde 1,5 katını geçmemesi gerekiyor. yani örnekteki bina için 1050m2 den fazla inşaat alanı olamaz(bu alandan mimari olarak olması gereken otopark ve sığınak alanları düşülüyor). Bu şartları sağlıyorsa hibe ve kredi alma hakkına sahipsiniz.

Kredi müteahhitin emlak bankasında açtığı hesaba yatıyor, yani müteahhitin hesabına yatıyor ve kat irtifaki seviyesinde %30 kaba bittiği zaman %30 inşaat bittiğinde %30 ve iskan alındığı zaman %10 şeklinde yatıyor

• yaki83 kullanıcısına yanıt

Değil, arsa olarak görünmesi gerekiyor, ada parsel olarak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.