Şimdi Ara

Kentsel dönüşüme bu saatten sonra ev falan vermem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zeytinburnunda oturduğum daireyi müteahhit e verecektik. Belediye 5 kat veriyor ama şu an bina 3 kat. Bu saatten sonra binayı müteahhite falan vermem.

Yönetmelik falan diyorum senelerdir bu işin içindeyim ama depremde gördüm ki yıkılan binaların yarısı yeni bina. Demekki adamlar onuda kılıfına sokmuşlar.

Yok abi ben kentsel dönüşüme falan bina vermem. Yıkılacaksa nasıl olsa öylede yıkılıyor böylede hiç istifimi bozamam kimse kusura bakmasın. en fazla

yıkılırsa 3 kat yıkılır zaten 2 ci kattayım belki sağ çıkarım 5 katlı binada sittin sene çıkaramazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 6 Şubat 2023; 22:52:41 >

• Haklilik payıniz çok yüksek usta. Bu nasıl deprem yönetmenliği nasıl yeni bina anlamış değilim . Biz niye akıllanmiyoruz ? Her önüne gelen deve çobanı müteahhit olursa olacağı bu. Ben İzmir'de oturuyorum ve birçok yerde yeni binalar yapılıyor. Büyük kurumsal firmaların yaptığı binalara hayranlıkla bakıyorum. Adamlar zemine çok önem veriyorlar. Metrelerce kazık çakıp belki 5 kat bina boyunda dibe iniyorlar. Kaliteli demir ve çimento kullanıyorlar ve bildiğin demir ağ örüyorlar. Ama merdiven altı firmalarin yaptığı binalara bakıyorum kolon kalınlığı daha zemin katta gofret kalınlığında eminimki ilk büyük depremde birçok insana mezar olacak. Çok şey yazasim var ama Silivri soğuk usta bu kadar yeter.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Oturacak adam bulup anlaşıp ortak yapın başında durun içinize sine sine oturun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ankara'yı bilen bilir eskiden meşhur gecekondu şehriydi..

şimdi yerine düzensiz çarpık binalar yapıldı...ankarada çok düzanbaz üç kagıtçı mütahhit var

arada gezen yüzüne bakmadıgınız iş'den anlamayan adam bile bina yaptı,, ve bu adamın evine polis dolandırıcılık suçundan baskın yaptı, hatta haberlerde çıkmıştı... o şekil düzenbaz biri ... düşünün böyle bir adam bina dikti...ankarada binlercesi bu tip tekinsiz kişiler

olası bir depremde kaosu göz önüne getirin artık

• Zaten bu kentsel dönüşüm işi rant işi sizin gibi 3 katlı yerleri yıkıp 7-8 kat dikiyorlar paralar cukka.

• Haklilik payıniz çok yüksek usta. Bu nasıl deprem yönetmenliği nasıl yeni bina anlamış değilim . Biz niye akıllanmiyoruz ? Her önüne gelen deve çobanı müteahhit olursa olacağı bu. Ben İzmir'de oturuyorum ve birçok yerde yeni binalar yapılıyor. Büyük kurumsal firmaların yaptığı binalara hayranlıkla bakıyorum. Adamlar zemine çok önem veriyorlar. Metrelerce kazık çakıp belki 5 kat bina boyunda dibe iniyorlar. Kaliteli demir ve çimento kullanıyorlar ve bildiğin demir ağ örüyorlar. Ama merdiven altı firmalarin yaptığı binalara bakıyorum kolon kalınlığı daha zemin katta gofret kalınlığında eminimki ilk büyük depremde birçok insana mezar olacak. Çok şey yazasim var ama Silivri soğuk usta bu kadar yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı. En azından 3 katlı bina. Yıkılsa bile kurtulma şansı yüksek. Gerçi 5 katlı bina da iyidir ama öyle 14 kat 8 kat falan fazla. Bu depremde az değil 7,5 nedir.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Bina saglam olduktan sonra sikinti olmaz ama nerdeee trde oyle bina yapan adam

japon muteahhitler yapmali bence trdeki binalari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt

Bende izmirdeyim, bahsettiğiniz bayraklı, manavkuyu, özkanlar tarafı en sıkıntılı alan ve oralara gökdelen izini verildi, folkartı, mistrali, ventusu, mahalbomontisi. Bunlar acayip sıkıntılı yerler. Hele portmarin ve livinizmir var mavişehirin bitiminde oralara nasıl 30 kat izin verilmiş hayret ediyorum.

Bildiğimiz akarsuların milyonlarca yıldır getirdiği topraktan oluşmuş zeminlere istediğin kadar kazık çak hiç bir şey fark etmez. Çünkü yumuşak toprak kopup denize kayıyor. Hiç İzmire yukarıdan baktınız mı bilmiyorum ama resmen kent denizin çekildiği yere kurulmuş. Bildiğimiz deniz tabanı. Aklım almıyor.

• şu an gökdelenlerin bol olduğu bir yerde liseyi okudum. birkaç tanesinin inşaatı ben okula giderken başlamıştı, en az 1 sene sırf binanın temeli için uğraşıyorlardı. ama evimin bulunduğu yere bizim müthiş karadenizli müteahhitler 2 ayda 4-5 katlı ev dikiyorlardı

hele şu an oturduğum evin yanında inşaat vardı, bir sene falan durdu hiçbir şey yapmadılar çok hafif başlamışlardı 1 aylığına göreve gittim geldim bina tamamlanmış. şimdi nasıl güvenir insan o eve?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 7 Şubat 2023; 2:45:15 >
  • 5 kata kadar sıkıntı yok . 5 kattan sonrası sıkıntılı ,

inşaat hızlı bitsin diye beton donmadan kalıpları söküp hemen üst kata geçiyorlar.

• erkahn kullanıcısına yanıt

Belki japon müteahhide parasıyla bile o kadar kat bina yaptıramazsın. Zemin kötü der yapmaz. Bizde para ve izin alındıktan sonra en berbat yere 30 kat yaparlar.

• 3 katlı evinize çok güvenmeyin.

Bakınız 3 katlı evde yıkılmış.

Remziye Karaboğatwitter
    “Adıyaman Gölbaşı ilçesine hala hiçbir yardım yada ekip gelmedi Allah rızası için yardım edin #deprem #enkazaltındayım #AFAD”
    https://twitter.com/0f819337e4c04af/status/1622660665822388228?s=20&t=bebHrOoJ9fVWzTvfAgqiGA

Yani, şu an ayakta kalan binalar hiç anlam ifade etmiyor. Deprem 2 birim şiddetli olsaydı onlarda yıkılacaktı. Türkiye'de 2 kattan fazla olamaz, olamamalı. ABD gibi alçak yapılar ile araziye yayılmalıyız. Arazi sorunumuz yok. Yüzölçümü en geniş ülkelerden biriyiz.

• Deprem yönetmeliğine göre adam gibi yapılırsa isterse 30 katlı olsun sorun değil.

Sorun kar hırsı sebebiyle malzemeyi düzgün kullanmama, projesini depreme göre yapmama.

• Böyle büyük depremler aynı yerde 300-400 senede bir oluyormuş. En son 1500'lü yıllarda olmuş. Demek ki en az 300 sene vaktimiz var. Bu ders olsun. Şehri fay hattının geçmediği yere taşısınlar. Öyle 10-15 katlı bina yapılmasın. Abd'deki gibi tek kat yatay mimari müstakil evler yapılsın. Merkezde 5-6 katı geçmeyen iş yerleri, marketler, vs. olur. Düzgün bir şehir planlaması yapılsın. Bitişik nizam bina bir daha yapılmasın.

• Hocam bunun yapılabilmesi için konsantrasyon noktalarını ülkeye dağıtmak lazım ekonomik olarak bu da büyük ve uzun bir süreç.

Bununla birlikte ulaşım tarafında bazı düzenlemeler yapılmalı,

özel araçlardan alınan vergilerin düşmesi, akaryakıt alanında düzenleme yapmak lazım.

yani uzun lafın kısası insanları ülkeye sathına dağıtmak için idare olarak düzenleme yapmadan olmaz.

16 milyon kişiyi 1 şehre sokmamak lazım.

Uptown mantığını getirmek lazım.

Bunun için de onyıllarca politika geliştirmek lazım.

• astegon kullanıcısına yanıt

Bir yerden başlamak lazım. Başlamadığımız her geçen sene aleyhimize işliyor. O zaman böyle gelir böyle gider. Eski tas eski hamam. Binalar yıkılır, insanlar altında kalır. Ağlamaya devam mı edelim. İşleri yoluna koymak için adım mı atalım.

• Az katlı bina zor yıkılır ya da yıkılsa bile kurtulma şansı çok yüksek gibi saçma sapan teorilere inanmayın. Kullanılan beton sınıfından tutunda zeminin yapısına kadar hepsi ihtimal dahilinde değerlendirilmeli. 25-30 yıllık eski ve güvensiz binalar sırf düşük katlı riski az diye es geçilmemeli. Evet belki dediğin gibi bina yıkılacak sana bir şey olmayacak ama belki de o binanın tüm molozları sokağı(caddeyi) ulaşım trafiğine kapatıp işleri daha çok zorlaştıracak. Başka binalara yardım gitmesini zorlaştıracak. Dün 7.6 şiddetindeki 2. deprem buna sebep olmadı mı zaten ? Hasarlı yıkılmayan ne kadar bina varsa hepsini yıktı. %80 boştu o binalar ama molozlar tüm ulaşımı berbat duruma getirdi.

Evet ben sana kentsel dönüşüm konusunda katılıyorum ama yapılacak şeyleri araştırıp önlemlerimizi almamız lazım. 3 senelik binalar, rezidans diye tabir edilen binalar hep yıkıldı dün. Hepsi bu şekilde olacak diye bir şey yok. İnsanları da yanlış yönlendirmeye gerek yok. Müteahhit ile her şeyi oturup konuşursun. Kullanılan çelik ve demir bilgisini öğrenirsin. Dökülecek beton sınıfının minimum seviyesini öğrenirsin. Aranızda bir sözleşme gibi bir şey imzalarsınız. Zaten denetimini müteahhit'in tanıdıkları yapmıyor. Bulunduğunuz ilde ki yapı denetim firmalarından rastgele birine düşüyor. Yapı denetim firması ile konuşursunuz. Alınan numune bilgilerini öğrenirsiniz. Size söylenen kriterlerde olup olmadığını yapı denetim firmanın mühendisleri ile konuşup karşılaştırırsınız. İnanın bunlar zor şeyler değil.

Benim kuzenim yapı denetim firmasında inşaat mühendisi. Ben kaç kere istenilen seviyede beton gelmediği için mikserleri geri gönderdiğini gözlerimle şahit oldum. Bazı çakallar bunların açık yollarını bulmuşlar evet ama işi takip ettiğiniz sürece hiç bir şekilde kaçar yolları yok.

• Deprem bölgelerinde yüksek katlı binalarda yaşam olayı bu saatten sonra bitmiştir, yeni binaların bile çökmesinden sonra artık kimsenin yüksek katlı binalarda yaşamaya cesaret edebileceklerini düşünmüyorum. Adana'da yaşadığımız ikinci büyük deprem, bu korkuyu ancak yaşayan bilir. Para kimsenin hayatından daha önemli değildir, bir tarafınızda patlasın o çürük binalarınız, artık zor satarsınız beş para etmez dairelerinizi 2-3 milyon lira gibi fiyatlara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • müteahhit kimse üzerine para vermezsen kendi bildiğini okur. rantın düşük olduğu semtlerde müteahhit direk malzemeden çalar.

sizin yapacağınız iş yapı denetim firmasını kendiniz seçin müteahhite bırakmayın aksi halde bozacının şahidi şıracı olacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.