Şimdi Ara

Kesintisiz Güç Kaynağı Bozuldu !!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başıma çok ilginç bir olay geldi.Bilgisayar açıkken birden güç kaynağı bip bip diyerekten şebekeyi kesti ve direk aküden çalışmaya başladı ama elektrikler gitmemişti.Yani güç kaynağı artık prize taktığımda elektrikler varken bile şebekeye geçmiyor aküden çalışıyor.
    Normalde bu aletin düğmesine basılı tuttuğumda prize bağlı ise ve elektrikler de varsa alet açılıyor ve çıkışına priz elektriği veriyor,ayrıca önündeki ekranda bu şekil çıkıyordu.Elektrikler gittiğinde veya prize taklımazsa düğmeye basılı tuttuğumda ise açılıyor ve ekranında akü simgesi çıkıyordu.
    Şimdi ise prizde olsun olmasın aleti açınca aküde simgesi çıkıyor ve aküden işliyor.
    Bunun sorunu nedir arkadaşlar ?Sigortasına baktım sağlam.Bu meret mikroişlemcili birde.Offff offfff

Markası Tunçmatik Digitech 700 VA

• arkadaşım, piyasada iki tür çalışan UPS var. birincisi; içersinde sadece DC_AC convertor olan, elektrik kesildiğinde bir role yardımıyla bu durumu yönlendirerek, DC-AC convertor sayesinde aküden aldığı DC yi AC ye çeviren UPS lerdir. bu tip biraz eski ve kullanışsız. ama eğer seninki bu ise (yazdıklarından anladığım kadarı ile bu değil, ama belkide budur) role nakavt arkadaşım. yani roleye bak.

ikincisi; içersinde AC-DC-AC convertor olan, devamlı 220V şebeke gerilimini AC-DC-AC convertorden geçirerek tekrar 220V AC gerilim elde eden, şebeke gerilimi kesildiğinde ise, aküden AC-DC-AC convertorun DC-AC kısmını kullanarak aküdeki DC gerilimi AC gerilime çeviren UPS lerdir. seninki büyük ihtimal bu. tabii benimki tahmin, yazdıklarından bunu anladım, sadece okadar. bu durumda role değil UPS nakavt. (bi ihtimal bunlardada belki işlemci değilde role kontrol ediyo olabilir)geçmiş olsun.

sen bi içini aç bak, role varmı? varsa roleyi kontrol et. haa bide garanti süresi dolmadıysa içini açma, servise götür. yanında garanti belgesiyle git, yenisini verirler sana.

şu anda aklıma gelenler bunlar. kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: elektro06

arkadaşım, piyasada iki tür çalışan UPS var. birincisi; içersinde sadece DC_AC convertor olan, elektrik kesildiğinde bir role yardımıyla bu durumu yönlendirerek, DC-AC convertor sayesinde aküden aldığı DC yi AC ye çeviren UPS lerdir. bu tip biraz eski ve kullanışsız. ama eğer seninki bu ise (yazdıklarından anladığım kadarı ile bu değil, ama belkide budur) role nakavt arkadaşım. yani roleye bak.

ikincisi; içersinde AC-DC-AC convertor olan, devamlı 220V şebeke gerilimini AC-DC-AC convertorden geçirerek tekrar 220V AC gerilim elde eden, şebeke gerilimi kesildiğinde ise, aküden AC-DC-AC convertorun DC-AC kısmını kullanarak aküdeki DC gerilimi AC gerilime çeviren UPS lerdir. seninki büyük ihtimal bu. tabii benimki tahmin, yazdıklarından bunu anladım, sadece okadar. bu durumda role değil UPS nakavt. (bi ihtimal bunlardada belki işlemci değilde role kontrol ediyo olabilir)geçmiş olsun.

sen bi içini aç bak, role varmı? varsa roleyi kontrol et. haa bide garanti süresi dolmadıysa içini açma, servise götür. yanında garanti belgesiyle git, yenisini verirler sana.

şu anda aklıma gelenler bunlar. kolay gelsin...

Hocam sağol.Benimki AC-DC-AC dediğinden değil yani sadece elektrik kesildiğinde devreye giren cinsten.
    Diğer bir adıyla line-interactive.Alet çıkışı sürekli 220 yapamıyordu ama bazen voltaj dalgalanmalarında içinden röle sesi geliyordu ve giriş 235 ise çıkış 217 falan oluyordu.Bunu sanırım trafo sarımlarını değiştirerek yapıyor.Böyle bir özelliği vardı ama sürekli 220 çıkışlı olanlardan değil.
    Ben bunu internetten aldım üstelik başkasının kartı ile dolayısıyla faturası benim üstüme değil.Zaten bundan sonra da kendime bir kart aldım.Garantiye yollarız biraz zor olur ama imkansız değil.
    Şimdi garanti süresi bitti mi bitmedi mi onu da bilmiyorum ama ben bunun içini açtım.Hiç bir yerinde bant,mühür falan yoktu.Aynı şekilde hiç plastiğine falan zarar vermeden kapattım.
    İçinde dört tane röle var.Üçü mavi biri siyah renkli.Bunlardan biri elektrik gidince,biri voltaj dalgalanmalarında çalışıyor sanırım.Diğer ikisi ise tam olarak nedir bilmiyorum.
    İçinde hiç yanan,kararan parça yok ama bu yanık olmadıklarını açıklamaz.Doğru akım kıyıcıları IRF serisi mosfetlerden yapılmış.İçinde 30 amperlik iki sigorta daha var.Tek tek elledim parçalara ama aşırı ısınan yok.
    Senin dediğin gibi ya röle bozuk ya da röleyi süren transistörlerden biri yandı.Üstelik tüm transistörler 2N 2222 kullanılmış.Rölelerde ters diyotlar(1N 4148) da var ama transistörlerden biri yanık olabilir.
    Bir tane LM 324 var sanırım voltaj karşılaştırıcı.Bir tanede PIC var mikroişlemci olarak ama üzerine kağıt yapıştırmışlar.Bariz belli PIC olduğu.Gerisi filtre,direnç v.b.Birde vakum display ve de sürücüsü var ama sağlam.

• yaw bende kesintisiz güç kaynağına 3 lü priz takmıştım buna 1 kasa yı bide hoparlörü bağlamıştım bide yanlışlıkla hizmetçi ben pc oynarken ütüyü takmıştı ve bip bip ötmüştü elektrik olmasına rağmen sigorta mıdır direnç mi ne böle 2 tarafı demir ortası plastik cam yuvarlak bişey o yanmıştır onu değiştir sorun gider
  • quote:

Orjinalden alıntı: Usta_AsH

yaw bende kesintisiz güç kaynağına 3 lü priz takmıştım buna 1 kasa yı bide hoparlörü bağlamıştım bide yanlışlıkla hizmetçi ben pc oynarken ütüyü takmıştı ve bip bip ötmüştü elektrik olmasına rağmen sigorta mıdır direnç mi ne böle 2 tarafı demir ortası plastik cam yuvarlak bişey o yanmıştır onu değiştir sorun gider

Sigorta sağlam hocam.Bende denemek için 1000 watt'lık elektrikli ocak bağladım hemen çıkışı kapattı ve overload simgesi çıktı.Herşeyi sağlam ama prize takınca çıkışı prize vermiyor,hep aküden çalışıyor.
  • garantiye yolla dicem yada aldığın yeri ara
  • yerli üretim olduğundan servis düşünülebilir. firmanın sitesi mevcut.google da telefonlarını bulup garantisi bitmiş mi diye sorabilirsiniz ancak sanırım içi açıldığından garanti bitmiş farzedeceklerdir. Ayrıca 220 ile invertörün çıkışını seçmeye yarayan rölenin kontakları da yapışmış olabilir. bir de o röleleri kontrol edebilirsiniz.
    Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: untayk

yerli üretim olduğundan servis düşünülebilir. firmanın sitesi mevcut.google da telefonlarını bulup garantisi bitmiş mi diye sorabilirsiniz ancak sanırım içi açıldığından garanti bitmiş farzedeceklerdir. Ayrıca 220 ile invertörün çıkışını seçmeye yarayan rölenin kontakları da yapışmış olabilir. bir de o röleleri kontrol edebilirsiniz.
    Saygılar.

İçini açtım ama dışında hiç garanti bandı,şerit gibi birşey yoktu.İçten olabilir diyecem ama içinde de yoktu.
    İlk anlarda bir iki kere prize takılıyken çıkışa şebekeyi verdi ama anlık olarak sonra tekrar aküye döndü ve şimdi hep aküde kalıyor.
    İşin kötüsü kendi kartımla almadım.Faturada bile benim adım yazmıyor.Zaten faturayı da kutusunu da bulamıyorum.
    Garantiye gitse de 1 ayda anca döner.Anlayacağınız iki ucu kakalı değnek.Kendi imkamlarımızla yapacağız anlaşılan.

• lm324 arızalı arkadaşım. büyük ihtimal. hadi gine iyisin. onu değiştir.
  • aynı olayı bende yapmıştım...
    UPS i aldığımda 1400 wattlık saç kurutma makinesi takmıştım ups e pc de açıktı ve kendinin aşırı yükleme diye anında kapattı ups..
    Yalnız benimde ups imde sorun var..
    Elektrik gittiğinde UPS den bazen titreşimli ses geliyor yani sanki ups in içinde bi parça etrafa çarpıyor gibi..(UPS elektrik yokken pc ye güç sağlar iken)ama her zaman yapmıyor bunu
    UPS im DCM POWERCOM 625 VA neden yapabilir acaba?
  • burak kardeş, senin sorun büyük ihtimal fandan kaynaklanıyor. fanı çıkar, en ince makina yağları var, onla yağla, hala ses geliyosa, fanı değiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektro06

burak kardeş, senin sorun büyük ihtimal fandan kaynaklanıyor. fanı çıkar, en ince makina yağları var, onla yağla, hala ses geliyosa, fanı değiştir.

DOSTUM BU UPSTE FAN YOKKi
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuRaK

aynı olayı bende yapmıştım...
    UPS i aldığımda 1400 wattlık saç kurutma makinesi takmıştım ups e pc de açıktı ve kendinin aşırı yükleme diye anında kapattı ups..
    Yalnız benimde ups imde sorun var..
    Elektrik gittiğinde UPS den bazen titreşimli ses geliyor yani sanki ups in içinde bi parça etrafa çarpıyor gibi..(UPS elektrik yokken pc ye güç sağlar iken)ama her zaman yapmıyor bunu
    UPS im DCM POWERCOM 625 VA neden yapabilir acaba?

Arkadaş o ses trafodan geliyordur.Trafonun vidalarını sıkarsan ses kesilir ya da hiç olmazsa azalır.
    Ayrıca yüksek VA'lar hariç genelde UPS'lerde fan olmaz,pasif soğutma tercih edilir.
    Benimkinde ise sanırım yanık parça var.LM 324 veya transistör gibi duruyor.
  • ben güç kaynağıma vurdum ve şimdi çalışmıyo ne yapmalıyım
  • Bir tane daha vurun.
  • Ters İntegral T kullanıcısına yanıt

slm beyler aynı sıkıtı bendede gerçekleştir. son durum nedir bulabildinizmi arızayı ?

• nebula** N kullanıcısına yanıt
    Konu çok fena hort olmuş 18 yıl 😀

Muhtemelen şebeke ile batarya arasında geçiş yapma sıkıntısı var. bunu genelde röle ile yapıyorlar. içerisindeki röle sürekli akü çıkış modunda kontak yapışık şekilde kalmış olabilir. Eğer cihazın garantisi yoksa, siz buraya kartın arkalı ve önlü net fotoğrafını atın, belki ben, belki diğer arkadaşlar yardımcı olabilir. ezbere iş yapmak olmaz. Yalnız dikkat edin çarpılmayın. 220 şakaya gelmez. Kolay gelsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

Nerelerdeydin reis??

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Aslında ben yokum hocam. forumun tadı tuzu yok. o yüzden pek girmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

Sen yoksun, öbürü yok olanların da keyfi yok... İşte tad tuz bundan yok belki ???

Beyin fırtınası lazım. O tip konularda hareketli forum. Önerin var mı bu tip konu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.