Şimdi Ara

Kesintisiz güç kaynağında VA olayı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kesintisiz güç kaynağı almak istiyorum VA/Watt olayını anlamadım. Şimdi bizde 850 w ve 700 w çalışan 2 kasa var ve güç kaynağı almak istiyoruz. Dediğim gibi VA olayını anlamadığım için bu konuda bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim....

• Yapay Zekanın Yanıtı

UPS'lerde VA (Volt Amper) Nedir?

Volt Amper (VA), bir UPS'in (Kesintisiz Güç Kaynağı) sağladığı elektrik gücünü ölçen bir birimdir. VA, hem gerilimi (Volt) hem de akımı (Amper) hesaba katar.

Bir UPS'in VA değeri, bağlayabileceğin cihazların toplam güç tüketimini belirler. Örneğin:

• 1000 VA UPS: Yaklaşık 600-800 Watt güç tüketen cihazları destekler.
    • 1500 VA UPS: Yaklaşık 900-1200 Watt güç tüketen cihazları destekler.
    • 2000 VA UPS: Yaklaşık 1200-1600 Watt güç tüketen cihazları destekler.

VA ve Watt Arasındaki Fark

Watt, gerçek güç tüketimini ölçen bir birimdir, VA ise hem gerçek güç hem de görünür gücü (reaktif güç) hesaba katar. Tipik olarak, resistif yükler (ör. ampuller, ısıtıcılar) için VA ve Watt değerleri birbirine yakın olacaktır. Ancak, endüktif veya kapasitif yükler (ör. motorlar, floresan lambalar) daha yüksek bir VA derecesine ihtiyaç duyabilir.

Bir UPS Seçerken VA'nın Önemi

Bir UPS seçerken, VA derecesi, bağlayacağın cihazların güç tüketimini aşmalıdır. Aksi takdirde, UPS aşırı yüklenebilir ve cihazlarınızı korumaya yetmeyebilir.

VA derecesi, UPS'in çalışma süresini de etkiler. Daha yüksek bir VA derecesi, aynı güç tüketimi için daha uzun çalışma süresi sağlar.

Sonuç

UPS'lerde VA değeri, bağlayabileceğin cihazların toplam güç tüketimini belirleyen önemli bir faktördür. VA ve Watt arasındaki farkı anlamak, cihazların için doğru UPS'i seçmene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan280

Kesintisiz güç kaynağı almak istiyorum VA/Watt olayını anlamadım. Şimdi bizde 850 w ve 700 w çalışan 2 kasa var ve güç kaynağı almak istiyoruz. Dediğim gibi VA olayını anlamadığım için bu konuda bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim....

Direk VA üzerinden alınıyor.Benimde çok bilgim yok ama başımdan şöyle bişey geçti.400W'lık kasamda kullanıyordum 150 TL ye aldığım UPS'i 600W'a geçtiğimde onuda beslemekte problem yaşamadı ama elektrik gidince besleyemedi ve pc kapandı.
  • VA değerinin %60'ını watt olarak verdiği güç değeri olarak hesaplayın. 1000VA genellikle 600Watt'a tekabül eder eğer UPS verimliliği özellikle belirtilmemişse. Bu piyasadaki neredeyse tüm modeller için geçerlidir.
  • 2kol3bacak in %60 ini aciklamak gerekirse ;
    matematiksel cevirim icin 1va=0.8w dir. Fakat isin icine UPS girince verimlilik hesabi da devreye girdiginde UPS ureticisi tarafindan belirtilmedigi taktirde %80 olarak alinir. Burda ondalikta 0.8e tekabul eder.

Yani 1000VA nin watt karsiligi icin 1000(kv)*0.8(w)*0.8(verimlilik) = 640w a tekabul eder...

• Şimdi ben bu iki bilgisayara ne kadar watlık kesintisiz güç kaynağı almam lazım.... Sadece 850 wat PSU ile çalışan bilgisayara 1500VA/900W bir kesintisiz güç kaynağı mı almamız gerekiyor?
  • Güncel........
  • Aynen kardeş 1500VA/900w birşey 850 watt kasa için yeterli olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÜÇ FAZLI SİSTEMLERDE AKTİF, REAKTİF, GÖRÜNÜR GÜÇ ÖLÇMEK

TEORİK BİLGİ:

Alternatif akımda üç çeşit devre elam.anı vardır. Bunlar omik, endüktif ,Kapasitif£, devre elamanlarıdır. Omik devrede akımla gerilin aynı fazda olduğu için güç katsayısı (cosφ =1) dir.

Endüktif devrede akına gerilinden φaçısı kadar geridir.

Kapasitif devrede akın gerilinden φ açısı kadar ileri fazdadır.Bundan dolayı endüktif ve kapasitif devrelerde cosünüsfimetre (0 ile 1) arasında bir değ;er gösterir.Alternatif akın devrelerinde faz farkından dolayı üç çeşit güç vardır.

a-)Aktif güç b-)Görünür güç c-)Reaktif güç

Üç fazlı devrelerde güç şu formüller yardımıyla bulunur.

S= U.I (VA)

P= U.I.Cosφ (W)

Q= U.I.Sinφ (VAR)

S→ Görünür güç P→ Aktif güç Q→ Kör güç GÜÇ ÜÇGENİ

Yukarıdaki güç üçgeninden faydalanarak şu formüller yazılır.

P= S.Cosφ Q=S.Sinφ Sinφ=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 17 Şubat 2017; 16:32:40 >

• VoltAmper=VA
    en az 3000lik almalısın.
  • Sistemim 5700xt ve 3770k 4.5ghz oc, Pc de 600w psu mevcut. Muhtemelen sistemim tahmini tam yük altında 450w civarı çekiyordur. 55¨ led tv ve pc yi tunçmatik 800va sıfır upse taktım tam yük altında sistem kapandı. Ups besleyemiyor. En az 1200va civarı ups gerekli böyle bir sistem için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 18 Ekim 2019; 10:5:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.