Şimdi Ara

Ketçaplı Yumurta deneyen var mı? Değişik bir lezzet..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yumurtayı sade sade yemekten bıktıgım bir gün gözüme buzdolabındaki ketçap ilişti. Biraz düşündüm acaba nasıl bir tat oluşur diye, 5-6 saniyelik bi düşüncenin ardından yapmaya karar verdim. Sahan'ın içine 2 yumurta kırdım 10 saniye kadar piştikten sonra 2 çorba kaşığı kadar ketçap ekledim. Karıştırarak pişirdim, Gayet güzel oldu. Denemenizi öneririm, benim gibi sade yumurta kırıp yemekten bıkanlar için değişik ve güzel bir tat İsteğe göre terayağda pişirebilirsiniz ve içine baharat ekleyebilirsiniz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion_tr -- 7 Şubat 2011; 15:05:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ketçaplı Yumurta: Değişik Bir Lezzet

Ketçaplı yumurta, alışılmışın dışında bir lezzet arayanlar için denenmesi gereken farklı bir seçenek. Basit malzemelerle kısa sürede hazırlanan bu yemek, hem kahvaltı hem de atıştırmalık olarak tüketilebilir.

Ketçaplı Yumurta Tarifi

Malzemeler:

• 2 adet yumurta
    • 2-3 yemek kaşığı ketçap
    • Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Yumurtaları bir tavada kızgın yağa kırın.
    2. Yumurtaların bir yüzü piştikten sonra ters çevirin.
    3. Yumurtaların üzerine ketçabı ekleyin ve isteğe bağlı olarak tuz ve karabiber serpin.
    4. Ketçapın yumurtalara iyice yayılmasını sağlayın.
    5. Yumurtalar piştikten sonra tavadan alın ve hemen servis yapın.

Yumurtaya Ketçap Sıkılır mı?

Ketçaplı yumurta, alışılmış ketçap kullanımının dışında olsa da son yıllarda popülerlik kazanmaya başlamıştır. Ketçapın tatlı ve ekşi tadı, yumurtanın tadını tamamlar ve farklı bir lezzet deneyimi sunar.

Ketçapta Yumurta Var mı?

Hayır, ketçap tipik olarak yumurta içermez. Ancak bazı ketçap markaları, yumurta sarısı bazlı kıvam arttırıcı maddeler kullanabilir. Bu durumda, ketçapın üzerinde "yumurta sarısı bazlı kıvam arttırıcı maddeler içerir" gibi bir ifade yer alır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yesem yesem peynirli yerim :) En güzel çırpılmış yumurta. gözleme gibi oluyor
  • bende salçalısını yerim arada oda güzel olur onuda dene bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

Yumurtayı sade sade yemekten bıktıgım bir gün gözüme buzdolabındaki ketçap ilişti. Biraz düşündüm acaba nasıl bir tat oluşur diye, 5-6 saniyelik bi düşüncenin ardından yapmaya karar verdim. Sahan'ın içine 2 yumurta kırdım 10 saniye kadar piştikten sonra 2 çorba kaşığı kadar ketçap ekledim. Karıştırarak pişirdim, Gayet güzel oldu. Denemenizi öneririm, benim gibi sade yumurta kırıp yemekten bıkanlar için değişik ve güzel bir tat İsteğe göre terayağda pişirebilirsiniz ve içine baharat ekleyebilirsiniz. :)

sahan kin?

• quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

Yumurtayı sade sade yemekten bıktıgım bir gün gözüme buzdolabındaki ketçap ilişti. Biraz düşündüm acaba nasıl bir tat oluşur diye, 5-6 saniyelik bi düşüncenin ardından yapmaya karar verdim. Sahan'ın içine 2 yumurta kırdım 10 saniye kadar piştikten sonra 2 çorba kaşığı kadar ketçap ekledim. Karıştırarak pişirdim, Gayet güzel oldu. Denemenizi öneririm, benim gibi sade yumurta kırıp yemekten bıkanlar için değişik ve güzel bir tat İsteğe göre terayağda pişirebilirsiniz ve içine baharat ekleyebilirsiniz. :)

sahan kin?

Bu

• Ben denemiştim yenilenebilir nitelikte olmuştu. Yinede Sucuklu peynirli v.s türlerini tavsiye ederi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

sahan kin?

Bu

he pardonn ama biz onu yazarken tırnak işaretiyle ayırmıyoduk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lor Peyniri Kullanan Var Mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

• OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GÜNAYDINNNNNNNNNN!

BEN 5 YAŞINDAN BERİ KETÇAPLI YİYORUM .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockerboy-h

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GÜNAYDINNNNNNNNNN!

Pekte geç kalmamış bulmakta
  • quote:

Madem 2 sene önce böyle bi lezzeti keşfettin neden bizle paylaşmadın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

quote:

Pekte geç kalmamış bulmakta

• dexter
  • Kekikle- Nane -Kırmızı biber ne kadar baharat varsa karıştırıyorum. Sonrada biraz salça .

Mükemmel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

quote:

Madem 2 sene önce böyle bi lezzeti keşfettin neden bizle paylaşmadın ?

Laf mı soktun sen şimdi?

EVEEEEEET
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.