Şimdi Ara

kg/m3 yerine nasıl g/cm3 kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu da sorulur mu diyebilirsiniz ama gerçekten anlamadım. Kilogramdan grama inerken 1000 ile çarptığımıza göre, m3'ten de bir basamak inince 1000 ile çarpacağımıza göre bunlar birbirini sadeleştirince sonuç yine aynı kalacak ama neden dm3 değil de cm3? Bu durumda 1000000 ile çarpmış olmaz mıyız? Cidden kafam karıştı lütfen biri neden cm3 kullandığımızı anlatsın Çok saçmalamış da olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milasmila -- 4 Ağustos 2017; 19:7:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kg/m³'ü g/cm³'e Dönüştürme

Kütle yoğunluğu ölçümlerinde, kg/m³ (kilogram/metreküp) ve g/cm³ (gram/santimetreküp) birimleri sıklıkla kullanılır. Bu birimler arasındaki dönüştürme, hacim ve kütle arasındaki ilişkiye dayanır.

1 kg/m³ Kaç g/cm³'e Eşittir?

1 kg/m³'ü g/cm³'e dönüştürmek için aşağıdaki formülü kullanabilirsin:

• 1 g/cm³ = 1000 kg/m³

Bu formül, 1 metreküpün 1000 santimetreküpe eşit olduğunu ve 1 gramın 1000 kilogramın binde biri olduğunu gösterir.

Örnek Dönüştürme:

• 5 kg/m³'ü g/cm³'e dönüştürmek için: 5 kg/m³ x 1000 g/cm³ = 5000 g/cm³

1 g/cm³ Kaç kg/m³'e Eşittir?

1 g/cm³'ü kg/m³'e dönüştürmek için aşağıdaki formülü kullanabilirsin:

• 1 kg/m³ = 0,001 g/cm³

Bu formül, 1 santimetreküpün 0,001 metreküpe eşit olduğunu ve 1 kilogramın 1000 gram olduğunu gösterir.

Örnek Dönüştürme:

• 2 g/cm³'ü kg/m³'e dönüştürmek için: 2 g/cm³ x 0,001 kg/m³ = 0,002 kg/m³

Kg/m³ ve g/cm³ birimleri arasındaki dönüştürme, farklı bağlamlarda kütle yoğunluğunu ölçmek için kullanılır. Bu birimlerin doğru şekilde dönüştürülmesi, hassas ölçümler yapman ve bilimsel hesaplamalar gerçekleştirmen için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • up
  • Up lan. Her zaman nedenini sorgulamadan kabul etmiştim bu durumu ama benim de aklıma yatmıyor bu durum. 1 kg/m3 ile 1 g/cm3 ün aynı yoğunlukta olduğunu düşünmüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milasmila -- 4 Ağustos 2017; 20:18:37 >
  • Aynen bende merak ediyorum aslında çoğunluğun düşünüp de neyse diyip geçtiği bi durum

• 1m3 100^3cm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 kg/m3 = 0.001 g/cm3
    1 kg/m3 = 1 g/L
    1 kg/m3 = 1 g/dm3
  • Phoenix-f- P kullanıcısına yanıt
    İşte tam olarak bu durum kafamı karıştırıyor neden g/cm3 kullanıyoruz aynı sonucu vermediği halde kitaplarda neden hep kg/m3 veya g/mL veya gcm3 kullanılır diyor biri birinin 1000 katı olduğu halde. Özkütleyi hesaplarken kg/m3 almak yerine g/m3 almakla aynı mantık değil mi mesela 2kg/20m3 biri öteki ise 2000g/20m3 bunlar nasıl biribirinin yerine kullanılıyor?
  • milasmila M kullanıcısına yanıt
    1 kg/m3 1 g/cm3'e eşit değil. 1 cm3 başına 1 g düşüyor demek 1 m3 başına 1000 kg düşüyor demektir. Bu durumda bir özkütle iki farklı şekilde ifade edilebilir 1 g/cm3 ya da 1000 kg/m3. İki farklı gösterim de aynı şeyi söyler. Kitaplarda özkütle birimi olarak bunlar kullanılabilir diyor olabilir mi eşitlik belirtmeden?
  • Phoenix-f- P kullanıcısına yanıt
    Evet eşit değiller zaten ancak biribirine denk gelen birimler de değiller. Ya anlayamadığım kısım neden her yerde birimlerin denk gelmesine dikkat edilirken, işte şu kullanılırsa şu kullanılmalıdır denilirken burada bölye bir durum var? Evet eşitlik belirtmeden bunu söylüyor ama diğer birim çevirmelerde gördüğüm kadarıyla hep bir şey bir şeyle kullanılmak zorunda. Nasıl özkütleyi iki farklı türde belirtebiliyoruz bunu anlamıyorum. Yani suyun özkütlesi 1'se birdir, ben bu birimleri kullanırsam farklı bir sonuç bulmuş oluyorum ama. Kafam allak bullak oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milasmila -- 4 Ağustos 2017; 21:16:52 >
  • milasmila M kullanıcısına yanıt
    Kafanızın allak bullak olmasına gerek yok. Genellikle farklı birimler kullanılmasının sebebi ölçeklendirmedir. Bu durumun uzunluğu ifade eden m cm mm gibi birimler kullanılmasından bir farkı yok. Daha çok milimetrik ölçeklerde çalışılıyorsa mm kullanılır 0.0001 m denmez 0.1 mm denir. Özkütle için de durum aynı, özkütlenin ölçeğine göre kg/m3 ya da g/cm3 ya da daha birçok ifade kullanılabilir. Suyun özkütlesi 1'dir ifadesi eksik bir ifadedir. Doğru ifade suyun özkütlesi 1 g/cm3'tür ya da 1000 kg/m3 (belirtilen sıcaklıkta).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenix-f- -- 4 Ağustos 2017; 21:31:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.