kia'nın sitesinden teknik özelliklere bakarak şöyle bir tablo yaptım. araba'nın kesiciye 7000rpm girdiğini farzedersek: 4.vites'te en son 188km/h, 5.vites'te ise 232 km/h hızı görür. tabi bu veriler kağıt üzerinde böyle...
peki aynı verileri fiber kumaş, granit taşı ya da balsa ağacı üzerinde de görmemiz mümkün mü? merak ettim 232 km hangi zeminde daha iyi görünüyor.
en güzel toprak zeminde görülür, Allah kaza bela vermesin..
Vw gövdüm beni geçti dayanamadım
Cee'dtiv git beeeeaa dedim bir baktım 4.viteste pişek gibi fıvladım kadvan kıvıldı...falan filan...fovuma bak yaaa...videolar süpev ellerinize sağlık...
quote:
Orijinalden alıntı: stilll
geçen sol şeritte bi tane 350z gidiyor.attım sellektörü baktım tınlamıyo tekrar attım tekrar tekrar...sen misin bana yol vermeyen?verdim sağa sinyali.vitesi 2ye taktım. geçtim yanından.
Hocam 2 de değil 4 te geçeceksin.
2 de geçemeyeceğinden değil de burada vurucu rakam 4.
Haluk
quote:
PAT bir haber geldi kahveye, bu lavuk yine bir yerlere girmiş.
Dün girdiğim çukurdan sonra lastik balon yapmış
Yeni farkettim.
quote:
Orijinalden alıntı: derfgt
kia iyi de.. çevresi kötü
quote:
Orijinalden alıntı: rotational intertia
Yeni farkettim.
Ceed'de yenilirmiş.
Lastiği boşver sen 4.vites sağlam mı o sağlamsa lastik patlak bile gidersin.
ceed kere başına taş düşsün senden yeni konu bekliyorum örnegin geçen yarış teklifi geldi f1 aracıyla kapıştım o 2. tur dayken ben 6. turdaydım benim araç 4 ten 5 e atarken patinajla 1 turu geçtim gibi
ceed is faster than other cars (350z f1 ferrari vs...)
ghp = ghost horse power
şimdi küçük hesap yapalım
aracınız 125 hp civarında bunu %10 kayıpla tekerlere verdiğini varsayalım buda 12,5 hp kayıp demektir
KIA da 3 tane harf var harf başı font büyüklüğü 1 buda demektirki aracınıza otomatikman 30 ghp kazandırıyor
Kianın mühendisliği sayesinde aracınızda tekerlek başına düşen at sayısıda değişiyor 30ghp den 4 teker dersen 120ghp oluyor
125-12,5=112,5whp 122,5whp+120ghp = 242ghp 0,5 hp kayıp var
Ceed toplamda 242 ghp yani 242 ghost horse power a sahip , ihtiyacınız olduğunda direksiyonu üfürmeniz yeterli
quote:
Yeni farkettim.
Sat o zaman CEED'i hemen.
quote:
Orijinalden alıntı: brkcad34
quote:
Yeni farkettim.
Sat o zaman CEED'i hemen.
Hayır bence Batman'i arasın nasıl olabilir kia gibi bir arabada öyle birşey
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetyusuf
benim astra 4 de 210 goruyo 5te 180e geri düşüyo e bunu napcaz?:)))
Hocam önce 5'e atacaksın ve de peşinden tekrar 4'e takacaksın.
Bu kez kesin 250 yapar 4 te.
Sihirli rakam 4.
Bir yere yazınız, unutmayınız, unutturmayınız.
Haluk
quote:
Orijinalden alıntı: shanke
Atma Ziya
-Tükür ulan babanın suratına -Phüüu
hahahahahhaah
quote:
Orijinalden alıntı: alpello
ghp = ghost horse power
şimdi küçük hesap yapalım
aracınız 125 hp civarında bunu %10 kayıpla tekerlere verdiğini varsayalım buda 12,5 hp kayıp demektir
KIA da 3 tane harf var harf başı font büyüklüğü 1 buda demektirki aracınıza otomatikman 30 ghp kazandırıyor
Kianın mühendisliği sayesinde aracınızda tekerlek başına düşen at sayısıda değişiyor 30ghp den 4 teker dersen 120ghp oluyor
125-12,5=112,5whp 122,5whp+120ghp = 242ghp 0,5 hp kayıp var
Ceed toplamda 242 ghp yani 242 ghost horse power a sahip , ihtiyacınız olduğunda direksiyonu üfürmeniz yeterli