Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.341
Cevap
14
Favori
358.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dikmenibo

ewt yeni öğreniyorum, sorun nerde?? öğrendim ve paylaşıyorum... daha değinen olmamış, sen bile...

Değinen yok çünkü değinilmesi gereken birşey değil, tiptronic vites'in özelliğidir bu, her araba kullanan adam bunu zaten bilir.

Sorun falan yoktu ayrıca öylesine takılmıştım, çıkışmanı gerektirecek bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 13 Ocak 2009; 0:25:04 >
  • merhaba arkadaşar 2009 sorento x-force kullanıyorum geçen arkadaşım özelliklerini kurcalayımd erken lcd ekrandan dreksiyon kontrolunu kapattı yani radyoyu kontrol edemiyorum dokunmatik ekrandanda zor oluyor warmı daha önce kurcalayan yapamayan

bide yeni 2009 modeller artık periyodik bakımı 7.500 km indirildi bu konu hakkındaki düşünceleriniz
    ilk bakım tarihim geldi aracım 7.800 km oldu serwise gidice boş zaman bekliyoruz
  • Eski sorentolarda da 7500km bakımı vardı zaten (ara bakım) ama ben götürmüyorum, gerekte yok.
  • Ara bakım ömür garanti de olmazsa olmaz dıye bılıyorum.Yani ömür boyu garantinin şartlarından birisi şeklinde bilgim var.
  • ben sportage kullanıyordum 2007 onda 10.000 km idi yada benmi öyle götürüyordum (((:
    ewet garanti dışı kalabileceqini söylüyorlar bakımları km sinde ve yetkili serwiste yapılması gerekiyormuş
  • evet sorento ıcın 7.500 km bızımkı 6.500 de servis aradi getirin diye 1000km olmasına ragmen arabayı servise götürdük

ekrarn olayı kolay türkçe oldugu ıcın yaparsın yardım edebılecegım bişey varsa yardımcı olayım
  • savyola133 kurcalamadıqım yeri kalmadı (: bulamadım neyse serwise götürünce artık yardımcı olurlar
  • Little F.K @
    sağolasın hocam
    senin de yeni nick hayırlı olsun
    şanzıman elektronik kontrollü otomatik vites diye geçtiği için direk otomatik vites olarak düşünmüştüm ben.benim gibi düşünen ve fark etmeyen varsa diye anlatmıştım.ama konuyu uzatmak için elinden geleni yapıyor arkadaş, paylaşım yapmam sorun oluyor gibi, ben de şu zaman öğrendim diyerek yazıya girse eyvallah derdim.
    yakıt tüketimi de biraz can sıkıcı hal almış, araç kaç km?? sürüş stilini değiştirmediğini düşünerek söylüyorum, motora bi bakım gerekiyo olabilirmi acaba??

TiesTorN @
    alaycı bi üslup kullanıyorsun 2. kez. yoldan geçen her araba kullanan adama sor bakalım kaçı biliyo kaçı fark etmiştir. sonra gel buraya her araba kullanan adam biliyo de.pazartesi boğaziçi köprüsünden başlayabilirsin ben de o ara araç hakkında öğrendiğim birşeyler olursa yüksek müsadenle paylaşacam

taz333@
    serviste hemen halledeceklerini düşünüyorum. gerçi araçtaki multimedya sisteminin geneli için bi kullanıcı klavuzu vermiş olmaları lazım, bulursan onda bir bak belki servise gerek kalmaz

• Valla bu ara sürüşle ve soğukla alakalı.Şöyle diyim en havanın çok soğuk olduğu günlerde,başıbuyuge tırmanıyorum hergün dolayısıyla yakıt arttı.Okula çıkmadığım günlerde karşıya git gelde 11 e kadar iniyorum.Yani tamamen yola ve havaya bağlı bi hale gelmeye başladı.

Araç şu an 11000 km,7500 de yağ ve filtreler değişti.Meret iyi hoşta yaktığı kadar biraz daha yürüse süper olacak.

Bu arada sustalı anahtarlar çıkmış belki haberiniz vardır.250 ytl ye değiştiriyorlar
  • Ortalamayı nerden görüyorsunuz? Bizim sorentoda yok öyle bir seçenek
  • Selamlar arkadaşlar uzun bir zamandır foruma girmiyordum,@dikmenibo dostum merhaba aylardan sonra ilk mesajım,sağolun güncel tutmuşsunuz konuyu,arabamı değiştirmedim hala sportage kullanıyorum ve devam edeceğim,saygılar.
  • uzun zamandır babamı arabanın ampullerını değiştirmesini orjınal marka xenon ambullerınden taktırmasını ıstıyordum serviste 500 ytl denmıstı babam gıdıp sanayıde 200 tl taktırmıs sımdı bunlar 500 yt olanlar mıdır yoksa ucuz cın malı olan ampullerden mıdır güzel olsun derken babamı yanlıs birsey yaptırmak ıstemem
  • 500 tl az demişler bana beyinli serwis 1.250 tl dedi 200 e aldım 200 e taktırdım canavar gibi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GitarxtanbuL -- 23 Ocak 2009; 12:12:12 >
  • beyın derken anlamadım? sadece ampul degıstı
  • Xenon sadece ampülden ibaret değildir, beyin de gerekir. 200 - 300 TL gibi rakamların sebebi o beyin zaten, yoksa sadece ampül almak isteseniz çok çok daha ucuz olur :) (tek başına çalışmaz o ayrı)

Servisteki herşey kazık. Dışarıdan daha kalitelisini daha ucuza yaptırabiliyorsunuz.

Daha bugün, sis lambalarımdan biri yanmadığı için servise götürdüm ve lambaları dışarıda taktırdığım için bakamayacaklarını söylediler... Yahu sizin aptal sarı ampülünüzü takmaktansa dışarıdan hem daha ucuza hemde bembeyaz ampül taktırmak varken neden servise taktırayım...? Ki o ampülün patlamadığını da biliyorum sadece gevşemiştir onu sıkması gerekir sadece biraz, ama yoook olmaz... 15k bakımına gidince 800+ TL almasını biliyorlar ama bir ampül gevşemiştir sıkar mısın diyince yapmıyorlar şerefsiz herifler...
  • ama aracta xenon var zaten sadece ampulu degısmeyecekmı beyaz ısık versesınde mavı ısık versın oyle yapsan bılemı yıne beyın degısıyor
  • Yazdığından hiçbirşey anlamadım...

Eğer daha önce Xenon varsa neden değiştiriyorsun?

Ve evet daha önce xenon varsa beyin de vardır zaten... Ama yinede ne demek istediğini tam anlamış değilim.
  • sorentoda orjınal su mavı ampullerden yok fabrıka cıkısı beyaz xenon ben de hep mavı xenon severim babam ampuller degıscek demıstı sadece 2 ampul ıcın servıs 500 demıstı babamda sanayıde 200 taktırmıs dıyorumkı acaba bu dandık olmasın dandık philips marka olmayanlardan
  • hmm.. onu bilemeyeceğim. benim bildiğim sorentolarda fabrika çıkışı xenon olmuyor ama ?
  • fabrika cıkısta var ama o mavı verenınden yok yoksa beyın fark far yıkamasıda var yukselıp alcaltmada var fabrıka cıkısı ama ıste o orjınal ampul yok
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.