Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
14
Favori
358.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dikmenibo

imza güzel olmuş hocam

ama bizim araçlardaki sistem hangisi çözemedim, 2 tip model var, çözemedim

tesekkurler dostum.
  • emorusi arkadasım imzan güzel olmus bence bütün kia kullananlar bu logoyu imzalarına koymalı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkaaan06

emorusi arkadasım imzan güzel olmus bence bütün kia kullananlar bu logoyu imzalarına koymalı...

tesekkurler,evet bencede guzel gorunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 21 Mayıs 2008; 13:51:07 >
  • @dikmenibo bende bu resimle destekleyeyim dedim
     *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*
  • arkadaşlar,
    bende de sportage 2007 var. Dizel 4x4. Bence arabanın zayıf tarafı gücü. 112HP. Bu konuda değişik sitelere girip güç artışı konusunu okuyorum. chip tuning ve powerbox gibi uygulamalar var. Chip ile 140HP ve 305nm tork elde ediliyormuş. Deneyeniniz oldu mu? olduysa ne gibi sonuç aldı merak ediyoeum
  • quote:

Orjinalden alıntı: emorusi

@dikmenibo bende bu resimle destekleyeyim dedim
     *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*

bu daha iyi oldu hocam

sportage07@ hocam, motor baya bir zayıf, doğru, ama şöyle bir olay var, mesela yurtdışında titan versiyonu var, adamlar aynı motorun 140 beygir 320nm torklusunu sunuyorlar sana, demekki chip ile oluyor bu iş, tabi yanında değişen ne olur bilmem, yani yapılabilir zaten youtube a girebilirsen bak, orda 1 vatandaş chip uygulamış, aracın performansındaki değişiklikleri gösteriyor, deneyen var, problem olacağınıda sanmıyorum, babamı kandırırsam garanti bitince biz de yaptırırız belki

• @dikmenibo,@sportage07,nedir bu chip olayi?biraz acarmisiniz rica etsem,bir elektronik parcami,mekanik bir parcami bir bilginiz varmi?bu bahsi gecen chip bildigimiz bilgisayar chipi gibi bir seymi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 21 Mayıs 2008; 18:40:06 >
  • hocam, bu yeni nesil araçlarda ecu diye bişi var, yanlış bilmiyorsam açılımı electronic control unit. bu aracın motoruna girecek havayı, supapların ne zaman açılacağını, yada ne zaman ateşleme yapılacağını falan kontrol edebilen bir şeyi. bu ecu programlanabilen bir şey, sen onu baştan programlarsan, motorun standart çalışma döngüsünü değiştirebilirsin, mesela düşük güç, düşük yakıt tüketimi, yada yüksek güç, daha fazla yakıt yüketimi, yüksek devirlerde daha fazla beygir daha az tork, yada düşük devirde yüksek tork, yüksek devir ölü motor... benim bildiğim chip tuning, bu ecu yu programlama.
    bazı araçlar için bu ecu satılıyor( mesela honda s2000 de mugen ecu var, sen onu alıyosun, o hazır programlanmış, direk gidiyosun s2000 in ecu su ile değiştiriyorsun), ama genelde bilgisayara bağlanıyor araç, sonra bilgisayardan o aracın ecu suna göre dosya var, o dosyadaki veriler yükleniyor araca.

bide yeni bişiler var, bu lambda sensörü diye bişi olması lazım, yanlış hatırlamıyorsam motora giden havayı ölçüyor, ona bi şekilde bi aparat takılıyor, ve araç chip tuning yapılmış gibi, güç kazanıyor. ama pek güvenilir bişi gibi gelmedi bana, denemek gerek

• Yeni 2.0 crdi vgt motor zaten 140 hp 320 tork.En azından benim carens öyle,şunu da söyleyeyim,bu motor çok cimri,yakıt konusunda tabi...
  • @dikmenibo sagol,ne bileyim ben ihtiyac duymuyorum bana her sey iyi geliyor,tabi bu durum fazla yakit motor omru kisaligi gibi durumlara yol aciyor her halde,
    bu chip olayini yaptirmis yasamis birinden ogrenmek lazim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackEdition

Yeni 2.0 crdi vgt motor zaten 140 hp 320 tork.En azından benim carens öyle,şunu da söyleyeyim,bu motor çok cimri,yakıt konusunda tabi...

o motor maalesef sportagelara konmadı benim bahsettiğim motor vgt teknolojisine sahip değil, şu an türkiyedeki sportage larda olan dizel motorun gerçek performansını ortaya koyduğu motordan bahsediyorum

emorusi@ duruma göre yakıt tüketimi artar yada azalır, sizin isteğinize bağlı mesela turbo daha verimli olacaksa, yakıt tüketimi azalabilir, ayrıca aracın çekişide artar, ama youtube da videodan bahsetmiştim, araç performans canavarına dönüyor, işte orada bi sürü parçanın ömrü gidecekmiş gibi geliyor bana

• Servis yapiyormu bu isis,servise gore bu durum legal`mi illegal`mi?
  • yok hocam, servis yapmıyor, zaten yapıldığında aracın garanti gidiyo
  • bu durmda saglikli bir sey degilmis demektir servis izin vermiyorsa,
    bu gun 2.7 v6 benzinli surdum cok guzeldi,azerbaycanda`ki kia ana bayi RICH CO sahibi faik Seferov beyede tesekkurler ilgisi alakasi icin,DH otomobil bolumunude sık sık ziyaret ediyor uye olmasada,
  • izlenimlerinizi yazabilirmisiniz, yani sizin aracınızdan ne farkı var performans olarak, v6 performansını hiç bilmiyorum

doğrudur, sağlıklı olmayabilir, ki değildir de, ama araştırmak lazım uzun vadede zararlarını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

izlenimlerinizi yazabilirmisiniz, yani sizin aracınızdan ne farkı var performans olarak, v6 performansını hiç bilmiyorum

doğrudur, sağlıklı olmayabilir, ki değildir de, ama araştırmak lazım uzun vadede zararlarını.

benim aracimdaki farki,oncelikle dis goruntu farkli olarak cift egzos var bendeki tek,baska bir farklilik yok genel goruntude,performans ise fark ediliyor ilk kalkis aninda hafif gaz ile arac yerinde firliyor bendeki biraz bagiriyor vites gecisine kadar, bu dedigim 2,0 dizellerde oluyormu?arac hizlandiktan sonra pek bir sey fak edilmiyor veya ben fark edemedim,arazide fark ediyordur mutlaka,bu arada tiptronik cok iyiydi cabuk tepki veriyor,bilgi ekraninda 14.6 litre gosteriyordu bira fazla sanki,
    birde picanto surdum otomatik vitesli gercektende cok keyifli bir arac.

• arkadaşlar ben bu chip tuning olayını epey araştırdım. ecu yazılımını değiştiren bir sistem bu. Ya aracın üzerinde var olan chip çıkartılıp başka bir chip takılıyor, ya da chip değiştirilmeden bilgisayarda yazılımı değiştiriliyor. Bu ikinci şık (yani yazılım değiştirme) her araçta olmuyormuş, ama bizim sportage de oluyormuş. Bu işi yapan kişi ile tlf da konuştum. Çok güzel şeyler anlattı, emin olamadığım için bana 2 müşterinin telefonunu da verdi onlardan biriyle konuşabildim. Onun aracı Hyundai Tucson. Bizimkiyle aynı motoru kullanıyor. Kişinin bana söylediği şu: Sanki BMW X5 e biniyormuşum hissi veriyor dedi. Adam daha önce yaptırmadığına çok pişman. Ayrıca normal kullanımda yakıtın %10 azaldığını söyledi. Basarsan sarfiyat artıyor dedi. Garanti konusunu bu işlemi yapan kişiye sorduğumda bana servislerde bunu anlayacak sistem yok birşey olmaz, ayrıca bugüne kadar çok sayıda yaptık ve bir sorunla karşılaşmadık dedi. Ben servise sordum arıza olursa yazılım değiştiğini anlarız ve garantiyi çalıştırmayız dediler. Ben de bu durumda tereddütte kaldım. Bir taraftan garanti bitiyor ve muhtemel bir sorun olursa ne yaparım, diğer teraften X5 e binme durumu. Ben, acaba içinizden bu işlemi yaptıran var mı diye merak ettim.[

• tabiki servisteki yetkili veya her kimse anlariz diyecek,evet bu konu karistirmaya deger bir konu,duraim ustunde
    @sportage07 arkadasim hos geldin aramiza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 22 Mayıs 2008; 1:08:11 >
  • emorusi@
    hocam yakıt durumu normal bence tiburon larda kullanılan v6 motoru alıp direk sportage a takmışlar, kağıt üzerinde çok iyi bi motor, tüketim normal bence yorumlar için sağol, eskiden kağıt üzerindeki verileri biliyodum sadece, konuşamıyodum, ama şimdi biliyorum nasıl bişi

chip içinse, aslında şöyle yapmalı, herzaman gittiğiniz servis değil de başka bir servise sormalı, onların dediklerine göre tuning olayı düşünülmeli bence. sportage07 sayesinde yakıt tüketimi olayınıda öğrenmiş olduk ağustostan sonra eğer hala aynı aracı kullanıyor olursak babama açıcam bu konuyu

• @dikmenibo,hayirola araci degistirme fikrinizmi var,varsa neden,
    gerci ozeldir sorulmaz ama merakim aractan dolayimi onu ogrenecektim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.