Şimdi Ara

Kıbrıs’ın İlk Yerli Otomobili “GÜNSEL” Basına Tanıtıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye yerli otomobil yapacağım derken Kıbrıs'tan 350 Km menzile sahip ilk elektrikli yerli otomobil bugün dünya basınına tanıtıldı.

Tüm Detaylar:https://pistonkafalar.com/kibrisin-ilk-yerli-otomobili-gunsel-basina-tanitildi-4502

Video:https://www.youtube.com/watch?v=baxSyupD51A

• Saanki proton çakması gibi ama olsun hayırlı olsun...
  • Araç hakkında ayrıntılı bilgi bulamadım. 350 KM'de 17,5 TL yaktığı bilgisi var sadece. Yerlilik oranı nedir, üretim aşaması vs bilgi yok. Yakın Doğu üniversitesinde araç yapacak potansiyel yok. Bana reklam amaçlı tasarım yapılmış gibi geldi.

Burada biraz daha ayrıntılı bilgi var.https://neu.edu.tr/kktcnin-ilk-yerli-arabasi-gunsel-tanitildi-2/?lang=tr
  • Yakin dogu cidden calisiyor helal olsun 350 km menzil baya buyuk bi rakam kim 350 km yapiyorki gunde yani bizim bitane dizel otomatik 100%yerli aracimiz olsa kafayi yeriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence on numara olmuş tam öğrenci ve kadın arabası şehir için ideal bir araç.Acaba satışa çıkıcak mı?
    Bu arada yavru vatan bizi solladı

• Helal olsun be, biz yaptık yapacağız derken adamlar bastı gitti bile. Helal olsun gerçek mten

• Haftaya gittiğimde bir bakmaya çalışırım araca sizin için.
  • Bu arada ızgara tasarımı direk superman'den alıntılanmış. Çerçeve kısmına bakın. Yavru vatan ana vatanı geçti gitti vallaha, helal olsun

• arka fail gibi

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar konusmak yerine icraat yapmis. bizimkiler lafla peynir gemisini yurutmeye devam etsin.
  • KKTC'de bu aracı üretecek ne fabrika, ne de bu araca parça üretecek yan sanayi var

bu da demek oluyor ki bu araç ya Türkiye'de üretilecek, ya Çin'de bir fabrikaya fason araç yaptıracaklar ya da prototip'ten öteye gidemeyecek.

Umarım ilk iki seçenekten biri olurda bizimde yerli bir markamız olur.
  • Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 9 Ekim 2016; 23:24:15 >

• Tebrik ediyorum Yavru Vatanı. Umarim fos çıkmaz da seri üretime geçilir ve bir milli arabamiz olur onlarca yıl sonra. Kıbrıs bunu basarabiliyor da biz bunu o kadar imkana rağmen basaramiyoruz. Valla helal olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Yakin dogu cidden calisiyor helal olsun 350 km menzil baya buyuk bi rakam kim 350 km yapiyorki gunde yani bizim bitane dizel otomatik 100%yerli aracimiz olsa kafayi yeriz

Sahsiniza ve forum ahalisine su soruyu soracagim. Hangi ulkenin hangi markasi %100 yerli? En basitinden ford multimedia ekranini sonyden aliyor. Lastikleri baska bi yerden janti frenleri baska ulkeden aliyor.

%100 yerli otomobil uretemeyiz. Uretsek piyasada tutamayiz. Bi kere yan sanayimiz yok. İkinci servis agi otomatikman sıfır. Saab volvo gibi satilan markalari alip onlarin uzerine ekleyerek yapilabilirdi. Yerli otomobilide devlet degil kurumsal bi firmanin yapmasi gerek. Mesela koç. Ama kocta bununla ugrasmaz. Cunku elinde fiat ve fordun distribirtorlugu var. Neden ugrassin ki.

Yerli otomobil 1950-60 larda yapilacaktiki simdi piyasasi oturmus olcakti.

Kibrisi tebrik ediyorum. Eger seri uretime gececekse. Dunya pazari olmasa bile kibris icinde satilacaksa cok guzel bi gelisme.

• Yakin Dogu Universitesinde bu isi yapacak kapasite var ama bizim Odtu'de yok.
    Kafayi yememek elde degil.

Yavru Vatan bizi solladi. Helal olsun.

• Fiesta sandim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.