< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
KICKSTARTER HAKKINDA
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar aranızda ingilzcesi olanlar vardır.
Bir yardımcı olun -
Güncel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki site de "halk fonlaması (crowdfunding)" sistemini kullanan sitelerdir. Ben çoğunlukla teknoloji kısmını takip ediyorum o nedenle ordan bir örnek vereyim. Mesela aklımda bir akıllı lamba fikri var. Ancak piyasadaki akıllı lambaların yaptığından daha fazla özellik içeriyor. Kendi başıma bir kısmını yapıp son ürün haline getirmek için fon arıyorum. Bu sitelerden birine projemi kaydediyorum ihtiyacım olan fon miktarını yazıyorum. Mesela 10bin$. Lambanın özelliklerini, prototipini, bittiğinde planladığım fiyatı vb yazıyorum. Bir de bitmemiş ürün olduğu için yatırım yapacak insanlara bir miktar iskonto ile lamba verme garantisi veriyorum. Mesela tek lamba 10$, 3 lü paket 25$, tüm ev için 10'lu paket 80$ vs. İnsanlar projeyi beğenirlerse bahsedilen rakamlarda ödeme yapıyor. Toplam yatırılan miktar benim limitimin üzerindeyse para bana aktarılıyor. Ben de o para ile son protoipleme ve üretimi halledip toplu üretim yaptırıyorum. Sonrasında da bana para vermiş yatırımcılara ürünlerini gönderiyorum.
Tabi her proje bu kadar sonrunsuz olmuyor. Bazı projeler bitmeyebiliyor ya da vaad edilenden 2-3 yıl sonra bitebiliyor. Bu riskleri göze almak lazım. Teknolojik ürünler dışında oyun, sanat vb bir sürü alan var. Fonlamalar için farklı promosyonlar var.
Türkçe örneği:
https://arikovani.com/
Benim fonladığım ürünmlerden bir tanesi:KickstarterThe Z: The most advanced gaming mouse ever made.https://www.kickstarter.com/projects/granto/the-z
-
Hocam peki türkiye den nasıl katılabilirim?
İndiegogo veya KICKSTARTER düşünüyorum.
Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
🌟 Heyecan verici Haberler! Kickstarter Lansman Öncesi Sayfamız Artık Yayında! 🌟
Multipod ile tanışın: Her anı yakalama şeklinizde devrim yaratan üstün 4'ü 1 arada telefon çekim ekipmanı. İster profesyonel bir fotoğrafçı ister tutkulu bir hobici olun, Multipod dört temel aracı tek bir şık, taşınabilir cihazda birleştirerek fotoğrafçılık oyununuzu geliştirmek için tasarlanmıştır.
👉 Fırsatı Kaçırmayın! Özel güncellemeleri ve erken kayıt fırsatlarını ilk alan siz olun. Şimdi lansman öncesi sayfamızı ziyaret edin ve gelişmelerden haberdar olmak için "Bana Bildir"i tıklayın. Desteğiniz bu yenilikçi projeyi hayata geçirmede büyük bir fark yaratabilir.
Birlikte fotoğrafçılığı her zamankinden daha çok yönlü hale getirelim!
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X