< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kıdem tazminatı hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
-
kıdem tazminatını bence her işveren yılda 1 maaş şeklinde doğrudan işçiye vermeli
ne fon ne de emeklilik anında toplu para şeklinde değil
-
Şimdi zaten o para ile hiç bir şey alınmıyor. Eskiler hep değerli arsa, ev, mülk almış o para ile. Biz anca 2 cips alırız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başlık sahibi g.tünden uydurmanın en güzel örneklerini sergilemiş. 3 ay çalışan istiyormuş da bir yıl çalışan 5.000 lira alıyormuş. 1 yıldan az çalışan zaten alamaz, alabilmesi için de şartları var. Kıdem tazminatı maaşından fazlası olamaz. Yani asgari ücretli 1 yıl için kıdem tazminatı alırsa yine 1 asgari ücret alır.
Çalışanın emeğini çalan esnaflar rahat etsin diye kıdem tazminatı kaldırılamaz. Bu kafayla 15 yıllık çalışanı kovacaksınız ihbar tazminatını ödeyip. Ne güzel İstanbul. Bunlar Müslümanım diye de geçinir. Hak yemek haram yemek sizde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 23 Haziran 2020; 10:49:53 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bu hakedişini zamanında alabilen insan oranı %10 bile değil Türkiye'de.
-
Benim düşüncem kıdem tazminatı yerine sözleşme süresi olması.
Bundan sonra her çalışan bir şirket olarak düşünülmeli. Sonuçta işçi olarak bir hizmet vereceksin.
Şirketler işi yapacak işçi şirketi ile bir sözleşme yapmalı. Işin tanımı süresi vs. eğer sözleşme bozulursa , erken bitirilirse sözleşmeyi bozan diğer tarafa tazminat ödemeli. Bir yıl sözleşme yaptın, sözleşme bitmeden bir süre önce yeni sözleşme yapılıp yapılamayacağını bildirmeli.
Tabi kişiler artık işçi şirketi olduğundan bazı avantajları da olacak. Kirasını, masraflarını vergiden düşürmek gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kidem tazminati her calisanin anasinin ak sutu kadar helal hakkidir. Emeklilik tazminatinin peyderpey odenme seklidir. Devlet'in ya da sirketlerin buna cokmeye calismasi Kul Hakki'na girer. Kidem tazminatini isverenin calisanina odemesi gerekir is akdi feshedilirken.
Ben hayatimda 3 kere kidem tazminati aldim. Ilkinde 2 maas + 2 maas prim +1 maas izinlerden toplam 5 maas. Ikincisinde firma izinleri prensip olarak vermiyordu. 2 maas kidem aldim sadece. 3. sunde 6 maas kidem + 2 maas izinlerden geldi 8 maas. Toplamda primler+izinler 5+2+8=15 maas (farkli mertebelerden) hakkimi aldim. Umarim bundan sonra da bu sekilde devam edecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 23 Haziran 2020; 12:50:11 > -
..........
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 23 Haziran 2020; 13:13:7 > -
Hayat senin keyfinin etrafında dönmüyor.İşverensin ticaretini adam akıllı kurucaksın adam akıllı para kazanıcaksın.Çalışanın maaşınıda ödüyeceksin tazminatınıda senin görevin bu.Bunu yapmassan elinde sonunda kapatıp gidiceksin şirketi olfu başka daha keyfine özel birşey istiyimosunuz?Ülkenin tapusunuda versinler.Sen çok kazansanda eminimki çalışanına çok para vermessin.Ne işverenler tanıyorum altlarında bir dünya servet var çalışnana bir kuruş fazla koklatmıyor sizde onlardansınız eminimki.Zaten millete tazminat ödememek için elinizden gelenide yapıyosunuz İşyerinde atılmak die birşey kalmadı eskisi gibi onun yerine zorla çeşitli yollara İstifa ettirme yönetmeleri var.Ben daha duymadım beni kovdular diyeni bu memelekette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 23 Haziran 2020; 13:55:15 >
Kıdem tazminatı ve emeklilik ikramiyesi farklıdır ve uygulamada da farklılasmalıdır. Emeklilik ikramiyesi de kaldırılmalıdır
Emeklilik ikramiyesi özel çalışan ile kamu çalışanı arasındaki farkı artırıyor. Geçen sene trt'den epey emekli olan oldu devlet bunu ödeyebilmek için elektronik eşyalara bir sürü vergi getirdi oysa özelde vergi koyulmuyor onun yerine yapabiliyorsa zam yapılıyor( emeklilik ikramiyesini vermemek için de her yol deneniyor çoğu kişi de alamıyor) kıdem tazminatı için 1 sene şartı var bu işverenin her 11 ayda çalışan alıp göndermesine neden oluyor 1. aydan itibaren tazminat olmalıdır
Emeklilik ikramiyesi kaldırılırsa ikramiye almayanlar %10-12 civarı emeklilik aylığı fazla almalıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Haziran 2020; 15:49:41 >
ne diyo bu ya
hangi üç ay çalışan istiyomuş 3 ay çalışan gitsin mahkemeye versin 1 yıldan az çalışan hiç kimse tazminat alamaz
-
Ha bir tane daha bilinçsiz işyeri sahibi.
Ne iş kanunu ne vergi hukuku hepsinden bi haber.
Bana kalırsa mükellef olup işyeri açılabilmesi için kişinin belli eğitime ve sınava tabi tutulması şart.
Birde kominizme yakınmış :) bavyeralı kominist seni
Güzel kardeşim
3 aylık çalışan biri kıdem tazminatına hak kazanamaz.
İşçiyi nedensiz habersiz pat diye işten çıkarırsan o işçi sende 1 gün dahi çalışsa ihbar tazminatı ödersin.Aç bi zahmet oku ihbar tazminatı şartlarını burada uzun uzun anlatamıyacağım.
Kıdem tazminatına hak kazanabilmek için işçinin en az 1 sene çalışması gerekmektedir.1 Senelik çalışması karşılığı 1 maaş tazminata hak kazanır.
Bu da belli şartlara tabidir.
Kalkıpta istifa eden işçi kıdem tazminatı alamaz.O da pek çok şarta tabidir.Bunuda bi zahmet aç oku.Madem işçi çalıştırıcaksın iş kanunundaki temel kanunları bilmek zorundasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkurmay89 -- 25 Haziran 2020; 15:58:58 >
-
Konu sahibi bi tarafından elementler uydurmuş cunku çalışma hayatı yok 3 aylık çalışan kıdem istiyormuş ta bilmem neymiş de sallamista sallamış Kıdem tazminatı kazanılmış bir haktır o kadar
quote:
Orijinalden alıntı: Last Troll Bender
Başlık sahibi g.tünden uydurmanın en güzel örneklerini sergilemiş. 3 ay çalışan istiyormuş da bir yıl çalışan 5.000 lira alıyormuş. 1 yıldan az çalışan zaten alamaz, alabilmesi için de şartları var. Kıdem tazminatı maaşından fazlası olamaz. Yani asgari ücretli 1 yıl için kıdem tazminatı alırsa yine 1 asgari ücret alır.
Çalışanın emeğini çalan esnaflar rahat etsin diye kıdem tazminatı kaldırılamaz. Bu kafayla 15 yıllık çalışanı kovacaksınız ihbar tazminatını ödeyip. Ne güzel İstanbul. Bunlar Müslümanım diye de geçinir. Hak yemek haram yemek sizde.Kıdem tazminatı brüt maaş üzerinden hesaplanır, net değil, ama diğerlerine katılıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimesia -- 24 Haziran 2020; 12:31:9 >
Daha işe almadan işten çıkartacağın zamanki kıdem tazminatını düşünüyorsan o işi kurma boşver.
-
Brüt veya net yazmadım herkesin anlayabilmesi için. İşim bu benim elle hesaplarım danışacağın bir konu varsa.
quote:
Orijinalden alıntı: DesxzDaha işe almadan işten çıkartacağın zamanki kıdem tazminatını düşünüyorsan o işi kurma boşver.
Çıkartmasa da ödemek zorunda emekli olurken . Pek çok insan 50 yaşlarında emekli oluyor ( şu an ortalama 52)... İş verenler bunu düşünmeden iş yapıyor kişi emekli olunca kara kara düşünüyor
Konu sahibi klasik para göz esnaf örneğidir. Bir ara çalıştığım firmayı hatırlattı bana. Tek personelim, işveren muhasebeden başka hiç bir işle ilgilenmiyor. O zaman için maaşım 2k civarı. Merdiven, forklift üzerinde kablo çekip kıçımdan ter gelene kadar yardırıyorum. (İş girişi anlaşmamız, ben altyapıya karışmam, sadece sistemi devreye alırım şeklindeydi. Diğer arkadaş bırakınca o işte bana kitlendi.) Bu şekilde iş yerine sadece benim getirim aylık en az 30k. (hizmet bedelinden bahsediyorum, kullanılan ürünlerden elde edilen kar marjını hesaba katmıyorum bile)
6 ay böyle devam ettikten sonra baktım, olayacak. Adam ne elbise veriyor, ne prim. Ayda 1 pantolon eskitiyorum. Bir gün dedim ki, bana iş elbisesi ver, tek çalışacaksam zam yap. Aynı bu arkadaşın girdiği tavırlara girdi kendisi, ben para mı basıyorum, ne yapıyorsun ki vs. İşi bırakıcam tazminat dedim. Bizde tazminat verilmez vs. yaptı.
İyi ki beni o zorla gönderdiği, zorla çıkardığı çatılardan, merdivenlerden, forklift vinçlerinden anı olsun diye fotoğraflar çekmişim. Mahkemeye gideceğim dedim, paşa paşa aldım 2 yıllık tazminat + hiç kullandırmadığı yıllık izinlerimi.
-
Şimdi hesapladım kıdem tazminatı tavanı yüzünden ele avuca gelir bir araba parası bile bırakmıyor. Allahtan sadece damga kesiyor başka kesinti yok. Patron işten çıkarırsa ihbar biraz destekliyorda ondanda çok vergi kesiliyor. Nasıl hesapladığımı merak edenler şurdan hesapladım. KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI HESAPLAMA
-
olgun bir trollmüsün yoksa sadece liselimisin
Çalışanın emeğini çalan esnaflar rahat etsin diye kıdem tazminatı kaldırılamaz. Bu kafayla 15 yıllık çalışanı kovacaksınız ihbar tazminatını ödeyip. Ne güzel İstanbul. Bunlar Müslümanım diye de geçinir. Hak yemek haram yemek sizde. |
Kidem tazminati her calisanin anasinin ak sutu kadar helal hakkidir. Emeklilik tazminatinin peyderpey odenme seklidir. Devlet'in ya da sirketlerin buna cokmeye calismasi Kul Hakki'na girer. Kidem tazminatini isverenin calisanina odemesi gerekir is akdi feshedilirken. Ben hayatimda 3 kere kidem tazminati aldim. Ilkinde 2 maas + 2 maas prim +1 maas izinlerden toplam 5 maas. Ikincisinde firma izinleri prensip olarak vermiyordu. 2 maas kidem aldim sadece. 3. sunde 6 maas kidem + 2 maas izinlerden geldi 8 maas. Toplamda primler+izinler 5+2+8=15 maas (farkli mertebelerden) hakkimi aldim. Umarim bundan sonra da bu sekilde devam edecektir. |
Şimdi zaten o para ile hiç bir şey alınmıyor. Eskiler hep değerli arsa, ev, mülk almış o para ile. Biz anca 2 cips alırız.
|
kıdem tazminatını bence her işveren yılda 1 maaş şeklinde doğrudan işçiye vermeli ne fon ne de emeklilik anında toplu para şeklinde değil |
Hayat senin keyfinin etrafında dönmüyor.İşverensin ticaretini adam akıllı kurucaksın adam akıllı para kazanıcaksın.Çalışanın maaşınıda ödüyeceksin tazminatınıda senin görevin bu.Bunu yapmassan elinde sonunda kapatıp gidiceksin şirketi olfu başka daha keyfine özel birşey istiyimosunuz?Ülkenin tapusunuda versinler.Sen çok kazansanda eminimki çalışanına çok para vermessin.Ne işverenler tanıyorum altlarında bir dünya servet var çalışnana bir kuruş fazla koklatmıyor sizde onlardansınız eminimki.Zaten millete tazminat ödememek için elinizden gelenide yapıyosunuz İşyerinde atılmak die birşey kalmadı eskisi gibi onun yerine zorla çeşitli yollara İstifa ettirme yönetmeleri var.Ben daha duymadım beni kovdular diyeni bu memelekette.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X