selamlar.arkadaşlar bende ne zamandır şüpheleniyordum.en sonunda bugün devlet hastanesine gittim ve tahmin ettiğim gibi kıl dönmesi çıktı.doktor ameliyat dedi.ama saolsun hiç ilgilenmedi.muayne 2 dakika bile sürmedi.neyse bende biraz araştırma yaptım vewww.medicalart.com.tr diye bir adresi inceledim.ilerlememiş olan hastalarda ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi yapıyorlar.siteyi incelerseniz göreceksiniz.aradım adamları ssk lıyım nasıl yaparız dedim.390 ytl katılım ücreti ödüosunuz muayne ve operasyon için dediler.ilk seansta yüksek olasılıkla hastalım tedavi oluyormuş.1-2 ay içinde tekrarlaması halinde tekrar bir seans daha yapılıpmuş ve bundan ücret alımıyomuş.ancak bu yöntemle nüks etme ihtimali %3-5 arasıymış.aynı gün içinde anestezi olmadan 5-10 dakika sürüyomuş ve operasyomdam sonra günlük yaşamınıza devam edebiliyormuşsunuz.zaten yukarıdaki resimlerde buranın sitesinden alınma.ne dersiniz sizce doğrumudur?
Eğer çok ilerlememiş ise yani daha yeni oluşuyor ise bildigim kadarı ile ayaküstü bir işlemle aldırılıyor.Alt komşumuzda da kıl dönmesi vardı ama daha baslangıcıydı,doktora gitti ve doktor hemen şipşak sıkarak falan halletmiş.
Öncelikle geçmiş olsun Pyscho inş. tekrarlamaz.. Bende de var ve ameliyat olmayı düşünüyorum. Tecrübe sahibi olduğun için sana bi soru sormak istiyorum :) Ameliyattan hemen önce lavman yapıyorlar mı?
MERHABALAR kimse korkmasın ameliyattan asıl olmamaktan korkun ben iki kaçtım olmamak ıcın ama sonra oldum.pişmanımda erken olmadıgıma cok sukur 4 yıl oldu yenılemedı. herkeste farklı farklı oluyr mesela bende denizde kayaların üzerine düştüm aynı gün agrıdı bana pöçük batmasıdır flan dedıler doktra gıdınce kıl dönmesi oldugunu ogrendım belli bir darbeyle falanda ortaya cıkıyormus.,ben genel anestezi ile oldum hiçbirşey hıssetmek ıstemedım 1ay yüzüstü yattım.3ay kendımı korudum cok sukur ıyıyım sımdıde sert yerlere uzun sure oturamıyorumokadar..2yılıma yanıyorum heray apselenırdı sadece antıbıyotıklerle ılaclarla gecırttrdım hep. amelıyat oncesıde lavman yapılıyor bu arada ama tavsıyem sakım gecırtrmeyın bıran evvel olun sonrada kedınıze dıkkat edın bellı br sure yeter.ılk 1yıl ıcınde yenılemezse sonrada olmazmıs bana doktorum ole demıstı., gecmıs olsun kıl donmesı olanlara amelıyat olcaklara
Ben tekrarlayacak diye çok korkuyorum
GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜM HEMMMEN DOKTORA GİR İLERLEMEDEN HEMEN AMELİYAT OL.!ÇABK OLMALISIN..
Geçmiş olsun bu ameliyatı en kısa zamanda olmakta fayda var
quote:
Orjinalden alıntı: drklrdsrn
Öncelikle geçmiş olsun Pyscho inş. tekrarlamaz.. Bende de var ve ameliyat olmayı düşünüyorum. Tecrübe sahibi olduğun için sana bi soru sormak istiyorum :) Ameliyattan hemen önce lavman yapıyorlar mı?
Bana lavman yapmadılar. Hemen ameliyat olmalısın dostumNe kadar erken,o kadar iyi unutma.İlerlerse omurgana kadar giriyormus kendine yol yaparak.
Benimde o dediğin yerlerde ağrım var sırtım ve başım çok ağrıyor ama bende başlangçmı bilmiyorm o kdar ileri degl heralde.
quote:
Orjinalden alıntı: Vavra22
İnsan malına sahip çıkmalıZaman kaybetme derim doktara git...
arkadaşlar şimdi yazılanların hepsini okudum galiba bendede olduğunu düşünüyorum kuyruk sokumu üzerindeki kemik üzerinde bikaçtane kıkırdak gbi mile gibi bişiler var acaba bunlar kıl dönmesimi oluyor öyle resimlerdeki gibi delikler yok gördüğüm kadarıyla.hastaneye gidersem hangi bölüme görünmem gerek söylermisiniz?
Genel Cerrahiye gideceksin,eğer aa başlangıç evresinde ise hemen alıverecekler ayak üstü 2dk da sivilce sıkar gibi
off ya off yaa neden olurki böyle şeyler inşallah değildir
quote:
Orjinalden alıntı: soldier_x
off ya off yaa neden olurki böyle şeyler inşallah değildir
Gitmedinmi haala doktora?
quote:
Orjinalden alıntı: !XiR
bendede buna benzer problem var 1 yıldır falan ama kıl dönmesi olduğunu sanmıyorum bu resimdekilere benzemiyo delik falan yok. tam büyük abdestin yapıldığı yerde sivilce gibi su toplamış gibi bişey bezelye tanesi kadar 3-4 tane var tam çevresinde normalde bi rahatsızlık vermiyor fakat tuvaletten sonra şişiyor ve çok rahatsız ediyor. namazımı zor kılıyorum oturamıyorum..kremle falan halledemezmiyiz olayı..ciddi cevap verin beyler ne yapılabilir..:S
bu olay kıl dönmesinden ziyade basur (hemoroidi) andırıyor. Kıl dönmesi daha çok kuyruk sokumunda sivilce gibi bir rahatsızlık.. dışarı bakan yönü bir sivilce gibi olsada icerde ilerleyen kıllar sinüsleri doldurarak ki bu hastalığın tıp dilindeki adı sinüs pinolidal. Ameliyatı 15 sene gecikmeli oldum. olduguma olacağıma pişman oldum ..
neyse hanüz 3 ay oldu hala alınan parcanın büyük olması sebebiyle( umarım öledir) oturunca uzun süre kalkarken agrı sızı oluyor...
gecmis olsun. www.basurum.org sitesinden bilgi alabilirsin sanırım
quote:
Orjinalden alıntı: soldier_x
arkadaşlar şimdi yazılanların hepsini okudum galiba bendede olduğunu düşünüyorum kuyruk sokumu üzerindeki kemik üzerinde bikaçtane kıkırdak gbi mile gibi bişiler var acaba bunlar kıl dönmesimi oluyor öyle resimlerdeki gibi delikler yok gördüğüm kadarıyla.hastaneye gidersem hangi bölüme görünmem gerek söylermisiniz?
ya bu resimdeki delikler ameliyat sonrası delikleri.... ameliyat olmayan birinde böle delikler oluşmaz... Delik olşabilmesi icin oradaki parçaların alınması lazım... Kıl dönmeniz varsa ve mekan apse yapmışşa.. sivilce gibi bir yara ile icindeki kiri akıtan bir baş olur delik falan olmaz. :) kendimi biraz gergin hissettim :) Gecmis olsun ...
Ameliyat olmadan önce. www.sinuspilonidal.org adresini incelyin derim.. genelde ameliyatsız gecmeyen bir rahatsızlık.... Ben hala cekiyorum. Ameliyat olmamak icin 15 sene önce teshis konmasına ragmen ameliyattan kactım. apse yaptıgında antibiyotik ile orayı kurutuyor sonrada bir sey yok muş gibi hayatıma devam ediyordum... ancak ilerleyen zamanlarda (15 sene sonra:) aynı sivilceden bir daha cıktı... bu dönemde internet ve haber alma ilerlediği için biraz daha arastırma yapınca korkutucu bilgilere ulaştım. kıllar ilerledikce omurilige dek gelip felce sebebiyet vermekten ... kolon kaserine yol acmaya kadar bagırsakları delme ihtimalinden haberdar olunca korkup ameliyat oldum... dünyada bu hastalıga yakalanma oranı Turkiyede en üst seviyedeymiş.. ( Kıllı milletiz wesselam) Geçmiş olsun.. beenimle aynı anda ameliyat olan bir arkadaş daha yolun başında ameliyat olduğu için bana göre hemen ayağa kalktı.yarası daha çabuk kapandı ben hala sıkıntılar yaşarken (3 ay oldu) o gayet rahat ve keyfi yerinde... o nedenle bekletmeden ameliyat olmanızı önerriirim... kaçışı yok ;)
ancak iyi bir ekibe ameliya olun ..
dGenel cerrahınızı iyi secin.ameliyat yaparken iyi temizxlenmesi ve sinüsleri tamamen alması gerekir.
Valla kıl dönmesi çok sakat ya senı korkutmak gıbı olmasında uzun süre pansumana gelen hastalarımız vardı... aman allahımmm Acil şifalar
Ameliyat olalı yarın 1 ay oluyor.Yara yüzeysel olarak kapandı ancak iç kısmı %100 iyileşmedi.Tüy dökücü krem kullanmaya başladım.Yaraya 1 aydır sabah akşam pansuman yapıyorum Batikon ile.Allah'a şükür artık oturmakta falan zorluk çekmiyorum.İnşallah bir daha tekrar etmez.
gecmis olsun ....
acık ameliyat mı oldun ?
Açık ameliyattan son anda yırttım,ilk gittigim doktor açık ameliyat yapacakdı,ama açık ameliyat olmadım.