Arkadaşlar önce hastalığın hikayesini anlatıyorum sonra ameliyatı ve olmamanız için tavsiyeleri. Mutlaka dikkat edin, bende çıkmaz demeyin.
Yaklaşık 8 ay önce kuyruk sokumumda otururken hafif rahatsızlık hissediyordum, çok oturmaktandır, eklemdir vs diye önemsemedim. Aradan 5 ay geçti ve bir gün sabah kalkarken olum bu kıl dönmesi s.ctık dedim. Daha önce hiç aklıma gelmemişti o sabah biraz daha rahatsız edince kafaya dank etti. Akşamına bölgeyi tıraş ettim eşime bak bakalım birşey var mı dedim. Kuyruk sokumunda küçük bir delik ve içinde bir kıl ucu duruyor dedi cımbızla aldı. Beyler bildiğin saçım girmiş 5cm falan içeriye. Meğerse sonradan öğrendim ki kıl dönmesi kılın ters çıkması değil vücut kıllarının o bölgeye sürtüne sürtüne delip içine girmesiymiş. Ben, ucundan çıkardık oh yırttık dedim başta, kılı çıkarınca bölge rahatladı baya baya bir hafta boyunca ben iyileştim zannettim ama sonra araştırdım ki olan olmuş. Kıl o deliği açtıysa içeride kist oluşuyor ve ameliyat şart. Ameliyatın çok kötü olduğunu gördüm moral sıfır. Ancak mikrosinüsektomi yöntemi daha az hasar veriyormuş ve devlet bunu yapmıyor. Araştırmalar, soruşturmalar vs Ankara da özel muayenehanenin birinde(google'da rahat bulursunuz) bu ameliyat 840TL'ye yapılıyormuş. Görüştük anlaştık, az da indirimleri oldu.
Bu sabah ameliyatı oldum. 25dk sürdü. Sadece ilk uyuşturma iğnesi acıttı gerisinde sadece dokunduklarını hissettim. Hatta bildiğin etimi yakmışlar çatır çatır ses geliyordu kıl kökleri yansın diye ben herhalde flaster veya bant açıyor onun sesi diye düşünüyordum:) Eşim yanık et kokusunu duymadın mı dedi hiç farketmedim :) Arkadaşlar beni kan tutar hatta bu işlerin muhabbeti bile tansiyonumu düşürür bu yüzden ameliyat boyunca elimde telefon facebook, instagram kafa dağıttım eşimle konuştum ki kafamda bişeyler kurmiyim. Benim için rahat geçti geçtiyse herkese kolay gelir. Tek derdim umarım tekrar nüksetmez. Bu ameliyatın normal ameliyattan farkı daha az kesikle daha az hasarla işlemi yapmak. Devlet avuç avuç kesiyor tabi işi garantiye alıyor ama ona da g.t dayanmaz:) Ameliyat bittikten 5 dk sonra kalktım koridorda biraz yürüdüm sonra 1 saat tekrar yattım dinlendim. Sebebi de direk gitme dedi doktor başın falan döner düşersen sıkıntı olur dinlen çık. Dinlendim çıktım otobüsle eve döndüm.
Gelelim korunma yollarına. Arkadaşlar, saçınızdan, sırtınızdan yani kuyruk sokumu bölgenizin üstünde kalan her yerinizden o bölgeye düşen kıl tehdittir. Bu konuda temizlik önemli gerekirse tabuları yıkıp kalça sırt epilasyonu veya lazeri yaptırın veya her gün mutlaka o bölgenizi kontrol edin. Kalçanızda kıl çıkıyorsa ve kuyruk sokumunun gözle görünmesini kapatıyorsa muhakkak o bölgeyi bir şekilde kesin ya da lazerleyin. Görünür olsun. Ben dikkat etmedim nasıl göbekte tüy toplanır orda da toplanıyordu ve kontrol edemiyorsunuz delip geçmiş işte. Yapacağınız iş çok basit o bölgede kıl çıkıyorsa kesilecek ve saçınızdan vs düşen kılları sürekli kontrol edeceksiniz orda kalmasın. Yoksa bu işin psikolojisine katlanmaya hiç değmez. Ha oldunuz mu neyse bir ara ameliyat olurum demeyin ne kadar erken olursanız o kadar az hasarla kurtulursunuz.
Her türlü sorularınızda bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
İlk gün: Ameliyat üzerinden 5 saat geçince narkozun etkisi gidiyor oradaki ağrı gelmeye başlıyor şu an 9. saatteyim ve aynı rahatsız etmeyen sızı duruyor. Tek sıkıntı sırt üstü yatmamalıyım ve oturmamalıyım. İnsan biraz bunalıyor ve ayağa kalkıp geri yatmalarda sanki o bölgeyi ok zorladığımı hissediyorum bu yüzden zor oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme