Şimdi Ara

Lazer İle Göz Ameliyatı Oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben 17.10.2016 tarihinde Medipol Hastanesi Koşuyolu'nda bulunan Yardımcı Doçent Doktor Mustafa ELİAÇIK hocaya randevu aldım. SGK'lı iseniz 70TL ek ücret alıyorlar. Tetkik yapılırsa ekstra 200-300 TL arası ücret alınıyor.Hastaneye gittiğimde güzel karşılandım. Hoca ilk önce göz numaralarımı çıkarttı.Bu arada yaklaşık olarak 5-6 senedir miyop+astigmatım vardı.Göz değerlerim miyop 2 astigmatım da yüksekti.Kendisi daha sonra göz röntgeni çektirmemi istedi.Ben zaten önceden çektirmiştim elimde raporum vardı.Kontrolleri yaptı ve gözümün uygun olduğunu söyledi. Bana iki seçenek sundu İLASEK ve LASEK diye ben zaten araştırıp gitmiştim LASEK olmak istiyorum dedim.Bu arada iyileşme süreci LASEK için 1 ay yada daha fazla sürebilirken İLASEK için en fazla 1 hafta. (İkisinin arasındaki fark ise LASEK yönteminde direk göze temas edilip göz çiziliyor. İLASEK ise gözün üstündeki katman çiziliyor bildiğim kadarıyla.)LASEK olmamdaki neden ise askeri mülakatlara girecek olmamdır.Hoplayıp zıplarken sarsıntı yaşamamak için İLASEK yöntemde sarsıntı yaşayıp baş dönmesi falan olabilirmiş.18.10.2016 tarihine ameliyat randevumu aldım.Ameliyat Medipol Mega Hastanesin'de gerçekleşti. Bu bağcılarda olan KANALD binasının karşısında yol kenarında büyük bir yer. Ben saat 9:30'da oradaydım. Asistanı göz damlamı damlattı ve hoca gelene kadar bekledik. Hoca geldi ameliyat yerine geçtik dişçideki gibi bir koltuga uzandım tam yatık bir şekilde. Gözlerimi uyuşturdular ve göz damlaları döküp gözüme bir kelepçe tarzı birşey taktılar bu dişçinin dişe taktığı gibi birşey galiba bir tek burada biraz acıyor sonra hoca eline böyle kıl resim fırçalarına benzer bir alet ile gözümü temizlemeye başladı bu işlemi iki gözümede uyguladı 10 dakika sürdü operasyon. Sonrasında güneşe çıkma dikkat et dedi ve 2 gün sonra gelmemi söyledi. Bana 4 adet göz damlası verdi. 2 saatte bir damlatın dedi.İlk iki gün gözümde yanma ve batma çok fazlaydı ama elimi hiç sürmedim. 2 gün sonra gittigimde bu arada gözlerim hep bulanıktı görmüyordum. Gittim lensleri çıkarttılar ve hoca ameliyatın çok iyi geçtiğini ve en baştada söylediği gibi iyileşme sürecinin 1 ay kadar süreceğini belirtti. Damlalardan birisini çıkartıp yerine başka damla yazdı. 4 saatte bir kullanmamı söyledi ve haftaya tekrar gel dedi. Bu süre zarfı içerisinde gözlerimin birisi görürken birisi görmüyordu bazen ikiside görüyor bazen ikiside bulanıklaşıyordu tekrardan.Tekrar gidecegim gün bile hala sol gözüm bulanıktı.Gittim kontrolleri yaptı ve göz haritamın oluşmaya başladığını söyledi herşey normal dedi.Şuan ameliyattan sonra 2 hafta oldu hemen hemen çok şükür 2 gözümde çok iyi görüyor artık herşeyi görebiliyorum yıllarca çok çektim çünkü gözlük ve lens kullanmıyordum.Fiyatlar 2000-4000 TL arası değişiyor. Umarım ameliyat olmak isteyenlere biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.