Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
5
Favori
18.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merak etme dürüst insanlar gelince devlet kasasında her şeye yetecek para olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92D23A5E9 -- 10 Mayıs 2023; 20:53:59 >
  • Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet!Baykar Technologiesyoutube
    20 YILLIK ZORLU YOLCULUK Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayiinde yeni bir dönemin kapılarını açan ve tüm dünyada büyük ses getiren Bayraktar KIZILELMA MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) geliştirme serüveni “Hedef KIZILELMA” belgeseliyle ekranlara taşındı. Baykar tarafından tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme hikâyesi ile Baykar’ın yaklaşık 20 yıldır devam eden yüksek teknolojiye sahip milli ve özgün insansız hava aracı geliştirme yolculuğu “Hedef KIZILELMA” adıyla yayınlanan belgeselde yer alıyor. Hedef KIZILELMA belgeselinde Baykar’ın yüksek teknoloji geliştirme serüvenine tanıklık eden emekli askerler, mühendisler ve gazeteciler süreci kendi pencerelerinden anlatıyor. Aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Oramiral Ergin Saygun ve emekli Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük’ün de bulunduğu emekli askerler, Bayraktar Ailesi ile yollarının nasıl kesiştiğini ve Baykar’ın geçtiği zorlu yolu kendi şahitlikleri ile aktarıyor. Milli Teknoloji Hamlesi idealinin öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar’ın kardeşi Ömer Bayraktar, çeşitli engelleme girişimlerine rağmen azimle ve pes etmeden yürütülen mücadele sayesinde başarıya ulaşan serüveni, Bayraktar KIZILELMA Belgeselinde ilk ağızdan izleyicilere anlatıyor. Yönetmenliğini AKINCI belgeselini çeken Altuğ Gültan ve Burak Aksoy’un yaptığı belgesel için İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi ve Bayraktar KIZILELMA test faaliyetlerinin yürütüldüğü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde aylarca süren çekimler yapıldı. Şubat 2022’de başlayan belgesel projesi yaklaşık 9 ayda tamamlandı. #MilliTeknolojiHamlesi #Bayraktar #KIZILELMA
    https://www.youtube.com/watch?v=4RPm6g6odVg&ab_channel=BaykarTechnologies
  • dönüşüm başladı.Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! 

• Serkan Sarı kullanıcısına yanıt

Zamanında bu ülkede bu cümleyi kuran siyasetçiler vardı dimi ne üzücü...

• Gençler traktörler ne oldu ?

• 100mbit internet almaya başladığımda sene 2012 idi. Sene 2023, hala 100mbit internet alıyorum. 5mbit upload yerine 20mbit upload için de ayda 40 lira mı ne ekstra para ödüyorum.

O yüzden "sallamak serbest" diyenleri hayretle karşılıyorum. Nasıl bir cehaletin ürünü bu insanlar anlam veremiyorum.

- 1996 senesinde eve internet geldiğinde hız 28.8kbit idi. Birkaç yıl sonra 56kbit.

- 2000 yılında kablonet'e geçtim (Adsl portu yoktu). 64kbit internet... Ama müşteri çok olmadığı için 128kbit veriyorlardı.

- 2001 yılında hızı ikiye katladılar. 256kbit hıza kavuştum.

- 2002 yılında ADSL'e geçtim. 1mbit. sonra 2mbit'e yükselttiler. Yıllarca 2mbit ile takılı kaldım. Çünkü 8mbit sınırsız internet çok pahalı idi. Ucuz olanı AKK'lı idi. Ben de paket değiştirmeyerek, eski 2mbit sözleşmemi (AKK'sız) korudum.

- 2006 yılında sanıyorum 16mbit'e geçtim. Çünkü Telekom AKK'yı bir dönem uygulamadı.

- 2012'de tekrar Kablonet'e döndüm ve 100mbit'e geçtim. İlk kotalı internetim. Ama 250gb kotası vardı. Genelde dolmuyordu.

2014 yılında evlendim. Kiraya çıktım. Kendi evime gene kablonet bağlattım. 100mbit. Tek farkı 500gb kotalı olması idi.

Ofisime kablonet bağlattım. "Akıllı sınırsız" Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Normalde şirketlere vermiyorlar bu tarifeyi. Niye? Çünkü akıllı sınırsız gündüz 100mbit, akşam 24mbit. "Burası home office" dedim. Şahsıma faturalandırttım. Kaptım akıllı sınırsızı. Ofis bu. gündüz 100mbit sınırsız. Akşamdan da bana ne? Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! 

2021 yılında ev aldım. Taşındım. Evime gene kablonet bağlattım. 100mbit. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Bu sefer sınırsıza geçtim. Öküz gibi para bayılıyorum.

Zamanda takılı mı kaldık lan? 11 yıldır 100mbit? Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! 

-----------------------------

Evimin önünde Telekomun fiber kutusu var. Önünde derken, binamızın bahçesi ile telekom kutusu arasında 30cm var. METRE değil. SANTİMETRE. Ve Telekom bana VDSL hızı verebiliyor. Hala en yüksek hızı Türksat 100mbit ile veriyor. Dediğim gibi, kutuya 30cm mesafede iken. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! 

Anlayacağınız, benim internetimde 11 yıldır bir iyileşme olmadı. SEBEP OLANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN efenim. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Benim için bir alternatif İSS yok. Alternatif altyapı zaten yok. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Dolayısı ile rekabet de yok. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Gene, sebep olanların ALLAH DA BELASINI VERSİN. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! 

1gbit internete olan mesafemi tekrar yazayım: 30cm. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! 

Size bir şey diyeyim, 100mbit bana koymuyor. Birkaç yıl daha yeter hatta. Upload ise çok koyuyor bana. 5mbit ney lan? Şakşak mı geçiyonuz oğlum? Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Neyse, ofiste de 20 mbit'lik ek paket aldım. Evde de aldım. Ofiste eski bir pc'yi disk server'a çevirdim. 6 tane 6TB hdd raid 10 bağlı. 18tb disk alanım var. 20mbit ile upload edebildiği için 20mbit ile veri çekebiliyorum. Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet! Aynı şekilde remote desktop takılıyorum mesela. Hayvan gibi pc var ofiste. Mal bir tabletten ofise bağlanıp, yazlıkta çalışıyorum gümbür gümbür. Böylece taşınabilir güce ihtiyacım olmuyor. 20mbit ise sorun ama yani. Fazlada da gözüm yok. 200/50 internet bana yeter.

----------------------------

Bir de ip havuzu (CGNAT) Çıkardılar. Ara ara alıyorlar CGNAT'a. Her seferinde arayıp "IP kameram var, erişemiyorum, beni IP havuzundan çıkarın" diyorum. Bir ara ona da izin vermeyecekler, statik ip almak zorunda kalacağız muhtemelen. 40-50 lira olmuştur herhalde hıyar bir statik ip. Gerçi ona niye para vereyim, gelişmiş bir VPN'e para veririm. VPN'de buluşuruz serverımla, remote pc'imle... VPN zaten lazım ve para veriyoruz.

Gördüğünüz üzere, çözeriz aga. Sen interneti verme istersen, onu da hallederim. Shareton'da yok mu gbit internet? Atakule'de? Güzel... İkisinde de ofis katında tanıdık var. Ona bir çanak wifi, bana bir çanak wifi... İşlem tamam. Hiç mi hiç tınlamam yasanızı, yasağınızı. İhtiyacım olursa, başkasının adresinden de alırım ben internetimi. Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Mayıs 2023; 22:23:1 >

• Neyden bahsertiginden haberi var mi acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Seçilirlerse olabilecekleri düşünemiyorlar malesef. Şu an en azından ekonomimiz iyi değil fakat bağımsızlık yolunda ilerliyoruz. Kk başa gelirse hem ekonomide daha kötü çöküş başlat hem de batının maşası olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zoom dan abd li ekonomistle görüşüp teknolojiye bak diyen adam değil mi bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 10 Mayıs 2023; 22:48:13 >
  • Sen böyle soru sorarsan karşındakine etkisi ve onda oluşacak durumun temsili resmi aşağıda 👇

Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet!

• sazansavar kullanıcısına yanıt
    İBB için de böyle söylendi paraları akıtıyorlar dedi belge zart zurt dedi hiçbirini ispatlayamadı o paralarla şunu bunu yapcaz millet kazancak dedi hesap sorcaz dedi tırt borç üstüne borç yığdı sonuç kocaman bir sıfır. Teknokent megabüs dedi para maliyet diyerek dikey bahçelerin sökülmesine kadar ilerledi ama reklam bütçesini maaşallah sürekli arttırdı İBB reklam bütçesi lord of the rings bütçesini bile geçti deprem bütçesi ise dibin dibini gördü falan filan kısaca sen inanmaya devam et kanka aferim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 10 Mayıs 2023; 23:13:56 >
  • En üzüldüğüm nokta bu aktrollerin seçimden sonra aç kalacakları Kılıçdaroğlu’ndan dev proje: Büyükşehirlerde 1 gigabit, kentlerde 100 megabit internet!  Bu milletin vergileri sizin cebinize inmeyecek artık. 7/24 mesaileriniz yetmeyecek.

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

bırak kızıl vs zart zurtu bunlar hayali projeler, 21 senede neden fiber interneti yaymadınız onu anlat. Türk telekom'un içi nasıl boşaltıldı???? öger fiyaskosu???? altyapıya harcanması gereken 100 milyar dolar nasıl buharlaştı??? nenden hala 40 senelik altyapıyı kullandırıyorsunuz???

• yorumlar ne ya? abi hakkımız değilmi Allah aşkına. Forumlarda niye internetim kesiliyor? max 50 alıyorum felan dönüyor. Fırsat işte. Birkez de başka birini getirelim. 2028'de başka birini gene seçeriz zaten

• yıllar sonra bir siyasetci çıkmış internet ve lag sorunundan bahsetmiş ama forumdaki troll ordusu hebele hülebe yok batının maşası yok sgk yok efendim o bu şu. arkadaşlar ülkenin 1 numarasına aday adam lag diyor oyunlarda ping sorunu diyor alooooo. 5 yıl süresi var beğenmezsen gene değiştir ya da git oyunu ona ver demiyorum ama sorunlarının farkında. en azından vdsl'i fiber olarak tanımlamıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azhriell -- 11 Mayıs 2023; 0:28:19 >
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt

atılan 30-40 bin kişi şeymiş ya, atm memuruymuş, aslında memur bile değiller zaten memur olsa atamazlardı da öyle söylüyorlar işte, nasıl olsa inanan var sıkıntı yok. namusu yerinde duruyor yani adamın. yoksa namus sözü verip çiğneyen adamı 20-30 milyon insan gözü kapalı fikri kapalı destekler mi ?

• 3 yıldır şehrin göbeğinde internet hattı yok. 40 kere başvurdum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • az önce ekrem twist attı "böyükşehirlere 2 çikolayt ,kuççüklere 1 çikolayt intermilan vereceğiz"

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.