Tamam pes diyorum artık. Belkide bunu okuyanların çoğu yardım etmeyecek çünkü bu forumda öyle tanıdıklarımda oldu. Şu killzone 3 ne kadar güzel bir oyun öyle değil mi? Oyunu oynadım bitirdim sonra baktım ki bir arkadaş benden daha çok trophy almış. Eee ne yapıyım yani trophy yarışınamı giricem birde. Neyse sorun değil ben açtım multiyi. Oynamaya başladım ama hep ölüyorum :S Yav bıktım kardeşim bıktım. Ps3'ü alalı daha 3 ay oldu ilk defa konsolda fps oynuyorum tamam ama codda o kadar oynamama rağmen hala mı alışamadım? Ya neden bende konsolda oyun oynayamıyorum? Hep multide sonuncu oluyorum ne yapmam gerekiyor?
Şimdi bazıları çıkar sen bırak konsolda oyun oynamayı der. Yardım etmicekler
Tek çözüm bol bol pratik yapmak, yani oynamak. Pc den konsola geçişin veya ilk kez fps oynamanın kronik sorunudur. Bende yaşadım, bir çok arkadaşımız yaşamıştır.
arkadaşım 3 ay kısa süre daha pes etmene gerek yok.herkes senin gibi,sana şunu söliyim dualshock ile oynuyorsan sağ analoğu oval hareket ettir yani kenarlara çarpmasın o yuvarlak(yani robot gibi hareket ettirmemeye çalış)bir de zaten multi d eoynayanları çoğu prof yani kendini geliştirmiş oyuncular
Bol bol pratik yapmak istiyorum ama oynadıkça ne biliyim sinirlerim bozuluyor. Herkesmi iyi oynar.
botlarla en kolayda oyna
Benim de Ps3'te ilk oynadığım fps Killzone2'di bir de onun kontroller 3'e göre 5 kat zordu. Oyunu oynarken sinir krizleri geçiriyordum, kırayım şunu kurtulayım diyordum, sonra azmettim çözdüm olayı. Ondan sonra ise skorbordda ilk 5'in altına düşmedim. Her şey alışmaya bakıyor, sonrası ise klavye mouse fazlalık geldi.
İki analoğu da aynı anda kullanabilirseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Eğer fsp Oyunları'nda yeni isen killzone senin için kötü tercih olmuş.çünkü killzone oyun yapısı ile zor bir oyundur.yine bunun tek çaresi bolbol pratik yapman hatta baya bir botlarla filan oyna alistirma yap.en basitinden başla sonra zamanla multi yaparsın.saygılar
Dediğim gibi cod blackops ile başladım. Onda ilk zamanlar kötüydüm sonradan gelişme kaydettim ama killzone gerçekten de çok zorladı. Etrafı görememe gibi bir durum söz konusu :) Yani codda her şey rahat rahat seçilirken killzonede harita karışık adamın nereden ateş ettiğini göremiyorum buda sinirlenmem için ayrı bir sebep.
Ayrıca youtube da iyi oynayanların nasıl hareket ettiğini izle. Nerede, nasıl şarjör değiştiriyorlar, nasıl ilerliyorlar onları gözlemle.
quote:
Orijinalden alıntı: Doriondur
Dediğim gibi cod blackops ile başladım. Onda ilk zamanlar kötüydüm sonradan gelişme kaydettim ama killzone gerçekten de çok zorladı. Etrafı görememe gibi bir durum söz konusu :) Yani codda her şey rahat rahat seçilirken killzonede harita karışık adamın nereden ateş ettiğini göremiyorum buda sinirlenmem için ayrı bir sebep.
haklısın.. işte buyüzden haritaları çok iyi bilmek gerekiyor. Killzone 2 de herşey daha netti ve haritalar daha kolaydı. Killzone 3 te öyle değil. Bu hem iyi hem kötü tabi. Akşam oyuna ilk başladığımda sıralamaların hep dibindeydim. Ama haritalara biraz alışınca bugün 6-7 civarı bitirmeye başladım. Umarım dahada iyi olacak. Özellikle haritaları öğren. Kim nerden geliyor, doğma noktaları neresi, geçitler nerede, stratejik noktalar vs vb .. bir de botlarla oynarken bütün silahlar ve özellikler açık. Sana en uygun en iyi nişan alabileceğin bir silah ve özelliklerni en etkin şekilde kullanabileceğin bir sınıf seç .. tabi her silah her sınıfta yok.
3,5 hafta da olacak iş değil ki bu! Ben 18 yıldır gamepad tutmaktan, herkesin ilk sıraya koyduğu klavye-mouse ikilisinden aynı hazzı alamıyorum. Herşey zamanla...
Tabi her şey zamanla. Ama arkadaşlarınla oynuyorsan ve onlar senden iyiyse sabredemiyorsun. Yanılıyor muyum?
Killzone 2 konsollardaki ilk fps oyunumdu , nasıl zorlanmıştım anlatamam .. Oyun zevk vericeğine,acı çektiriyordu .
Ama sonra ne oldu , oynaya oynaya elim bilgisayar gibi kendi kendine çift analog a hakim olmaya başladı ..
Şimdi ise her türlü fps oyunu çok rahatlıkla oynuyorum . cod bo olsun,killzone 3 olsun,bf:Bc2 olsun , Medal of honor olsun ; farketmiyor . Hepsinde 1.10un üzerinde k/D ratio m var İlk acemilik dönemim olmasa bu oran 3,3 buçukları bulur . .
Not : 1,5 yıllık ps3 kullanıcısıyım .
Zamanla mapleri öğrendikçe alışırsın ilk başlarda sensivtyi düşük tutup sonra artırmak senin için daha iyi olabilir belki bende eskiden fpsyi pcde oynardımdım(hala daha oynarım ama eskisi kadar sık değil) ilk başta garip geldi baya bıraktım sonra killzone3 demo ile yeniden başladım ilk başlarda mapleri bilmiyorum diye sonlara yakın oluyordum ama sonra mapleri öğrenip kontrollere alışıp hassaslaştırınca ilk 3de yerimi almaya başladım zamanla ve oyunu ögrendikçe oturur seninkide biraz daha zaman ver
Ben de fps'ye kz2 ile başlamıştım.Ama nedense herkesin acayip zorlandığı kz2 bana çocuk oyuncağı gibi geldi ilk oynadığımda.Biraz da yetenek işi. Ama kd ratio ne bilmiyordum o zamanlar,ondan 0.70 gibi bi kd oranım var. Ancak Call of duty'yi hiç oynuyamam misal. Ve görme sorunun varsa ya marksman sınıfını ya da tactician sınıfını kullan.Tactician sınıfının ikinci yeteneği düşmanları işaretliyor.
Arkadaşların dediği gibi benimde konsaldaki ilk fsp oyunum killzone 2 idi.bu biraz sabır ısı dostum senin arkadaşların ne zamandır oynuyordur kim bilir.bende senin gibiydim 1 tane oldurmeyi birak saga sola dönerken adam beni indiriyordu ama oynaya oynaya alıştım.pes etmedim devam ettim.bir arkadasın dediği gibi haritalara alışmak gerek bende 2-3 gündür oynuyorum yeni yeni alışıyorum.inanki alisinca bilgisayarda klavye ve mausla ugrasmaktan çok daha kolay ve rahat.icini ferah tut
Her oyunun kendine göre uygulanması gereken taktikleri de vardır. Bazılarında devamlı ileriye dönük, ofansif oynamanız gerekirken bazılarında da yerinizde kalmalı, etrafı araştırıp yavaş hareket etmeniz gerekiyor. Killzone, bence ikinci tanıma daha çok uyuyor. Spawn olduktan sonra deliler gibi koşturmaya başlarsanız, direk ölürsünüz. Bu bölümde bir de geniş açık alanlı haritalar kullanılmış. Tam keskin nişancılara göre yani. Bu yüzden sinsi ilerlemek, saklanmak ve heyecanlanmamak gerekiyor.
Zeus bende tam senin dediğin gibi saf saf oradan oraya koşuşturuyorum :D Birde şu sorun var bir yere gidiyorum hiç adam olmuyor. Herkes bir yere toplanmış oraya gidene kadar ölüyorum sonra o alana bir daha gittiğimde herkes başka bir alana geçmiş yav buda amma sinir bozucu :D
kesinlikle oyunun dinamikleri diyer fps göre biraz daha farklı bu neden olmuş olabilir ayrıca kz serisinin apayrı bir zorluğu var pc den konsola geçmeni söylemiyorum bile ama püf nokta oyunun haritalarını ezbere bilmek haritaya hakim olursan İskender Olursun
3 seçenekten ilk baştakini seçmelisin. Bodycount olanı yani. Görev sadece adam öldürmek. Kontrollere ve haritalara alışmak için en iyi mod o. Fazla kafa yormana da gerek olmuyor. Diğer modlarda görevler oluyor. Ele geçirilmesi gereken yerler, öldürülmesi gereken tek bir hedef veya korunması gereken alanlar falan. Kafa karıştırıcı ve yorucu oluyor bazı zamanlarda. Ama ilk mod öyle değil. Öl ya da öldür