bnde 2 araç var biri 90 biri 197 bin .100.000 gecmesin dye aklıma geliyo bazen yaza satıcammda .
quote:
Orijinalden alıntı: RECEP____KOVBOY
bnde 2 araç var biri 90 biri 197 bin .100.000 gecmesin dye aklıma geliyo bazen yaza satıcammda .
Alıntıları Göster
km artmasın diye değilde yakıt masrafları ve tarfik keşmeşeşi olabilir diye düşünüyorum.
şehir içinde ailem söz konusu değilse hep toplu taşıma kullanırım ha yıllık 10 bin km in altına düşmem ayrı konu
birde bu açıdan bakmak lazım.. km bizim bakış açımızla neki hiç dert değil yani.
Nasil bı mantık arkadas okadar paranin hesabını yapıyorsan 40-50 binlira verip kapının önünde arabayı yatirmanin mantığı nedir yani götür at bankaya vadesi hergun paa kazandırsın kafanda rahat olsun
quote:
Orijinalden alıntı: Man From The Cold Water
km si nin artması önemli değil , yakıt ucuz olsunda 250 bin olsun , gider km yi düşürtürüm satarken
olmadı ayıptır günahtır kul hakkıdır.
Arabasına km si artmasın diye binmek istemeyenlere hiçbirşey demiyorum.para verip alıyorlar kendisinden sonraki sahibini düşünerek hareket ediyorlar bunada koca bir
araç benzinli ise zor yükselir km ler...
quote:
Orijinalden alıntı: darktreys
quote:
km si nin artması önemli değil , yakıt ucuz olsunda 250 bin olsun , gider km yi düşürtürüm satarken
Arabasına km si artmasın diye binmek istemeyenlere hiçbirşey demiyorum.para verip alıyorlar kendisinden sonraki sahibini düşünerek hareket ediyorlar bunada koca bir
yorumları yaparken biraz ironi yapıyorum , zaten yakıt fiyatı düşük olduğunda çoğu araba yüksek km de olacak , haliyle km si düşük arabaya "kötü" gözüyle bakılacak .
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: darktreys
quote:
yorumları yaparken biraz ironi yapıyorum , zaten yakıt fiyatı düşük olduğunda çoğu araba yüksek km de olacak , haliyle km si düşük arabaya "kötü" gözüyle bakılacak .
Alıntıları Göster
km artmasın dıye degıl ama cebımde para kalsın dıye bınmedıgım zamanlar oldu
quote:
Orijinalden alıntı: Kadirdalgic
km artmasın dıye degıl ama cebımde para kalsın dıye bınmedıgım zamanlar oldu
Alıntıları Göster
ne için aldıkki,az kilometre yapınca öbür tarafamı getirecem
quote:
Orijinalden alıntı: freeman6161
ne için aldıkki,az kilometre yapınca öbür tarafamı getirecem
Alıntıları Göster
Amcam emekli öğretmen. Emekli olduktan sonra eline geçen parayla kendine sıfır km astra aldı ve yıllardan beri kullandığını ladasıyla vedalaştı. Her yere arabayla gidiyor 1 senede araba 20 bin km yaptı. Bence çok yanlış bir daha öyle bir araba alma şansı olmayacak. Bu yüzden dikkatli kullanması gerekir ama yapmıyor. B gibi durumların dışında bence yapılması saçma. Örneğin ben hiç tınlamam. Hatta az km yapsam boşuna aldık arabayı diye kızarım kendime ama giden benzin parasına acırım
quote:
Orijinalden alıntı: Seka_1905
Amcam emekli öğretmen. Emekli olduktan sonra eline geçen parayla kendine sıfır km astra aldı ve yıllardan beri kullandığını ladasıyla vedalaştı. Her yere arabayla gidiyor 1 senede araba 20 bin km yaptı. Bence çok yanlış bir daha öyle bir araba alma şansı olmayacak. Bu yüzden dikkatli kullanması gerekir ama yapmıyor. B gibi durumların dışında bence yapılması saçma. Örneğin ben hiç tınlamam. Hatta az km yapsam boşuna aldık arabayı diye kızarım kendime ama giden benzin parasına acırım
Alıntıları Göster
Tam benim için açılmış bir konu. Diesel araba ile ayda en fazla 200 km yapıyorum. Haftada bir veya iki kere kullanıyorum. Bunun sebebi ise şu:
Hastam var. Gece yarısı taksilerde çektiğim sıkıntıyı bir Allah biliyor. Bir de ben biliyorum. Sırf bu yüzden aldım diesel arabayı. Yoksa arabaya düşkün değilim. Korkum ne yüksek km yapması, ne de yakıt parası. Cimri olmadığımı şu şekilde de ispat edebilirim.
Çalıştığım işyerinin servisi var. Ücretsiz servis. O kadar bin demelerine rağmen servise binmeyi reddediyorum. sabah 5 km, akşam 5 km yürüyerek gidip geliyorum eve. Yürümeyi çok seviyorum. Kışın bile yürümeme engel olmuyor hava.
Yani benim durumum biraz farklı.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Tam benim için açılmış bir konu. Diesel araba ile ayda en fazla 200 km yapıyorum. Haftada bir veya iki kere kullanıyorum. Bunun sebebi ise şu:
Hastam var. Gece yarısı taksilerde çektiğim sıkıntıyı bir Allah biliyor. Bir de ben biliyorum. Sırf bu yüzden aldım diesel arabayı. Yoksa arabaya düşkün değilim. Korkum ne yüksek km yapması, ne de yakıt parası. Cimri olmadığımı şu şekilde de ispat edebilirim.
Çalıştığım işyerinin servisi var. Ücretsiz servis. O kadar bin demelerine rağmen servise binmeyi reddediyorum. sabah 5 km, akşam 5 km yürüyerek gidip geliyorum eve. Yürümeyi çok seviyorum. Kışın bile yürümeme engel olmuyor hava.
Yani benim durumum biraz farklı.
Alıntıları Göster
Benim eniştem 21 yıl kullandığı aracı orjinal 37.000km'de(!)sattı.Eniştem benim çok cimridir ama bunu da hesaba katmak lazım...
quote:
Orijinalden alıntı: 1.1.1.1
Benim eniştem 21 yıl kullandığı aracı orjinal 37.000km'de(!)sattı.Eniştem benim çok cimridir ama bunu da hesaba katmak lazım...
Alıntıları Göster
Yahu o kadar MTV öde kasko yaptır sigorta yaptır sonra da KM artmasın diye binme. O zaman sat gitsin arabayı taksiyle git gideceğin yere. Ne acaip, akılalmaz bi durum.
quote:
Orijinalden alıntı: kkvan
Yahu o kadar MTV öde kasko yaptır sigorta yaptır sonra da KM artmasın diye binme. O zaman sat gitsin arabayı taksiyle git gideceğin yere. Ne acaip, akılalmaz bi durum.
Alıntıları Göster
Araba dediğin metal yığınıdır evet çalışarak alıyoruz bir dünya para veriyoruz belkide zor alıyoruz ama kullanmak için alıyoruz sonuçta.
Çevre kirlenmesin,benzin çok pahalı,bisiklete binerim spor olsun gibi sebeplerden kullanmamayı bir nebze anlarım.
Fakat aracın km'si yükselcek diye binmemek dünyanın en saçma işidir.
Kendine kıyafet alıpda eskimesin diye giymemeye,ekmek alıpda bitmesin diye yememeye benzer bu durum traji komikdir esasen
quote:
Orijinalden alıntı: omerf
Araba dediğin metal yığınıdır evet çalışarak alıyoruz bir dünya para veriyoruz belkide zor alıyoruz ama kullanmak için alıyoruz sonuçta.
Çevre kirlenmesin,benzin çok pahalı,bisiklete binerim spor olsun gibi sebeplerden kullanmamayı bir nebze anlarım.
Kendine kıyafet alıpda eskimesin diye giymemeye,ekmek alıpda bitmesin diye yememeye benzer bu durum traji komikdir esasen
Alıntıları Göster
Onlar, gözlerinin eskimemesi (bozulmaması) için düz yollarda gözlerini de kapatıyorlardır. Eskimesin, kullanıldığı dakika artıyor sonuçta.
quote:
Orijinalden alıntı: beYdeNbeY
Onlar, gözlerinin eskimemesi (bozulmaması) için düz yollarda gözlerini de kapatıyorlardır. Eskimesin, kullanıldığı dakika artıyor sonuçta.
Alıntıları Göster
Öyle birinin arabasını gıcıklığına alacaksın hacı işim var diye bir 10.000 km yapıp gelceksin sabahtan akşama kadar..Heralde kalp krizinden gider ama
quote:
Orijinalden alıntı: omerf
Alıntıları Göster
Tanıdığım emekli birisi var 2001 model opel vectra comfort aracı var daha geçen sene koltuk poşetlerini söktü. Tam anlamıyla bir cimri düşünün ki yeğeni arabasına binerken bile ayakkabısını temizlemek zorunda kalıyor. Kardeşinin Vw caddy marka aracını kullanıyor sürekli seyahat halinde kendi aracı dış brandasıyla kapısının önünde. Evet böyle aç insanlar var,bir de buna çocuğu olamayan (bunun gibi) evi,parası olan insanları düşündükçe yanında mı götüreceksin demeden kendimi alamıyorum. Dediğim bu insan kendi aracını kullandığı zaman 100 km/h + kadar çıkıp km işlemesin diye yarı kontakla ilerlemeye çalışan birisi düşünün.
quote:
Orijinalden alıntı: dr_gorunmez
etrafımda bir iki arkadaşım var aracının kilometresi artmasın diye her yere aracını kullanmıyor
acaba diyorum bende mi sıkıntı var
aracın kilometresi artmasından rahatsız olanlar var mı....? rahatsızlık duymak lazım mı...?
acıkacağım diye yürümeyede korkar şimdi onlar
quote:
Orijinalden alıntı: zugasi_berepe
Öyle birinin arabasını gıcıklığına alacaksın hacı işim var diye bir 10.000 km yapıp gelceksin sabahtan akşama kadar..Heralde kalp krizinden gider ama
Bir otomobil kiralama şirketinden 2 günlüğüne araba kiralamıştık. İki günde arabaya yaklaşık 3000 km yol yaptırmıştık arkadaşla. Şehir dışına, memlekete filan gitmiştik hafta sonu için. Pazartesi sabah arabayı teslim ettik. Adam km'sine baktı. Neredeyse bizi linç edecekti.
Ben arabayı kiralamışım. Parasını ödemişim. Km sınırlaması var mı ki. İstediğim yere giderim. Öyle değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: hunter06
quote:
etrafımda bir iki arkadaşım var aracının kilometresi artmasın diye her yere aracını kullanmıyor
aracın kilometresi artmasından rahatsız olanlar var mı....? rahatsızlık duymak lazım mı...?
Amcamda 280 binde 1.9 tdi toledo var. Adam 2 yılda bir aracıyla Hollanda'dan geliyor. Maşallah tık demiyor araç, uzun yolda da 4.5-5 lt tüketiyor. Yeter ki bakımlı olsun.
Aracımda kmye dikkat etmem fazla ama fotoğraf makinemde yapıyorum bunu, arkadaşlar kızıyor ama ne yapayım boş yere yormayalım diyorum
quote:
Orijinalden alıntı: hunter06
quote:
Şimdi hatırladım bendede öyle bir enişte bey var...Araba devamlı kapalı garajda...Hiç bir yere gitmez arabayla km yükselmesin diye...Ayda yılda bir karşıya geçer oda bayramlarda bir iki akrabaya uğrar araba zaten 30.000 demi ne...Zaten senelerdir aynı araba onda sanırım bir 10-12 yaşında var.....Herşeyinden anlar bakımını kendisi yapar zaten...Bir seferinde 2-3 günlük bir misafirliğe gittik yanına adam arabanın lastiğini indirdi patlak dedi biz gidene kadarda ne şişirdi nede değiştirdi...Ki kendisi üstüne kuş pislese pasta cila yapar öle bir adam..Arabaya binipte bir yere gitmeyelim diye yatırdı arabayı patlak lastikle..2-3 gün otobüslerde gezdik durduk gideceğimiz gün lastiği şişirdi adam