Şimdi Ara

kilometresi artmasın diye aracını daha az kullanan var mı....? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
3.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Preso

Tanıdığım emekli birisi var 2001 model opel vectra comfort aracı var daha geçen sene koltuk poşetlerini söktü. Tam anlamıyla bir cimri düşünün ki yeğeni arabasına binerken bile ayakkabısını temizlemek zorunda kalıyor. Kardeşinin Vw caddy marka aracını kullanıyor sürekli seyahat halinde kendi aracı dış brandasıyla kapısının önünde.
    Evet böyle aç insanlar var,bir de buna çocuğu olamayan (bunun gibi) evi,parası olan insanları düşündükçe yanında mı götüreceksin demeden kendimi alamıyorum. Dediğim bu insan kendi aracını kullandığı zaman 100 km/h + kadar çıkıp km işlemesin diye yarı kontakla ilerlemeye çalışan birisi düşünün.

Keşke böyle bir akrabam olsa. Ağzını burnunu kırarım vallahi.
  • quote:

Tanıdığım emekli birisi var 2001 model opel vectra comfort aracı var daha geçen sene koltuk poşetlerini söktü. Tam anlamıyla bir cimri düşünün ki yeğeni arabasına binerken bile ayakkabısını temizlemek zorunda kalıyor. Kardeşinin Vw caddy marka aracını kullanıyor sürekli seyahat halinde kendi aracı dış brandasıyla kapısının önünde.
    Evet böyle aç insanlar var,bir de buna çocuğu olamayan (bunun gibi) evi,parası olan insanları düşündükçe yanında mı götüreceksin demeden kendimi alamıyorum. Dediğim bu insan kendi aracını kullandığı zaman 100 km/h + kadar çıkıp km işlemesin diye yarı kontakla ilerlemeye çalışan birisi düşünün.

• Genelde km artmasın diye değilde benzin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı daha az kullanılır, özelliklede araç benzinliyse az km yapılır. Bazen toplu taşımayla gitmek arabayla gitmekten daha mantıklı olabilir yada kısa mesafeyse zaten yürüyerek gitmek daha doğrudur.
  • quote:

Şimdi mi döversin, sabaha mı bırakırsın..

( Orijinal halini merak edenler PM ile sorabilirler )

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Şimdi hatırladım bendede öyle bir enişte bey var...Araba devamlı kapalı garajda...Hiç bir yere gitmez arabayla km yükselmesin diye...Ayda yılda bir karşıya geçer oda bayramlarda bir iki akrabaya uğrar araba zaten 30.000 demi ne...Zaten senelerdir aynı araba onda sanırım bir 10-12 yaşında var.....Herşeyinden anlar bakımını kendisi yapar zaten...Bir seferinde 2-3 günlük bir misafirliğe gittik yanına adam arabanın lastiğini indirdi patlak dedi biz gidene kadarda ne şişirdi nede değiştirdi...Ki kendisi üstüne kuş pislese pasta cila yapar öle bir adam..Arabaya binipte bir yere gitmeyelim diye yatırdı arabayı patlak lastikle..2-3 gün otobüslerde gezdik durduk gideceğimiz gün lastiği şişirdi adam

yuuh artık diyesim geldi..
    giderken dört lastik tornavida operasyonunu haketmiş aslında.

• ankara çankayada çoktur böylesi.
    Karşı apartmanımızın terasında oturan beyamcanın 2010 e350 cdi daha apartman garajından cıkmadi.aynı şekilde vitosuda oyle. 2 sene once sattıgı kedigoz e200 komp. 58000 kmde gitti. patronumun 2006 s60 ı 23000 de daha
  • bizimde bir tandığımız var aracı 1999 model vectra cdx araç daha 50.000 kmde bile değil iş araba konuşmaya geldimi onun arabasından daha iyisi yok sıfır olarak aldığı zaman bir dünya para vermişti (istanbulda bir daire parası) deri koltuklu sonruuflu full bir araç.
    2 ay önce ankarada bir cenazemiz oldu ben arabayla gittim (ki kapımın önünde araba varsa şehir dışı hiç bir yere arabasız gitmem) oda istanbuldan otobüsle gelmiş dönerken benim arabada geliyoruz bana dediki (cankurtaranın rampayı tırmanırken) şimdi benim araba olsa vites küçültmeden bastığımız gibi giderdik bende ona dedim ki "evet senin araba olsaydı"
    böyle sakat zihniyettki insanlara gerçekten acıyorum.
    fark etmiyorlar ki geçen aslında arabanın kmsi falan değil geçen ömür.
    sen gezmedikten keyif almadıktan sonra arabanın kmsi artsa ne artmasa ne öbür dünyaya kimse mal mülk ev araba götüremeyecek onun için mala mülke bu kadar kıymet vermeye hiç ama hiç anlam vermiyorum. ve bu kimselerin hayatın anlamını kavrayamamış insanlar olduklarını düşünüyorum
    2 bebeğim var birisi 2 yaşını geçti ve inanın onunla konuşmak onunla oyun oynamak beraber bakkala markete gitmek beraber gezmek kadar keyif aldığım hiç bir şey yok.
    arabaymış evmiş hersey gözümde sıfır oldu sanki yarın ölecekmişim gibi onunla zaman geçirmek istiyorum bu sene 2 tatil rezervasyonu yaptım mesela sırf beraberce vakit geçirebilelim diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 17 Mayıs 2011; 13:15:12 >

• Bizim insanımız bir başkadır yemez içmez arabayı alır kapının önüne koyar araba orda yatar.İphone alır içinde kontör bulunmaz.Km bahane arabam var benzin param yok dememek için bahaneler bunlar.
  • kapısının önünde scirocco dururken evine 250 km uzaklıktaki yazlığına otobüsle gidip bunuda km yapmasın araba daha yeni diye açıklayan birini tanıdım..sadece tanıdım zaten..ertesi gün tanımamazlıktan geldim :)

araban varsa ve en azından gideceğin yere yetecek kadar benzine bütçe ayırabiliyorsan , tabiiki arabanın kullanılması taraftarıyım..
  • Bence bunu alelade söylemek bir utanç sebebidir. Eğer ben para kazanmak için çalışıyorsam rezil olması gereken paramdır.

Hadi istanbul olur, park sorunu dersin. Metrobüsü metrosu derken hızlı ulaşım dersin de, araç km yapmasın diye bir fikri kafasına yerleştiren bir kişi kendini başkasının cebine yerleştirebilme ihtimaline de haizdir, bence.
  • Maddi durumunda sıkıntı olmadığı halde sadece km'si artmasın diye özenerek araştırarak aldığımız arabalara binmemek tamamen cimrilik başka bişey değil =) Çevreyi kirletmemek için veya kısa egzersiz olması amacıyla yakın yerlere yürüyerek gitmek elbette mantıklı ama sırf km için arabaya binmemek kötü valla =)
  • quote:

Şimdi biz bu yaşam formuyla aynı canlı türüyüz dimi ? Bu organizma fermantasyon yaparak yaşıyor olabilir mi acaba ?

• Ben her gün kullanıyorum ama zonguldak küçük bir şehir olduğu için yılda max 5bin km oluyor oda nadiren 2005 ağustos çıkışlı araba km 29 bin lerde.
    Bu arada bu yakıt fiyatları artık canımı sıkmaya başladı bazen bende arabayı bırakıp yürüyerek gidip geliyorum yakın yerlere hemde spor oluyor ama tamamen yakıt fiytlarının yüksekliğinden dolayı. Seçimden sonrada muhtemelen yine zam görecek bence bunun oya bir yansıması olması lazım. Siyaset yapmayalım diyoruz ama bence bu kadar araç sahibi var bir gün protesto olmadı hadi ondn tırsıyoruz diyelim seçim zamanlarında cezayı kesmek gerekiyor sopa yemeden tepkimizi gösterebileceğimiz tek yol bu kaldı. Ona göre düşünüp karar verin. yakıt fiyatlarındaki artış herşeye yansıyor çunku taşıma maliyetleri yükseliyor ve ürünler otomatik olarak zamlanıyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

not:çok km nin çözümü olarak km düşürmekten bahsedenleri kınıyorum.
    aracın gerçek km si ile piyasa değerinin biraz altında satsan ne olurki?
    3-5 kuruş için değermi sahtekarlık yapmaya?
    yakıştırıyormusunuz bunu kedinize.
    çocuğuma haram lokma yedirmedim demek ne kadar büyük bir erdem farkında değilmisiniz?
    o sahtekarlıkla elde edilen para sizden fazlasıyla ce acısıyla çıkmaz mı sanıyorsunuz?
    aracın km si ile oynayan, sahtekar seşersiz karaktersiz ve adi insandır.

Alkışlıyorum. Bana km'si indirilmiş arabayı satan kişiyi burdan bir kere daha anıyorum. Ben satarken km'si oynanmış diye belirtecem.

• Aldığımız araca çatır çatır bineriz.Eski aracımız 1.6 hitler motorlu benzinli idi,1.5 yılda 30.000 Km yaptık.Yeni aracımızı 1 hafta önce aldık.O da 37.500 kmde şimdi.1 haftada 500 km yaptıkKüçük bir pazar gezisi+şehiriçi gezinti.Tabi yeni aracımız dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Öyle birinin arabasını gıcıklığına alacaksın hacı işim var diye bir 10.000 km yapıp gelceksin sabahtan akşama kadar..Heralde kalp krizinden gider ama

Bir otomobil kiralama şirketinden 2 günlüğüne araba kiralamıştık. İki günde arabaya yaklaşık 3000 km yol yaptırmıştık arkadaşla. Şehir dışına, memlekete filan gitmiştik hafta sonu için. Pazartesi sabah arabayı teslim ettik. Adam km'sine baktı. Neredeyse bizi linç edecekti.

Ben arabayı kiralamışım. Parasını ödemişim. Km sınırlaması var mı ki. İstediğim yere giderim. Öyle değil mi?

Keşke kilometreyi düşürseydiniz, dinsizin hakkından imansız gelir.

• arabayı alalı 3 ay oldu 5500km oldu
    1100tl lik yakıt gitmiş
    şuan doğru mudur değil midir bilmem 165350km
    bana gayet normal geliyor 1999 model arabaya 80000 km olsa o zaman daha çok şüphelenirdim
    düşürülmüş diye ama orjinal diye tahmin ediyorum
  • Bu vatandaşların arabalarını çalalım 1-2 saatliğine.
    Sanayiye götürüp kilometrelerini 100-200 bin yukarıya çektirip aldığımız yere geri bırakalım.

Binince kalpten gitsinler
  • kilometre artmasın diye arabaya binmemek ne kadar saçma ise, yaw arabayı boşamı aldık diye sürekli arabayla gezmekte bir o kadar saçma bence

gerektimi kullan gerekmediği zaman kullanma bu kadar basit
  • kilometreleri saymk için mi aldık gezmek için aldık hiç bakmam bile kilometre sayacına ayrıca bi arkadaşım var dedesinden kalan w124 E200 ü kullanıyor onun araçta tam tersine kilometre yapmaya çalışıyoruz :D hedefimiz 1milyon kilometreyi bulup mercedes ten yenisini talep etmek :D :D uzun yola falan bazen onun aracıyla çıkıyorum en son 438.000 deydi motor orjinal bu arada
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.