Şimdi Ara

kilometresi artmasın diye aracını daha az kullanan var mı....? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
3.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ağustos sonu aldım aracımı öğretmenim şuan 11500 veya 12500 bak onu bile hatırlamıyyorum. Aracım benzinli ama ...ya bile aarabayla giderim askerliğimi yaparken birdaha yüyürsem .... dedim walla aynen öyle yapıyorum bu arada askerlik jand komd foça :) e mecburen yürümekten nefret ettim
  • km artmasın değilde yakıta para yetişmediği için az kullanan var
  • 2009 model reno symnol var 1.5 dcı tek kullanan benim şuanda aracım 60.000 kmde valla km bakmıyorum bile sadece bakımını takip ediyorum birde çok az yakıyor arabam
  • arabayı alalı 68 gün oldu kilometresi de 5048de su an 1500km düş(memlekete git gel falan ) kaldı 3500
  • 94 model şahinimiz 127 binde. Yılda 5 bin 10 bin km kullanıyoruz.
  • Valla her fırsatta binerim..

Vergi veriyoruz, sigorta ödüyoruz, bakım yaptırıyoruz, yani bu aracın sabit giderleri var.. Ayrıca aracın yaşlanmadan ötürü değer kaybı var..

Biz binsek de var, binmesek de var..

Kontağı çevirmediğim her gün cebimden 5-6 lira sabit çıkıyor zaten, bari gideceğim yere kral gibi arabayla giderim, cepten 8-10 lira çıkar ama arabayı aldığıma değer..
  • Aksine,2 gün önce periyodik 70 bin bakımına soktum arabayı,Az önce inmeden km ye baktım 70600 :) pek takmam km yi..
  • Kilometresi artmasin diye mi ? kapinin onunde sergilemek veya garajda tablo niyetine dursun diye almadim ben aracimi.
    bu tip varliklara ,bunlardan lagzim.
     kilometresi artmasın diye aracını daha az kullanan var mı....?

http://static.autojunk.nl/pictures/2010/1206/164204/image_01.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 16 Mayıs 2011; 22:38:44 >

• 2005 yılında arabamı almıştım. alırken km.sine bakmadım, çünkü arabaya hasta olmuştum
    2 gün sonra yağ değişimi için sanayiye gittim, 114bin km.de oldgunu gördüm
    geçen yıl 167bin km.de sattım, alan kişi arabayı bildiği için bunu hiç dert etmemişti
    çoğu insan için derttir aslında bu km. olayı
  • Şayet birkaç alternatif varsa tutup kısa mesafelere motoru bilen ısınmayan yerlere luks araçlan pek gidilmez, bu yüzden ms. çoğu Ferrariler senede 10.000km zor yaparlar. Kendimde bu sebepden kısa yerlere kendi aracımlan gitmek istemem, alır Golfu veya hanımın arabasını giderim.
  • Binmeyecen arabayı al garajda dursun. Her yıl vergisini ödersin.

Cimrilik ve kıskançlık başka hiç bir şey değil.
  • km artmasın diye değil benzin pahalılığından çok kullanamazdım ama km artmasın diye kullanmayan tipler muhakkak vardır,arabasına kıyamayanlar yani, bizim burdada öyle bir tip varbirkaç kez şahit oldum elinde sabunlu suyla arabanın paspaslarını silerken, koltuklarına ve torpidosuna battaniye sererken, arabasının başında dört dönüp orasını burasını incelerken en ufak bir lekede çıkarmaya çalışırken... bu kadarı normal bir davranış değildir bana göre. araba tabiat şartlarına maruz kalacak,gerektiğinde az biraz zorlanacak, çok sakınıyorsa alma kardeşim kendini bunalıma niye sokarsın
  • arkadaşlar, bu konuya yazdığım aşşağıdaki mesajım silinmiş.
    bende düzelterek tekrar yazmaya çalışıyorum.
    aracın km si ile oynayanlar
    dürüst, şerefli, karakterli ve basit olmayan insanlardır. ;)
    ----------------------------
    ----------------------------
    malının malı olmayacaksın.
    araba senin işini görsün diye almışsın.
    arabalık işin varsa, arabayı tepe tepe kullanırsın.
    benzin parası çok geldiği için binmeyenlere lafım yok.
    bende şehir içi işime yayan gidip geliyorum.
    birinci planda sağlık, ikinci planda yakıt tasarrufu.
    servis olmasına rağmen yürüyorum.
    yürüyerek işe gidip gelmek benim için büyük bir keyif. :)
    not:çok km nin çözümü olarak km düşürmekten bahsedenleri kınıyorum.
    aracın gerçek km si ile piyasa değerinin biraz altında satsan ne olurki?
    3-5 kuruş için değermi sahtekarlık yapmaya?
    yakıştırıyormusunuz bunu kedinize.
    çocuğuma haram lokma yedirmedim demek ne kadar büyük bir erdem farkında değilmisiniz?
    o sahtekarlıkla elde edilen para sizden fazlasıyla ce acısıyla çıkmaz mı sanıyorsunuz?
    aracın km si ile oynayan, s..h..t..k..r, ş..r..f..s..z, k..r..k..t..r...s...z ve ad... insandır.

---------------------------------------
    ---------------------------------------

• Meslektaşlarım arasında rastladığım bazı tipler (Öğretmen yani): Güzel arabası vardır. Yani kredi borçlu, dolayısıyla da kaskolu. Bir yere parkettiğinde merkezi kilt kapanmış mı diye bakarlar, hatta kapı kolunu bir zorlarlar.Ruhsat cepte veya uyuz bir çapraz çantada taşınır. Bunlar şehirlerarası yola otobüsle giderler, pikniğe arkadaşının arabasına sıkışırlar.
    İstanbul için belki tedbir lazım ama tarihinde hiç oto hırsızlığı olmamış ilçede arabayı kolayca çıkamayacağı bahçeye sokup da bir de baston kilit takıyor adam. Ondan sonra da ''Bacanak, şu düğüne senin arabayla gidelim''
    Boğasım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Meslektaşlarım arasında rastladığım bazı tipler (Öğretmen yani): Güzel arabası vardır. Yani kredi borçlu, dolayısıyla da kaskolu. Bir yere parkettiğinde merkezi kilt kapanmış mı diye bakarlar, hatta kapı kolunu bir zorlarlar.Ruhsat cepte veya uyuz bir çapraz çantada taşınır. Bunlar şehirlerarası yola otobüsle giderler, pikniğe arkadaşının arabasına sıkışırlar.
    İstanbul için belki tedbir lazım ama tarihinde hiç oto hırsızlığı olmamış ilçede arabayı kolayca çıkamayacağı bahçeye sokup da bir de baston kilit takıyor adam. Ondan sonra da ''Bacanak, şu düğüne senin arabayla gidelim''
    Boğasım var.

Şirket aracı dahi kullansam ben de mutlaka kontrol ederim kapı kilitlendi mi diye. O anda tutukluk olur kapı açık kalır, ya da yanlış düğmeye basarım kapı kilitlenmez vs.

Ama diğerlerini yapan birinin normal olabileceğine inanmıyorum. Kesinlikle tedaviye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Annemin eniştesi de burada yazan tipin bir farklı modeli. Adam hasta ve yaşlı olmasa yemin ederim döveceğim.

• Böyle tanıdıklarım var benimde hayatta benimsemem bu görüşü.teneke nihayetinde alınma amacı belli o kapıda km yapmasın diye yatarken ben kendim km yapmam
  • Luzumlu ise binerim. Luzumsuz durumda binmem. mesela istanbul içine mümkün olduğu kadar toplu taşıma ile giderim.

Km sine bakmam. Binerim de binerim diyenler ikinci el araba alacakları zaman az km yapmış araba ararlar. Yüksek km'li olanlara bakmazlar. Fakat burda az binenlere laf ederler. Bu ne ironi bir durum böyle.

Sürekli sıfır alıp yüksek km yapanlara sözüm yok.
  • Aracı Diesel olmasına rağmen buluşacağımız yere domuşa binip gelen gördüm, böyle olan arkadaşların araçları ister Diesel olsun ister LPG, Benzin hem çok yakar hem de km fazla olur!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Meslektaşlarım arasında rastladığım bazı tipler (Öğretmen yani): Güzel arabası vardır. Yani kredi borçlu, dolayısıyla da kaskolu. Bir yere parkettiğinde merkezi kilt kapanmış mı diye bakarlar, hatta kapı kolunu bir zorlarlar.Ruhsat cepte veya uyuz bir çapraz çantada taşınır. Bunlar şehirlerarası yola otobüsle giderler, pikniğe arkadaşının arabasına sıkışırlar.
    Boğasım var.

Şirket aracı dahi kullansam ben de mutlaka kontrol ederim kapı kilitlendi mi diye. O anda tutukluk olur kapı açık kalır, ya da yanlış düğmeye basarım kapı kilitlenmez vs.

Ama diğerlerini yapan birinin normal olabileceğine inanmıyorum. Kesinlikle tedaviye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Annemin eniştesi de burada yazan tipin bir farklı modeli. Adam hasta ve yaşlı olmasa yemin ederim döveceğim.

Şehirlerarası yola çıkarken hesap yaparım. Bilet kaç para: 45 TL. 5 kişi ne tutar. 225 TL. Diesel arabam aynı yolaq ne yakar. Şu andaki litre fiyatları ile 150 TL. O zaman arabam daha hesaplı derim. Arabam ile gideriz.

Fakat tek başıma isem veya 2 kişi isek çok çok önemli ve acil olmadıkça kalkıp ta arabam ile gitmem.

• Dediğiniz şey makul, benim asıl anlamadığım olay "Bacanak düğüne senin arabanla gidelim." kısmı oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.