Şimdi Ara

Kimi Raikkonen: ''Alonso Rakibim Değil'' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
8.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: thekeys

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

thekeys,sen bu işten anlıyorsun böyle devam et
    istersen sana,alonsonun neden bi schumi olamayacağını,sadece tek bir cümle ile açıklayabilirim

evet genelde ruhsuz diyolar alonso için ama ben inanmıyorum..iyi yarışıyo eleman

ruhsuzlukla alakası yok,kazanma hırsıyla alakalı bi durum
    schumide alonso gibi gençliğinde ardarda iki şampiyonluk yaşadı
    yetti mi schumiye?yetmedi
    gitti 5 şampiyonluk daha kazandı,yetti mi?bu da yetmedi ama bi sekizincisini kılpayı kaçırdı
    her yarış kaçıncı sırada olursa olsun birincilik için uğraştı mı?uğraştı
    kaç birincilik aldı,doydu mu birinciliklere?doymadı,(birkaç özel durum dışında)her kazandığı yarış sonunda ilk birinciliğini alan bir pilot gibi sevindi
    yeterli mi thekeys,yoksa devam edeyim mi?
    bazı şeyleri kabullenmek zordur,bu konuda alonsodan baya bişey kapmışsınız

• quote:

quote:

quote:

thekeys,sen bu işten anlıyorsun böyle devam et
    istersen sana,alonsonun neden bi schumi olamayacağını,sadece tek bir cümle ile açıklayabilirim

evet genelde ruhsuz diyolar alonso için ama ben inanmıyorum..iyi yarışıyo eleman

ruhsuzlukla alakası yok,kazanma hırsıyla alakalı bi durum
    schumide alonso gibi gençliğinde ardarda iki şampiyonluk yaşadı
    yetti mi schumiye?yetmedi
    gitti 5 şampiyonluk daha kazandı,yetti mi?bu da yetmedi ama bi sekizincisini kılpayı kaçırdı
    her yarış kaçıncı sırada olursa olsun birincilik için uğraştı mı?uğraştı
    kaç birincilik aldı,doydu mu birinciliklere?doymadı,(birkaç özel durum dışında)her kazandığı yarış sonunda ilk birinciliğini alan bir pilot gibi sevindi
    yeterli mi thekeys,yoksa devam edeyim mi?
    bazı şeyleri kabullenmek zordur,bu konuda alonsodan baya bişey kapmışsınız

schumiyle ilgili anımsadığım fantastik ötesi enstantanelerden biride aracını monaco daki sıralamalarda muhteşem park edişiydi...baya hırslı birisi olduğunu orda anlamıştım zati...
    bakınız: en çok ceza alan pilot

• thekeys, 1994 sezonunun ilk üç yarışında, yani Schumacher ile Senna' nın yarışabildiği üç yarışta, Schumacher Senna' ya üstünlük kurmuştu. Tabi Senna yarış dışı da kalmıştı. Örneğin Brezilya 1994' te onu bu hataya zorlayan kimdi? 1993 yılında her ikisinin kullandığı araç da birbirine denk değildi. Schumacher' in Senna' yı geçtiği oldu, Senna' nın Schumacher' i geçtiği oldu. Karşılaştırmak abes. Çünkü araçlar denk değildi.

Senna - Schumacher karşılaştırması yapmak her zaman abesle iştigaldir. İkisi çok farklı pilotlar. İkisinin de birbirinden üstün tarafları var. Örneğin Schumacher' in teknik bilgisi Senna' da yok. Örneğin Senna önündekini geçmek için her an saldırmayı düşünürken, Schumacher sabreder ve önündekini hataya zorlayıp geçerdi.

Alonso ile Schumacher' i karşılaştırmak da aynı Schumacher ile Senna' yı karşılaştırmak kadar abes olacaktır. Schumacher ve Senna denk araçlarla doğru dürüst birbirleriyle çekişme imkanı bulamadılar. Alonso ile Schumacher de denk araçlarla mücadele edebilmiş değiller. 2006 sezonunun başından ortasına kadar Alonso' nun aracı daha üstün iken, sezon ortasından itibaren Schumacher' in aracı daha üstündü ve aradaki fark kapanmıştı. Japonya' daki talihsizlik olana kadar da Schumacher öndeydi.

Pilotları tek başına, sürüş stilleri, yarışı kontrol edişleri, yaptıkları geçiş hamleleri, araç üzerindeki hakimiyetleri, stratejik bakış açıları, teknik bilgileri, takıma katkıları açısından karşılaştırabiliriz. Bu açıdan bakıldığında Alonso' nun daha önünde çok uzun bir yol var. Bir başka karşılaştırma fırsatı da istatistikler olacaktır. Bu durumda da Alonso' nun önünde halen çok uzun bir yol var.

Schumacher birçok rekoru altüst etmiş ve rekorları uzun süre kırılamayacak bir efsane. Son yarışına kadar nasıl mücadeleci ve nasıl üstün bir sürüşü olduğunu göstermiş birisi. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve karşılaştırmaktan artık vazgeçin.

• evet karşılaştırmak bi yerden sonra abes kaçıyor. takıma katkı sağlayabilmk ve doğru setupları bulabilmk için bir pilotun kesinlikle teknik bilgisinin iyi olması gerekiyor. misal Williams takım sözcülerinden birisi Montoya ve Ralf hakkında şu açıklamayı yapmıştı: "Montoya'ın takıma bir katkısı yok, sadece çok iyi bir pilot olmaktan öte değil. Ralf çok iyi bir test pilotu, abisinden iyi olmasada abisi kadar detaylı teknik bilgiye sahip."

şimdi aklıma geldi, 2005 yılında Fisichella renault takımına katıldığı sırada Fernando sadece lastik uyumu ve setup ayarları yapan bir pilotdu. Fisichella testlere katıldıktan bir kaç gün sonra araçta önemli bir değişiklik istedi "burun çok ağır otomobil dönmüyor, burnu hafifletin" ve renault takımı burnu hafifletti, hatırlarsanız 2005 sezonundaki renault otomobilinin burnu ince ve çirkindir, ama işlevi büyük tabi, pilotun sahip olduğu tekni bilgi her zaman Rüzgar tünellerinden daha çok işe yarar, bu şüphesiz gerekli bir şey. rüzgar tünelleri ve simulasyonlar milyonlarca detayı yok sayarak otomobili geliştirirken bir pilot farkında olmadan milyonlarca detayın içinde o değişikliği farkedebiliyor. ben pilotun teknik bilgilisini ve hızlısını severim :P

• fisico bu konuda maalesef kimi pek yeterli değil
    çok hızlı,çok hırslı ama teknik olarak çok bilgisiz ve bununda ötesinde çok ilgisiz
    yeni nesil genç pilotlar böyle maalesef
  • Kimi'nin iyi olduğu nokta zaten şasi tekniği değil pilotaj tekniğidir herhalde. Türkiye yarışında ben 8. virajdaydım, orada tüm pilotların nasıl yarıştıklarını teker teker inceleme fırsatı buldum. Kimi oversteer ile yarışan bir pilot, ve 8. virajdan full gazla geçmesi de bunu gösteriyordu zaten, oradan Kimi dışında fisi, schumi, sato ve trulli aynı şekilde geçiyordu, tam gaz + bordürlerin bitişinde vites değiştirme şeklinde. diğer tüm pilotlar ise tam gaza yakın ve bordürlerin yarısında vites değiştiriyordu. evet Kimi'nin işi bu sene çok zor. en başta yeni takımına ve otomobile uyum sağlaması gerekicek, yılların tecrübesi yarışlar kazanmış Barichello bile Honda takımına yarım yıl sonra uyum sağlayabildi. genç ve hızlı iki pilot alonso ve kimi ise bence rubensten daha uzun bir sürede takıma uyum sağlayacaklardır. en başta Kimi mclaren'deki gibi özel hayatını rahat bi şekilde devam ettiremiyecek. eğer massa ilk 5 yarışı Kİmi'nin önünde bitirirse ona telsizden "Frene bas massa geçsin" emri gelmesi an meselesi olur. buna hazır olması gerekir en başta. diğer taraftan Alonso, takıma geçtiği ilk hafta daha saçlarını kısalttırmışlar, McLaren adamı böyle adam eder :D Coulthard bile redbull'a geçtikten sonra McLaren'e gönderme yapmak için bir yıl boyunca kaba sakal bırakmıştı hatırlarsınız :D şunun şurasında Kimi de Alonso'da koltuğa oturdukları yıl antipatinaj ve otomatik vites kutusu rahatlığyla başladılar bu işe. doğal olarak teknik bilginin çok olamaması aslında onlarında suçu değil, herşeyi otomatikleştiren, F1 'in gidişatıydı ve bunu bozmak isteyen FIA bu anlamda bence doğru adımlar atıyor. PSP oynar gibi yarışan pilotlar istemiyorum. startta heryerin masmavi duman olmasını ve virajlarda egsozlardan ateş çıkmasını istiyorum. dahası grip etkisi azaltılmış viraj içlerinde arkası kayarak ilerleyen otomobiller istiyorum. tıpkı senna'nın kullandığı gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

thekeys, 1994 sezonunun ilk üç yarışında, yani Schumacher ile Senna' nın yarışabildiği üç yarışta, Schumacher Senna' ya üstünlük kurmuştu. Tabi Senna yarış dışı da kalmıştı. Örneğin Brezilya 1994' te onu bu hataya zorlayan kimdi? 1993 yılında her ikisinin kullandığı araç da birbirine denk değildi. Schumacher' in Senna' yı geçtiği oldu, Senna' nın Schumacher' i geçtiği oldu. Karşılaştırmak abes. Çünkü araçlar denk değildi.

Senna - Schumacher karşılaştırması yapmak her zaman abesle iştigaldir. İkisi çok farklı pilotlar. İkisinin de birbirinden üstün tarafları var. Örneğin Schumacher' in teknik bilgisi Senna' da yok. Örneğin Senna önündekini geçmek için her an saldırmayı düşünürken, Schumacher sabreder ve önündekini hataya zorlayıp geçerdi.

Alonso ile Schumacher' i karşılaştırmak da aynı Schumacher ile Senna' yı karşılaştırmak kadar abes olacaktır. Schumacher ve Senna denk araçlarla doğru dürüst birbirleriyle çekişme imkanı bulamadılar. Alonso ile Schumacher de denk araçlarla mücadele edebilmiş değiller. 2006 sezonunun başından ortasına kadar Alonso' nun aracı daha üstün iken, sezon ortasından itibaren Schumacher' in aracı daha üstündü ve aradaki fark kapanmıştı. Japonya' daki talihsizlik olana kadar da Schumacher öndeydi.

Pilotları tek başına, sürüş stilleri, yarışı kontrol edişleri, yaptıkları geçiş hamleleri, araç üzerindeki hakimiyetleri, stratejik bakış açıları, teknik bilgileri, takıma katkıları açısından karşılaştırabiliriz. Bu açıdan bakıldığında Alonso' nun daha önünde çok uzun bir yol var. Bir başka karşılaştırma fırsatı da istatistikler olacaktır. Bu durumda da Alonso' nun önünde halen çok uzun bir yol var.

Schumacher birçok rekoru altüst etmiş ve rekorları uzun süre kırılamayacak bir efsane. Son yarışına kadar nasıl mücadeleci ve nasıl üstün bir sürüşü olduğunu göstermiş birisi. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve karşılaştırmaktan artık vazgeçin.

+ 999

• quote:

bu sezon kiminin 2 büyük rakibi var ve ikiside kimiden üstün pilotlar... alonso ve massa...

hmm...Hadi alonso neyse de massa nasıl üstün raikkonen den?

Şu anda takımına daha adapte olduğu için ancak avantajlı diyebiliriz massa için.Ancak yetenek olarak massa raikkonen den kesinlikle üstün değil.Daha o seviyede değil.Bu sene fazladan 1 sene ferrari ye sağladığı uyum nedeni ile massa nın raikkonen e karşı bir avantajı olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

quote:

bu sezon kiminin 2 büyük rakibi var ve ikiside kimiden üstün pilotlar... alonso ve massa...

hmm...Hadi alonso neyse de massa nasıl üstün raikkonen den?

Şu anda takımına daha adapte olduğu için ancak avantajlı diyebiliriz massa için.Ancak yetenek olarak massa raikkonen den kesinlikle üstün değil.Daha o seviyede değil.Bu sene fazladan 1 sene ferrari ye sağladığı uyum nedeni ile massa nın raikkonen e karşı bir avantajı olacaktır.

bakın işte zaten o avantaj bu sene massayı ferrarinin 1. pilotu yapıcak. ve tabiki bunun massa da farkında,kimi ve ferrari de farkında.tüm dünya farkında.dönüm noktası son interlagos yarışı oldu bana göre.o yarışı massanın almasıyla beraber ferraride 2007 sezonunun kararsızlıklar yılı olmasına neden olacağını düşünüyorum. bomba gibi bir kimi ve bomba gibi bir massa...bu sezon kimse massadan herhangi bir fedakarlık beklemesin. sözün özü : yolu açın çocuklar alonso geliyor

• quote:

bu sezon kimse massadan herhangi bir fedakarlık beklemesin.

Massa dan kimse fedakarlık falan beklemiyor zaten ancak sadece ortada bir avantajı var yetenek olarak üstünlüğü yok.

quote:

sözün özü : yolu açın çocuklar alonso geliyor

peki evladım.

İnşallah alır şampiyonluğu alonso, mercedes te markalar şampiyonluğunu alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 9 Şubat 2007; 3:01:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam
    peki evladım.

ya afedersiniz, fazla zaman ayıramadığım için sizin diğer postlarınızı okuma fırsatım olmadı.gelen mail üzerine bişiler yazdım topice...ama postu yolladıktan sonra diğer f1 topiclerini okuma fırsatım oldu...eğer daha önce okusaydım kesinlikle cevap vermezdim size.yani uslubunuzu gördükten sonra...dolayısıyla bana "evladım" demenize şu an kesinlikle şaşırmadım. tarzınız bu çünkü.teşekkür ederim. nick name'nizi cevap verilmeyecekler kısmına yazdım. iyi hayatlar...
  • quote:

quote:

yolu açın [çocuklar] alonso geliyor

öyle işte ben de adamına göre muamele yapıyorum.Ne ekersen onu biçersin.

Ben de diğer postlarınıza bakmadan,alıntı yapmışım.Büyük hataymış.Ben de sizi kayda değer olmayanlar
    listesine ekliyorum.Size de iyi hayatlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 9 Şubat 2007; 4:42:01 >
  • @thekeys sopranos izliyorsun da orada ki ördekler aşkına forumu kirletme.seviyesiz ve kalitesiz olma. lütfen.
  • BEn gidince ferrariciler mangal yakar keyiflerine bakar diyordum ama gördümki durum çok farklı hala uğraşmaları gereken insanlar var.

thekeys kolay gelsin adamım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

BEn gidince ferrariciler mangal yakar keyiflerine bakar diyordum ama gördümki durum çok farklı hala uğraşmaları gereken insanlar var.

Senin gibilirden arada sırada çıkıyor ne yaparsın uğraşacağız

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurfeci

quote:

BEn gidince ferrariciler mangal yakar keyiflerine bakar diyordum ama gördümki durum çok farklı hala uğraşmaları gereken insanlar var.

Senin gibilirden arada sırada çıkıyor ne yaparsın uğraşacağız
    ugrasma mesajlarına blok koy.cevap verme gereklılıgı yok

etusch hosgeldın

• quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166
    etusch hosgeldın

GEREĞİ YOKSA CEVAP VERME. KÖTÜ SÖZ ÇIKACAK AĞZIMDAN EN SONUNDA..... ADAMI AYAR ETMEYİN !!!!!ELEMANIN BİRİSİ KENDİ SAMİMİ ARKADAŞLARIYLA KOÇUMLU,YAVRUMLU,EVLADIMLI KONUŞUYO..BEN ONUN İLK ( VE SON) DEFA KONUŞTUĞU BİRİSİYİM. İLK MESAJDA BANA EVLADIM DİYE HİTAP EDİYO...REELDE OLSA EVLADIMDAN SONRAKİ KELİMEYİ SÖYLEYEMEZ...CEZA ALDIRMAYIN ADAMA DURDUK YERDE.................

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166
    etusch hosgeldın

GEREĞİ YOKSA CEVAP VERME. KÖTÜ SÖZ ÇIKACAK AĞZIMDAN EN SONUNDA..... ADAMI AYAR ETMEYİN !!!!!ELEMANIN BİRİSİ KENDİ SAMİMİ ARKADAŞLARIYLA KOÇUMLU,YAVRUMLU,EVLADIMLI KONUŞUYO..BEN ONUN İLK ( VE SON) DEFA KONUŞTUĞU BİRİSİYİM. İLK MESAJDA BANA EVLADIM DİYE HİTAP EDİYO...REELDE OLSA EVLADIMDAN SONRAKİ KELİMEYİ SÖYLEYEMEZ...CEZA ALDIRMAYIN ADAMA DURDUK YERDE.................

guzel kardesım bız bır aıleyız

aa egerkı sevmedıklerının yazılarını bıle gormek ıstemıyorsan hemen mesajın ustunde kırmızı bır el var.(zamanında etusch a cook kısı boyle yapmıstı)basarsın bır guzel daha gormessın.
    bakıyorumda f1 ıyıce futbol konularına dondu.yakında kavga cıkar artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 10 Şubat 2007; 3:26:24 >

• quote:

BEn gidince ferrariciler mangal yakar keyiflerine bakar diyordum

Herkesi kendin gibimi sanıyorsun. Sen git yada gel umrumuzda değil. Fanatik(hemde aşırı derecede) birini görmemek F1 bölümü için faydalı.

quote:

ama gördümki durum çok farklı hala uğraşmaları gereken insanlar var.

Birde kzıyordun benim üstüme çok geliniyor diye. Bak kendin itiraf ediyorsun uğraşacak kişiler varmış. F1 hakkında mı tartışacağız yoksa onunla bununla uğraşmak mı cazip geliyor sana. Aldığın fake nickler ve çıkardığın tartışmaların haddi hesabı yok.
    Bu arada yeni mod olan @visualize spor bölümüyle çok ilgileniyor hatırlatırım geçen sene modlar bu bölümle pek ilgilenmiyordu şikayetlere geç bakılıyordu artık huzuru bozana anında müdahale var.

• quote:

Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

quote:

BEn gidince ferrariciler mangal yakar keyiflerine bakar diyordum

Herkesi kendin gibimi sanıyorsun. Sen git yada gel umrumuzda değil. Fanatik(hemde aşırı derecede) birini görmemek F1 bölümü için faydalı.

kesinlikle katılıyorum. ama görüyorumki forumun ferrarici üyeleri bayağı fanatik yani...neyse ben kapattım.. rahatsızlık için özür...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.