Şimdi Ara

Kimi Raikkonen: ''Alonso Rakibim Değil'' (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
8.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yada iki hafta önce M.Schumcher Ferrari de Kimi yerimi dolduracak pilot demişti.pisste iyi pilot çok az yerimi doldurabilecek en yegane ve iyi pilot diyordu. bakacağız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

Bir yada iki hafta önce M.Schumcher Ferrari de Kimi yerimi dolduracak pilot demişti.pisste iyi pilot çok az yerimi doldurabilecek en yegane ve iyi pilot diyordu. bakacağız.

Nerede söylemişti? Kaynak gösterir misin? Ben öyle bir açıklama görmedim de. Hatta son zamanlarda Schumacher doğru dürüst pek konuşmadı bile.
  • CNN turk te izlemiştim.güncel tarihle roportaj yapılmıştı.
  • quote:

CNN turk te izlemiştim.güncel tarihle roportaj yapılmıştı.

Hmm, teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

aklıma geldi,alonso 2005 içinde kendi kendine "2007de ferrariye gidebilirim" demişti ama jean todt un cevabı herşeyi açıklıyordu:"evet alonso iyi bir pilot ancak biz en iyisini istiyoruz,bir ingiliz-alman takımında yarışan pilotla ilgileniyoruz"

2005' in ortalarında da "asla Ferrari' ye gitmem" tarzı bir açıklaması vardı yanlış hatırlamıyorsam.

evet evet challenger,haklısın
    ben tersten hatırlamışım
    dediğiniz gibi alonso ferrariye asla gitmem demiş sanki ferrarinin onu istediğini düşünmüş arkasındanda jean todt un açıklaması gelmişti
    sonuç değişmiyor,alonso kendi kendine gelin güvey olmuş jean todt lafı yapıştırmıştır
    yanlış yazdığım için kusura bakmayın arkadaşlar

• Sanctus yani yazdığın yazıdan Alonso nun pilotajlığını küçümsercesine bir tabir çıkıyor. Bakalım Alonso Mclaren ı şampiyon yapabilecek mi yoksa Raikkonen istediği şampiyonluğa ulaşabilecek mi. Raikkonen şampiyon olursa Ferrari doğru bir karar vermiş olacak. Ama olurda Alonso Mclaren ile şampiyonluğa ulaşırsa. O zaman Alonso nun Raikkonenin yapamadığını yaptığını göreceğiz.

2007 çok zevkli geçecek çokkkk. Martın 18 ne de daha çok var. Ah ulan ah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Sanctus yani yazdığın yazıdan Alonso nun pilotajlığını küçümsercesine bir tabir çıkıyor. Bakalım Alonso Mclaren ı şampiyon yapabilecek mi yoksa Raikkonen istediği şampiyonluğa ulaşabilecek mi. Raikkonen şampiyon olursa Ferrari doğru bir karar vermiş olacak. Ama olurda Alonso Mclaren ile şampiyonluğa ulaşırsa. O zaman Alonso nun Raikkonenin yapamadığını yaptığını göreceğiz.

evet sarman jean todt kısaca kiminin alonsodan daha iyi hatta pistlerin en iyisi olduğunu ima etmiş(tabi schumiden sonra)
    söylediklerinde haklısın ancak sunuda unutmamak gerekir,kiminin mclarenda şampiyon olmasını etkileyen şey kiminin veya alonsonun iyi olup olmaması değil daha çok mclaren ın dayanıksız araçları olmasıydı
    evet kiminin de bazı yarışlarda gereksiz agresifliklerini ve hatalarını gördük ama suç büyük oranda mclaren arabalarındaydı
    bu açıdan bu sene mclaren dayanıklı ve hızlı bi araç üretir ancak ferrari daha yavaş kalırsa bu alonsonun iyi olduğunu göstermeyecek
    formula 1 de pilotlar ne kadar önemli olursa olsun önemli olan araçlarının verimliliği ve tabiki pilotun bu araçlardan aldığı verimdir
    kısacası önce hızlı ve dayanıklı bir araç ve arkasındanda bu aracı mükemmele yakın kullanacak pilot şampiyonluk demektir(büyük oranda)
    buna en güzel schumi-rubens örneği verilebilir,biri altındaki mükemmel araçla şampiyonluk kazanırken diğeri 2.liklerle yetindi,evet rubens bazı yarışlarda schumiden daha hızlıydı kimi zamanda onun önünde bitirdi ama genel olarak schumi her zaman daha hızlıydı
    ama herşeye rağmen dediğin gibi güzel bi sezon izleyeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 17 Şubat 2007; 16:41:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Sanctus yani yazdığın yazıdan Alonso nun pilotajlığını küçümsercesine bir tabir çıkıyor. Bakalım Alonso Mclaren ı şampiyon yapabilecek mi yoksa Raikkonen istediği şampiyonluğa ulaşabilecek mi. Raikkonen şampiyon olursa Ferrari doğru bir karar vermiş olacak. Ama olurda Alonso Mclaren ile şampiyonluğa ulaşırsa. O zaman Alonso nun Raikkonenin yapamadığını yaptığını göreceğiz.

2007 için alonso ve mc-laren'den o kadar ümitli eğilim. mc-laren'in hızı ve dayanıklılığı yaklaşık 10 yıldır bir türlü aynı otomobilde birleştiremediğini daha önce söylemiştim. bu sene de farklı bir şey olacağını sanmıyorum.

herkesin bridgestone kullanacağını düşünürsek ferrari'nin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

aslında bu sezon benim en çok merak ettiğim isim massa. massa gerçekten şampiyonluğa oynayabilecek mi? yoksa ferrrari'nin yeni barichellosu(kuzusu) mu olacak?

bu noktada ferrari'nin uygulayacağı tutum da önemli tabi. yani 1.pilot 2.pilot mu olacak ferraride takım emirleri olacak mı?

benim tahminim ilk birkaç yarış ikisinin de performansına bakacak ondan sonra hangi pilota ağırlık vereceğine karar verecek...

• benim görüşümde sezonun yarısından sonra kimi massa yı unutturur. ama puanlamada nedense massa öne çıkar gibime geliyor.
    bu arada kimi nin üzerine çok gidiliyor sanki.bana öyle geliyor ne işleri var çocukla?

bu manzara da iyi bir pilotun F1 le dalga geçmesi lazım.
  • quote:

benim görüşümde sezonun yarısından sonra kimi massa yı unutturur. ama puanlamada nedense massa öne çıkar gibime geliyor.
    bu arada kimi nin üzerine çok gidiliyor sanki.bana öyle geliyor ne işleri var çocukla?

bu manzara da iyi bir pilotun F1 le dalga geçmesi lazım.

birincisi bazılarının içine oturdu ferrari ile anlaşması (yanlış anlaşılmasın forum üyelerinden değil basından bahsediyorum)
    ikincisi schuminin yerini aldığı için -ki aslında kimi,schuminin emeklilik kararından daha önce anlaşma imzalamış(yani bu durumda schumiden boşalan koltuğa kimi değil massa geçti)- herkeste schuminin başarılarını tekrarlaması gerektiği düşüncesi var
    üçüncüsü mclarenda o kadar sene başarı kazanamayıp akabinde ferrari ile anlaşması ile bi nevi eski takımına ihanet ettiğini düşünüyorlar ve bunun acısını çıkarmaya çalışıyorlar

• ne ihaneti abi ya.
    alakası yok. montoya ile anlaşıldığında Kimi nin homurtuları dolaşıyordu ortalıkta. memnuniyetsizliği vardı ama görünen o ki afacan Dennis işi oluruna bırakmış.
    yani düşünsene Mclaren kapmadan önce Ferrari de yarışsaydı Alonso gibi reno balı olsa şampiyonluk kazansa hatta 2003 de alonso olmadan genç şampiyon unvanını almazmıydı?alamazmıydı? alırdı. alonso nun bu genç şansı maykıl da var mıydı? en genç şampiyon olma fırsatını da kaçırdı bu arada.90yıllar gibi dönemde.mühim değil. meydan boş ayrton senna güçlü pozisyonda. benetten ford ile maykıl mı kafa tutacak.kimse ihtimal vermiyordu.hadi iyi takım da yarışsa.yani bana maval okumasınlar.
    2003 mclaren saymama gerek yok herhalde. sorunsuz reno ile alonso kurnazı işini biliyordu.bu şans gel gör ki hakkinen, coulthardt, kimi yaradı mı? kimi, sorumsuz araç kullanır derler. bi bakımdan doğru ama saatte 200 ile giderken arka kanatın kopması, her sene aynanın yada bir şeyin kopup uçması da pilotun suçumudur.etmeyin eylemeyin.
    fakat Mclaren_mercedes Kimi Raikkonen gelişmesinde bir mihenk taşı gibi.bu konuda eski takımının büyük emeği var.
    amma beni meraklandıran Alonso diyor ki Moto GP şampiyon olurum.e kendine güven ne iyi. nah olur da ben diyorum ki Kimi motor sürer alonso ya bi kaç numara gösterse. mercedes in özel üretim motorunu kullanır.korkarsın.

• the_cantan;

abi kusura bakma da genellikle yazdıklarından hiç birşey anlamıyorum
  • dostum dikkatim ettim de mesajımda Kimi yi belirtili nesne yapmamışım. bir de ismin i hali olsaydı bir yerde. mesaj tamam olurdu.
    belki düzeltirim birazdan.
  • quote:

2003 mclaren saymama gerek yok herhalde. sorunsuz reno ile alonso kurnazı işini biliyordu.bu şans gel gör ki hakkinen, coulthardt, kimi yaradı mı? kimi, sorumsuz araç kullanır derler. bi bakımdan doğru ama saatte 200 ile giderken arka kanatın kopması, her sene aynanın yada bir şeyin kopup uçması da pilotun suçumudur.etmeyin eylemeyin.
    fakat Mclaren_mercedes Kimi Raikkonen gelişmesinde bir mihenk taşı gibi.bu konuda eski takımının büyük emeği var.

%100 doğru. Ben zaten birçok kez bunları söyledim.Gel gör ki almanya 2004 te ya da kanada 2002 de(bunlar sadece birkaç örnek) yaşadığı sorunları raikkonen e mal edecekler neredeyse.

Hadi bunları geçtim sanki hakkinen,montoya,coulthard hiç sorun yaşamamış gibi gösterdiler mclaren le halbuki onlar da sorunun okkalısını yaşadılar mclaren araçları ile.2001 yılında coulthard ın ve hakkinen in araçları start alamıyordu 2005 te montoya devamlı elektrik ve hidrolik arızası yaşıyordu.1998,1999,2000 yılında coulthard ve mika nın yaşadığı problemler ortada.

Hadi raikkonen aracı zorluyor peki bu saydıklarım zamanında araç niye devamlı sorun çıkardı?Niye devamlı mclaren teknik ekibi suçu kendisinde bulup özür diledi pilotlarından?

Kaldı ki raikkonen isterse aracı hırpalamış olsun aracı zorlamış olsun geçmiş 8 seneye bakıldığında mclaren-mercedes in dayanıklılık problemlerini de mi raikkonen e yükleyeceğiz?

Dünya alem biliyor ki mclaren-mercedes in aracı ve motoru arasında istikrar yok.Bu yüzden devamlı sorunlarla boğuştular ve boğuşacaklar.

O yüzden raikkonen mclaren deyken aracını zorlamış ya da hırpalamış olsun bu durum mclaren in dayanıksız olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bu sene inşallah mercedes şampiyonluğu alacak.Alonso ve hamilton iyi işler yapacaktır buna inanıyorum.Bazen takım açısından kan değişikliği gerekir.

Ancak raikkonen i vasıfsız bir pilot olarak göstermekten vazgeçin diyorum ben.Kaldı ki mclaren de yarıştığı sürede ne muhteşem yarışlar çıkardığı ortada altındaki araçlara rağmen.(vasıfsız bir pilot olarak gösterenlere diyorum bunları)

• quote:

dostum dikkatim ettim de mesajımda Kimi yi belirtili nesne yapmamışım. bir de ismin i hali olsaydı bir yerde. mesaj tamam olurdu.

alem adamsın cantan yav.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

quote:

dostum dikkatim ettim de mesajımda Kimi yi belirtili nesne yapmamışım. bir de ismin i hali olsaydı bir yerde. mesaj tamam olurdu.

alem adamsın cantan yav.

uuraşamadım.

• Ben raikoneni seviyorum.çok zor şartlar altında yaptığı mücadelelerden dolayı takdir ediyorum onu.Ama bir formüla 1 fanatiği olarak Ferrariden ve mıchel sumi den nefret ediyorum tek kelimeyle nefret...İnşallah bu sene de başarısız olurlar..Hadi Alonsoooooooooooooooommmm yarış başlıyoorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Ben raikoneni seviyorum.çok zor şartlar altında yaptığı mücadelelerden dolayı takdir ediyorum onu.Ama bir formüla 1 fanatiği olarak Ferrariden ve mıchel sumi den nefret ediyorum tek kelimeyle nefret...İnşallah bu sene de başarısız olurlar..Hadi Alonsoooooooooooooooommmm yarış başlıyoorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rakiplerine çok saygılısın,tebrik ederim seni
    schumi sanırım seninde canını yakmış

• valla bunların gocunmaları hoşuma gidiyor. ve alonso ya dört elle sarılmaları
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Ben raikoneni seviyorum.çok zor şartlar altında yaptığı mücadelelerden dolayı takdir ediyorum onu.Ama bir formüla 1 fanatiği olarak Ferrariden ve mıchel sumi den nefret ediyorum tek kelimeyle nefret...İnşallah bu sene de başarısız olurlar..Hadi Alonsoooooooooooooooommmm yarış başlıyoorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Aferin devam et.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.