Şimdi Ara

Kimse benim gibi yapmasın. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60-70-80 km hız ile sol şeridi sürekli kullanmak yanlış ona herkes hem fikir.Fakat uzun yol yapan arkadaşlar bilir.İki şeritli yollarda genellikle sağ şerit kamyonlar nedeni ile çok kötü.Ayrıca kamyonlar yüzünden bağzı yerlerde ortalama hız 60 km ye kadar düşüyor.Şimdi ben 120 km hızla giderken arkadaki amcam 160-180 km hızla gidiyor diye ve neymiş hızı düşmesin diye ben sağ şeride geçip kendi hızımı 60 km düşürecem.
    Hastaneye yetişme olayı ise Allah kimsenin başına vermesin.Fakat öyle bir Milletiz ki Ambulansı arkasına takışıyoruz.Ambulansın içinde biri can çekişirken bundan nemalanmaya çalışan''İnsanlar'' var.Dolayısla kimse inanmaz Hastaneye gitdiğiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

öyle bir durumda (hayati mesele!) kaldığımda altımda kamyon otomobil tank olup olmaması çok bişey ifade etmiyor

durup adamla oyalanabildiğine göre demek ki meselen çokta hayati değil. yahu hayati mesele nedir birkere, ambulans bile başkasını tehlikeye atma hakkına sahip değilken senin meselenin hayatiliğini kim belirliyor...

amma boş muhabbete döndü bu iş, basın gidin arkadaş. nasıl ki hızlı gidersem ceza yerim sanane diyorsanız solda yavaş giden adam da solu kapatır giderim sanane, cezasını da öderim der.
  • litaratürüne devam et sen.. havaya kurşun sıkıyorsun.. gerçek hayattan haberiniz yok..

selametle
  • olur, literatürüme devam ederim ben. sizde sizin gibi kendi "mantığa bürüme" mekanizmasına sahip kişilere kızmaya, trafikte kapışmaya devam edin. sizin o litaratür dediğiniz şey düzeni koruyor da, haberiniz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat b

60-70-80 km hız ile sol şeridi sürekli kullanmak yanlış ona herkes hem fikir.Fakat uzun yol yapan arkadaşlar bilir.İki şeritli yollarda genellikle sağ şerit kamyonlar nedeni ile çok kötü.Ayrıca kamyonlar yüzünden bağzı yerlerde ortalama hız 60 km ye kadar düşüyor.Şimdi ben 120 km hızla giderken arkadaki amcam 160-180 km hızla gidiyor diye ve neymiş hızı düşmesin diye ben sağ şeride geçip kendi hızımı 60 km düşürecem.
    Hastaneye yetişme olayı ise Allah kimsenin başına vermesin.Fakat öyle bir Milletiz ki Ambulansı arkasına takışıyoruz.Ambulansın içinde biri can çekişirken bundan nemalanmaya çalışan''İnsanlar'' var.Dolayısla kimse inanmaz Hastaneye gitdiğiniz.

Bahsettiğin durumda, eğer önün boş ise ve 120 ile gidiyorsan ve adam arkandan hızlıca geliyor ise sağın uygunsa yol vereceksin. Ha kamyonların arasına girip hızımı 60'a düşüremem diyorsan da azcık hızını artırıp o kamyonları geçeceksin. Şahsen ben öyle yapıyorum. Sen nasıl hızımı kesip sağa geçmem diyorsan arkandan hızlıca gelen adam da sen inatla yol vermediğin sürece sinir olup gerekirse dibine kadar girip sellektör ile seni taciz eder ve sayende kuralları çiğneyip sağa geçip önüne geçer ve devam edip basıp gider. Ondan sonra da böyle yorum yapınca da trafik magandası damgası yer. Düşüncen ve mantığın yanlış. Bu tarz düşünen yanlış düşünüyor. Sizin yaptığınız bencillik. Neymiş hız sınırı 120 imiş önü boş bile olsa yol vermezmiş. Yahu sana ne, çek sağa adam bassın gitsin. Gözünüz her 5 saniye de veya 10 saniye de bir ayna da olsun. Yol boş dahi olsa. Bunu alışkanlık edinin. Zaten hızlı gelen gelişinden kendini belli eder. Bu forumun en sinir olduğum yanı. Bu tip bir konu ne zaman açılsa herkes kurallara uyan, 90'ı geçmeyen, 120'yi geçmeyen, sinyalini her defasında veren kurallara harfiyen uyan insan kesilir. Yahu bırakın bu ayakları. İtiraf edin işte eminim sol şeridi yeri geldiğinde şu konuya yorum yapan herkes kapatıyordur. Ben de kadranımı bazen son hıza dayarım ama bir dakika giderim en fazla. Normal de 140-150 ile giderim sola geçip önüm boşsa. Onun harici ortadan 120 ile giderim. Ve bazen sinyal vermediğim olur. Öndeki sol hastasından önü boşsa ve gitmeyip bana da yol vermiyorsa dibine girip sellektör kolunu kırar gibi yaptığım da olur, sağından geçip önüne basıp gittiğim de olur. Ama şunu yapmam asla. Sol şerit 100 ile akıyorsa geçip de yol istemem. Zaten istersem zır deliyimdir.
    TEM otoyolunda demek sol şeritte kaptırmış gidenler DH üyesi değiller. Malum DH üyeleri 90'ı geçmez. Geçiniz bunu. Sakın kimse bana altında 400 HP'lik S500 Mercedes'i olup da ben TEM'de bile solu kapayıp 100 veya 120'yi geçmem kurallar böyle demesin. Eminim 200'den aşağı basmazsınız o araba ile. Çıkın şimdi forumu kapatın TEM yoluna çıkın bakın. Millet nasıl kaptırmış gidiyor TEM'in sol şeridinden. O kurallar maalesef gerçekte geçerli değil. Yok efendim Almanya da sol sürekli boştur, yok bilmem ne ülkesinde solu sadece sollamak için kullanırlar, geçin bunları Burası TÜRKİYE. Ben memnunum.
    Ve canınızın bir parçası ölüm döşeğinde olup onu hastaneye yetiştirmeniz gerekiyorsa gözünüz ne kural tanır ne de başkalarının hayatını. Buradan atıp tutması kolay. Bunu yaşayan bilir. Ben yaşamadım şahsen ama yaşayanın psikolojisini anlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 12 Mart 2010; 21:56:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

quote:

Orijinalden alıntı: murat b

60-70-80 km hız ile sol şeridi sürekli kullanmak yanlış ona herkes hem fikir.Fakat uzun yol yapan arkadaşlar bilir.İki şeritli yollarda genellikle sağ şerit kamyonlar nedeni ile çok kötü.Ayrıca kamyonlar yüzünden bağzı yerlerde ortalama hız 60 km ye kadar düşüyor.Şimdi ben 120 km hızla giderken arkadaki amcam 160-180 km hızla gidiyor diye ve neymiş hızı düşmesin diye ben sağ şeride geçip kendi hızımı 60 km düşürecem.

Bahsettiğin durumda, eğer önün boş ise ve 120 ile gidiyorsan ve adam arkandan hızlıca geliyor ise sağın uygunsa yol vereceksin. Ha kamyonların arasına girip hızımı 60'a düşüremem diyorsan da azcık hızını artırıp o kamyonları geçeceksin. Şahsen ben öyle yapıyorum. Sen nasıl hızımı kesip sağa geçmem diyorsan arkandan hızlıca gelen adam da sen inatla yol vermediğin sürece sinir olup gerekirse dibine kadar girip sellektör ile seni taciz eder ve sayende kuralları çiğneyip sağa geçip önüne geçer ve devam edip basıp gider. Ondan sonra da böyle yorum yapınca da trafik magandası damgası yer. Düşüncen ve mantığın yanlış. Bu tarz düşünen yanlış düşünüyor. Sizin yaptığınız bencillik. Neymiş hız sınırı 120 imiş önü boş bile olsa yol vermezmiş. Yahu sana ne, çek sağa adam bassın gitsin. Gözünüz her 5 saniye de veya 10 saniye de bir ayna da olsun. Yol boş dahi olsa. Bunu alışkanlık edinin. Zaten hızlı gelen gelişinden kendini belli eder. Bu forumun en sinir olduğum yanı. Bu tip bir konu ne zaman açılsa herkes kurallara uyan, 90'ı geçmeyen, 120'yi geçmeyen, sinyalini her defasında veren kurallara harfiyen uyan insan kesilir. Yahu bırakın bu ayakları. İtiraf edin işte eminim sol şeridi yeri geldiğinde şu konuya yorum yapan herkes kapatıyordur. Ben de kadranımı bazen son hıza dayarım ama bir dakika giderim en fazla. Normal de 140-150 ile giderim sola geçip önüm boşsa. Onun harici ortadan 120 ile giderim. Ve bazen sinyal vermediğim olur. Öndeki sol hastasından önü boşsa ve gitmeyip bana da yol vermiyorsa dibine girip sellektör kolunu kırar gibi yaptığım da olur, sağından geçip önüne basıp gittiğim de olur. Ama şunu yapmam asla. Sol şerit 100 ile akıyorsa geçip de yol istemem. Zaten istersem zır deliyimdir.

İnternette yazışarak anlaşılamıyor kolay kolay.Halbuki buradaki herkes yüz yüze gelip konuşsa %90 aslında herkesin hem fikir olduğu anlaşılacak.Tabiki bende hız sınırlarını zamanı gelince aştım.Özel mesele ama bir cenazeye yetişmek için Bursa - İzmir yolunda 200 km bile buldum(Cenazeye giderken cenazen çıkacaktı gibi lafları gerek yok.Farkındayım .Fakat biri normal kurallarında sol şeritten gitmek'' zorundayken'',sağ şerit kamyon ile kaplıyken o sürücüyü sıkıştırmanın alemi yok.Tabiki yol müsait olunca yol verilir.Ama şahsen ben çok karşılaştım .Sağ şerit dolu ,girecek yer yok.Ya ben 60 km düşecem yada arkadan gelenin hızına uyacam.Yada son şık ben normal hızımla (120 Km) devam edicem kamyonları geçtikten sonra yol vericem.Sizce hangisi doğru.
    1 şık:Ben niye arkadaki hızlı gidecek diye sağa geçip düşeyim
    2.şık:Ben niye arkadaki hızlı gidecek diye onun ızına uyayım.Ceza yeme riskide cabası
    3.şık.Arkadaki biraz hızını düşürür ,yol müsait olunca yol istenir(Adam gibi) ve verilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Dibine girmeden sakince yol isterken inatla çekilmeyenlerin hiç bozuntuya vermeden sağından önüne geçer ve frene asılırım.

Aynen.

Hele ki dibine hiç girmem. Sellektör yaparıjm sadece. Zaten başka zaman da ben sol şeritteyken sağım dolu olmasına ragmen dibime girenleri de ani fren yaparak uyarıyorum bi daha yanaşmıyolar

Ben de bir -iki kere yaptim ama sonra cok pisman oldum bu hareketten. Sonucta zaten size yol vermiyorsa bilincsz bir surucu onunda ani fren yapan arac oldugunda ne yapacagi belli olmaz. Her an size carpa bilir. Ben bir ford transitin onunde yaptim bu hareketi ve biraz da fazla sinirliydim hakkaten sonuna kadar bastim frene, adam ben vites kucultup hizlanmasam o da obur seride dogru direksiyonu kirmasa kesin carpiyordu. Adamin yuzundeki ifadeyi gorunce cok uzuldum korktugu cok belli oluyordu. Bu arada koca transit benim astrayi bicip gecerdi yani neyime guvendiysem. En iyisi sinirleri evde birakip yola cikmak

Ben bu dediğinizn aynısını nilüfer turizmin koca otobüsüne yaptım. Ben sol şeritte 105km hızla milleti solluyorum adam da bana sellektör çakıyo dibime girmiş bir şekilde. Yaptıgım ani frenle muavin ön cama öyle bir yapıştı ki içimin yagları eridi. Tabi sonra vites 5ten 3e tapa gaz yola devam

Fakat dediğiniz gibi eğer durumu analayamayacak biriyse dalmışsa filan zaten dediğim hareketi yapmıyorum. Sağından geçerken anlaşılıyo zaten nasıl biri oldugu.

Bunu birde marifetmiş gibi anlatıyorsunuz.O otobüsteki insanların günahı ne yanlışlıkla direksiyonu kırsa, telaş yapsa oluşacak faciayı bir düşünün.
    Tamam belki hatalı olabilir ama bunu yaparak o adamdan daha beter bir suç işlemiş oluyorsunuz. Kızdığında el kol hareketi yap hatta küfret ama bu yaptığınız çok yanlış. Sağından geçerken psikoanaliz yatığınız adamlara bundan sonra biraz daha dikkat edin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Şehir trafiği hariç ne var bu sol şeritte? Bedava nane mi? Almanya'da yaşayan bir arkadaş girse de otobanda nasıl araç kullanılır bize öğretse...
    Ayrıca hızla giden bir araca arka çaprazdan çarpılırsa ne olur? Hiç böyle bir video seyretmeyince bilmiyor tabi insanlar...

Almanya´da Otobanlarda Sol seritler Türkiye´deki gibi ayni islemi görüyor, yani Sollamak icin varlar (2 Seritli Otoban icin gecerli). Bazi 3 veya 4 seritli Otobanlarda Hiz siniri yok orada Sol´da Hizli bir sekilde gidilebilir ama yinede (Hiz Siniri olmadigi sürece yani Isaretler ile Hiz siniri Belirtilmedigi sürece) tüm sorumluluk size ait oluyor ve Kaza aninda sizde asiri Hiz yüzünden suclu oluyorsunuz (sirf kazada !) ve Aracin Sigortasi sorun yapabiliyor ! Almanya´da genelde Otobanda Azami Hiz 130km/h´dir (Richtgeschwindigkeit) ! Otoban Giris ve cikislarinda Hiz azaltilir saten (Yola bagli 100 veya 80km/h´ya düsürülür Hiz Siniri) ve belli bir kisim sonra yine Hiz serbesttir vs. . Almanya´da Trafikin cok oldugu yerlerde Otoban 3 Seritli veya 4 Seritli olur ve Almanya´da hic bir Maganda gelip arkanizdan Uzunlari ikide birde cakip tamponunuza yapismaz, bu saten bir suctur (Alman Kanunlarina göre Mahkemeye verebilirsiniz !). Almanya´da kanunlar var, kurallar var. Hersey usulünce yapiliyor.

Saygilar Yasin

Bunu televizyonda izlemiştim sellektör yapmak küfür etmek yerine geçiyormuş sollama yapmak için sol sinyal yakılıyormuş

TR de serçeler toroslar bile sol şeritte eğitim olmayınca yapcak bişey yok

• Arabası Serçe ve Toros diye sol şeritte gidemez mi? Bu nasıl bir mantık. Adamın arabası bakımlı ve düzgünse neden sol şeritten gitmesin. Nasıl zihniyet bu? Daha beş yıl öncesine kadar 14 yıllık 1990 model Şahin arabam ile bende sol şeritten sorunsuzca gidiyordum. Arabam A'dan Z'ye bakımlıydı.
    Anlamıyorum sizleri yahu. Yani insanı arabasına göre değerlendiriyorsanız yazıklar olsun size. Serçesi var, soldn gidiyor ve eğitimsiz demek. Ama Camry'si var soldan gidiyor ve eğitimli. Bravo size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 12 Mart 2010; 22:30:46 >
  • Bahsettiğim gibi aynı durumdaki bir araçla karşılaştım. Gece arkadan 4lülerini yakarak hızla gelen bi Grand Cherokee jip geliyordu arkadan. Bu durumda acil bir durum olduğunu anlayıp hemen uygun olduğunda sağ şeride geçtim. (Şimdi solu kapatmıyordum sağ şerit kamyonluydu o yüzden solda seyretmekteydim). Daha sonra bu vatandaş hızla geçti soldan arkasından da aynı şekilde giden bir minibüs vardı. Bakın bazı şeyler literatürdeki gibi olunca insanlar anlayabiliyor, kuralsızlığı savunmakta israr etmeyin lütfen.
  • Yanlış+yanlış=YANLIŞ
    Her iki taraf da hatasını anlamıştır umarım.Olaydan sonra sakin kafayla şöyle bir düşünüldüğünde yanlıştan ziyade gereksiz bir durum olduğu idrak ediliyor.Neyse ki kimsenin canı yanmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 14 Mart 2010; 1:13:43 >
  • quote:

Eğer kamyonun altına girmek durumunda kalırsam , ben sol şeritteki arkadaşa vurmayı tercih ederim...

Merhaba.Dediğiniz gibi bir olay da Tekirdağ'da arkadaşımın başına geldi. Yol istemeden sağ şeritten hızla gelen modifiyeli bir BMW;karşısında bir belediye otobüsü ve sol şeritte de otobüsü sollamak için sinyali yanar halde giden arkadaşım. Arkadaşım dikiz aynasından bu aracın delidışkısı misali geldiğini görünce otobüsle arasındaki farkı açmak için fren yapmış(mesafe açılsın adam makasını atsın ve yürüyüp gitsin diye) fakat sağ şeritten gelen sürücü otobüse vurmaktan korkup(biraz da tecrübesizlikten) arkadaşın arabasına sağdan vurmuş(BMW'nin arka kapısı arkadaşın arabanın ön bölümüne denk gelecek şekilde) ve ikisi birlikte bariyerlere girmişler. İki araba da pert. Şans eseri kimsenin burnu kanamadı fakat sağdan sol şerittekinin önüne geçmek de böyle sonuçlar doğurabilir. Trafikte zamanında karar almak(veya alabilmek) çok önemli.

• ben de yol veriyorum rahat ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berxolid

quote:

Eğer kamyonun altına girmek durumunda kalırsam , ben sol şeritteki arkadaşa vurmayı tercih ederim...

Merhaba.Dediğiniz gibi bir olay da Tekirdağ'da arkadaşımın başına geldi. Yol istemeden sağ şeritten hızla gelen modifiyeli bir BMW;karşısında bir belediye otobüsü ve sol şeritte de otobüsü sollamak için sinyali yanar halde giden arkadaşım. Arkadaşım dikiz aynasından bu aracın delidışkısı misali geldiğini görünce otobüsle arasındaki farkı açmak için fren yapmış(mesafe açılsın adam makasını atsın ve yürüyüp gitsin diye) fakat sağ şeritten gelen sürücü otobüse vurmaktan korkup(biraz da tecrübesizlikten) arkadaşın arabasına sağdan vurmuş(BMW'nin arka kapısı arkadaşın arabanın ön bölümüne denk gelecek şekilde) ve ikisi birlikte bariyerlere girmişler. İki araba da pert. Şans eseri kimsenin burnu kanamadı fakat sağdan sol şerittekinin önüne geçmek de böyle sonuçlar doğurabilir. Trafikte zamanında karar almak(veya alabilmek) çok önemli.

böyle bir insanımsı yüzünden kaza kaçınılmaz durumda ise; olabildiğince yavaşlayıp sağdan gelip sola kıran iki ayaklıya sol arkasından çarpmak ve çarpma anında olabildiğince sağa kırmak en mantıklı hareket olur diye düşünüyorum. kuvveti onun spinler atmasına harcatıp kendimizi kurtarabiliriz.

• Bu sefer de adam eğer sağ kalırsa diyecek ki ''sağa kırdı beni yamulttu vs'' :)
  • bende şehir içinde 3-5 kez bu hareketi yapmışımdır.
    beni sağdan geçmeye çalışanlar beni deli ediyor.
    arkadaştan tek farkım:
    yol istemeden hop diye sağlamaya çalışanlara yol vermiyorum
    bende basıyorum,
    onu geçiyorum
    sağ sinyalimi verip sağ şeride geçiyorum.
    o da beni solumdan geçmiş oluyor.
    şimdi siz diyeceksinizki madem öyle solda ne işin var?
    zaten sol u meşgul etmemeye özen gösteriyorum.
    ben solda iken arkamdan gelen aracı farkettiğimde, yol müsaitse hemen sağ a geçiyorum
    sol u mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum.
    ama bir sebebeten dolayı sola geçmiş oluyorum geçici bir süre için
    çok az beklese ben sağa geçeceğim zaten.
    ama yok! abim bekleyemez.
    bir yerlere bişi yetiştirecek!
    makas atacak, iyi şöför olacak.
    işte o durumlarda yol vermiyorum
    basıyorum
    onu geçiyorum.
    zaten sağ da yawaş giden bir minibüs felan oluyor.
    o tıkanıyor.
    bende daha sonra sağa geçerek, onun beni solumdan geçmesini sağlıyorum
    sol da yavaş gitmek yanlış.
    daima sol u meşgul etmek de yanlış
    makas atmakda yanlış
    ama tüm bu problemler aşırı hızlı gidenler yüzünden oluyor
    asıl yanlışı aşırı hızlı gidenler yapıyor.
    kuralları hiçe sayanlar yapıyor.
    yani onların bir kural ihlali,
    otomatik olarak bir sürü yanlışa neden oluyor.
    o yüzden asıl sorun, hızlı giden kişilerde.
    kimse bunu dile getirmiyor çünkü trafiktekilerin % 80 i hız kurallarının üstünde seyehat ediyor.
    kurallara uymayanlar yüzünden, uyanların suçlu kabul edildiği bir ülkede yaşamak bence utanç verici.
    saygılarımla.

• Bnde sıkıntılı olduğum konuları bu vesileyle yeni bir konu açmadan dile getirmek istiyorum.

İşim dolayısıyla günde ortalama 100 - 150 km yol yapan birisi olarak trafik kasaplarına- eziklerine - embesillerine maalesef ki çok denk geliyorum.Gördüklerim anlatmakla bitmez.Ama bn şuan aklıma gelenleri paylaşıcam.

Sol şerit sevdam yoktur, 70-80km ile sol şeritde gitme gibi bir özelliğimde yoktur.Her şerit değiştirdiğimde sinyali veririm şehir içinde düşük hızlarda kullanırken bile sinyal vermeye özen gösteririm.Geri geri gelirken, aciliyetden dolayı cadde de bekleme yaparken 4 lüleri yakmayada özen gösteririm.Arkadan - karşıdan geleni uyarma konusunda çok yardımcı olduğunu düşünüyorum.Kurallara uymaya özen gösteririm.Yolların sadece ego tatmini - zevk için olmadığını da idrak etmeyi başarmş biriyim.

Yaklaşık 2 hafta önce 3 şeritli yolda orta şeritde 90 km ile seyrederken arkadan Mitsubishi Canter markalı bir kargo aracı geldi.Ben ise Transporter kullanmaktayım.Sol şerit boş ve sağ şeritde ise kamyonlar gidiyordu.Arkama geldi aramızda yarım metreden az diyebilceğim bir mesafe ile bni takip etmeye başladı.İstifimi bozmadan yoluma devam ettim.Aradan yaklaşık 20-30 sn geçmesine rağmen arkadan gelen sürücü davranışını devam ettiriyordu, artık sinirlerim hafiften gerilmeye başlamştı.Aradan bir 10 - 15 sn daha geçtikden sonra sellektör yapmaya başladı.Gene istifimi bozmadan ilerlemem üzerine sol şeride aldı ve tabiri caizse yırtına yırtına sollamayı DENEMEYE başladı.Yolda eğim vardı çok olmasada.Neyse dedim sinir katsayım biraz daha yükselmiş bir şekilde aynen yoluma devam ettim.Vatandaş sollamakda zorlanınca arkasıda yavaş yavaş sellektör yapan 1-2 arabayla dolmaya başladı.Düzlüğe çıkmaya başladığımızda ise bn hızımı arttırmaya başladım.Geçemiyeceğini anlayınca mecburen sağ şeride almak zorunda kaldı...

Esas sinir olduğum konu ise 2-3 şeritlik bir yolda sol şeritde ilerlerken önümde ki araçla aramda minimum mesafe olmasına rağmen arkadan sellektör yapan zihniyetler.Bakıyorum 4 lüsü yanmıyor, acil bi durumu yok demek.O zaman sellektör yapması ya aklından zoru olduğu anlamına geliyor yada canı sıkılmş kapışacak adam arıyor diye düşünüyorum bn şahsen.Sağ şerit uygun olsa mümkün deildir ki bn sol şeridi yavaşlatayım.Sağ ve orta şeritde kamyonlar birbirini solluyor yada araçlar 90 km civarı bir hızla seyrediyor bu belirttiğim yollarda. Ben eğer önümdeki araç onun önündeki aracı minimum takip mesafesinde seyrediyorsa sellektör yapma yada yol isteme gereği duymam.Çünkü bilirim ki adam / bayan önünde ki araçdan dolayı daha hızlı gidemiyor.Önü boş olupda bnden daha yavaş ilerliyorsa sol şeritde işte o zaman düzgün bir üslupla öndekini rencide etmeden yol isteme gereği duyarım.Önümde ki araçla zaten minimum aralıkda gidiyorum, arkadan hala geliyo sellektör yapıyo.Yol vermeyince makas atmaya çalışıyo, makas atacağını hissettiğim zaman arada girilecek boşluk bırakmayıncada suratlarında enteresan öfkeli bir ifade oluyor.Zaten önümde ya da sağımda araç olmadığı taktirde arkamdan daha hızlı gelen biri olduğu zaman sellektör yapmasına fırsat vermeden sinyali verip sağa geçiyorum.

Şehir içinde tek arabanın geçebileceği sokakda rampa yukarı çıkarken karşıdan bnden ufak bir aracın gelipde sellektör ile yol istemesi ise ayrı bir cinayet sebebi.Bnde aynı şekilde karşılık verince ise el kol hareketi yapmaları(dün akşam başıma geldi yine).O sinirle olabildiği kadar mantıklı düşünmeye çalışıyorum; inip dövmeye kalksan adam olup olmadığı belli değil.Çıkarır silahı sıkar delikanlıyım ayağına bn uğraşırım.Döverim sağına soluna bişi olur suçlu duruma düşerim.Yol verirsem kendime yediremem.Bnde en uygun dille hatasını belli etmeye çalışıyorm.Arada 1 karış kalana kadar kafa kafaya geliyorum, istiyorsa yol vermesin.Şu ana kadar bu harekete karşılık verebilen çıkmadı.Aynı hareketi tek yönlü sokağa ters şeritden gelipde yapanlarda mevcut maalesef ki.Bu hareketi bayanlar yaptığı zaman ise daha büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor bnde.Hele birde haklıymş gibi enteresan yüz mimikleri yapanlar olduğu zaman ülkemin insanlarına olan nefretim dahada artıyor.

Ayrı bir davada sinyalin ne işe yaradığını bilmiyen yada görmezden gelen kişiliksizler.Otoyolda sağdan çıkmam gerektiği zaman çıkışa 150 200 metre kala sinyali verip sağa geçmeye çalışıyorum.Fakat bunu görüpte hızını kesen yada temkinli gelen sürücü sayısı ne yazık ki gene azınlık.Kafayı çıkarıyorum tam,basa basa geliyo...Boşluk bulup girincede şeride, arkadan sellektör yapanlarda mevcut.Şahsen bn sinyalini veripde sağa geçmeye çalışan biri gördüğüm zaman gaz keserek geçmesine yardımcı oluyorum.Bilmiyorum bn mi doğru yapıyorum yoksa bnm de hızımı arttırıp yada sellektör yaparak bu sürücünün işini zorlaştırmalı mıyım?..

Bir diğer sık rastlanılan durum ise tahmin edildiği gibi park olayı.Alışveriş merkezlerinde genelde çizgiler oluyor arabaların o aralara park etmeleri için.Benim gözlemlediğim kadarı ile bu çizgilere tam paralel düzgün bir şekilde park eden sürücü sayısı gelişi güzel bırakanlardan ne yazık ki daha az.Altı üstü 1 manevra fazladan yapıcaksın, yeteniğin el vermiyorsa 2-3 sefer.Bunlada bitmiyor maalesef.Bugün bir alış-veriş merkezinde park halinde bekliyorum, karşı taraftaki park alanı ise engelli sürücülere ayrılmş.5 tane böyle özel bölme vardı ve 5 ide doluydu.Fakat engelli olmıyan kişiler tarafından.Park eden 2-3 kişiyi gördüm çıkıp birşey demek ile dememek arasında gidip geldim uzun süre ama tercihimi sessiz kalmaktan yana kullandım.

Hergün bu yaşadıklarımdan ötürü sabrım gerçekten azaldı.Yakın zamanda bu nedenlerden ötürü bir olay çıkarmaktan korkuyorum.

Saygılar...

• 1 haftalık tatilden yeni döndüm. Bu sürede gördüklerim,

Antalya'da sürücülerin hızlı gitme sevdaları yok ama yolun neresinde olduklarını unutabiliyorlar. Şehir içinde sol şeritten tin tin giden sürücüler mevcut. Sonradan geçtiğim bir ilçesinde ise sürücüler şaşılacak derecede daha sakindiler, yan yoldan anayola girerken sabırla uzunca süre bekleyebiliyorlardı.

Mersin'de dolaşırken şerit kullanımlarında bir problem görmedim, medenice yol alışverişlerim oldu. Bir gün de Silifke'ye kadar uzandım. Erdemli yolunun bir bölümü 2 şerit sadece gidişe ayrılmış yol idi ve bir ara sol şeridin bomboş olduğunu sağda 6-7 araba 90km hızla konvoy yaptığımızı farkettim. Kimse soldan gitme meraklısı değildi çok hoşuma gitti gerçekten.

Adana'yı çok dolaşamadım ama minibüslerin Mersin'dekilerle eşit derecede trafiği katlettiğini gördüm. Varacağım yere yaklaştığımda adresten emin olmak için etrafa daha dikkatli bakayım derken hızımı biraz azaltmışım sağdan giderken. Arkamdaki minibüsçü korna basarak beni sollamaya girişti, solladı da. Ama 50m sonra durakta durup yolcu aldı arkadaş.. Işıklarda yeşille birlikte defalarca kornaya basan magandanın kadın olduğunu gördükten sonra dikkat etmeye başladım Adana'da kadın şoför sayısı epey varmış.

Gündüz baraj civarında bici bici :) yerken şimdi İstanbul'dayız yine. Şehrimin kendisini biraz özlesemde trafiğini hiç özlemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo
    sol da yavaş gitmek yanlış.
    daima sol u meşgul etmek de yanlış
    makas atmakda yanlış
    ama tüm bu problemler aşırı hızlı gidenler yüzünden oluyor
    asıl yanlışı aşırı hızlı gidenler yapıyor.
    kuralları hiçe sayanlar yapıyor.
    yani onların bir kural ihlali,
    otomatik olarak bir sürü yanlışa neden oluyor.
    o yüzden asıl sorun, hızlı giden kişilerde.
    kimse bunu dile getirmiyor çünkü trafiktekilerin % 80 i hız kurallarının üstünde seyehat ediyor.

konuyu dile getirmiştim :)

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Sol şeritte 200 ile gitmek de sol şerit eşkiyalığı. Solu süreklii işgal eden adam en başta bu yüzden ayrılmak veya yol vermek istemiyor. Çünkü orta şeride geçse, önündeki kamyon da ilk rampada yavaşlasa bir daha sola çıkamayacak. Yani sol şeridi 60-80 ile giden ne kadar kapatıyorsa, 160-180'le giden de şeridi diğerlerinin kullanımına aynı ölçüde kapatıyor. (Toplumsal sözleşmemizz olan max. 120'den 60 ve 180'nin mutlak farkları aynıdır)

Yumurta-tavuk kadar sebep sonuç ilişkisi var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.