Şimdi Ara

Kimya Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizce nasıl. iş imkanları falan? yakını kimya müh. olanlar lütfen yardım

EDIT: YAKINI KİMYA MÜHENDİSİ OLMAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN YORUM YAPMAYIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Franklin18 -- 26 Haziran 2014; 12:52:54 >

• En düşük puanla kapatan mühendislik diye bilinir kendileri.. Ayrıca en düşük olmasına rağmen temel mühendisliklerden olup zor bir bilim dalının mühendisliğidir. Dolayısıyla Gıda vb gibi mühendisliklere benzemeyip okuması güçtür(Gıda'ya kolay demedim). Bir şekilde biter ama uzun ama daha uzun.... Asla ve asla Kimya Bölümü ile karıştırılmamalı. Fizik-Mat ağırlıklı derler, doğru derler ki zaten mühendisliğin yapıtaşları bunlar. Biraz bu iş Tofaş Şahin'e benzer: Ucuzdur ama su gibi içer gazı,benzini.. parçası ucuzdur ama sanayiden çıkılmaz. İşin özü şu bir bölüm özellikle de mühendislik bu kadar düşükse "neden düşük denmeli".. haliyle seçmiyorlar demektir.. Neden seçmedikleri de aşikar : Ülkemiz bilim ülkesi değil

• baycall kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bilmeden yazmışsın. istanbul teknik, odtü, istanbul üniversitesi, yıldız teknik vb. ünilere bak gecen sene en son kaç puanla kapamış. kimya bölümü ile karıştırdın sanırım. birde ben girmesi veya okuması kolay mı diye sormadım. iş imkanlarını merak ettim. lütfen daha dikkatli okuyup daha sonra yorum yapalım. bu konuyu okuyan sadece sen ve ben değiliz arkadaşları yanlış bilgilendirmek doğru olmaz. her şeye rağmen cevap için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franklin18

arkadaşım bilmeden yazmışsın. istanbul teknik, odtü, istanbul üniversitesi, yıldız teknik vb. ünilere bak gecen sene en son kaç puanla kapamış. kimya bölümü ile karıştırdın sanırım. birde ben girmesi veya okuması kolay mı diye sormadım. iş imkanlarını merak ettim. lütfen daha dikkatli okuyup daha sonra yorum yapalım. bu konuyu okuyan sadece sen ve ben değiliz arkadaşları yanlış bilgilendirmek doğru olmaz. her şeye rağmen cevap için teşekkürler

Ya git en dandik denilen bölümlerin odtü vb gibi bölümlerine bak kaçla kapatmış....

Burda tartışma odtüdeki itü deki kimya mühendilsiği değil.

Türkiyedeki kimya mühendisliği.

2 sene öncesindeki lys nin zor olup milletin barajı geçemediği sınavda 178 puanlı adamın sıralamadı yetiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Franklin18

En düşük puanla kapatan mühendislik diye bilinir kendileri..
    Ayrıca en düşük olmasına rağmen temel mühendisliklerden olup zor bir bilim dalının mühendisliğidir. Dolayısıyla Gıda vb gibi mühendisliklere benzemeyip okuması güçtür(Gıda'ya kolay demedim).

Piyasaki en kıymetsiz bölümler bile istanbul teknik, odtü, istanbul üniversitesi, yıldız teknik'te değer kazanır (yüksek puanla kapatır).Barajı geçip Kimya Müh okumaya kalkanlar için zor bir bölüm oldugunu söylemiyorum sadece.. araştırıp gerçekten okumasının zor bir bölüm olup karşılıgını araştırman gerektiğini vurguluyorum(Diğer müh bölümleriyle kıyasla,sor,danış..)

Asla ve asla Kimya Bölümü ile karıştırılmamalı. Fizik-Mat ağırlıklı derler, doğru derler ki zaten mühendisliğin yapıtaşları bunlar.
    Kimya bölümü ile karıştırılmama gerektiğini vurguladım.

Biraz bu iş Tofaş Şahin'e benzer: Ucuzdur ama su gibi içer gazı,benzini.. parçası ucuzdur ama sanayiden çıkılmaz.
    Genel olarak tüm ünilerde en düşük puanla kapatan ünidir, bitirmesi güçtür'ü kastettim.

İşin özü şu bir bölüm özellikle de mühendislik bu kadar düşükse "neden düşük denmeli".. haliyle seçmiyorlar demektir.. Neden seçmedikleri de aşikar : Ülkemiz bilim ülkesi değil
    Burada da ülkemizin bilim ülkesi olmadıgını vurguladım. Haliyle KPSS alımlarına göz atar ve bu bölümden mezun olanlarla (özellikle kim. müh. odasına) görüşürsen kastettiğimi anlarsın.

Genel olarak konuşmamda karşılıgı alınamayacak bir bölüm oldugundan söz ettim (dayın vs yoksa, kpss'nin mülakatla alım yapacagını düşünerek).Ha bahsettiğin yüksek ünilerde okursan tabi ki alırsın. İTÜ'lü adam işsiz kalmaz gibime geliyor.Ayrıca bu mevzu üzerine konuşabiiyorsam bilip bilmediğimi anlaman gerekir.Ve ayrıca senin sorduklarının dışında bilgi vermişsem bu suç olmasa gerek(sana değil başkalarına lazım olabilir). Unutmadan kesin kaynak değilim, elimizin altında google var, dolmuş var. Araştırır gider sorarız. Teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycall -- 26 Haziran 2014; 13:07:23 >

• baycall,
    verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum yararlı oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavimsi19

baycall,
    verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum yararlı oldu...

Rica ederim arkadaşım, yine de iyice araştırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İYTE Kimya Mühendisliği
    11 yıl önce açıldı
    İYTE Kimya Mühendisliği (?)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • baycall,
    ben gıda müh. ile kim müh. arasında kalmıştım gıda mühendisliğini okumak daha mantıklı geldi bana da ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavimsi19

baycall,
    ben gıda müh. ile kim müh. arasında kalmıştım gıda mühendisliğini okumak daha mantıklı geldi bana da ...

Yine de araştırın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.