Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 3 (2015) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
24
Favori
27.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstünlük mü farklılık mı? Yanlış hatırlamıyorsam ekrana sağlanan ışık sisteminde ve fontlarda farklılık vardı, görüntü, yani e-ink teknolojisinin görünüşü aynı idi. Eğer başka testlere tabî tutulup başka sonuçlar alındıysa bilmiyorum, sizin dediğiniz doğrudur. Ben araştıralı biraz oldu çünkü.

Edit: Ben fark etmedim açıkçası. Ama o kadar dikkatli biri de değilimdir, sıfırdan fark bulamamış olabilirim. Birisi işaret ederse o özelliğine bakıp farkı anlarım ama öteki türlü incelemeyi pek bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 25 Haziran 2016; 14:09:08 >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Farklılık ile gelen üstünlük. Okuduğum yerden kısa bir alıntı:

pw3'te ise yazılar daha silik, sanki içeri bir yere gömülmüş gibi gözüküyor kıyasla ve kesinlikle okumayı olumsuz olarak etkiliyor glo hd ile kıyaslanınca. evet, kağıt üzerinde ikisi de 300 ppi. o halde kobo glo hd neden gözle rahatça görülür derecede daha net gösteriyor? yabancı sitelere göre bunun sebebi, pw3'te capacitive ekran için ekstra bir layer'ın daha olması. glo hd ise infrared sistemi kullandığından bu layer'e ihtiyaç duymuyor ve bu da netliği gözle görülür şekilde artırıyor.

Kapasitif dokunmatik ekranlar katmanlardan oluşuyor. Ekranın üzerinde dokunmatik ve türlü katmanlar bulunuyor, bu da görüntünün keskinliğini azaltıp sanki bir şeyin içindeymiş hissi (aslında gerçekten de bir şeyin içine) uyandırıyor.

Bu olayı 2012 yılında Nexus 4 ve Optimus G ile LG çözdü ve "zerogap touch" dediği teknoloji ile bütün katmanları birleştirip tek katman haline getirdi. Onu diğer firmalar da takip etti ve su anda neredeyse bütün telefonlarda bu teknoloji var, bunun sayesinde ise ekrandaki simgeler cama yapışıkmış hissi; sanki o simgelerin kendisine dokunuyormuşsunuz hissi uyandırıyor. Kaldı ki bu yüzden telefon ekranı tamir ücreti de oldukça pahalı; zira bu teknoloji, ekran kırıldığı veya zarar gördüğü anda bütün panelin değişmesini gerektiriyor.

Her neyse; nereden, nereye geldik. Ekran konusunda alıntı yaptığım yazının doğruluğuna inanırsak, ki dediğim gibi videolarda belli, Glo HD ekran konusunda üstün konumda; ama yazılım konusunda da Pw 3 övülüyor. Sırf şu kargaşadan kurtulmak için en sonunda hiçbir şey almadan bıraksam yeridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsedilen farklılık o kadar da önemli değil. Glo HD denedim, Kindle kullandım. Diğer tüm şartlar eşitse sırf bundan dolayı Glo HD'ye yönelebilirsiniz. Donanım ve yazılım olarak çok büyük fark olmayınca bu farklar konuşuluyor, yoksa bambaşka cihazlar olsa lâfı bile edilmezdi.

Bir de Glo HD'ye daha yavaş deniyordu. Ben bunu tecrübe edemedim, bunun için cihazı biraz doldurmak gerekiyormuş. Kindle bile bana yavaş gelirken daha yavaş denilmesini göz önünde bulundurabilirsiniz. Siz iyisi mi D&R'dan Glo HD'yi, aynı şehirde olduğunuz bir arkadaştan ya da satan bir mağaza varsa oradan da Kindle'ı deneyin. Birini aldığınızda tüh keşke ötekisini alsaydım denilecek bir fark yok.
    En iyisi dediğiniz gibi deneyimleyip karar vermek. Yardımınız için teşekkürler.

• Pek yardımcı olamadım. Ama kitap okuyorsanız en kısa zamanda edinmenizi salık veriyorum size.

Yılbaşına kadar bir tane alıp dayıma hediye edeceğim. Keşke Amazon'un fiyatından alabilsek. Ben tahminen bir beş tane alır dağıtırdım aileye.
    Yok, aklıma takılan konu ekrandı ve o konuda oldukça yardımcı oldunuz. :)

Matbu kitaptan vazgeçemem, bu cihazını geceleri ve dışarıda okumak için almayı planlıyorum.

• Kindle ingilizce, Tr içerik istiyorsanız kobo glo hd iyidir, kindle da Tr karakter sorunları hep çıkıyor

• kobo hd ile pw3 arasında kalmıştım. Amerika'da da popüler olduğundan, amazon pw3 ü tercih edeceğim kısmetse.Odam da dolu kitaplık.Hem ağır, hem çok yer kaplıyor.
    Yaşasın dijital devrim.

şimdi e kitapları indiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demirmkn

Kindle ingilizce, Tr içerik istiyorsanız kobo glo hd iyidir, kindle da Tr karakter sorunları hep çıkıyor

5 yıldır Kindle kullanıyorum henüz cihaz kaynaklı Türkçe karakter sorunu yaşamadım.
  • Bende iphone uygulaması var oradan cihaza köşe yazıları gönderiyorum, bazen tr karakterleri çıkmayabiliyor

• Hangi uygulamadan gönderiyorsunuz
  • Kesinlikle kindle alın derim. Parasını sonuna kadar hakediyor. Türkçe karakter sorunu bende yaşamadım. Eskiden tablette 10 günde bir kitap bitirirken, artık Kindle la 3 günde bitiriyorum.

• Ascend diye bir uygulama 3-4 TL
  • n11'den pazar (bu akşam) sipariş edeceğim. pazartesi kargoya veriyorlar, kocaelinden.
    salı günü kargo bana ulaşır mı sizce? çarşamba sabahı uçağım varda.

selamlar
  • Salı şubeye gelir muhtemelen , dağıtıma da çıkabilir
    Siz hangi ildesiniz?

Yurtdışına gidiyorsanız oralarda da bulabilirsiniz( hangi ülkeye gideceksiniz bilmiyorum ama :). )
    İyi uçuşlar dilerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün aldım ürünü. aslında kobo glo hd almak istiyordum fakat n11.com sağolsun 350TL üstü alışverişe 50TL indirim yapan kupon verince ürün amerika fiyatına geliyor. Bugün indirimin son günü. Alacaklar kaçırmasın

Kupon için forumun çek takas paylaşım bölümünden iletişime geçebilirsiniz satıcılarla.

İnşallah pişman olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg_213 -- 30 Haziran 2016; 13:43:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Salı şubeye gelir muhtemelen , dağıtıma da çıkabilir
    Siz hangi ildesiniz?

Yurtdışına gidiyorsanız oralarda da bulabilirsiniz( hangi ülkeye gideceksiniz bilmiyorum ama :). )
    İyi uçuşlar dilerim

ilginize teşekkür ederim :)
    istanbula dönünce sipariş edeceğim.

Amazon kindle ppw3 (2015) ile Kobo glo hd arasında kalmıştım da, Kindle yurtdışında (avrupa veya abd) daha popüler olduğundan orayı tercih edeceğim sanırım.

selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Demirmkn

Kindle ingilizce, Tr içerik istiyorsanız kobo glo hd iyidir, kindle da Tr karakter sorunları hep çıkıyor

üç yıldır paperwhite kullanıyorum bi defa olsun tr karakter bozukluğu yaşamadım

• x-ray özelliğini hiç anlamadım ya ne işe yarıyor nasıl çalışıyor ayrıntılı anlatabilecek olan var mı? biz kullanabiliyor muyuz ben 2014 versiyonuna sahibim paperwhite'ın.
  • cyborg_213 C kullanıcısına yanıt
    Görüşünüz nedir?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.