Şimdi Ara

Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU] (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.643
Cevap
31
Favori
107.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pu Allah belasını vermesin bu oyunun.Senaryosuna tüküreyim.

İntikam İntikam diye Ana görevi astılar görev sayfasına ne intikam alabildik ne kılıcı alabildik. Bari kılıcı alsaydım lan. Mademe yapamıyorduk ana görevi intikam kılıç vs niye o görev asılı kaldı görev sayfasında. Geldiğimiz yeri unutmayalım diye mi? Yemin ediyorum birşey anlamadım ben anlayan beri gelsin.
  • Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Oyuna uzun bir süre ara verdikten sonra devam edeyim dedim. En son Skalitzde anamızı babamızı gömmeye gittiğimiz sırada bizden kılıcı çalan elemanın mekanına baskına gitmiştik. Ilk kalabalık savaş görevini orada yapıyoruz sanırım oyunda. Şunu söyleyebilirim. Dövüş sistemi kalabalık savaşlarda iflas ediyor. Neyse en son herifi kesmeye uğraştım bir saat kanser ola ola. Kesemedim tabi. En sonunda çıkardım avcı yayını. 4 okla eleman kanamadan öldü Ama dışarıdan biri o mücadeleye baksa bu nasıl combat lan der resmen komedi adam bana dört beş tane kılıcı darbesi vuruyor ben ona bir tane ok saplayıp kapıştığımız mekanın diğer ucuna koşup tekrar aynı şeyi yapıyorum. Peki o noktayı geçtikten sonra ne oldu? Yine git şunla konuş git şunu ikna et git şu masanın ucundaki elmayı bana getir. Bu oyun bana büyük ders oldu. Bir daha hype yapıp da hiçbir oyunu ilk çıktığı fiyattan almayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

pu Allah belasını vermesin bu oyunun.Senaryosuna tüküreyim.

İntikam İntikam diye Ana görevi astılar görev sayfasına ne intikam alabildik ne kılıcı alabildik. Bari kılıcı alsaydım lan. Mademe yapamıyorduk ana görevi intikam kılıç vs niye o görev asılı kaldı görev sayfasında. Geldiğimiz yeri unutmayalım diye mi? Yemin ediyorum birşey anlamadım ben anlayan beri gelsin.
    spolier'a bakmadım daha oyunu oynadığım için. Ama senaryo o kadar mı kötü ve ya kötü bitiyor yahu. Herkes hemen hemen aynı şeyleri yazıyor. Yazık valla. Çok güzel bir oyun olabilirmiş.

• Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Senaryo klişe hocam. Görevler kanser. Gerçekçilik olayı tamamen dengesiz ve şişirilmiş bir balon bana göre.Bir Role play olayına girişeyim diyorsun. Mültecisin daha yeni gelmişsin Rattay şehrine. Bir görev alıyorsun. Gitmen gereken yer ta Bohemyanın öbür ucu. Lan daha dur bismillah. Gittin diyelim oradan da senin başka bir yere gönderiyorlar. En son bir düğün görevi vardı. Düğün için üç tane eşya getirmen gerekiyor. At, şarap ve değerli taşlarla süslü bir tac. Şarabı almaya gittim. Tüccar dedi bira versem olur mu kardeş diye, niye birader deyince şarabı okçuluk yarışmasının ödülü olarak satmış. Hadi git okçuluk yarışmasını kazan, kazanamazsan kazananı ikna et şarabı ondan al. Neyse atı da aldık bir şekilde. En son sıra taca geldi. Te ebesinin nikahındaki bir yere gidip ustayla konuştum tac hazır mı diye bu da başladı vay efendim değerli taşı bir tüccara sipariş ettim ama tüccar ortada yok kayıp falan. Aklı sıra git tüccarı bul demeye getiriyor oyun ki kabul edersem eminim yine cehennemin dibindeki bir yere gidip yine 100 kişiyi sorguya çektikten sonra tüccarı bulacağım.Allahtan bu sefer seçeneğim vardı.Lan dedim lanet girsin başlarım tüccarına şu taşın yerine başka bir tane koy da yoluma gideyim diye. Mırın kırın etti yok soyluluğa yakışmaz da sıkıntı olur da.Bir şey olmaz dedim.Tamam dedi ama yarına hazır olur. Yarın gel benden al Şimdi yakınlardaki hanın birinde takılıyorum. Ayrıca dövüş sistemini eleştirince millet demircinin oğlusun ne bekliyon diyor ama demircinin oğlu olarak daha senaryonun başlarında dedektiflik de yapıyoruz casusluk da buna kimsenin itirazı yok.

Eğer oyunu almadıysan 90 lira verme. İlla oynayacağım diyorsan fiyatının düşmesini bekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 8 Mayıs 2018; 13:39:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

spolier'a bakmadım daha oyunu oynadığım için. Ama senaryo o kadar mı kötü ve ya kötü bitiyor yahu. Herkes hemen hemen aynı şeyleri yazıyor. Yazık valla. Çok güzel bir oyun olabilirmiş.

Alıntıları Göster
    Steamdeki incelememin küfürlü kısımlarını budayarak buraya yapıştırıyorum.

Öncelikle yorumda olabildiğince spoiler vermekten kaçınacağım.

Oyun çıktığında skyrimle witcher serileriyle falan kapıştırdı millet. Yapmayın gözünüzü seveyim.

Bu oyun skyrimin size vaad ettiği oynanış süresi, haritasını ve kombatlarını sunamaz. Evet NPC leri daha akıllı olabilir köylü bir eleman tavırlarından Lord hitabetine kadar çıkabiliyor npc ler(Dragonborn olmana rağmen herkesin size köpek çektiği bir dünya yerine) ama ben yeterli bulmadım. Sırf Teresa nın memeleri yüzü gözü hürmetinede oyunu övmeyeceğim.

HARİTA

Oyunun haritası çok geniş değil. Skyrimin 4 te biri ya vardır ya yoktur. Şöyle ayaklarımı uzatayımda manzarayı izleyeyim gibi bir doğa harikasıda yok. Basmışlar ormanı geçmişler. Aralıklı çaylar ve bir nehirden ötesi yok. Ha dersenki kardeş Bohemyanın torpakları böyle basiretsiz ona lafım yok.

ŞEHİRLER

Rattay dışındaki şehirlerin basma kalıp olmaları. Biraz daha özen gösterilebilirdi. Ama çok rahatsız eden bir durum değil.

KOMBAT

Kombatları felaket ötesi tam alışıyorsunuz oyun bitiyor(alışsanız bile özel hareketleri yapmanız çok zor perk olarak açsanız bile).

OPTİMİZASYON

Felaket başladı sonra updateler ile biraz düzeldi. Ama şehir içinde atla depar atarken kafası kolu olmayan ve elbisesindeki detayların ek olarak yüzündeki detayların renderlanmadığını görebilirsiniz. Genel olarak problemli ama son güncellemeleri bekleyip akıcı bir şekilde bitirdim.

SENARYO

Evet oyun genel hikaye olarak anamızı babamızı öldürmeleri köyümüzü yakıp yıktıkları için standart bir intikam senaryosu üstüne kurulmuş. Ama 68 saatlik oyun sonunda ben intikam alamadan oyun bitiyorsa ben ne s...m anladım o işten. Hayır birde dizi gibi bitirmeleri hoş olmadı. Ayıp ayıp.

BİNİCİLİK

O kadar gömdüm ama hakkını verebileceğim es geçmemem gereken yer at binme. Mount and Blade den bu yana en iyi at binişi bu oyunda mevcut hatta daha iyi diyebilirim. Size gezinti yada depar farketmeksizin at üstünde olduğunuzu sonuna kadar hissetiriyor.

Neyse tüm bu eleştirilerimi sırf adamlar bağımsız yapımcı oldukları için göz ardı ediyorum. Herşeye rağmen tavsiye ediyorum. Oyunu beğendim ama tam oynamak istediğim anda bitmesi çok kötü oldu. 89 lira etmeyebilir şuanki haliyle ama indirimde alınabilir. Zevk alarak oynayıp, sinirlenerek bitirdim. Şuan öyle bir raddedeyim ki; DLC çıkarın, kaç paraysa verelim ama adam gibi bitsin şu oyun.

• Bu kadar beklememe rağmen buglarla dolu oyun. İnanılmaz kötü combat sistemi. Pc de kötü optimizasyon. Çok ciddi eksi yönleri var maalesef. Çok güzel yönleri olmasına karşın saydığım eksiler oyundan soğutuyor ve oyunu oynanmaz kılıyor.
  • Yeni update'den sonra unlimited saving modu çalışmıyor heralde, sürekli içki kullanıyor?
  • Geçen yine oynuyorum. Bir göreve gideyim dedim hızlı seyahatle. Yolda olay var diye uyarı geldi. Bir bakayım dedim köylünün teki almış eline sopayı haydutluk yapmaya çalışıyor. Hayırdır dayı yaşamaktan mı bıktın demeye kalmadan alnımın çatına geçirdi odunu. Allahtan kafada şişak var. Doğradım tabi herifi. Üzerinden şarap falan çıktı. Yanıma alınca bunları ağırlık yaptı ,hızlı seyahat yapamaz olunca bir kısmını içeyim dedim. Oyunun alkol mekaniğine alışık değilim ya iki üç şişe götürdüm. Öküz Henry. İnsan bir iki yudum birşey alır. Bütün torbayı kafaya dikmek nedir Neyse yoluma hızlı seyahatle devam ederken çat diye ekran karardı bilincimi kaybettim. Gözümü bir açtım, karanlığın orta yerinde bir tane gözetleme kulesinin üzerindeyim. Kafa olmuş bir milyon. Herif öğürüp duruyor kustu kusacak.Ulan ben buraya nasıl çıktım niye çıktım diye düşünürken, bari gideyim de bir yerlerde yatayım sabaha hem stamina yenilenir hem kafayı toplarız dedim. Açtım haritayı baktım en yakın yerde bir kasaba var. Adını hatırlayamadım şimdi.Şehre gittim in cin top oynuyor. E tabi saat gecenin üçü. Hancıya gittim herif evinde uyuyor. Kapı kilitli. Ahıra gideyim belki uyuyacak bir yer vardır dedim o da yok.

En son aklıma yosma hamamcı geldi. Kapısının kilidi gevşekti tık diye açtım. İçeri girdim. Amacım kadını bayıltıp yerine yatmaktı. İki saat de olsa uyumam lazım çünkü yol gidemiyorum. Kadının dibine kadar girdim bayılttım. Tam sırtlayıp kenara alacam yanlışlıkla F ye basılı tutmuşum kadının boynunu kırıp öldürdüm. Bu olay üzerine büyük pişmanlık duydum ne yapacam ne yapacam derken şeytan dürttü yağmaladım kadını. Alkolün de etkisiyle ben artık iflah olmam deyip ana salonda uyuyan herkesi gırtlakladım. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudum. Sabah kalktığımda ise herşey için çok geçti. Pişmandım. Psikolojim bozulmuştu. Jesus ben ne yaptım dedim. Aynasızlar gelmeden kasabadan tüydüm. Yolda giderken bir rahibe cesedinin başında duran Tüccar kılıklı bir elemana rastladım. Sen mi öldürdün lan kadını deyince bu başladı suçu benim üzerime atmaya. Lan dedim ben şimdi geldim. Bu tutturdu seni ihbar edecem diye. Başladı koşmaya. Tabi durur muyum yakaladım bunu da kestim. Zaten ipimi koparmışım. Oyunun o raddesine kadar masumlara dokunmayan ben seri katil olup çıktım. O günden sonra yemin ettim. Ağazıma içki koymayacağım bundan gayrı. Oyun kanser falan ama bazen güzel role play tecrübeleri yaşatıyor oyuncuya.

Bu da böyle bir anımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 14 Mayıs 2018; 13:19:41 >

• bende kuvvet perkini yükseltmek için şehir dışında bir çayırlıkta inekleri yumrukluyordum. Bir süre sonra inekler tek tek devrilmeye başladılar. Bende öldüler sanıp yağmalamaya çalışmıştım. Yağmalama komutu niye çıkmıyor diyo ineğin etrafında dönerken ineğin dirilmesiyle korkuyla attığım yumruk sonucu tekrar bayılttım. Meğerse inekler bayılıyormuş. 10 sn sonra ayılıyorlar ve canları sanırım çok az oluyor bir yumruğa tekrar devriliyorlar. Ama tabi ilk bayılmaları 10 dk sürdüğü için mevzuyu idrak etmem ilk seferde mümkün olmamıştı.
  • Oyun gerçekten güzel. Yukarda arkadaşların dediği gibi hoş enstantaneler olabiliyor :)
  • Oyundaki en sağlam bug ı yazayım. Aslında bugda değil oyundaki büyük eksiklik. Ama açıkçası işimede gelmiyor değil :) Combatta bir kayanın yada at arabası gibi yüksek bir yerin üstüne çıkarsanız adam size vuramıyor. Yüksekliğin etrafında dolaşıyor. Okla rahatça öldürebilirsiniz.
  • Öncelikle Türkçe yaması son yılların en iyi yamasıdır.Oyun ben açıkçası çok beğendim bazı buglar saçmalıklar yok değil ama düzeltilecek çok kısım var birde görevleri onlarca şekilde bitirebilirsiniz bir tane bug var gülermisin ağlarmışım bilemedim manastır görevini 8 gün ceza alarak tamamladım görev bitti ama manastırda geçen görevler hala geliyor örneğin başka bir yerde başka bir görev yaparken bana yatağa gitme zamanı yemek ye dua et diyor sürekli hatırlatıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Oyundaki en sağlam bug ı yazayım. Aslında bugda değil oyundaki büyük eksiklik. Ama açıkçası işimede gelmiyor değil :) Combatta bir kayanın yada at arabası gibi yüksek bir yerin üstüne çıkarsanız adam size vuramıyor. Yüksekliğin etrafında dolaşıyor. Okla rahatça öldürebilirsiniz.
    o bug yıllardır oynadığım bütün rpg lerde olan birşey. Skyrimde çok uygulardım. Bunda da defalarca uyguladım. Ama bu oyunda bazen çıkabiliyorlar yanına yinede dikkat etmek gerekiyor. Ben oyunu çok sevdim ama senaryosu ve bitiş şekli çok sinirlendirdi beni.
  • Arkadaslar mancınık görevinde konrad kyeser için herseyi yaptım adamı tam kampa götürecem diyo peşimde suikastçı var gece bahçede bekle öldür.Bekliyorum uyuyorum kimse gelmiyor napacaz burda
  • Bende de baftsim of fire ana görevinde kiliseye gitmiyor. Normalde orada ufak bir video girmesi lazım ama olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibra012

Arkadaslar mancınık görevinde konrad kyeser için herseyi yaptım adamı tam kampa götürecem diyo peşimde suikastçı var gece bahçede bekle öldür.Bekliyorum uyuyorum kimse gelmiyor napacaz burda
    Bende de oldu aynısı. Görevi almadan önceki save'e döndüm düzelmişti.
  • Oyunun devamı gelecek mi ? Çünkü sonu tam bitmedi.Oyun çok sorunlu evet ama çok güzeldi çok farklıydı.Hayatımda oynadığım en gerçekçi oyundu.Grafiklerde çok iyi güneşin doğuşu falan efsane.Savaş olaylarıda çok iyi ama dövüş sistemi çok sapıtıyor savaşlarda ve fps 5'e falan düşüyor.Bunlarda olsa efsane oyun olacak
  • Arkadaşlar oyunu 1070ti ve 4770k ile oynuyorum, ancak bazı sahnelerde gpu bir türlü tam kulanılmıyor ve fps düşük kalıyor, örneğin gpu %80 kullanılırken fps 70 lerde kalıyor, 144 hz monitorde vsync açık kapalı hepsini denedim, sizce sorun ne olabilir, oyun tüm güncellemeleri yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Mayıs 2018; 5:12:16 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    70 fps alıyorsun bir sus gözünü seveyim ya

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

Arkadaşlar oyunu 1070ti ve 4770k ile oynuyorum, ancak bazı sahnelerde gpu bir türlü tam kulanılmıyor ve fps düşük kalıyor, örneğin gpu %80 kullanılırken fps 70 lerde kalıyor, 144 hz monitorde vsync açık kapalı hepsini denedim, sizce sorun ne olabilir, oyun tüm güncellemeleri yapıldı
    ben ryzen 1700 + gtx1070 le oynadım(144hz monitör v-sync kapalı). Ort. fps im 70 di. Ama gayet akıcıydı. Textureları renderlamada problem çıkıyordu bir tek. Ama öyle belirli sahnelerde kansere bağladığını hatırlamıyorum büyük güncelleme sonrası.

Tabi oyunun hatası bunlar sistemimle mi alakalı diye soruyorsan değil. Büyük güncelleme öncesi oyunda 38 fps alıyordum.

Birde ek olarak şunu söyleyeyim biliyorsundur gerçi nvidianın her son güncel sürücüsü başarılı olmuyor. gtx 1xxx serisinde kartlar çıktığından beri sürücüleri adam gibi oturtamadılar. Ben eski bir sürüm sürücüde kaldım onunla devam ediyorum.

70 fps le bitir oyunu, yok bana yetmez diyorsan, iade edeceksin çünkü optimizasyon sorunlu.

Edit:
    quote:

örneğin gpu %80 kullanılırken fps 70 lerde kalıyor,

Demişsin ya, bu da işte sadece nvidia kaynaklı bir problem. Bunu pubg de ayda 1 kere yaşıyorum kısa süreli. Oyunu kapa aç yapınca düzeliyor. Diğer bir çok oyundada yaşıyorum ama çok sık olmadığı için rahatsız etmiyor. Çift monitör kullanıyor musun peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 22 Mayıs 2018; 13:24:41 >

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.