Şimdi Ara

Kingston 128GB Flash Bellek HÜSRAN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
28.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gittigidyordan Kingston 128 GB Data Traveler 200 flash bellek aldım. Cihaz direk Fat32 formatında elime geçti. 124 GB hafızası vardı. Okuma hızına baktığımda 700 MB lık bir divx filmi 7 dk da cihaza atabildim. Cihazın hız testini aşağıya resim olarak koydum

Benim merak ettiğim cihaz çakma mıdır o nedenle mi yazma hızı bu kadar düşüktür yoksa başka bir olaymı var.

Kullandığım işletim sistemi VISTA. Elimde ayrıca SanDisk 8 GB flash var. Aynı sistemde test ettim, Okuma hızı saniyede 16 MB civarında yazma hızıda 10 MB.
    Bu Kingston'un 2.5MB/sn yazma hızı bana pek olağan gelmedi.

Hatta cihaza 124 GB veri kayıt edebileceğime bile emin değilim acaba bir pislik mi var işin içinde, yazılımlarla işletim sistemine flash belleğin sahip olduğu alanı fazla göstertiyor olabilirler mi? Hayır 124 GB veriyi doldurmaya kalksam 14 küsür saat sürüyor denemem gerçekten sabır işi... Genede ben geceden bırakayım sabaha kadar bakayım atacakmı dosyaları...

Benim gibi bu denli düşük yazma hızıyla karşılaşan 128 GB lık flash a sahip olan arkadaşlar varsa bana da fikirlerii iletsinler lütfen...

Bu arada ürünün ödemesini henüz yapmadım, ve eğer yazma hızı buysa gerçekten benimle alaklı bir sorun yoksa ürünü iade edeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 5 Şubat 2010; 23:28:22 >

• Vista zaten yavaş. Benim dayımda vardı ama sorun vardı aynından. İçine müzik atmışsak o müziği açmıyordu Flash disk.
  • Birkaç sefer format at bakalım diske ne olacak...
  • Ne kadara aldiniz? Orjinal Kingston 128GB DT200 yurtdisi fiyati 340 dolar civari.
  • Hiç bir şekilde hız sorunu düzelmiyor arkadaşlar, ürünü 100 TL ye almıştım. Zaten çakma olduğunu anladım. Dosya atarken bile belli bir noktadan sonra hata veriyor. 5GB kadar USB yi doldurabildim sora hata verdi bozuk sektör diye. Bir arada 900 MB dan sora hata verdi Bi daha da denemedim zaten.

Satıcıya ulaştım ve kendisine sahte Kingston USB satmanın ihbar edildiğinde ne kadar tehlikeli olduğunu açıkladım. İade etmek istediğimi söyledim. Kendisi ürünü bana hediye etti ve paramı iade etti...
  • simdi tam 100 liralik olmus ;) gg den elektronik cihaz alirken herseyi goze alin urunlerin % 70 i cakma.Ee adamlarda ona gore fiyat veriyor fiyatlarindan belli zaten.iyi niyetli bir saticiya denk gelmisiniz genede urunu gonderin helal etmemistir kizmistir belki neme lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menow

Hiç bir şekilde hız sorunu düzelmiyor arkadaşlar, ürünü 100 TL ye almıştım. Zaten çakma olduğunu anladım. Dosya atarken bile belli bir noktadan sonra hata veriyor. 5GB kadar USB yi doldurabildim sora hata verdi bozuk sektör diye. Bir arada 900 MB dan sora hata verdi Bi daha da denemedim zaten.

Satıcıya ulaştım ve kendisine sahte Kingston USB satmanın ihbar edildiğinde ne kadar tehlikeli olduğunu açıkladım. İade etmek istediğimi söyledim. Kendisi ürünü bana hediye etti ve paramı iade etti...

Kardes öncelikle paranı almana sevindim. Ama bu tür ürünleri alırken biraz dikkat edelim. Şimdi senin kafana takılmıştır, bu nasıl oldu diye. Kısaca sana anlatayım,
    flash belleklerde ve disklerde MBR denilen bir rakamlar değer vardır. tıpkı dosyların MD5 i gibi
    adamlar 32 gb lık bir ürünün MBR sini 2 GB ta yüklüyor ve 32 diye satıyor. yüklemekte basit. google amcadan aratırsan fikir sahibi olabilirsin, iyi günler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    128 GB FLASH BELLEK Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım senin yine hız iyiymiş, ben de test için aldım ( para vermedim ) Windows 7 de flash bellek test programı ile kontrol ettim, ilk hata taraması yaptırdım bir kaç gb dan sonra test başa döndü bitirmedi, hız testinde ise yazma 1.4 mb/s, okuma 7 mb/s gibi çok düşük bir değer verdi, biçimlendirme testinde ise exfat olan formatı NTFS yapamıyorsunuz biçimlendirme başlıyor bir süre sonra tamamlanamadı diye hata veriyor, bir kaç yazma işi yaptıktan sonra tekrar belleği bilgisayara taktığınızda biçimlendirme istiyor, ambalajına gelirsek bire bir Kingston ambalajı ayırt edemezsiniz, üzerinde türkçe açıklaması, 5 yıl garanti amblemi bile aynı, kısacası bu ucuz bellekler kesinlikle sahte, paranızı kaptırmayın, mantıklı olalım orjinal sitesinde 500 $ üstü olan bir ürün burada 60 - 120 tl arası satılıyor, bu kadar ucuza satılması mümkün olsa güvenilir bilgisayar mağazaları bu ürünü satardı, şuan 64 gb üstü bellek satışı hiçbir yerde yok ama malum sitelerde tonla satıyorlar dikkat edin arkadaşlar güvenmeyin böyle ucuz ürünlere.

İki ayrı bellek test edip karşılaştırdım : 1. si Kingston DT100 2.gb ( NTFS )eski bir ürün, 2.si yeni ürün olan DT200 128 gb ( exfat ) orjinal ve sahte ürün arasındaki farkı göreceksiniz.

• kardeş dosya sistemini ntfs ye çevir zaten 5 Gb tan sonra veri atmamasının sebebide bu. bende de 16 gb lık ürün vardı aynı hatayı vermişti ntfs yapınca düzeldi. ayrıca hızındada bir artış olacağını sanıyorum.
  • Ntfs ye çevirip,bide öyle dene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Ntfs ye çevirip,bide öyle dene...

arkadaşlar bu cevaplar bana mı, eğer öyle ise yazımı iyi okuyun ben sizden ntfs ile ilgili yardım istemedim bu konuda bilgim 10 yıldan fazladır var, sahte ve orjinal kingston bellek arasındaki farkı basit bir kaç test yaparak bu tür sahte ürünlere paranızı kaptırmayın diye açıklamak istedim, diğer yandan zaten 2 gb lık orjinal bellek ntfs dir, 128 gb lık sahte bellek ise daha hızlı olması gereken ama pek kullanılmayan yeni bir sistem exfat tır.( sahte bellek exfat to NTFS olmuyor zaten )
  • Bi ara bende dt200 64 gb alayım dedim ama sahte olduğu için içine atacağım veriler yarın bi gün uçup giderse diye almak istemedim.
  • Paranı kaptırmamışsın iyi olmuş.
    100TL de zaten oldukça iyi bir fiyat o ürün için.

Kigston marka 8gb bellekler bile 35-40TL seviyelerinde.
    Çakma oldugunu alırken çakman gerekiyordu , menow
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardday

simdi tam 100 liralik olmus ;) gg den elektronik cihaz alirken herseyi goze alin urunlerin % 70 i cakma.Ee adamlarda ona gore fiyat veriyor fiyatlarindan belli zaten.iyi niyetli bir saticiya denk gelmisiniz genede urunu gonderin helal etmemistir kizmistir belki neme lazim.

Satıcı kesinlikle iyi niyetli bir kişi değil. Başka insanları kazıklamaya devam etmek adına parayı iade etmiş. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığı ile para iadesi ve flash bellek hediyesi yapmış. Aslında para kuratarıldığına göre , başka insanların başının yanmaması için şikayet edilmeli. Satıcı bal gibi sahte ve sorunlu ürün sattığını biliyordur.
  • sorunlu görünüyor iade ettiğiniz iyi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bul3nt -- 15 Mart 2010; 0:25:40 >
  • Ben de gittigidiyorda 64 Gb kingstona teklif verdim. 65 TL. Sonrasında sizin bu başlığınızı buldum. :) Başıma gelecekleri az çok tahmin ediyorum. Az önce satıcıya bir mesaj çekerek ürünün orjinal olup olmadığını sordum. Çinlilerin MBR değerleriyle oynayarak düşük Gb lı flash bellekleri yüksek Gb lı gösterebildiklerini öğrendiğimi, böyle bir ürünü satın almak istemediğini söyledim.

Gelen cevap aynen şu;
    "evet ürün upgrade edilmiliş bir üründür. Yoksa bu fiyata alamazsınız zaten. Ancak tüm testlerden geçmiş, %100 kalitelidir. "

Sahtekarlığın adını da kibarlaştırmışlar. UPGRADE olmuş. :)

Bir sonraki mesajımda satıcıya, uluslararası garantili bir ürün olduğunu belirttiğini, kibarca upgrade edildiğini, orjinal olmadığını ifade ettiği bir ürünün uluslararası 3 yıl nasıl garanti altına alınabildiğini, kimin garantisi altında olduğunu, kingston un böyle bir ürünün arkasında durmayacağını ifade ettim. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.

• 256 gb kingston flash bellek 90 liraya ilan açılmıştı gg de.
    sepete ekledim .
    ertesi gün ürünün sepetten çıkarıldığını gördüm.
    gg den gelen mesajda ürünün orijinal olmadığı saptandığı için kaldırıldığı yazıyordu.
    ürün sahibi ise bana gönderdiği özel mesajda başkası almasın diye kaldırdım size özel ilan açalım anında teklif ver ve al diyordu.
    şüphelendim.
    profiline baktım.
    2 gün önce kaydolmuş ve hiç ürün satmamıştı.
    arkadaşlar ürün satın alırken profil ve yorumlar çok önemli.
    sahtekarlık o kadar derin boyuttaki.
    adam sahte ürünü satmak için günlük kullanıcı adı değştiriyor.
    kendi kendime şu kuralı koydum.
    ikinci el sitelerinde en az 1 yıllık ve en az %90 olumlu puan almamış kişilerden alışveriş yapmıyorum.
  • 2. el siteleriyle işim olmaz, isterse %100'ü orijinal olsun ve değerinin yarısı olsun yinede almam..
  • Merhabalar 128 gb den muzdarip olanlardan biri gibiyim bende .

Ebaydan çinden gedi bendeki ilk başta xp de format atmada sorun yaşadım ama bilgisayar yöneticisinden nfst olarak değiştirdim yinend biçimlendirme yapmadı saha sonra
    windows7 ultimate'de formatını exfat olarak gösterdiğini gördüm vede güzelce biçimlendirme yapıyor bunda bir sıkıntı yok ama yazma ve okuma hızı oldukça kötü
    mesela 700 mb bir filmi 9 dk. alabiliyor geri yazma hızıda 5 dk gibi tam bakamadım .

128 gb nin hepsini kullanmaya gelince harbi sabır işi 113 gb lik bir yükleme yapiyim dedim bana 1 gün dedi :)) en son 18 gb yükledim gerçi devam etse hepsini alacak gibiydi ama kestim yani
    yazmasında okumasında herhangibir sorun yok yanlız onu belirtmek isterim .

Sabırlı arkdaşlara tavsiye edebilirim ama kim bu kadar yavaş birşeyle uğraşmak isterki .

Fiyatına gelince bana 39 tl mal oldu sadece 39 tl ye bu kapasite bence hiç yoktan iyidir .

selamlar,,

• beyler ben çöpe attım kinsgton 128 gb yi bilginiz olsun uleb ben bu çinlilere ne diyim enayilik bizde başka bişe değilll :(((
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.