Şimdi Ara

Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
8
Favori
32.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zafer135

quote:

Orijinalden alıntı: ernuynk

merhaba arkadaşlar ürün hoşuma gitti internette araştırıyorum 2 sitede farklı fiyatlarda buldum,

http://www.sanalmarketim.com/kingston-sh103s3120g-hyperx-3k-ssd-120gb-sata3-555mb510mb/p_39852/ ort. 250 TL civarında

http://www.incehesap.com/120-gb-kingston-hyperx-sh103s3-fiyati-21974/ en fazla 9 taksit ile 222 TL oluyor.

fakat incehesap adlı sitede "Desteklenen İşletim Sistemleri: Windows Vista / Windows 7" yazıyor. Diğer sitelerde göremedim. Bu doğru mu? Ben Windows 8 + Ubuntu yüklemeyi düşünüyordum. Eğer böyle bir durum varsa vazgeçmek zorunda kalacağım.

Kullanan arkadaşların bu ürün hakkında düşünceleri nelerdir?

teşekkürler

hocam şu anda en uygun vatanda 199+ 5 kargo 204 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-555mb-_-yazma-510mb.html

ben 20 tl fazla verdim 1 hafta önce keşke bekleseymişim sağlık olsun..
    ürün tabiki w8 ayrıca w8.1 de çalışıyor ben alır almaz usb bellek üzerinden w8.1 yükledim ürün harika çalışmakta farkı kurulumda bile anlıyorsunuz.. ürünü kesinlikle tasfiye ederim.

ama çok ince bir ayrıntı var sadece bu ürün için değil tüm ssd üretici markalar içinde geçerli ayrıntı
    eğer anakartınız sata3 destekliyorsa hiç düşünmeden alın ama sata3 desteği yoksa 150 tl ye daha uygun bir ssd almanızı tasfiye ederim aynı performansı alacaksınız çünkü anakartınızda sata3 desteği yoksa bu hızda bir cihaz alıp sata 2 de kullanacaksınız bu da yanlış tercih olmuş olacak ssd de hız kadar erişim süreleride önemlidir bu nedenle sata 2 de 150 liralik bir ssd bile üstün performans verir..
    ancak anakartınız sata 3 destekliyorsa fiyat performans olarak bu cihazı öneririm..

evet az önce vatanda gördüm sayılı stok var. almayı düşünüyorum ama şuan öğrenmeye çalıştığım tek şey, anakartımın sata3 destekleyip desteklemediği. Bunu nereden öğrenebilirim?

Speccy Ekran Görüntüsü:http://www.upmatik.com/m/2014/06/09/anakart.png

dediğiniz gibi sata3 desteklemeyen bir anakart için bu ürünü almaya gerek yok.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernuynk -- 9 Haziran 2014; 20:24:32 >

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar ürün hoşuma gitti internette araştırıyorum 2 sitede farklı fiyatlarda buldum,

http://www.sanalmarketim.com/kingston-sh103s3120g-hyperx-3k-ssd-120gb-sata3-555mb510mb/p_39852/ ort. 250 TL civarında

http://www.incehesap.com/120-gb-kingston-hyperx-sh103s3-fiyati-21974/ en fazla 9 taksit ile 222 TL oluyor.

fakat incehesap adlı sitede "Desteklenen İşletim Sistemleri: Windows Vista / Windows 7" yazıyor. Diğer sitelerde göremedim. Bu doğru mu? Ben Windows 8 + Ubuntu yüklemeyi düşünüyordum. Eğer böyle bir durum varsa vazgeçmek zorunda kalacağım.

Kullanan arkadaşların bu ürün hakkında düşünceleri nelerdir?

teşekkürler

hocam şu anda en uygun vatanda 199+ 5 kargo 204 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-555mb-_-yazma-510mb.html

ben 20 tl fazla verdim 1 hafta önce keşke bekleseymişim sağlık olsun..
    ürün tabiki w8 ayrıca w8.1 de çalışıyor ben alır almaz usb bellek üzerinden w8.1 yükledim ürün harika çalışmakta farkı kurulumda bile anlıyorsunuz.. ürünü kesinlikle tasfiye ederim.

ama çok ince bir ayrıntı var sadece bu ürün için değil tüm ssd üretici markalar içinde geçerli ayrıntı
    eğer anakartınız sata3 destekliyorsa hiç düşünmeden alın ama sata3 desteği yoksa 150 tl ye daha uygun bir ssd almanızı tasfiye ederim aynı performansı alacaksınız çünkü anakartınızda sata3 desteği yoksa bu hızda bir cihaz alıp sata 2 de kullanacaksınız bu da yanlış tercih olmuş olacak ssd de hız kadar erişim süreleride önemlidir bu nedenle sata 2 de 150 liralik bir ssd bile üstün performans verir..
    ancak anakartınız sata 3 destekliyorsa fiyat performans olarak bu cihazı öneririm..

evet az önce vatanda gördüm sayılı stok var. almayı düşünüyorum ama şuan öğrenmeye çalıştığım tek şey, anakartımın sata3 destekleyip desteklemediği. Bunu nereden öğrenebilirim?

Speccy Ekran Görüntüsü:http://www.upmatik.com/m/2014/06/09/anakart.png

dediğiniz gibi sata3 desteklemeyen bir anakart için bu ürünü almaya gerek yok.

teşekkürler

Destekliyor hocam intel hm65 anakartınız işlemcinizde sandy bridge..

sıkıntı yok gönül rahatlığı ile alabilirsiniz aldıktan sonrada test sonuçlarını buraya paylaşırsınız bir farklılık var iste konuya mutakıp bir arkadaşımız yardımcı olur eminim.

• çok teşekkür ederim

son olarak şunu öğrenmek istiyorum, bazı sitelerde Linux desteklenmediği yazılmış. Depolama birimleri için bu arayüz desteği neden, yani bir SSD için neden işletim sistemi sorun olsun ki? Ve HyperX 3K gerçekten Linux desteklemiyor mu?
  • quote:

çok teşekkür ederim

son olarak şunu öğrenmek istiyorum, bazı sitelerde Linux desteklenmediği yazılmış. Depolama birimleri için bu arayüz desteği neden, yani bir SSD için neden işletim sistemi sorun olsun ki? Ve HyperX 3K gerçekten Linux desteklemiyor mu?

bu konu hakkında pek bilgim yok zaten linux hiç kullanmadım bilen bir arkadaş olursa buraya yazarsa bende sevinirim bilgi sahibi oluruz..
    ama tahminimce du destekleme konuları dosyala sistemleri ile ilgili ( fat32-ntfs ) olabilir işletim sistemleri her dosya sistemi ile çalışmayabilir bu harddisk eğer linux gereksinim duyduğu dosya sistemini desteklemiyorsa doğal olarak linux kuramazsınız yazımın başında yazdığım gibi linux hiç kullanmadığım için linuxun desteklediği dosya sistemleri ile ilgilide pek bilgim yok not yazdıklarım sadece tahmindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 9 Haziran 2014; 21:18:34 >

• quote:

quote:

çok teşekkür ederim

bu konu hakkında pek bilgim yok zaten linux hiç kullanmadım bilen bir arkadaş olursa buraya yazarsa bende sevinirim bilgi sahibi oluruz..
    ama tahminimce du destekleme konuları dosyala sistemleri ile ilgili ( fat32-ntfs ) olabilir işletim sistemleri her dosya sistemi ile çalışmaz bu harddisk eğer linux gereksinim duyduğu dosya sistemini desteklemiyorsa doğal olarak linux kuramazsınız yazımın başında yazdığım gibi linux hiç kullanmadığım için linuxun desteklediği dosya sistemleri ile ilgilide pek bilgim yok

Öncelikle Kingston HyperX 3K SSD 120GB modelinin yanında Samsung 840 Evo 120GB modelini öneren çok kişi var. Aşağıda link'i bulanan siteden karşılaştırmalarına baktım. HyperX in Linux desteklemediği yazılmış. Şahsen samsung antipatisi olan biri olarak samsung'un ssd'lerinin nasıl olacağını bilmiyorum. Sizin görüşünüz nedir? Vatan bilgisayarda arada 20 TL oynuyor.

http://ssds.findthebest.com/compare/120-397/Kingston-Hyperx-3K-SSD-120GB-SH103S3-120G-vs-Samsung-840-EVO-120GB-MZ-7TE120BW

bir de Corsair 128GB Force GS modelini önerenler var. Arada 50 TL'lik bir fark söz konusu. Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkür ederim

ama tahminimce du destekleme konuları dosyala sistemleri ile ilgili ( fat32-ntfs ) olabilir işletim sistemleri her dosya sistemi ile çalışmaz bu harddisk eğer linux gereksinim duyduğu dosya sistemini desteklemiyorsa doğal olarak linux kuramazsınız yazımın başında yazdığım gibi linux hiç kullanmadığım için linuxun desteklediği dosya sistemleri ile ilgilide pek bilgim yok

Öncelikle Kingston HyperX 3K SSD 120GB modelinin yanında Samsung 840 Evo 120GB modelini öneren çok kişi var. Aşağıda link'i bulanan siteden karşılaştırmalarına baktım. HyperX in Linux desteklemediği yazılmış. Şahsen samsung antipatisi olan biri olarak samsung'un ssd'lerinin nasıl olacağını bilmiyorum. Sizin görüşünüz nedir? Vatan bilgisayarda arada 20 TL oynuyor.

http://ssds.findthebest.com/compare/120-397/Kingston-Hyperx-3K-SSD-120GB-SH103S3-120G-vs-Samsung-840-EVO-120GB-MZ-7TE120BW

bir de Corsair 128GB Force GS modelini önerenler var. Arada 50 TL'lik bir fark söz konusu. Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler.

bence tercihinizi evo yada hyperx olarka kullanmalısınız benim kinstona karşı gerçmişten gelen bir beğeni olay var kişisel olarak geçmişine ve ürünlerine güveniyorum 3k özelliği kinstonda biraz ağır basmakta uzun ömürlü olduğu söylenmekte tabi bunu kullandıkça göreceğiz. ama evo hakkında da olumsuz yorum pek görmedim tasfiye edilir genellikle eğer linux düşünüyorsanız ve evo linux destekliyorsa tabiki evo alın 20tl pek fazla bir miktar değil ve şunuda belirteyim vatanda fiyatlar çok değişken evonun fiyatı belki yarın 199 olabilir okullar kapanınca karne indirimi bekleyen çok sayıda fırsatçı var:)

ama 50 tl fark gereksiz daha öncede yazmıştım ssd lerde model farkında performans olarak kullanıcı kısmında biz pek birşey anlamayız sata3 kullanıyorsanız genellikle hepside bize üstün performans verir ve memnun kalırsınız. diye düşünmekteyim. en temel özellikler Iops ve veri transferi bunlarda genellikle çok yakın değerlerdir

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok teşekkür ederim

Teşekkürler.

bence tercihinizi evo yada hyperx olarka kullanmalısınız benim kinstona karşı gerçmişten gelen bir beğeni olay var kişisel olarak geçmişine ve ürünlerine güveniyorum 3k özelliği kinstonda biraz ağır basmakta uzun ömürlü olduğu söylenmekte tabi bunu kullandıkça göreceğiz. ama evo hakkında da olumsuz yorum pek görmedim tasfiye edilir genellikle eğer linux düşünüyorsanız ve evo linux destekliyorsa tabiki evo alın 20tl pek fazla bir miktar değil ve şunuda belirteyim vatanda fiyatlar çok değişken evonun fiyatı belki yarın 199 olabilir okullar kapanınca karne indirimi bekleyen çok sayıda fırsatçı var:)

ama 50 tl fark gereksiz daha öncede yazmıştım ssd lerde model farkında performans olarak kullanıcı kısmında biz pek birşey anlamayız sata3 kullanıyorsanız genellikle hepside bize üstün performans verir ve memnun kalırsınız. diye düşünmekteyim. en temel özellikler Iops ve veri transferi bunlarda genellikle çok yakın değerlerdir

çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: tec_L

Benim dün geldi ssd. Test yapmadan firmware güncellemesi yapmıştım. Okumada sorun yok ama yazma hızı 250 civarı çıkıyor. Fimwareden olabilir. Eski sürümü yükleme şansımız yok mu acaba deneyelim?

Ben testi CrystalMark ile yapmıştım. Bir forumda ATTO daha sağlıklı demişler. Onunla yaptım. Benimkinde bir sorun gözükmüyor bu programa göre.

Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü

Atto da herhangi bir sorun olmadı yani.. Ben de neden öyle yapıyor acaba :/

• ernuynk kullanıcısına yanıt
    Cihaz sıradan bir SATA3 arayüzle bağlı ve Windows'ta da ekstra bir sürücü kurulumu gereği yok ki Linux'ta da çalışmaması için bir neden yok.
    Bir ay kadardır Kubuntu 14.04 ile kullanıyorum cihazı. Dosya sistemi olarak Ext4 kullanın, Ext3 ve daha eskilerinde TRIM desteği yok. Ext4 ise SSD'ler de düşünülerek geliştirilen bir dosya sistemi zaten. Hani cihazda Linux çalışıyor.

Yalnız benim de biraz sıkıntım var Linux ile ilgili. Cihazı bir aydır kullanıyorum ve şu ana kadar 313GB kadar okuma ve 512GB kadar yazma yapılmış. Hani yazılan veri çok fazla. Halbuki /tmp vs. önbellek klasörleri RAM'de, SWAP ayarı çok şiddetli ki sadece bir kez SWAP kullandığı oldu daha. Geçici dosyalar ve loglar hepsi RAM'de tutuluyor. Dosya erişim tarihi güncelleme kapalı. Ancak buna rağmen okumadan çok yazma var ve çok fazla.

Acaba Boinc çalıştırdığım için mi diyeceğim, onu zaten eski HDD'm de bozuk idi diye hafıza kartı üzerinden kullanıyorum. Hem program o kadar yazma yapıyorsa neden hiç onu okumaz ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Cihaz sıradan bir SATA3 arayüzle bağlı ve Windows'ta da ekstra bir sürücü kurulumu gereği yok ki Linux'ta da çalışmaması için bir neden yok.
    Bir ay kadardır Kubuntu 14.04 ile kullanıyorum cihazı. Dosya sistemi olarak Ext4 kullanın, Ext3 ve daha eskilerinde TRIM desteği yok. Ext4 ise SSD'ler de düşünülerek geliştirilen bir dosya sistemi zaten. Hani cihazda Linux çalışıyor.

Yalnız benim de biraz sıkıntım var Linux ile ilgili. Cihazı bir aydır kullanıyorum ve şu ana kadar 313GB kadar okuma ve 512GB kadar yazma yapılmış. Hani yazılan veri çok fazla. Halbuki /tmp vs. önbellek klasörleri RAM'de, SWAP ayarı çok şiddetli ki sadece bir kez SWAP kullandığı oldu daha. Geçici dosyalar ve loglar hepsi RAM'de tutuluyor. Dosya erişim tarihi güncelleme kapalı. Ancak buna rağmen okumadan çok yazma var ve çok fazla.

Acaba Boinc çalıştırdığım için mi diyeceğim, onu zaten eski HDD'm de bozuk idi diye hafıza kartı üzerinden kullanıyorum. Hem program o kadar yazma yapıyorsa neden hiç onu okumaz ki...

bunu öğrendiğim iyi oldu. o zaman Samsung 840 Evo değil de, HyperX alabilirim. Bu yazılan veri miktarının çok olması acaba cihazın Linux desteklemiyor gözüktüğü için midir? yani cihaz linux desteklemiyor denirken, "yüklersiniz ama okuma/yazma oranları yüksek olur" mu denmek istenmiş anlamadım

teşekkürler

• ernuynk kullanıcısına yanıt
    Yok yok, cihaz Linux desteklemediği için yazılan veri büyük olur demek istemedim. Benim böyle bir sıkıntım var dedim ki üzerine düşmedim çok. Kullandığım programlardan unutmuş olduğum vardır mutlaka ya da bazı veri tabanı servislerini kapatmamışımdır, üzerine düşmedim hani fazla. HDD kullanırken de bazen gereksiz çalışıyordu çünkü.
  • bugün itibariyle HyperX 3K 120 GB almış bulunmaktayım.

yardımlarınız için teşekkür ederim. en kısa zamanda test sonuçlarımı paylaşacağım
  • Sa arkadaşlar 08.06.14 tarihinde vatan computerden intenete özel fiyatlı sipariş verdim hala kargoya verilmedi ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 120 GB hyperX ssd değerler nasıldır acaba ??
     Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü

• Bu SSD'yi kullanırken günlük ortalama ne kadar veri yazılmış oluyor sizlerde acaba?
  • mrb arkadaşlar bnde kingston hyperx 120 gb 3k modeli aldım bugun yazma ve okuma test sonucları sata 2 de böle sizce iyimi ?
     Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü

• 2 gün önce vatandan sipariş verdim 215 tl ye ama kargoya birtürlü vermediler bende iptal ettim bugün. gidip mağazadan alacam bugün umarım memnun kalırım.
    eski lenovo y560 a takacam iyi sonuç verirse yeni alacağım laptobada 1 tane daha alırım bakalım artık.

dipnot: bu arada vatan da telefonla iptalde , temsilciye iptal maili atın dedim atamayız dedi. bende websitesinden iletişime yazıp iptal maili istedim ekran görüntüsünü aldım neolur nolmaz diye 10 dk sonra sipariş iptal edildiğine dair mail attılar
  • saticiya msj attim , urun kutu 3k serisi degil normal olan modelmis.yani kutu icerigi oncelikle hdd kutusu olmak uzere bayagi zengon,almayi dusunuyorum.

www.n11.com/kingston-hyperx-120-gb-103-ssd-sh103s3-555510-mb-P23754678
  • bende 3k lı hdd aldım benmarkta 320-350 arası çıkmıştı sistem ddr2,ddr3 olsa 500 ün üzerine çıkar mı ?
  • bende 120 gb modelini aldim gayet iyi bir performansi var test sonuclarini bu aksam musait olursam gondericem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 22 Temmuz 2014; 15:41:03 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.