Şimdi Ara

Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
8
Favori
32.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakart özelliklerini bakar mısın sata 3 marvell mi? intel mi ?

+ anakart driverlerin güncel mi yada yüklü mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :S -- 4 Mart 2015; 0:46:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sp4rtacus

Arkadaşlar bende bugün Kingston HyperX 3K 120GB SSD alıp windows 8.1 kurdum, fakat bilgisayar başlarken Bios ekranı gelmeden önce siyah ekranda birtakım yazılar çıkıyor nedir bu?

neden bu kadar merak ettin?
  • Hyperx Fury ile arasında hız ve performans olarak cok fark var mi? Prof bilgisayarci değilim ama oyun veya iyi bi pc deneyimi arıyorum.
    Nedir Fury ile 3k arasındaki farklar?
  • :S kullanıcısına yanıt
    ilgilendiğin için tşk ederim. İntel sanırım. Anakartım :http://www.asus.com/tr/Motherboards/P8Z77V_LX/
    Driverlar da güncel.
  • Arkadaşlar asus n550jv laptopum var ssd almayı düşünüyorum 200 liraya kadar limitim var acaba bu markayı önerir misiniz ?
  • bende 2 hafta önce aldım hyperx 3k. 120 gb.

firewire oalrak 580abbf0 bu sürüm varmış üstünde. güncellemem gerekirmi yoksa son sürüm bu mudur ?

526ABBF0 buldum ama daha eski mi daha yenimi bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

Arkadaşlar asus n550jv laptopum var ssd almayı düşünüyorum 200 liraya kadar limitim var acaba bu markayı önerir misiniz ?

O fiyat civarında öneririm ben şahsen... en fazla şu an olsun olsun 250.tl civarıdır piyasa fiyatı. Ve emin ol bir defa ssd kullandın mı hdd kullanmak istmezsin He bunu söylerken işletim sisteminin yüklü olacağı disk adına söyledim.. normal arşiv falan saklamak için zaten gerek yok ssd ye... Bence al güzel ürün uzun yıllar boyuncada seni götürür.
    2 TB okuma/yazma ömrü var bu ssdlerin günde 50mb-500mb arası kullanımda bulunsan ki ahım şahım işlem bile yapsan o kadarı bile bulmuyor 10-15 hatta 20 sene güzel hızlarda kullanırsın...

• Foxxly kullanıcısına yanıt
    526ABBFO en son sürüm. O firmware e güncelle yani bi sorun yok. Bende 4 adet raid olarak kullanıyorum hepsini bu versiyona güncelledim. Eğer sisteminde bu ssd lerden raid olarak kullanıyorsan önce raidi yapılandırmasını iptal etmelisin ayrı bir işletim sistemi üzerinden biçimlendirme yaptıktan sonra kingston ssd toolbox ile o firmware e yükseltebilirsin.
  • Buda Samsung 850 Pro 256 (Rapid Mode da ) neden böyle yüksek çıktı ki
     Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü
  • Arkadaslar bu ssd yi alamaya karar verdim fakat arkadasin biri bunu alacagina samsung evo aldiyor benim sistemde baska ssd var buna sadece gta v yi kurup oynamak icin alacagim
    tavsiye edermisiniz lutfen yardim edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar; Hyper X tipi bu diskler SATA2'de ne kadar performans verir? Saat 2 ile kullanan varsa ve ya bilgi olan yorumlaya bilir mi?
    Ben 240GB ssd HyperX aldım ve SATA2'de ancak 247 mb/s alabiliyorum. Teorik olarak 300 civarında bir rakam olmalı düşüncesindeyim.
    Dell N5010 cihazımda son sürücüler kurulu ve AHCi mode ile win 8.1-64 bit-6 gb Ram.

Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 19 Mayıs 2015; 16:58:05 >

• classcocuq C kullanıcısına yanıt
    Bende hyperx kullanıyorum ama 850evo yu öneririm sana... Okuma yazma ömrü daha iyi... Ssd lerde zamanla okuma yazma yaptıkça performans düşüyor.. bence evo al derim. 840 değil kesinlikle 850 serisi olsun... arada dağlar kadar fark var..

• quote:

Orijinalden alıntı: moslevon

Bende hyperx kullanıyorum ama 850evo yu öneririm sana... Okuma yazma ömrü daha iyi... Ssd lerde zamanla okuma yazma yaptıkça performans düşüyor.. bence evo al derim. 840 değil kesinlikle 850 serisi olsun... arada dağlar kadar fark var..

Hocam "okuma yazma ömrü" derken ne kastediyor sunuz? Ayrıca, Evo 840 ile Evo 850 arasındaki dağlar kadar fark yaratacak durum nedir?

• Levcho L kullanıcısına yanıt
    SSD disklerde okuma yazma ömrü olduğunu bilmiyormusun..??? :(:(:( Gerçi bende bilmiyordum yani ne anlama geldiği ilk başlarda bilmiyordum.

Samsung'un evo serisinde 4 tb okuma yazma kullanım ömrü var.. evo 850 de tabi evo 840 ta ise bu yarı yarıya... Tabi bu kullanılan kontrolcüler ilede alakalı olabilir hani SF2281 kontrolcüler 3d nand bellekler falan var... Varda var.

Şu an bana göre en iyi kontrolcüler ssd de samsung'ta bana göre...:)

Kingstonda ( MTBF oranı diye geçiyordu herale bu okuma yazma ömrü dediğim olay yani ) 1.5-2 TB Civarı. Ve artık samsungun yanında kontrolcüleri falan içerdiği nand bellekler eskide kaldı diyebilirim. 840 evodada 2 tb bu okuma yazma ömrü onuda belirtiyim. 850 evoda çok iyi bir düzeyde o yüzden evo pro yu öneriyorum.. Yani pc de yoğun işlem yapanlar için kesinlikle gerekli birşey... Tasarımcılarda cad,desk yazılımlarını yoğun olarak kullananlarda bu ssd ler için 5 yıl ömür biçiliyor gerisini sen düşün. O yüzden bu Mtbf oranı üzerinde yoğunlaşmış samsung ve çokta iyi olmuş. 5 senede diski çöpe atanlar var çünkü ömrü bitiyor.. Ssd diskin dezavantajlarından en üstte gelen olay budur zaten... okuma yazma hızları düşük olup Mtbf oranı 8-10-15 TB olsa varya kesinlikle hıza fazla bakılmaz emin ol 550 değilde olsun 400mb/s ama bunu aynı performansla bi 5 sene kullanmak varda birde 50 sene kullanmak var..:):)

Ve sen oyun için kullanıcam diyorsun... Oyunda anlık okuma yazma değerlerin senin neredeyse 10mb/saniyeyi bulur bunu oynadığın süre ile çarparsan çok yüksek bir boyuta ulaşır... Ve zamanla ssd nin hem performansı hemde ömrü kısalır... O yüzden almışken he tabi eğer bütçende varsa 850evo pro yu al derim. Ve kesinlikle ssd ye tabi windowsta kuracaksın haliyle idm veya jdownloader gibi programlarla film müzik video falan indiriyorsan eğer çok sık bi şekilde, Kesinlikle kayıt yolunu ssd ye değil ayrı bir diski olarak ayarla normal hdd olabilir bu. Çünkü internetten yaptığın indirmeler diyelim bi bluray film 50gb indiriyorsan falan ssd'nin okuma yazma oranını en çok etkileyen bu indirdiğin dosyalardır genelde çünki internet hızına bağlı olarak diyelim 8 mit hızda internetin var saniyede 1 mb a yakın indirme yapabiliyor saate 3.5 gb a denk gelir ve bu tür indirmeler her daim bu mb/s hızlarında sabittir yani ssd ye hiç dinlenme payı vermez güç tüketiminide arttırır.

Yani eğer oyun indirme vs yok windowsu ona kurman falan bunların hepsini işin içine eklersen günde yaklaşık 500mb-1 gb arası ssdnin okuma yazma oranınından kullanımı bulursan ssd yi 5 sene anca iyi performansla kullanırsın.. Sonra bi bakmışsın okuma yazma hızların düşmüş 250mb/s e......

Benim başıma geldi ordan biliyorum... Ve şu an benim ssd ler bende 4 adet hyperx var yukarda mesajlarımda görmüşsündür. şu an 400/360mbs lerde seyrediyor ki daha 4 yıllık bile değiller....:(:(:(:(

Umarım anlatabilmişimdir.. Aklına takılan bişey olursa bildiğim kadarını elimden geldiğince aktarırım..:) Şimdiden hayırlısı olsun senin için... Bu faktörlerin hepsini göz önünde bulundurmak lazım...

Bu mesajındada aldığın bu hızlar gayet normal düzeyde... Zamanında bende denemiştim ilk aldığım zamanlar... Şu an piyasadaki Sata 6gb/s dediğimimiz veri yolu zaten güncel ssd hızları ile tavan hız performansı veriyor... Yani 550mb/s ssd lerimizi sata 6 kanalında zar zor kullanabiliyoruz yani darboğaz mevcut... sata 2 de sen yine iyi almışsın bir kaç aya o performansta düşer zaten... :(

Bu yüzden yeni sata 10 bağlantıları çıktı ssd disklerden tam performans almanı sağlamak için darboğazı kaldırmak amaçlı... Lsı ın kartlarında mevcut ve bazı yeni model x99 anakartlarda bazı markalar bu porta yer veriyor ama oda 1 veya 2 adet oluyor genelde...:(

• quote:

Orijinalden alıntı: moslevon

SSD disklerde okuma yazma ömrü olduğunu bilmiyormusun..??? :(:(:( Gerçi bende bilmiyordum yani ne anlama geldiği ilk başlarda bilmiyordum.

Samsung'un evo serisinde 4 tb okuma yazma kullanım ömrü var.. evo 850 de tabi evo 840 ta ise bu yarı yarıya... Tabi bu kullanılan kontrolcüler ilede alakalı olabilir hani SF2281 kontrolcüler 3d nand bellekler falan var... Varda var.

Şu an bana göre en iyi kontrolcüler ssd de samsung'ta bana göre...:)

Kingstonda ( MTBF oranı diye geçiyordu herale bu okuma yazma ömrü dediğim olay yani ) 1.5-2 TB Civarı. Ve artık samsungun yanında kontrolcüleri falan içerdiği nand bellekler eskide kaldı diyebilirim. 840 evodada 2 tb bu okuma yazma ömrü onuda belirtiyim. 850 evoda çok iyi bir düzeyde o yüzden evo pro yu öneriyorum.. Yani pc de yoğun işlem yapanlar için kesinlikle gerekli birşey... Tasarımcılarda cad,desk yazılımlarını yoğun olarak kullananlarda bu ssd ler için 5 yıl ömür biçiliyor gerisini sen düşün. O yüzden bu Mtbf oranı üzerinde yoğunlaşmış samsung ve çokta iyi olmuş. 5 senede diski çöpe atanlar var çünkü ömrü bitiyor.. Ssd diskin dezavantajlarından en üstte gelen olay budur zaten... okuma yazma hızları düşük olup Mtbf oranı 8-10-15 TB olsa varya kesinlikle hıza fazla bakılmaz emin ol 550 değilde olsun 400mb/s ama bunu aynı performansla bi 5 sene kullanmak varda birde 50 sene kullanmak var..:):)

Ve sen oyun için kullanıcam diyorsun... Oyunda anlık okuma yazma değerlerin senin neredeyse 10mb/saniyeyi bulur bunu oynadığın süre ile çarparsan çok yüksek bir boyuta ulaşır... Ve zamanla ssd nin hem performansı hemde ömrü kısalır... O yüzden almışken he tabi eğer bütçende varsa 850evo pro yu al derim. Ve kesinlikle ssd ye tabi windowsta kuracaksın haliyle idm veya jdownloader gibi programlarla film müzik video falan indiriyorsan eğer çok sık bi şekilde, Kesinlikle kayıt yolunu ssd ye değil ayrı bir diski olarak ayarla normal hdd olabilir bu. Çünkü internetten yaptığın indirmeler diyelim bi bluray film 50gb indiriyorsan falan ssd'nin okuma yazma oranını en çok etkileyen bu indirdiğin dosyalardır genelde çünki internet hızına bağlı olarak diyelim 8 mit hızda internetin var saniyede 1 mb a yakın indirme yapabiliyor saate 3.5 gb a denk gelir ve bu tür indirmeler her daim bu mb/s hızlarında sabittir yani ssd ye hiç dinlenme payı vermez güç tüketiminide arttırır.

Yani eğer oyun indirme vs yok windowsu ona kurman falan bunların hepsini işin içine eklersen günde yaklaşık 500mb-1 gb arası ssdnin okuma yazma oranınından kullanımı bulursan ssd yi 5 sene anca iyi performansla kullanırsın.. Sonra bi bakmışsın okuma yazma hızların düşmüş 250mb/s e......

Benim başıma geldi ordan biliyorum... Ve şu an benim ssd ler bende 4 adet hyperx var yukarda mesajlarımda görmüşsündür. şu an 400/360mbs lerde seyrediyor ki daha 4 yıllık bile değiller....:(:(:(:(

Umarım anlatabilmişimdir.. Aklına takılan bişey olursa bildiğim kadarını elimden geldiğince aktarırım..:) Şimdiden hayırlısı olsun senin için... Bu faktörlerin hepsini göz önünde bulundurmak lazım...

Ayrınıtılı açıklama için teşekkür ederim. Zahmet edip uzun uzun yazmışsınız.
    Bilgisayarı oyun ve ya download için kullanmayacağım. Bazen program yazıyorum ve derlemeler uzun sürüyor.
    Bundan dolayı mevcut makinamı 6gb ram yaptım ve ssd aldım.
    Son olarak dün gece, 285 mb/s okuma gördüm ATTO üzerinde. Ancak sanırım bazı driverlerde uyumsuzluk oluştu ve sistem çakıldı.
    Sistem geri döndürünce de, 244 mb/s olarak kaldı.
    Sonraki seçimim kesinlikle Samsung olacak. Ancak başka bilgisayar almak gerekecek ki en azından sata III olsun ve 500'leri göreyim.

Rica ederim.

Sistemi değiştirmen gerekli dediğin gibi. Çünki sata 2 de ssd nin hiç bir anlamı kalmıyor şuanda.. Gerçi yine hdd lere nazaran her türlü iyi ama yeni bir anakart şart sana..:):)
  • Kingstone hyperx 3k ssd lifespan sizde kaç
  • moslevon kullanıcısına yanıt
    Normal hdd max 40 mb/s ssd 250 fln tahminen (sata 2 için tahminlerim )
  • Bilgi !!!

Kingstone eski ssd kontrol panelini daha modern panele bıraktı

Eskisi ile yenisi belli oluyordur

eski

https://store.donanimhaber.com/f9/1f/51/f91f51628d6db46d97fb3bd0c633ad6a.jpg

yeni

https://store.donanimhaber.com/bb/45/eb/bb45eb1d828013ae6f91f91c1b7cdf32.png

Crystal Disk Mark sonuçlarım (Laptop Asus K53SC)

--/Dosya yazılıyor/--

https://store.donanimhaber.com/29/79/e1/2979e137ff1c695b03c751ad788fe941.png

Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü Kingston HyperX 3K SSD 120GB Kullananlar Kulübü

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.