Şimdi Ara

Kingston SSD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP pavilion G6 laptopa bir adet kingston SSD aldım ancak bir turlu kurulumu tamamlayamıyorum.

Flash diskten recoveryi calıstırınca windows aciliyor gerekli dosyaları kopyalarken kopyalamayamadıgını soyleyerek takılıyor.

Bu arada 2 ssd denedim ikisinde de aynı seyi yapiyor..

Bios ayarlarındamı bir hata var ? gerçi pek bi secenek de yok ama.. baslama sıralaması dısınde pek bir sey degistirmek mumkun degil gibi.

Bu arada SSD yi extrenal kutuya takıncada gorunmuyor.. normal 2.5 luk hdd yi takınca kut diye cikiyor.

Fikri olan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: atom karınca

HP pavilion G6 laptopa bir adet kingston SSD aldım ancak bir turlu kurulumu tamamlayamıyorum.

Flash diskten recoveryi calıstırınca windows aciliyor gerekli dosyaları kopyalarken kopyalamayamadıgını soyleyerek takılıyor.

Bu arada 2 ssd denedim ikisinde de aynı seyi yapiyor..

Bios ayarlarındamı bir hata var ? gerçi pek bi secenek de yok ama.. baslama sıralaması dısınde pek bir sey degistirmek mumkun degil gibi.

Bu arada SSD yi extrenal kutuya takıncada gorunmuyor.. normal 2.5 luk hdd yi takınca kut diye cikiyor.

Fikri olan ?

kurulumu ahci olarak seçtin mi biostan hocam ?
  • Ahci secimi yapilamiyor oyle bir secenek yok..
    dedim ya en fazla yapabildigim diognostic testler ve bios yukleme sirasi..
    sanirim biosta advanced opsiyonlar gizli veya yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom karınca

Ahci secimi yapilamiyor oyle bir secenek yok..
    dedim ya en fazla yapabildigim diognostic testler ve bios yukleme sirasi..
    sanirim biosta advanced opsiyonlar gizli veya yok

hocam ahci olmaz olur mu. sen biosunu bana söyle advanced ayarlarını söyleri sana. genelde f1 yada f2 ile giriliyo biostayken. ama sen bana biosu söyle ben detaylı bakiim. bi de kopya bi cd ile windows kurmayı deneyin. belki sizdeki recovery ile ssd uyumsuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEDONANIM -- 7 Temmuz 2012; 2:39:41 >
  • Bios HP f.32, 28.07.2011

F1 help f2.f3.f4. calısmıyor

yabanci bir forumda Ahci modunu kapatmak icin bios un advance menusunu acmanın bir yolunu bulmaya calisiyorlardi. Sanırım Ahci otomatik olarak acik bu biosta ama tam da emin degilim.

Bu arada diognostic menusunde main HDD kısa ve uzun testi yapıyor ve hata vermiyor.
    Kurulumda da once ssd yi formatlıyor sonra, Dosyaları kopyalarken verdigi hatada ilginc. c den z drive a dosya atamadigi icin hata veriyor ve hata ekranını gecemiyorum.

Kopya Cd ile kurabilirsemde driverlarla ilgili sorun yasarim diye dusunuyorum.
  • bi daha
  • Merhaba yeniden

Bu konuyu okuyan yada ilgilenen varsa sorunu buldum herhalde

HP ana kartı ve HDD lerı tatoo luyormus..

AHCI ve RAID degıstırılmesıde kolay degilmis (biryerlerde daha okumustum)

Should you wish to switch back to AHCI or RAID mode, its not too easy, but there are web documents on how to do so - I found one when I was switching drivers on a system I have last year with keywords like "switch RAID AHCI 0x7B" things like that (0x7b is the startup error windows gives you when you switch storage controller mode in HW without preparing Windows for it first).

Daha detaylı bilgi icin (ingilizce)

http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Operating-Systems/Windows-7-recovery-discs-fail-for-new-hard-drive/td-p/630717/page/2

Sorunu cozebilirsem aciklama yazarım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.