Şimdi Ara

Kira konusunda yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kirada 4 dairem var, fakat 4 yıldır piyasanın çok altında oturuyorlar fiyat olarak.bundan dolayıda fazlasıyla malımla çok sinir ve stress sahibi oldum.satmayı düşünmüyorum. Ama kirayada vermek istemiyorum.acayip bir şekilde soğudum bu işten.sormak istediğim, mahkemeye dilekçe verip ben bundan sonra kira işi kesinlikle yapmıycam diye dava açabilirmiyim ve bu davada kiracılar tahliye olurmu?

• Olmaz, tadilat vs yaptıracağım falan gibi kanunda geçerli sebepler öne sürmen lazım
  • paşalı kullanıcısına yanıt

Anladım hocam.

• 5 yıl ve daha fazla oturanlara kira tespit davası açabilirsin. Sonuç alma durumu pek iç açıcı değil. Dava yıllarca sürebilir. Ya anlaşacaksın ya da çıkmalarını bekleyeceksin. Devlet ve kanunlar kiracıdan yana.

• Tavsiyem tüm evraklariniz ile birlikte tanıdığınız güvenilir bir avukata gidin ona göre bir yol haritası belirleyin.
  • Anladım arkadaşlar teşekkür ederim
  • insanlar çok mağdur cidden benim babam gene vicdanen bedavaya oturtuyor, kiracıdan çok babamla kavga ediyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Eylül 2024; 0:11:25 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam

• 10.yıl sonunda çıkarabilirsin sadece diye biliyorum.

• Her evi tavandan kiralayın. Çünkü saçma sapan 25 durumlarını geri getirmeyeceklerinin garantisi yok.
    Acımayın sonra böyle oluyor.
  • Bir daha 25% garabeti gelmez, gelirse zaten zıvanadan çıkmış olan ev fiyatları ve kiralar daha da delirir.

Ben sizin yerinizde olsam 5. yıla kadar beklerim. Zaten 12 aylık TÜFE sistemine geçildi. O yüzden şakır şakır yukarı doğru çıkacaktır.

Çevrenizde "60 bine verdim, 70 bine verdim" diyenlere bakmayın. Onlar çok yukarıdan keriz avlıyorlar.

• kirayı düzenli ödüyorlarsa, çevreyi rahatsız etmiyorlarsa vede malınıza zarar verilmiyor ise birşey yapamazsınız. kira artışıda sözleşmeye uygun ise kendi rızaları ile çıkmalarını bekleyeceksiniz. evleri satmanız durumunda yeni mülk sahibinin de kiracıları çıkarmaları zor.

• Kiracılara uygun bir dille artık 5 yıl olduğunu kiranın piyasa koşullarına çekilmesi gerektiğini söyle. He direkt piyasa koşuluna çekme tabii kimse onu kabul etmez ama şuan ki kira tutarı ile piyasa arasında bir yere çek. Hem kiracının gönlü olsun hem senin işin görülsün.

• O sizin takıntı yapmanızdan dolayı kaynaklanıyor. Bizimde bir dairemiz var kiralık ve piyasanın çok altında sizde 4 tane var veryansın ediyorsunuz.

Normal şartlarda sizin harcadığınız ettiğiniz bir gideriniz yok. Kiradaki kişi gerçekten ihtiyaç sahibi zor geçiniyor ise hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Tabi bu düşünce yapısına sahip değilseniz bu durumun sizi rahatsız eder. Ama sürekli hayata maddi yönden bakmayıp birazda manevi yönden bakarsanız kendinizi daha huzurlu mutlu hissedersiniz.

Yani siz 4 daireden elde ettiğiniz gelir ile maddi ihtiyacınızı fazlası ile karşılayabildiğinizi düşünüyorum. Maddi sıkıntı çektiğiniz için değil piyasanın altında kira aldığınızdan dolayı duyduğunuz rahatsızlığın sonucunda bu tepkiyi veriyorsunuz.

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Hayır gönüllü olur, zoraki olmaz.

Belki arkadaşın hayır yöntemi farklı. Düzenli olarak yaptığı birşeyler var. Birinin zorla evine oturup çok düşük kira vermesi insanda hayır duygusu bırakmayabilir.

Benim de kiracım piyasanın 1/5'i kadar kira ödüyordu. Hep Allah razı olsun derdi. Bu sene direttim, yaklaşık piyasanın yarısına çıkarttım, hiç dua alamadım. Neredeyse yüzüme kapattı telefonu. Çıkarma hakkım var. Anında 2 katına kiraya verebilirim ama bunu yapmak istemiyorum. Oturduğu her ay 7-8 bin lira bana zararı var yani yine hayır yapıyorum ama onun bana verdiği duygu bu değil.

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Gördüğüm en saçma yorum aynı mantıkla maaşınızıda sağa sola dağıtın hayır olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

Gördüğüm en saçma yorum aynı mantıkla maaşınızıda sağa sola dağıtın hayır olsun.

gücü nispetinde yapılıyor yapanda vardır. Tabi ki her zihniyete hitap etmiyor etmeyecekte, etmesini de beklemiyorum. Zaten öyle olsaydı bu dünyada fakir insan kalmazdı. Bir yerde milyar dolarlarını netceni bilemeyenler var bir yanda da bir kuruşa muhtaç olanlar. Bu dünya böyle, ama işte herkes zihniyetine göre hareket eder ben onu belirtiyorum.

Herkes sizin mantığınıza göre olsaydı yardım kurumlarına kimse yardım etmez kimse kimseye destek olmazdı. ALLAH tan herkes o zihniyette değil.

• Navi kullanıcısına yanıt

Ben kişi hayır yapsın yada yapmasın demedim. Ben duruma verilen tepkinin sebebini söyledim. Zaten alamadığı birşeyi ben hayır yapıyorum derse o zaten hayır olmaz :) mesele duruma nasıl baktığı ile alakalı, alamadığı hatta mahkemeye verse bile yıllar süreceği halde alamayacağı bir para için dert edip kafayı yeme derecesine gelip sağlığını bozmak istiyorsa tabi ki bu onun tercihi, ama bunun yerine başka şekilde düşünerek kendini daha iyi hissedebilir diye seçenek sundum yoksa alsı neline balta kazma vursun kapısını kırsın evini bilmem ne öyle iyi olacağını düşünüyorsa öyle yapsın.

• Yeni evlendik, Allah bize de bir daire nasip etsin ki ev sahiplerinin kan emiciliğinden kurtulalım.

• Önceden konuyu gördüm ama 4 evi olanın bedava yöntem istemesi saçma geldiği için cevap yazmamıştım ..konu uzadığı için yazayım dedim . Bunda legal yada illegal yöntemler için bir avukat yada emlakçı ile anlaşılabilir legal yöntemi avukat illegal yöntemleri ise emlakçı söyleyektir sonuçta bu iş için para alacaklar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.