Şimdi Ara

Kira Nasıl Pasif Gelir Sayılıyor Yav

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulen 1 milyon liralik evin aylik kirasi 2000tl senede yapar 24 bin tl kiracilar eve zarar veriyor boya badana vergi derken sana en baba yilda 20 bin kalir

1 milyon liralik yatırım yilda 20 bin gelir
    Lan 10 yilda 200 bin lira getiriyor

Youtubeda sürekli görüyorum borsaya gir adamim ev al kiraya ver pasif gelir oh yeah yav kardesim borsa kagitlari da oyle uber paralar vermiyor ki yilda yuzde 7 8 kazanirsan op de basina koy

Birileri bizi aptal yerine koyuyor beyler zenginler nasil zengin oluyor bilmiyorum ama yukarda yazdiklarimi söyleyerek kali muscleın "ben steroid kullanmiyorum sadece 20 litre su iciyorum" demesi gibi bizimle billur geciyorlar borsayla kira geliriyle evet guzel para gelir aylik belki ama asla maasli bir is gibi olmaz bugun bir memur maasi 5000 desek ulen adamin 2 tane milyonluk evi olsa pasiften gelecek 4000 saka misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• doğru hisseyi bulursan cok kazanırsın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında pasif gelirin büyüğü küçüğü olmaz
    Sen sadece kira geliri olarak bakıyorsun ama o 1 milyonluk ev 5 yıl sonra en kötü 1 milyon 200 bin TL olacak. Yani değerine 200 bin TL daha katacak.
    200 bin kar + 5 yıllık toplam kira 120 bin = 320 bin. Yani eh işte yine de ücra köşelerde köylerde ufak yatırımlık arsa parası çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 1 milyonluk ev 2 binden fazla kira getirir

benim arkadaşın 350k lık evi var , 1700 liraya kiraya verdi düzenli alıyor parayı

• 1 milyonda gözüm yok 200 bin tl param olsun yeter faizi ile tek basıma geçinirim mis gibi tabi çok lüks değil ama

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir yandan evin değeri de artıyor, onu da sayıyorlar

• PeerNet* kullanıcısına yanıt
    tamam da 1 milyon tl faize versen aylık en az 10 bin tl gelmiyor mu ? 5 kira parası yapar ana paran da duruyor

evin artan değeri ile oranlasak bile faiz daha karlı gibi geliyor tabi yanlış biliyor da olabilirim ekonomi konusunda cahilim aydınlatın bi dediğim gibi mantıksızsa neden mantıksız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • highest in the room kullanıcısına yanıt
    Ne verir ki faiz? Üstelik 3 4 yıla erir gider enflasyon yuzunden

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    200 bin icin erir gider orası doğru da 1 milyon tl icin ev alıp kiraya vermek mi faiz mi deseler faiz seçerim

• İstanbul'da bir evin ortalama kendini amorti etme süresi 20 yıl. Küçük şehirlerde daha kısa. Dolayısıyla 1M'luk evin aylık kirası 4-4,5k olması lazım. Yani yılda 50k getiriyor. Ev havadan geldiyse güzel para. Yok kendin yatırım amaçlı aldıysan yakın zamanda, pek değil. Faiz tabii ki değil, borsa olayı tehlikelü ben bilemeyeceğim ama dolar molara yatırılır yani. Coin falan da olabilir bi kısmı.

• maçlara oynayın bir gecede 2kat

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

Hangi şehrin neresinde evi?

• Mobidik kullanıcısına yanıt

ankara merkez 1 +1 hocam

• Eskiden bir evin fiyatı yüzde biri kadar kira getiriyorsa, o iyi bir yatırım diye anlatılırdı. Şimdi iki yüz kira bedeli bile ev fiyatını çıkarıyorsa, iyi gibi oluyor yatırım için, büyük şehirlerde. Küçük şehirlerde durum nasıl bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 19 Kasım 2021; 3:19:23 >
  • Biz bursa besevlerde 4+1 apartman dairesinde yasiyorduk.2005 senesi gibi miras kaldi araziler.2007 senesinde arazileri sattik.
    Parasiyla bursa fsm bulvarinda 2 tane dukkan ve bursa bademlida villa aldik.Suan o villada oturuyoruz.Fsm bulvarindaki iki tane dukkandan ve besevlerdeki evdende kira aliyoruz.Birkac sene oncede diger dedem oldu ondanda istanbul atasehirde bir ev kaldi.Oradanda kira aliyoruz.
    2 dukkan ve 2 evden kira gelirimiz var.
    Babam normalde mimar annem ingilizce ogretmeni ama ikiside calismiylr bu kiralar sayesinde.
    Evet kiralar ne evleri ne dukkanlari 20 senede bile karsilamaz ama miras kaldigi icin zaten sorun olmuyor .Calismaya gerek kalmayacak kadar gelir birakiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli mehmet -- 19 Kasım 2021; 3:23:19 >
  • cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt
    Mimarlar iyi kazanmiyor mu hocam en azindan calismaya degecek kadar

Bi ara mimar olmak istiyordum da ondan soruyorum

• Benim 250 bine satamadigim ev 1000 lira getiriyor la 1 milyon nasıl 2 bin lira kirası var

• cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt

Nilüfer de sanıyorum. Çünkü yazın Bursadaydım dayımgilde. Nilüfer de yaşıyorlardı kiralar biraz fazla 3-3.500 arası.

• 1m lik ev en az 4.5-5k kirar getirir ne 2 bini lol hesap baştan yanlış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • highest in the room kullanıcısına yanıt

Ana para nereye duruyor? 5 sene öncenin 100 bin ₺’sinin yaptığı işi şu anda 300 bin ₺ anca yapabiliyor. Bu enflasyonda ₺ elde tutulmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.