Şimdi Ara

evde fare var, nasıl yakalarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
43.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aksam üstü otururken gördüm. küçük siyah bir fareydi.
    televizyon ünitesinin arkasına kaçtı.
    bu küçük sıfanı nasıl yakalarım?
    yakalamadan bana uyku yok hani evde...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evdeki Fare Nasıl Yakalanır

Evde fare sorunuyla karşı karşıyaysanız, onlardan kurtulmanıza yardımcı olacak birkaç yöntem vardır.

Fare Nasıl Yakalanır?

• Fare kapanları: Klasik fare kapanları evdeki fareleri yakalamanın etkili bir yoludur. Peynir, fıstık ezmesi veya çikolata gibi fareleri cezbedecek yem kullanın.
    • Tutkal tuzakları: Tutkal tuzakları fareleri yapışkan bir yüzeye yakalar. Bunları farelerin sıklıkla görüldüğü alanlara yerleştirin.
    • Elektrikli fare kapanları: Elektrikli fare kapanları fareleri anında öldürür. Ancak, evcil hayvanlarınız veya çocuklarınız varsa bunları kullanırken dikkatli olun.
    • Canlı fare kapanları: Canlı fare kapanları fareleri yakalar ancak öldürmez. Bunları fareleri dışarıda serbest bırakmak için kullanabilirsiniz.
    • Ultrasonik fare kovucular: Ultrasonik fare kovucular fareleri rahatsız eden sesler yayar. Bunlar bazı durumlarda etkili olabilir, ancak tüm fareler üzerinde işe yaramayabilir.

Evdeki Fare Nasıl Yakalanır?

Evdeki fareleri yakalamak için şu adımları izleyin:

• Farelerin yuvalarını ve besin kaynaklarını belirleyin.
    • Farklı tuzak türlerini stratejik yerlere yerleştirin.
    • Tuzakları düzenli olarak kontrol edin ve yakalanan fareleri boşaltın.
    • Fareleri dışarıda serbest bırakın veya uygun şekilde imha edin.

Eve Giren Fare Nasıl Yakalanır?

Eve giren fareleri yakalamak için şu önlemleri alın:

• Evinizin etrafındaki delikleri ve çatlakları kapatın.
    • Yiyecekleri kapalı kaplarda saklayın.
    • Çöplükleri sık sık boşaltın.
    • Evcil hayvan mamasını dışarıda bırakmayın.
    • Fareleri caydırmak için nane yağı veya okaliptüs yağı kullanın.

Büyük Fare Nasıl Yakalanır?

Büyük fareleri yakalamak için daha büyük fare kapanları veya canlı fare kapanları kullanın. Yemi daha büyük bir parçaya kesin ve tuzağı daha stratejik bir yere yerleştirin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Peynirle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  evde fare var, nasıl yakalarım?
  • olum makara yapmayın..
    nasıl yakalanır harbiden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

olum makara yapmayın..

Narenciye mi ne diyolar ev için öte beri satan dükkanlarda fare kapanı olur metalden, onlara peynir ekmek artık ne olursa fareler ne yiyosa ondan sıkıştırın uzun vadede en temiz ve kesin sonucu verir. Ama evde insan varsa (hele ufak çocuk) dikkat etmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

quote:

olum makara yapmayın..

Narenciye mi ne diyolar ev için öte beri satan dükkanlarda fare kapanı olur metalden, onlara peynir ekmek artık ne olursa fareler ne yiyosa ondan sıkıştırın uzun vadede en temiz ve kesin sonucu verir. Ama evde insan varsa (hele ufak çocuk) dikkat etmekte fayda var.

narenciye mi
    züccaciye olmasın
    ayrıca fare kapanını hırdavatta bulabilir diyecem, sen hırdavatında ne olduğunu bilmezsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVDE FARE VAR :(
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir arkadaşımda, yapışkan satılıyor eczanelerde onlardan al dedi.
    küçük fareler kapana girmiyormuş internetten araştırdım birazda..
  • Gel pisi pisi de gelince terliklen vur.
  • quote:

olum makara yapmayın..

git 3,4 tane fare kapanı al onun etrafına sakın peynir koyma(eskiden peynileri mahsenlerde saklarlardı ve bu mahsenler yer altındaydı farelerde insanlardan uzak olduğu için peynire dalıyorlar)ekmek birşey koy yada hem peynir hem ekmek koy sonra farenin geçtii yerlerin üzerine koy ve bekle--dışarıya yemek bırakma ki fare aç kalsın ve kapana gitsin
  • Mahallenin kedilerini eve doldurr

• quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

quote:

olum makara yapmayın..

narenciye mi
    züccaciye olmasın
    ayrıca fare kapanını hırdavatta bulabilir diyecem, sen hırdavatında ne olduğunu bilmezsin

Tam olarak adını bilmiyorum anlatmaya çalıştığım dükkanın, ne yapak ölek mi? Yardımcı olmaya çalışıyoruz.

• geçen sene bizde kocaman lağam faresi çıktı mutfak tezgahının altından, tam gaz salona koştu babamda arkasından.. kapattık salonun kapısını, kapıda buzlu cam var içerisi görünüyor hafif. Fare öteye kaçıyor babam elinde süpürgeyle kovalıyor, fare beriye geliyor babam peşinden kaptırıyor... en sonunda fare koştu koştu cama zıpladı biz de izliyoz kapının bu tarafından uzandı yere ölü numarası yapıyodu heralde, babamda işini garantiye aldı patakladı biraz. iki sokak aşağıya götürüp çöp konteynerına attım leşini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bruoglione -- 27 Aralık 2012; 21:42:09 >
  • Takip et fareyi gitdigi yere git deodorant al bide cakmak yak cakmagı deodorantı sık sonra ızgara

• quote:

aksam üstü otururken gördüm. küçük siyah bir fareydi.
    televizyon ünitesinin arkasına kaçtı.
    bu küçük sıfanı nasıl yakalarım?
    yakalamadan bana uyku yok hani evde...

hırdavatçılarda yapışkan oluyor fareler için. Onu karton gibi birşeye sür, üstüne de koku yayacak bir yiyecek koy ve gece yatağına gir. Sabah uyandığında orda seni bekliyor oalcaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrys -- 27 Aralık 2012; 22:02:36 >
  • konuşmayı denemesin, iyi niyetli olabilir. Şaka bi yana elektrikli süpürge iyi bi yöntem emiş gücüne hiçbir canlı dayanamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzisik -- 27 Aralık 2012; 22:25:59 >
  • 8 tane kedi sal odaya
  • Ona küçük süprizler yap.
  • Lojman çocuğuyum ben 13 yaşında 4 tane fareyi 2 günde yakaladım.Neyse konuya geçelim piyasada fare yapışkanı olarak geçiyor bundan bir tane al sonra eldiven giy ne eldiveni olduğu farketmez önemli olan cildinle temas etmesin yoksa fare kokuyu alıp gelmiyor bunuda kendim keşfettim.Sonra bir karton bul kare şeklinde kes ortasına eldivenle ufak bir peynir parçası veya et koy yapışkanı etrafına sür.Sonra bu tuzağı koltuk altı falan farelerin geçiş güzargahındaki yere koy ertesi sabah fare senindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 27 Aralık 2012; 22:34:28 >
  • Tibtrap diye bir yapışkan var onu al kartona sür üstüne peynir koy ve şöleni izle.Ama bu işlemi eldivenle yap,elinle yaptığında elinin kokusunu alıp gelmiyorlar peynire.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.