Şimdi Ara

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu sıralar her kiracının yaşadığı sıkıntılı durumlardan birisini yaşıyorum. Şubat 2021'de aylık 1700₺ kira ile oturduğum evin sahibi Temmuz ayında kızının evleneceğini ve oturduğum evde yaşamak istediğini söyledi. Acele etmeme gerek olmadığını, uygun bir ev bulduğumda taşınmamı istediğini de belirtti. O süre zarfından beri kiraların sürekli artmasından dolayı ev bulamadım ve Eylül ayının kirasını verdiğimde süreci hızlandırmamı istedi.

Ek bilgi olarak şunları da belirtmek isterim:

• Depozito olarak 2000₺ elden verdim.
    • Kirayı da düzenli olarak elden yatırıyorum, aksatmadım. Kira sözleşmeme de sürekli ödemelerimi yazıyorum.
    • İkametgah almadım, ev dublex'ten çevirme olduğu için e-Devlet üzerinden ikametgah almak istediğimde gözükmüyor.

Şimdiye kadar bir tebligat gelmedi. Fakat gelirse nasıl bir yol izlemeliyim? Amacım 2500₺ altı ev bulduğumda çıkmaktı, uğraşmak istemiyordum fakat önümüzdeki ay beni uğraştıracak gibi. Ev bulup, bulamayacağım da meçhul.

Olur da böyle bir durumla karşılaşırsam:

• Ekim ayının kirasını vermiş olacağım için, 3 ayın kirasını (Kasım-Aralık-Ocak)
    • Taşınma ücretini
    • Depozito ücretini

talep edebilir miyim?

Ekleme:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbsrnr -- 11 Eylül 2021; 23:4:3 >

• Adam düzgün dille söylemiş bolca sürede vermiş sorun çıkarmamış ki bildiğim kadarıyla yasaya da uygun davranmış, ne bu sorun çıkarma merakı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

Sorun çıkartmak değil amacım hocam. Maalesef bulunduğum semtte uygun kiralı ev bulamıyorum. Sözleşme bitmeden önce evden çıkmam beni maddi açıdan sıkıntıya sokacak zaten. En azından bu konuda yasal bir talebim olabilir mi, onu öğrenmek istiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.