İyi forumlar. 3 yıldır sırasıyla 1500 tl 2021 yılı 1650 2022 yılı 2500 2023 yılı olmak şeklinde kıracı daire ikamet etmektedir. Çevre evler kiralar 10000 tl. Ben 5000 tl istiyorum.kabul etmediler tabi.şimdi kira tespit davası açarak 5000 tl kira ve 100 lira da aidat talep etsem kazanırmıyım? Ve nasıl yol izlemeliyim? Teşekkür ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kira tespit davası
-
-
5 yıl geçmeden kira tespit davası açılamaz.
Açıldığında da ilgili mahkemenin yoğunluğuna göre en az 1,5 yılda sonuçlanır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilmiyorum da 5000 artık çöp oldu bile kabul etmiyorlarsa zorla çıkar
-
Bana sat belli bir yüzde karşılığı geri satış vereyim başka yol yok gibi .
-
sizce devlet ne kadar artırma yapıcak?
-
Birde 5 yıl geçmeden kira tespit davası açılmaması %100 kesin bir kanun mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
genelde tavrım hep kiracıdan yana olurdu ama sizin kiracı tam leş adammış
bence davadan önce konuşun 2020 yılı asgari ücret dolar kuru şimdiki karşılaştırmalarını yapın yine kabul etmezler ise evi satacağınızı kendilerinin bu işten çok daha fazla zararlı çıkağını güzelce anlatın
durum yazdığınız gibi ise haklısınız
Evet hocam durum gerçektir.evi satılığa çıkarmak yerine günü birlik kiraya vericem dersem ,çıkarma hakkım varmı?
sanmıyorum sonuçta aynı kapıya çıkar ben konuşup uzlaşmanızdan yanayım anlayış gösterceklerdir çünkü haklısınız
evi satmanız durumda taşınma masrafları yeni ev yüksek kira komisyon falan derken kiracınıza sağlam zarar yazar
karşı taraf bunların hesabını yapıyordur emin olun
Kabul etmiyorlar hocam 5100 tl yi
Peki ne davası açabilirim çıkarmak için?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMessage -- 4 Ocak 2024; 23:35:58 >
kirasını 1 gün bile geciktirdiyse anca o zaman ihtar çekebilirsin , tekrarlıysa veya geciktirmeye devam ederse çıkarma ihtimalin var veya aidat yatırmadıysa
-
Ana baba çocuk çocuk kalacak kendi evi yoksa o nedenle cikartabilirsin ama 3 yıl baskasina kiraya veremiyorsun bu durumda
Tadilat gerekiyorsa da bir ihtimal. Satmak için yoğun tadilat gerekiyorsa çıkma durumu oluşabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Ocak 2024; 11:8:9 >
Vay arkadaş bizim kiracı 800 lira veriyor. Çevre evler 6 7 8 binlerde. Yan komşu 7500'den verdi yazın. Karşıdaki 5000 yaptı ama ev küçük 1+1. Rahmetli babam kiracıyken çok çekmiş, ev sahibi olunca kiracım bana küfretmeyecek, zulmetmeyeceğim hiç dedi. Pandemi zamanı 2019'da 500 liraydı. Şubatta zam yapacaktık tam pandemi patladı yapmadık 3 sene. Geçen sene kendi geldi 800 olsun dedi. Umursamadım. Komşular baya kızıyor gerçi. 800 lira kira mı olur diye. Emekli adam, 20 senedir tanıyorum, bir kötülüğünü görmedim. Bu sene bir şey demedim bile. Bakalım ne getirecek ayın 20'sinde? 900 derse kabul etmem ama. Daha yeni çelik kapı taktırdım 12 bin liraya. Kapıyı çıkarmıyor la kira. 1500 desem çok olur. Şu emekli zammı açıklansın, en düşüğünü alıyor zaten. 12 falan olursa 1500 derim yoksa yapacak bir şey yok.
Ölmüş babamın arkasından küfür gitmesin boş yere.
-
hocam evi sat kurtul.. evi yatırım aracı olarak görüp tutmanın bir mantığı kalmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 5 Ocak 2024; 13:21:58 > -
Kira anlaşmazlıkları için arabuluculuk başladı. Orada yasal zam üzerinde artışa taraflar razı olduğu zaman problem olmuyor ve daha yüksek zam yapılabiliyor. Öncelik arabuluculuk, sonrasında anlaşılamazsa dava yolu.
-
Forumda Hukuk bölümünde aynı konuyu açmanı öneririm o bölümde avukatlar var daha kesin yanıtlar alırsın
youtube da konu ile ilgili arama yaparsanız avukatların detaylı anlatım videoları var.
ama cevap hayır. 5 sene dolmadan ( ki bu da ilk kira kontratı sonrası mı , ilk imza tarihinden itibaren mi bilmiyorum ) tespit davası açamazsınız.
şu an tek yapabileceğiniz eğer kirasını geç yatırıyorsa aynı kira döneminde 2 defa ihtar çekebilirseniz , tahliye davası açabilirsiniz.
-
Ne zaman sonuçlandığı pek önemli değil. Yeni kira döneminden en az 30 gün önce dava açılırsa, ya da yeni kira döneminden en az 30 gün önce ihtarname gönderilmesi şartı ile yeni kira döneminde herhangi bir zamanda dava açılırsa, dava ne zaman sonuçlanırsa sonuçlansın kiracı aradaki fiyat farkını yasal faizi ile ödemekle yükümlüdür.
Dava 1.5 yıl sonra sonuçlansa bile, x şu anki kira bedeli, y yeni kira bedeli olmak üzere,
(y-x)*18 ve yasal faizi hesaplanır, kiracı bunu da ödemekle yükümlüdür.
Ek olarak, mahkeme masrafları + karşı vekalet ücreti + icra masrafları da kiracıya yükletilir. (Eğer kira arttırımı istenilen tutardan daha düşük olarak karar verilirse, masraflar kısmi olarak paylaştırılır.)
Not: Avukat değilim, yazdıklarım hukuki tavsiye niteliğinde değildir.
-
Yüksek enflasyon sebebi ile 5 yılı beklemeden kira tespit açılabiliyor diye biliyorum. Babamların oturduğu evin kirasını ben ödüyorum. 1+1 ev.
2020: 1250
2021: 1400
2022: 1800
2023: 3000
2023 -6.ay: 5000
2024: 8000
şeklinde zamlar yaptık. son sene 3binden 8bine çıkmış oldu. çevre evler 10bin üzeri (12-15). burada mal sahibini de mağdur etmemek lazım. fakat bu zamlarımın üzerine seneye 5. seneniz doldu kira tespit açacam derse bende %25 üzeri zam aldığı için geri dava açarım diye planlıyorum.
Benzer içerikler
- atık su bedeli nedir
- migpack apk
- başkent inşaat şikayet
- yılmaz argüden mason
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- kaliforniyum nedir
- noter bilgi ne demek
- 1 milyon tl eft ücreti
- bayiden sıfır araba fiyatları
- byd yeni modelleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X