Antalya'da 2+1 daire bulduk, ilk evimiz olacak, dairede kiracı var , tek bir bayan kalıyor ve kendisi yeni ev sahibi kim olursa olsun yasal haklarımı kullanmak istiyorum diyor. Alır almaz çık diyen yok sadece 1 seneyse 1 sene , 6 aysa 6 ay bir zaman ver ve tahliye taahhüdnamesi yapalım diyorum hayır diyor. Avukatıma sordum, malesef artık o eve çökmüş artık en az 1,5 sene veya 2 sene uğraşırız, ama sende evden soğursun dedi. ilk ay ihtar çekiliyormuş sonra mahkeme yolu, en az 6 ay süre veriyorlar, daha sonra 1 sene erteleniyor. Sonrasında belki bi erteleme daha. Sırf sözleşmedeki imza benim değil dese bile 1,5 sene sürüyormuş 10.bin tl kira ödüyor. 4 bin aidat ve kışın kasım nisan arası ortak ısınma ücreti (1800-2000 arası) Oturduğu yer de ortalama kiralar eşyasız 25bin tl. 100bin tl teklif ettim kabul etmedi,; Halbuki şuan antalyada evler ucuz, hazır taşınma masrafı, emlakçı komisyonu , ilk kira ve depozitosuda bizdenolsun dedik ama yok diyor. 6 ay aynı kiradan kal sonra taşınmanı karşılayalım yine yok. Eski evsahibine Allah yardım etsin. İnşallah cinnet geçirip zarar vermez. |
Kiracı tahliye taahütnamesi imzalamak zorundamı
-
-
Selamlar hocam.O evi almak akıl işi değil maalesef.Kadın olduğu için bir şey deme şansın yok.Bir iftira atsa evde bedavaya otur dersin yine susmazlar..Eskilerin deyimi ile İtle dalaşmaktan çalıyı dolaşmak yeğdir derim..Tahminen o evin satış bedeli diğer dairelere göre uygundur.Kadın açık konuşmuş tam tersi olsaydı cok daha farklı olabilirdi maalesef..Avukatın dediği çok doğru.Bu süreç insanı cok yıpratıyor.
İllaki o evi almakj isterim derse kiracı mevcutta 5 yılı doldurmuşsa kira artış tespit davası açılır.O dava sonucunda rayiç bedeline YAKIN bir rakama çıkacaktır.Ancak o karara da itiraz hakkı olacağı için işler çoook uzar gider.
Benim bir müşterim evine tahliye davası açtırdı mahkeme kararı çıktı adam hasta diye evi tahliye etmekten korkuyor.Tahliye için gelirseler kalp krizi vb olaylarla karsılaşırsalar ev sahibini ve avukatı mahkemeye verme ihtimali olabilirmiş.Yasal olarak eve tahliye çıksa dahi ha deyince olmuyor maalesef.Bu uç bir örnek olsa dahi ihtimalleri bilmekte fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 6 Şubat 2025; 0:9:31 >
-
Doğru diyorsunuz bir kaç arkadaşla daha görüştüm hepsi aynı sebepten Yabancıya kiralıyorlar. Türke kiralamıyoruz diyorlar. Yabancı yasalara haklara hakim olmadığından ve deport v.s gibi sebeplerden dolayı ödemesini aksatmıyor. Hatta senelik veriyorlar.
Doğrusuda buymuş.
-
Aslında güncel kira ve artış değerleri piyasayı yakalamış durumda ancak eski kiracılar için maalesef sıkıntı büyük maalesef.Bu gun 20.000 TL ye daireyi kira verseniz seneye 30-32 bin civarı olacak.Diyebilirim ki 1 yılda ev kiraları %50 %60 artmaz(belli doyum noktasına ulaştı).Ancak kiracı 10 bin tl ye oturuyorsa 15-16 lira olur oda cok düşük kalabiliyor maalesef.
Bu işi yapan birisi olarak ben evimi kiraya verecek olsam kesinlikle eşyalı ve yıllık noterden onaylı tahliye taahüdü isterim(ek olarak boş tahliye)..Evi satmak isterim,kiracı ile sorun yaşarım(her şey para değil sonuçta),kendi ihtiyacım olursa vs vs...Yıl sonu anlaşırsam yeni kira bedeli ile 1 yıllık daha sözleşme yaparım.Böyle yaptığım hiç bir evde en küçük sorun yaşamadık ve her zaman emsallerinden uygun zam oranı yaptık(emlak danışmanı olarak)..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X