Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Bir arkadaşım tavsiye verdide doğrumudur değilmidir bilmiyorum.

Evi hemen başkasını üzerine devir edin, yani satın.

En fazla 10-15 bin lira tapu masrafı çıkar.

Sonra evin sahibi değiştiği için mecbur boşaltmak zorunda kalacak dedi.

Bu nedir ne değildir?

Sorsanıza nasıl boşaltmak zorunda kalacak?

Tanrı zeus şimşek mi yağdıracak?

Zorlayacak olan ne ya da kim?

• Ev sahibi kim anlaşılmıyor eğer ev sahibi akrabanızsa kendisi yada çocukları oturacağı zaman kiracıyı çıkarabilir... Başka türlü kiracı yasal kira artışı ile en az 5 sene oturur kayınçon başka kiralık tutar

Ama kirayı az veriyor demişsiniz. Burdan çıkarma hakkınız oluşabilir 2 kira eksik olacağı için
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Şöyle yalnız evi alan kişinin aynı şehirde başka evi olmayacak , yoksa yine boşaltmak zorunda değil , hakime gittiğinde senin oturacak başka evin var git orda otur diyebiliyor

• İşin zor. Kendim oturacağım diye ihtar çektireceksin. 6 ay süresi var çıkmazsa mahkemeye vereceksin. Mahkeme kaç ay sürer bilmiyorum. Başkasının üzerine bile satış yapsan aynı durum geçerli. Adam yine çıkmazsa polis zoruyla çıkartıyorsun ama kalan eşyayı taşıma depo tutmak sana giriyor.
  • Ev sahibi kiracı kavgalarını okuyoruz . Aslında bu hem ekonominin kötü olması hemde kanunların mülkiyet hakkını hiçe sayarcasına kiracıdan yana olmasından kaynaklanıyor.

Mevcut kanunda 1 yıllık sözleşme imzalarsanız borçlar kanunun kısıtlamalarına ve kiracı haklarına takılıyorsunuz. Kira sözleşmesi 1yıl + 9 yıl oluyor. Kiracı 10 yıl oturabiliyor. Ve kiracıyı çıkartmak zor oluyor , kiracıda bunu bildiği için ver beni mahkemeye diye sizin malınıza çöküyor.

Ya evde kapsamlı tadilat yapacağım diye çıkartabiilirsiniz ,, yada ben oturacağım diye çıkartabilirsiniz.

Oysaki 6 aylık kira sözleşmesi yaparsanız , bu özel sözleşme oluyor. Kira şartlarını siz belirliyorsunuz. Kira sözleşmesine ,, taraflardan herhangi biri itiraz etmediği sürece 6aylık sözleşmesi , 1er dönem (6ay) yenilenir diye madde koyun.

Ayrıca kirayı TL olarak değil ,, asgari ücrete endeksli olarak düzenleyin. Ben evimi piyasa değerine göre net asgari ücretin %40 ı olarak belirledim. Sözleşmeyi bu şekilde yaptım. Asgari ücrete zam gelince kirada otomatik artacak.

şuan kiracı 5500x 0.4 : 2200 Tl kira ödeyecek. Sözleşme ise 6 aylık.

• Şimdi ev sahipleri sizi, kiracılarda kiracınızı haklı bulacaktır. Ortada bir durum ama hayat bana şunu öğretti. Hiç bir zaman malını piyasa değerinin altına kiraya vermeyeceksin. Sonunda yine kötü olan ve vermeseydin cevabını alan sen olursun...
  • öncelikle ilk ihtarı noterden çek. 350 TL civarı

en az 30 gün sonra ikinci ihtarı çekebiliyorusun 350 TL

icra mahkemesine gideceksin harç masrafı en az 400 TL bu mahkeme nin sonuçlanması belki 1 yıl.

ama bunları yapmak zorunda mısın evet. maalesef....

• ASlında en garantilisi evi kiraya verdikten ve kira sözleşmesi imzalandıktan sonraki gün tahliye taahhütnamesi imzalatmak , aslında burda yine kiracıyı koruyan bir şey varki kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesi aynı gün imzalanırsa geçersiz sayılıyor , sözleşme imzalandıktan sonra tahliye taahhütnamesi imzaltılması gerekiyor , baştan konuşmak lazım bunu da imzalayacaksın diye ama çirkefinbirine denk gelirseniz imzalamak zorunda değil

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

Hatayı en baştan yapmışsınız. Evden çıksın diye kiraya zam yapmadık demişsin. Kiracı çıksın diye zam yapılır. Zam yapmazsan çok ucuz kalır ödediği kira, çıkmak istemez. Evden çıksın diye aksine büyük bir zam yapacaktınız. Geçmiş olsun. İşiniz zor.
    Doğru diyorsun hocam da kirayı da ödemiyorum derse ne olacak? Kirayı ödemeyenler de var. Bu durumda hemen çıkartılabilir mi?

kirasını düzgün ödeyen mala mülke zarar vermeyen kiracıyı 10 yıldan önce kendin oturmayacaksan hiçbir şekilde kanunen çıkartılamıyor.

• Bizimkiler hep ucuza kalıyor 2500 3000 tl arası umraniyede nasıl olucak ?

• zam yapmadığınız ayların farkı için de ihbarneme çekin kiraya zam yapmadı diye icra takibi başlatın evden çıkarma sebebi olarak geçerli bir sebeb

bu konuyu detaylı araştırın

• Dayak atın en kısa çözüm pislik adamın gözlerinin içine baka baka onu nasıl döveceğini göster yarın evi terkeder. sıkıysa gel cıkart dıyecek onu camdan assagıya atarım ben. benimlemi kazanmış parayı adama bak. mahkeme vs girersen sende oda sürünürsünüz

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    kirayı ödemezse sizin için avantaj. elinizde dava açacak bir sebep olur. ama düşük kirayı düzenli öderse işiniz daha zor. maalesef yasalar kiracının yanında oluyor genelde.
    bazen bu kira olayı yüzünden cinayet işlendiği haberlerini okuyorum. muhtemelen böyle tipler yüzünden işleniyordur bu cinayetler. insanın malına ortak oluyor resmen. adama bak.

yasaların neden kiracının yanında yer aldığını da anlamıyorum. benim mülküme nasıl sahip çıkabiliyor? 1 yıl süreli kontrat yapıyoruz. 1 yıl sonunda anlaşamazsak çıkıp gitmesi lazım. mal benim sonuçta. o da kiracı.
  • Kendiniz oturmayacaksanız, evi de satmadıysanız kiracı kanunen çıkmak zorunda değil.

• geng G kullanıcısına yanıt

Adamın çocuğu evlenirse başka da evi yoksa mecbur çıkar

Diğer türlü 10 sene bekler

Ama almadığı kirayı zammı mahkeme verip faiziyle alır

• 5 yılı doldurduysa ve çevredeki kira fiyatlarına göre düşük kaldıysa bunun için fiyat güncellemesi yapılabiliyor. 5 seneyi doldurmadıysa yapılamıyor.

Evden çıkartmak için de noterden sözleşme süren bitiyor evden çıkmanı istiyoruz diye ihtar göndermeniz gerekiyor. Çıkmazsa dava açılacak ve tahminen 6 ay ile 1 yıl arasında sonuçlanacak. Siz haklı çıkacaksınız ama biraz uğraştıracak.

• helsloot kullanıcısına yanıt

6 aylık sözleşme imzalayın. Kendinizi koruyun. 6 ay ve daha kısa süreli sözleşmeler mal sahibine imtiyaz sağlıyor.

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt

6 aylık sözleşme imzalarsan kolaylıkla çıkartırsın. 1 yıllık sözleşme imzaladığı için ev sahipleri sürünüyor.1 yıllık sözleşme otomatik olarak her yıl yenilenirken.

6 aylık olan mal sahibi istemeden yenilenmez.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.