Merhaba. Kayınçomun bir evi var. Bu yaz düğünü var nasipse, ama evin 8-9 ay önceden boşalmasını istedi tadilat, yerleşim vs anca diye. Kiracıyla geçen sene bu zamanlar konuştuk kontrat yaptık Eylül 15'gibi boşaltacaktı. Zaten sözleşmede Eylül 30 gibi bitiyor. Biz evi boşaltması için zorluk çıkartmasın diye kiraya zam yapmayalım dedik. Ev sahibi ile anlaştık. Evde bedavaya oturuyor resmen. Şimdi adam boşaltamam ev bulamadım diyor. Kardeşim 1 sene önceden söyledik, kontratın bitti yenilenmeyecek diyoruz adam boşaltmıyacağım sıkıysa çıkartın gidin mahkemeye verin polisle gelin diyor. Ben bu fiyata ev bulamam asgari ücretle geçiniyorum diyor. Kardeşim bak zam bile yapmadık sana evden çıkasın diye bu yaptığın normal değil diyoruz. 1 sene uğraşırsınız gidin verin avukata mahkemeye polise askere diyor. Ev 2+1. Evin kirası geçen sene yan bina karşı bina felan 1.200 iken biz 1.000 liraya verdik hadi dedik asgari ücretle çalışıyor çoluğu çocuğu var. Aynı evlerin kirası 2000 liraları aştı, şu anda boş ev var karşı binada 2500 lira kira istiyor. Ve bu evler artarken biz geçtiğimiz sözleşmede yine kirayı artırmadık. Ocak-Şubat geldi adam hocam kiraya zam yapacakmısınız dedi. Hayır dedik sen yeterki dediğimiz tarihte evi boşalt kirana zam yok dedik. Bu başladı Allah razı olsunlara, Allah ne muradınız varsa versinlere. Sayenizde çocuklarım rahat okuyacak, geçinebileceğiz felan filan. Dedim ki kayınçoya oğlum yeme bak bunları yeme yaşın daha küçük ayakta uyuturlar seni inanma böyle tiplere dedim. Dediğimde çıktı adam tatlı su kurnazı çıktı. Napmamız gerek? Yaka paça atsak adam yerine koyacaklar. Avukatın yanından çıktık az önce hemen ihtarname çekin noterden ihtiyaç dolayısı ile zart zurt bişeyler dedi. Resmiyete dökün herşeyi dedi. Şimdi notere gidiyoruz. Ne tavsiye edersiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Ağustos 2022; 9:18:56 > |
Kiracıyı Evden Çıkaramama Durumu ve Hukuki Süreç
Kiracıyı evden çıkarmak için bazı yasal prosedürleri takip etmek gerekir. Bu prosedürler, "tahliye taahhütnamesi" olup olmadığına ve kiracıyla ev sahibi arasında herhangi bir anlaşmanın bulunup bulunmadığına göre değişebilir.
Tahliye Taahhütnamesi Varsa:
Tahliye taahhütnamesi düzenlenmişse, kiracı belirtilen tarihte evi boşaltmakla yükümlüdür. Bu durumda, ev sahibi mahkemeye başvurmadan polisi arayabilir. Polis, tahliye taahhütnamesini kontrol ederek kiracıyı evden çıkarmaya yardımcı olur.
Tahliye Taahhütnamesi Yoksa:
Tahliye taahhütnamesi yoksa, ev sahibi öncelikle tahliye davası açmalıdır. Tahliye davasını kazandıktan sonra, icra müdürlüğü aracılığıyla kiracıyı evden çıkarma işlemi başlatılır.
Polis Kiracıyı Evden Çıkarma Hakkına Sahip Midir?
Polis, tahliye taahhütnamesi varsa veya mahkeme kararıyla tahliye davası kazanılmışsa kiracıyı evden çıkarma yetkisine sahiptir. Ancak, polis kiracıyı zorla çıkarma yetkisine sahip değildir. Polis, yalnızca tahliye işleminin yasalara uygun bir şekilde yapıldığını denetler.
Kiracıyı Zorla Evden Çıkarmak Suçtur
Kiracıyı zorla veya şiddet kullanarak evden çıkarmak suçtur. Bu tür eylemler, yasal yaptırımlara tabi tutulur.
Önemli Uyarı:
Kişisel görüş belirtilmemeli ve öznel ifadeler kullanılmamalıdır. Metin, ikinci çoğul şahıs dilinde yazılmalıdır.