Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kayınçomun bir evi var.

Bu yaz düğünü var nasipse, ama evin 8-9 ay önceden boşalmasını istedi tadilat, yerleşim vs anca diye.

Kiracıyla geçen sene bu zamanlar konuştuk kontrat yaptık Eylül 15'gibi boşaltacaktı. Zaten sözleşmede Eylül 30 gibi bitiyor.

Biz evi boşaltması için zorluk çıkartmasın diye kiraya zam yapmayalım dedik.

Ev sahibi ile anlaştık. Evde bedavaya oturuyor resmen.

Şimdi adam boşaltamam ev bulamadım diyor.

Kardeşim 1 sene önceden söyledik, kontratın bitti yenilenmeyecek diyoruz adam boşaltmıyacağım sıkıysa çıkartın gidin mahkemeye verin polisle gelin diyor.

Ben bu fiyata ev bulamam asgari ücretle geçiniyorum diyor.

Kardeşim bak zam bile yapmadık sana evden çıkasın diye bu yaptığın normal değil diyoruz.

1 sene uğraşırsınız gidin verin avukata mahkemeye polise askere diyor.

Ev 2+1.

Evin kirası geçen sene yan bina karşı bina felan 1.200 iken biz 1.000 liraya verdik hadi dedik asgari ücretle çalışıyor çoluğu çocuğu var.

Aynı evlerin kirası 2000 liraları aştı, şu anda boş ev var karşı binada 2500 lira kira istiyor. Ve bu evler artarken biz geçtiğimiz sözleşmede yine kirayı artırmadık.

Ocak-Şubat geldi adam hocam kiraya zam yapacakmısınız dedi. Hayır dedik sen yeterki dediğimiz tarihte evi boşalt kirana zam yok dedik.

Bu başladı Allah razı olsunlara, Allah ne muradınız varsa versinlere.

Sayenizde çocuklarım rahat okuyacak, geçinebileceğiz felan filan.

Dedim ki kayınçoya oğlum yeme bak bunları yeme yaşın daha küçük ayakta uyuturlar seni inanma böyle tiplere dedim.

Dediğimde çıktı adam tatlı su kurnazı çıktı.

Napmamız gerek?

Yaka paça atsak adam yerine koyacaklar.

Avukatın yanından çıktık az önce hemen ihtarname çekin noterden ihtiyaç dolayısı ile zart zurt bişeyler dedi. Resmiyete dökün herşeyi dedi.

Şimdi notere gidiyoruz.

Ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Ağustos 2022; 9:18:56 >

• Ülkede devlet zoru ile kiracı ve ev sahibi karşı karşıya getiriliyor.

Kavgalar dövüşler çok oluyor. Yakında cinayet haberleri de başlar.

Ülkede resmi enflasyon %80 olmuş %25 artış yapabilirsin diyor devlet. Yıl sonunda bütün hizmetlere enflasyon oranı kadar zam yapan devlet değil miydi? bu yıl sonunda da aynı şey olacak.

Yani ev sahipleri tü kaka gibi gösteriliyor ama kiracılar da bu konuyu çok güzel kullanıyorlar.

2250TL ye kiracımız var aynı bölgede kiralar 6000TL olmuş çıksa ev bulma şansı yok, 3800e çıkaralım diyoruz mırın kırın yapıyor. Yasal yol falan diyor. Bence bu da ayıp.

Ev sahibi kiracı kavgalarını okuyoruz . Aslında bu hem ekonominin kötü olması hemde kanunların mülkiyet hakkını hiçe sayarcasına kiracıdan yana olmasından kaynaklanıyor.

Mevcut kanunda 1 yıllık sözleşme imzalarsanız borçlar kanunun kısıtlamalarına ve kiracı haklarına takılıyorsunuz. Kira sözleşmesi 1yıl + 9 yıl oluyor. Kiracı 10 yıl oturabiliyor. Ve kiracıyı çıkartmak zor oluyor , kiracıda bunu bildiği için ver beni mahkemeye diye sizin malınıza çöküyor.

Ya evde kapsamlı tadilat yapacağım diye çıkartabiilirsiniz ,, yada ben oturacağım diye çıkartabilirsiniz.

Oysaki 6 aylık kira sözleşmesi yaparsanız , bu özel sözleşme oluyor. Kira şartlarını siz belirliyorsunuz. Kira sözleşmesine ,, taraflardan herhangi biri itiraz etmediği sürece 6aylık sözleşmesi , 1er dönem (6ay) yenilenir diye madde koyun.

Ayrıca kirayı TL olarak değil ,, asgari ücrete endeksli olarak düzenleyin. Ben evimi piyasa değerine göre net asgari ücretin %40 ı olarak belirledim. Sözleşmeyi bu şekilde yaptım. Asgari ücrete zam gelince kirada otomatik artacak.

şuan kiracı 5500x 0.4 : 2200 Tl kira ödeyecek. Sözleşme ise 6 aylık.

5 yıl olduysa adam oturmaya başlayalı, enflasyon oranı ustunde zam yapılabiliyor. Ev sahibinin kirayı guncelleme hakkı var. Bu şekilde kirayı fazla arttırırsın, kabul etmezse o zaman hukuka başvurursunuz.
    Zaten 5 yıl değilse de hukuka basvuracaksınız yapacak bir şey yok. Elektrik kesmek falan haklıyken haksız duruma düşersiniz.
    bazen bu kira olayı yüzünden cinayet işlendiği haberlerini okuyorum. muhtemelen böyle tipler yüzünden işleniyordur bu cinayetler. insanın malına ortak oluyor resmen. adama bak.

yasaların neden kiracının yanında yer aldığını da anlamıyorum. benim mülküme nasıl sahip çıkabiliyor? 1 yıl süreli kontrat yapıyoruz. 1 yıl sonunda anlaşamazsak çıkıp gitmesi lazım. mal benim sonuçta. o da kiracı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kiracıyı Evden Çıkaramama Durumu ve Hukuki Süreç

Kiracıyı evden çıkarmak için bazı yasal prosedürleri takip etmek gerekir. Bu prosedürler, "tahliye taahhütnamesi" olup olmadığına ve kiracıyla ev sahibi arasında herhangi bir anlaşmanın bulunup bulunmadığına göre değişebilir.

Tahliye Taahhütnamesi Varsa:

Tahliye taahhütnamesi düzenlenmişse, kiracı belirtilen tarihte evi boşaltmakla yükümlüdür. Bu durumda, ev sahibi mahkemeye başvurmadan polisi arayabilir. Polis, tahliye taahhütnamesini kontrol ederek kiracıyı evden çıkarmaya yardımcı olur.

Tahliye Taahhütnamesi Yoksa:

Tahliye taahhütnamesi yoksa, ev sahibi öncelikle tahliye davası açmalıdır. Tahliye davasını kazandıktan sonra, icra müdürlüğü aracılığıyla kiracıyı evden çıkarma işlemi başlatılır.

Polis Kiracıyı Evden Çıkarma Hakkına Sahip Midir?

Polis, tahliye taahhütnamesi varsa veya mahkeme kararıyla tahliye davası kazanılmışsa kiracıyı evden çıkarma yetkisine sahiptir. Ancak, polis kiracıyı zorla çıkarma yetkisine sahip değildir. Polis, yalnızca tahliye işleminin yasalara uygun bir şekilde yapıldığını denetler.

Kiracıyı Zorla Evden Çıkarmak Suçtur

Kiracıyı zorla veya şiddet kullanarak evden çıkarmak suçtur. Bu tür eylemler, yasal yaptırımlara tabi tutulur.

Önemli Uyarı:

Kişisel görüş belirtilmemeli ve öznel ifadeler kullanılmamalıdır. Metin, ikinci çoğul şahıs dilinde yazılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bedavaya oturuyor ne demek? Sözleşme yapmadın mı parasını verip oturuyor. Resmiyetle de hiçbir şey elde edemezsin adam haklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85B3E1193 -- 17 Ağustos 2022; 9:16:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohooo siz ne diyorsunuz hocam.

O lafı güzaf, lafın gelişi sözleşme kontrat vs ne istersen tabii ki var.

Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.

Sözleşme 1 ay içinde bitiyor?

Hadi gel çıkar.

Al sana sözleşme.

Hiçbir şekilde haklı değil.

Eylül 30'da o evi boşaltmak zorunda.

Sözleşme tarihi bitiyor.

Ne diyorsun sen?

Anlamadan dinlemeden okumadan, okuduğunu izah edemeden yorum yazıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Ağustos 2022; 9:18:27 >
  • Konuşarak halletmeye çalışın derim yasal yola girerseniz çok uzun sürer

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Anladım. O zaman yasal hakları daha çok süre verecek onlara senden. Anlaşamazsan yine onun lehine olacak

• OOYEAHH kullanıcısına yanıt

Hocam konuştuk.

Biz zaten adamın evine bile girmiyoruz kapı önünde kaldırım kenarında.

Dedik ki hocam geçen sene böyle böyle konuşmuştuk evet dedi.

Biz sana hemen evi boşalt demiyoruz zaten Eylül 30'da sözleşmen bitiyor istersen ev aramaya başla yada bizde arayalım sana buralardan dedik.

Sonra adam coştu boşaltmıyorum, sıkıysa çıkartın felan.

Sebep dedik? Bu fiyata ev bulamam ben zaten geçinemiyorum asgari ücret alıyorum ben dedi.

E iyide geçen kontratta bunları bildiğimizden colugundan cocugunda oldugundan sana zam mam yapmadık dedik. Hatta sende bize Allah razı olsun dedin dedik.

Geçti o işler ben bu fiyata ev bulamam o yüzden çıkmıyorum kimsede çıkartamaz demeye başladı.

Kardeşim kimin malını kime vermiyorsun dedik.

Ee senin malınsa alda görelim hadi dedi girdi içeriye kapıyıda şak diye kapattı suratımıza.

Telefonlarıda açmıyor.

• Bir arkadaşım tavsiye verdide doğrumudur değilmidir bilmiyorum.

Evi hemen başkasını üzerine devir edin, yani satın.

En fazla 10-15 bin lira tapu masrafı çıkar.

Sonra evin sahibi değiştiği için mecbur boşaltmak zorunda kalacak dedi.

Bu nedir ne değildir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hiç sormayın.

Adam resmen eve çökmüş durumda.

Sıkıysa çıkartın ne demek yahu?

Ya sen kimin malıyla kime artislik yapıyorsun?

Bu nasıl kafa anlamadım ben.

Polisle gel, askerle gel, mahkemeye ver avukata ver diyor adam.

• yüz verme yetime

• Ülkede devlet zoru ile kiracı ve ev sahibi karşı karşıya getiriliyor.

Kavgalar dövüşler çok oluyor. Yakında cinayet haberleri de başlar.

Ülkede resmi enflasyon %80 olmuş %25 artış yapabilirsin diyor devlet. Yıl sonunda bütün hizmetlere enflasyon oranı kadar zam yapan devlet değil miydi? bu yıl sonunda da aynı şey olacak.

Yani ev sahipleri tü kaka gibi gösteriliyor ama kiracılar da bu konuyu çok güzel kullanıyorlar.

2250TL ye kiracımız var aynı bölgede kiralar 6000TL olmuş çıksa ev bulma şansı yok, 3800e çıkaralım diyoruz mırın kırın yapıyor. Yasal yol falan diyor. Bence bu da ayıp.

• Mesela ben de kiraciyim ve ev sahibim ile sürekli sorunlar yaşıyorum. 1300 liradan 2300 liraya çıkartacağını söyledi ve sözleşmem 9 gün sonra bitiyor. biliyorum ki sözleşme tarihinden 30 gün önce evden çıkma isteğini ve talebini bildirmezsen kira sözleşmesi aynen devam ediyor. Eğer ev sahibi ile uğraşmak istesem şu an ne durumda olurum? yani mahkemeye gitse ne olabilir ?

• Hatayı en baştan yapmışsınız. Evden çıksın diye kiraya zam yapmadık demişsin. Kiracı çıksın diye zam yapılır. Zam yapmazsan çok ucuz kalır ödediği kira, çıkmak istemez. Evden çıksın diye aksine büyük bir zam yapacaktınız. Geçmiş olsun. İşiniz zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Evet bu doğrudur. Ben bir kiracı olarak ev sahibim evi satmayı istemişti. Ev sahibi değişince evi 30 gün içerisinde boşaltmak yasal bir zorunluluktu.

hatta bunu sırf kirayı arttırmak için yaptığını düşünmüştüm ki büyük ihtimalle öyle bir durum oldu çünkü 1500 piyasaydı ben 1300 e tutmuştum.

• 5 yıl olduysa adam oturmaya başlayalı, enflasyon oranı ustunde zam yapılabiliyor. Ev sahibinin kirayı guncelleme hakkı var. Bu şekilde kirayı fazla arttırırsın, kabul etmezse o zaman hukuka başvurursunuz.
    Zaten 5 yıl değilse de hukuka basvuracaksınız yapacak bir şey yok. Elektrik kesmek falan haklıyken haksız duruma düşersiniz.

• Yasal olucaksa uzun sürecek, eninde sonunda çıkacak ama 1 sene sürer çıkması o sıkıntı.. Üstte arkadaş elektrik melektrik demiş o olur mu acaba?  

• agridagiefsanesi11 kullanıcısına yanıt

Kira sözleşmesi yasal oranda artış ile aynen devam eder, yani 1 ay önce haber vermedi diye 1300 tl olarak kalmaz o kira.

• Akrabanızın düğünü var diyorsunuz kendisi oturacak muhtemelen ve önünde pekte zaman yok çünki düğün tarihi belli bu yaz demişsiniz.
    Yasal haklarınızı aramakla işe başlayın.
    Önünüzde zaman baskısı olduğundan, uzun süreceğini düşünürseniz.
    Kiracıya çıkarsan tuttuğun yerin 3 aylık kirasını ben ödeyeceğim diye teklifte bulunun.

Adam şöyle düşünecektir, her halükarda çıkacam, en azından 3 ay rahatım.

Tekrar ediyorum zaman baskısı

• adam sizi pasif görmüş, dişlerini dökün tespih yapıp eline verin

iyiniyet bukadarda suistimal edilmez

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.