Şimdi Ara

Kıramadığınız kişi arabanızı emanet isterse?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muhabbetimizin iyi olduğu bir iş arkadaşım, 1 hafta önce ay sonu kendisine araba lazım olacağını söyledi.
    Olumlu ve olumsuz bir tepki vermedim. Evet de demedim. Olmaz da diyemedim.
    Vermek istemiyorum çünkü bu konularda daha önce olumsuz tecrübeler yaşamışlığım var.
    (Yakıtı bitireni mi dersin, çizilen yeri benden önce vardı deyip atan mı, emanet arabayı başka birine emanet veren mi)

Şahinim varken kimseyi kırmazdım, ama şimdiki arabam 2010 Avrupa araba.

Arabayı isteyen kişinin profili:
    -3 yıldır çalıştığım kurumun müdürünün şöförü. Dışarda çay sigara içerken muhabbet ederiz o kadar.
    -Muhtemelen çapkınlık işleri için istiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 31 Mart 2014; 22:09:33 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emanet malın canı bir tarafındadır diyerek fikrinizi ortaya koyabilirsiniz
  • Araba arızalandı serviste yatıyor deyin.
  • Adamına bağlı. Adamin ruhu din sevgisiyle doluysa sıkıntı gelmez buna eminim.
    Ama sizin arkadaşınızi tanımış olmanız lazımdı yemek yediğiniz yerdeki tutumundan ya da toplu yapılan bir organizasyondaki yaptıklarından.
    Eğer zarar vereceğini düşünüyorsanız araç kiralamasini söyleyin derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracinizin basina birsey geldiginde uzulmeyecek kadar cok sevdiginiz biriyse verin. Yoksa

• Gercekten ihtiyaci varsa verin. Araban arkadastan önemli degil bence ama nasil bir arkadas olduguna gore de değişir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evli barkli adamsiniz arabanizla capkinlik yapilmasi sizin icin sorun olabilir.

• arabada sıkıntı var diyin bahane uydurun yani.ben olsam vermem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 10yillik can kan arkadasim bnden araba istemesin diye araba alirken ilk kriterim manuel vites. Biliyorum manuel kullanirken zorlaniyo... vsrin hesabini siz yapin.

• kesinlikle verme
    pirensip meselesi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bir ' kardeşim ' dediğimiz, herşeyimizi paylaştığımız insanlar vardır, bir normal arkadaşlarımız vardır ( ne çok yakın ne çok uzak ) bir de merhaba, iyi günler vs diyerek geçiştirdiğimiz/konuştuğumuz arkadaşlarımız vardır.

İlk seçenektekilere arabamızı gönül rahatlığıyla veririz, zira benim malım senin malın yoktur.

İkinci seçenektekilere ise eğer gerçekten güveniyorsak, düzgün bir insan olduğundan eminsek biraz çekinsekte veririz.İşte aman araba çok değerli, efenim ne söyliyim arabayı satmayı düşünüyorum ya da şu saatte bana tekrar lazım diyip uyara uyara veririz.

Üçüncü seçenektekilere bir mazeret uydurur vermeyiz.

Arkadaşınız hangi gruptaysa ona göre davranacaksınız artık .

• sacma sapan konular açmayın ne arabası mecbur kalmadıkça kimseye araba vermeyin... benden sana abi tavsiyesi gerci belki benden büyüksündür ama lafın gelişi abi tavsiyesi işte.
    olumsuz örnek saymakla bitmez hemen 10 tane anlatabilirim...
    daha gecen hafta haber geldi bir arkadaşım bizim başka bir arkadaşa arabayı vermiş. eleman motorsikletliye çarpmış bir sürü hır gür.motorsikletli tazminat davası açmış arabaya rehin konulmuş.arabayı ödünç veren süren kadar sorumlu kabul ediliyor ve arabasına rehin bile konulabiliyor. adam arabayla birine çarpsa öldürse yıllarca mahkemede sürünürsün.istediğin kadar ben sürmüyordum ödünç verdim de sorumlusun
  • Verdikten sonra içiniz rahat etmeyecekse, sürekli kapıya bakıp gelmesini bekleyecekseniz, acaba vermese miydim diye kendinize sorular soracaksanız vermeyin. Vermek istemedikten sonra bahane kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 31 Mart 2014; 22:25:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Verdikten sonra içiniz rahat etmeyecekse, sürekli kapıya bakıp gelmesini bekleyecekseniz, acaba vermese miydim diye kendinize sorular soracaksanız vermeyin. Vermek istemedikten sonra bahane kolay.

Ne tarz bahaneler mesala
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Arkadaşlar.
    Muhabbetimizin iyi olduğu bir iş arkadaşım, 1 hafta önce ay sonu kendisine araba lazım olacağını söyledi.
    Olumlu ve olumsuz bir tepki vermedim. Evet de demedim. Olmaz da diyemedim.
    Vermek istemiyorum çünkü bu konularda daha önce olumsuz tecrübeler yaşamışlığım var.
    (Yakıtı bitireni mi dersin, çizilen yeri benden önce vardı deyip atan mı, emanet arabayı başka birine emanet veren mi)

Şahinim varken kimseyi kırmazdım, ama şimdiki arabam 2010 Avrupa araba.

Arabayı isteyen kişinin profili:
    -3 yıldır çalıştığım kurumun müdürünün şöförü. Dışarda çay sigara içerken muhabbet ederiz o kadar.
    -Muhtemelen çapkınlık işleri için istiyordur.

yakın biri değilmiş o kadar, vermeyin bence

• Araba serviste dersin, başkası aldı dersin, işim var dersin ya da olmadı vermek istemiyorum dersin. Bizim aracı da birden fazla kişi istiyor bazen, bu konuda tecrübe kazandık biraz.

• Hastalık ya da Cenaze olmadığı sürece arabayı isteyen olursa. "Ben araba vermem istediğiniz yere götürür getiririm ama" diye söylerim.

Keyif için araba isteyip araba vermiyorum dediğimde kırılıp küseceklerse zaten böyleleri arkadaş değildir.
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle verme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence de bahane bulun, arkadaşlar yardım edelim bakalım en güzel bahane kimin ? :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.