Şimdi Ara

Kıramadığınız kişi arabanızı emanet isterse? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimseden arabasını almayın, arabınızı da vermeyin, biri cizer, sürter vs.. yaptırırsın ama adamın aklında kalır.
  • Verilmez Ya şu keyfi ihtiyaçlardan dolayı araba isteyenlere ayar oluyorum arkadaş hadi cenaze olur hastalık olur acil bişey olur alırsında keyif için hayatta vermem...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimseden araba istemem, istenmesini de istemem.

Allah kimseyi acil durumlara düşürmesin ama acil durumlarda bizzat kendim yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 1 Nisan 2014; 12:16:37 >
  • Bu kadar abartmamak lazım. Şöförlüğüne güveniyorsam kim olursa olsun veririm. Dostundan önemli mi? Bu şekilde davranarak arabanla başbaşa yaşar gidersin.
  • AT AVRAT SİLAH

O KADAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Arkadaşlar.
    Muhabbetimizin iyi olduğu bir iş arkadaşım, 1 hafta önce ay sonu kendisine araba lazım olacağını söyledi.
    Olumlu ve olumsuz bir tepki vermedim. Evet de demedim. Olmaz da diyemedim.
    Vermek istemiyorum çünkü bu konularda daha önce olumsuz tecrübeler yaşamışlığım var.
    (Yakıtı bitireni mi dersin, çizilen yeri benden önce vardı deyip atan mı, emanet arabayı başka birine emanet veren mi)

Şahinim varken kimseyi kırmazdım, ama şimdiki arabam 2010 Avrupa araba.

Arabayı isteyen kişinin profili:
    -3 yıldır çalıştığım kurumun müdürünün şöförü. Dışarda çay sigara içerken muhabbet ederiz o kadar.
    -Muhtemelen çapkınlık işleri için istiyordur.

Tövbeliyim. Kimseye araç vermem diyeceksin. Bir kere verdim başıma çok iş geldi. diyip işi bitiricen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç yalan söylemeyin direk olarak açıkça "aracı emanet ettiğimde aklım aracımda kalıyor ve bu beni rahatsız ediyor, seninle alakası yok babama bile versem aklım arabamda kalıyor" dersin olay biter. Bu cümleyi o kişiye söylemeniz 15 saniye sürecek ve sıkıntı bitecek aksi halde emanet ettiğiniz süre boyunca sıkıntınız devam edecek tercih sizin.
  • Her taraf rentacar doluyken bu devirde emanet arabaya gerek yok .
    Arıza yapsa sen diyeceksin sende oldu , o diyecek eskiden varmış.
    Kaza yapsa hadi adam tüm masrafı karşılasa bile değer kaybı var.
    Örnekler çoğaltılabilir , bu tür şeyler genelde tatsızlıkla kırgınlıkla biter.
    Kısa süreli lazımsa kendiniz götürün , bi kaç günlükse kiralasın ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Arkadaşlar.
    Muhabbetimizin iyi olduğu bir iş arkadaşım, 1 hafta önce ay sonu kendisine araba lazım olacağını söyledi.
    Olumlu ve olumsuz bir tepki vermedim. Evet de demedim. Olmaz da diyemedim.
    Vermek istemiyorum çünkü bu konularda daha önce olumsuz tecrübeler yaşamışlığım var.
    (Yakıtı bitireni mi dersin, çizilen yeri benden önce vardı deyip atan mı, emanet arabayı başka birine emanet veren mi)

Şahinim varken kimseyi kırmazdım, ama şimdiki arabam 2010 Avrupa araba.

Arabayı isteyen kişinin profili:
    -3 yıldır çalıştığım kurumun müdürünün şöförü. Dışarda çay sigara içerken muhabbet ederiz o kadar.
    -Muhtemelen çapkınlık işleri için istiyordur.

adam arabayı çarpsa "canının saoulsun sorun degil" diyebileceksen ver yoksa elektronik cihaz ve araba emanet verilmez. ayrıca o isteyen kişideki pişkinlik , sizdeki bu kibarlık birbirne örtüşmüyor. hayır diyebilmelisiniz.

• Verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun daha iyi
  • Ver gitsin ya ne olacak insan kırmaktansa mala zarar gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Şimdi bir ' kardeşim ' dediğimiz, herşeyimizi paylaştığımız insanlar vardır, bir normal arkadaşlarımız vardır ( ne çok yakın ne çok uzak ) bir de merhaba, iyi günler vs diyerek geçiştirdiğimiz/konuştuğumuz arkadaşlarımız vardır.

İlk seçenektekilere arabamızı gönül rahatlığıyla veririz, zira benim malım senin malın yoktur.

İkinci seçenektekilere ise eğer gerçekten güveniyorsak, düzgün bir insan olduğundan eminsek biraz çekinsekte veririz.İşte aman araba çok değerli, efenim ne söyliyim arabayı satmayı düşünüyorum ya da şu saatte bana tekrar lazım diyip uyara uyara veririz.

Üçüncü seçenektekilere bir mazeret uydurur vermeyiz.

Arkadaşınız hangi gruptaysa ona göre davranacaksınız artık .

Aynen katılıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• adam zaten şöför araç kullanmasında hernangi bir sıkıntı olacaksa zaten adamı şöför yapmazlar

ama güven meselesinde karışmam ama çapkınlık işleri için vermeyin derim. yarın birgün evinize Polis gelip de şu plakalı araçın sahibi sizmisiniz (gerçi kendileri biliyorlar da) derse ve filanca kişinin karısına kızına saldırılmış derse ne yapacaksın veya onun gibi şeyler
  • Çok yakın kardeş gibi olduğum biriyse veririm.

• yukarıda arkadaşın dediği gibi verip kötü olacağıma vermeden kötü olurum daha iyi !
  • Verme kardesim, yakin arkadasin degil birsey degil. Cay sigara icerken muhabbet diyorsun...kimdir neyin nesidir. Birak sakin da verme, araba o gece lazim karsiya gecicem falan filan dersin.
  • 50 60 tl ye bile araba kiralanabiliyor. Araba isteyen kiralasin.

• Normalde olsa araba verilmez büyük ihtimal çapkınlık için diyorsun ; bence verme arabanı

• Ne kimseye araç veririm ne kimseden araç alırım. Ne olacağı belli değil. Araba mubabbetine ara açılması çok saçma olur zaten.
  • 1 - daha önceden araç emanet ettiğim arkadaş aracımla kaza yaptı hanımla ortak karar aldık kim olursa olsun aracı vermiyoruz.

2 - o kadar ihtiyacı varsa günlük 80 lira araç kiralığı deyin durumun yoksa ben kiralıyayım deyin öküz olmadığı için kabul edemeyecektir.

siz ona kabul edemeyeceği bir alternatif sundunuz eğer ederse zaten öküzdür arpasını verin bir daha da konuşmayın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.