Şimdi Ara

Kıramadığınız kişi arabanızı emanet isterse? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: batkent

Adamına bağlı. Adamin ruhu din sevgisiyle doluysa sıkıntı gelmez buna eminim.
    Ama sizin arkadaşınızi tanımış olmanız lazımdı yemek yediğiniz yerdeki tutumundan ya da toplu yapılan bir organizasyondaki yaptıklarından.
    Eğer zarar vereceğini düşünüyorsanız araç kiralamasini söyleyin derim

Sen ne sacmaliyorsun ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanım izin vermiyor de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Hanım izin vermiyor de :)

bu cevap gayet mantıklı geldi.

-araba serviste desem, boş olduğu zamanı ister.
    -işim var desem, olmadığı günü sorar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 31 Mart 2014; 23:06:16 >
  • Vermem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Hanım izin vermiyor de :)

bu cevap gayet mantıklı geldi.

-araba serviste desem, boş olduğu zamanı ister.
    -işim var desem, olmadığı günü sorar.

Aynen arabayı alırken tek şartı oydu de hanımla aramız açılmasın durduk yere söz verdim dersin olur biter
  • Aklı basında adam arabanı istemez, Ya arabayla birine çarparsa !!!
    Verme kardeşim...
  • Babamın parasıyla alınan arabayı adama vermek istemiyorum içinde sigara içiyor diye varın gerisini siz düşünün oda bana vermek istemiyor lpg benzini bitiriyon diye :))

Çok nadir yanımda direksiyona geçen olur oda 2-3 km kısa mesafe elim kirli olur dokunmayım bi yere diye :)
  • Vermem..!

Çok ihtiyacı varsa gideceği yere ben götürürüm.
  • Hocam fetva makamı değilim ama aklıma şöyle bir çözüm geldi.

Bence hayırlı bir iş için istemediğine eminseniz. Gönlünü kırmadan izah edin birşeyler. O gün işiniz yoksa da bir iş icad edin lazım olduğunu söyleyin ve aracınızı da kullanın.

Sonra aracınızın bir zekatı var. Siz bunu vermelisiniz. Bunu da şöyle yapıyoruz. Yolda el edenlerden emin olduklarınızı alın istediği yere kadar götürün. Özellikle yokuş başlarında yaşlılar çok araç çevirirler. Kalpleri o yokuşa zor dayanır 2 dakikalık yolda büyük bir iyilik etmiş olursunuz. Mahallede komşularınızdan aracı olmayanlardan çarşı, market, pazar ihtiyacı olan mutlaka olur. Onların işlerini görün. Başka birşey arkadaşlarınızdan eşinizden, dostunuzdan insanlar buluşmalarınız sonrası toplu taşıma kullanacaklarsa onları evine bırakın. Bu da malınızın zekatı olur.

Bundan 7-8 sene önce bir gün yağmurda elimizde çanta anamla bir apartman girişine sığındık. Taksi de geçmiyor. Az da bir yokuş var. Orada ofisler de var. Bir beyefendi çıktı. Biz hiçbirşey demeden "yukarıya çıkacağım gelin dedi". Biz de bindik. Kendisiyle kartlarımızı değiştik. Not almıştım ne zaman ismini görsem o olayı hatırlar dua ederim kendisine. Hatta anama da hatırlatırım. Bundan daha güzel başka birşey var mı? Bu bizim minnettarlığımız. Bir de o zaman kendisi hiç tanımadığı bizi değil Allah'ı memnun etmek için yapmıştı bu davranışı. Kulu memnun olduysa, O memnun olmaz mı hiç?

• Istedigi yere götürün ama arabayı vermeyin.Sahsen ben vermem vermedimde.Istedikleri her yere götürürüm

• Yuzsuzmu bu adam madem surekli gorusmuyorsunuz neye dayanarak istio arada yaptiginiz iki muhabbete dayanarakmi ailem haricinde baska hiçkimseye vermem cunki kaza bile yapsa yanlislikla oldu diyip iki hafta ortalikta gorunmeyecek adamlar taniyorum adam denilirse tabi.

• depoyu fullede getir deyin, tamam derse verin yok derse şartlar böyle gardaş deyin
  • Hanım izin vermiyor mantıklı.

Birde araba bozuk parçası gelecekde 1 ay da gelecekmiş servis söyledi derseniz mantıklı olur ama hanım izin vermiyor derseniz bir daha sormaz kökten çözüm olur ama iş yerinde kılıbığa çıkar adınız
  • Kırarım

• Kesinlikle vermem,

okadar lazımsa götürürüm.
  • Ben kimseden araba istemem vermemde. Çok önemliyse götürürüm. Malını vererek kötü olmaktansa vermeyerek kötü ol.

• Harbi delikanlı güvenilir bir kişiyse verilir. Ama diğer türlü vurdumduymaz hiçbirşeyi umarsamaz bir tipse es geç gitsin.. O aracın afedersin anasını ağlatır.
  • Buraya bu konuyu acacak kadar kararsızsanız aracınızı vermemenız gerekıyor ..

Cevap konuda gizli ..
  • Geçenlerde arabayı bir arkadaşım istedi neymiş sevgilisini gezdirecekmiş. Kim bilir ne yapacak aracımda . Tabi aracı vermeyince aramızda dargınlık oluştu. Ayrıca hiç bahaneye gerek yok. Açıkça veremem deyin, sonra da emanet araçla kaza yapıldığında sorumluluğun yine sizde olacağını da açıkça belirtin. Dargınlık yaşanırsa da yaşansın. Verip de iyi olacağınıza vermeyin kötü olun daha iyi

• Vermem asla ve kat'a

Kaldı ki günümüzde araç istemekte saçmalık. Araç kiralama ücretlerinin oldukça makul olduğu ve kolaylaştığı günümüzde.

Bu konuda takıntılıyım,aracımı otoparkta ve yıkamacıda bile kendim kullanırım,başkasına vermem. Özellikle otopark görevlisinin ve yıkamacının nasıl araç kullandığını gördükten sonra !!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.