Şimdi Ara

Kıramadığınız kişi arabanızı emanet isterse? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam benim arabam yok. Ailemin arabasini kullaniyorum. Bu yuzden de isteyen nadir oluyor. Ama emanet araba istemedim bugune kadar kimseden istemeyi de dusunmuyorum. Siz de emanet araba da surmem emanet araba da vermem yanlis anlama kim olsa emanet araba vermem prensip meselesi dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verme. Gerekli neden ve bahanelere fazlası ile katılıyorum

• Ben skuterimi bile vermiyorum o derece neden arabayı emanet edeyim. Kimse kusura bakmasın ben isteyen arkadaşlara benim malım kıymetlidir cevabını veriyorum yeminliyim deyip gönderiyorum
  • Yok yakın biri de değilmiş. Ben hiç sevmem böyle şeyleri. Çok lazımsa kirala arkadaşım. Hayatımdaki en yakın ilk 3 insanın içindeyse düşünürüm, onun dışında kimseye vermem.

• tavrım herzaman nettir araba konusunda bildikleri için istemezler vermem :D kırılan kırılsın hiç umursamam sonradan kötü olacağıma baştan kötü olurum en azından başım ağrımaz
  • Araci veririm ne olacak fani dünya mali için sevdiklerini kirmam

• ben olsam vermem
  • O salaklığı ben yaptım meraktan dolayı arkadaşımın arabasını aldım şimdi içim içimi yiyor dalgınlıkla yaptığım hata araca zarar verdi mi acaba diye :( bir daha tövbe kimsenin arabasını istemem kendiminkini de vermem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Arabayı bi deneyeyim" diye isteyip ben yanındayken soğuk motorla (Ve kasnaklardan biri dağılmış dememe rağmen) 6000 devir çevirten gördükten sonra arabayı kimseye vermem. İşim yoksa, bizzat ben götürür getiririm. Değilse kusura bakmasın. Hele piyasa yapmak için v.b benim arabamı hiç istemesin.
    Ha dayım var, ona veririm lazım olursa -ki şu anda arabası var ama sanayide olur, satmış olur v.b- ki onun da sürüşünü biliyorum. Arabayı üzmez.
    Ben kendim 3000 deviri geçmezken, motorumda kasnak dağınıkken, motor soğukken 6000 devir çeviren gördüm diyorum ya, nasıl emanet edeyim? Ben arabadayken langır lungur kapı kapatanlar falan...
  • araç ortaklı deyin, abiniz kuzeniniz felan, bu tarz işlere karşı araç ikimizin deyin, suçu da başkasına atmak size de zarar getirmez
  • Etrafımdakiler genelde araba kullanmasını iyi bilen insanlar ama iyi sürücü olmasa da yakın kıramadığım bir arkadaşımsa veririm gözü kapalı..Gerçi ödünç verecek arabam da yok ya neyse

Edit: Harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 1 Nisan 2014; 20:58:09 >
  • gitsin araç kiralasın bence ikinize de sıkıntı olmaz.
  • Öyle bi yalan uydurun ki, ne şiş yansın,ne kebap yansın. Hem bu yalan yatsıya kadar yanıp sonra sönecek bi mum olmasın...İş sizin zekanıza kalmış yani :)
  • Ben takmazdım bu araba verme olaylarını, isteyene de verirdim. Taa ki bi olay yaşayana kadar. DSG aracımı bi tanıdık ver ben bi süreyim dedi, otomatik kullandın mı hiç dedim, evet dedi. Yalan söylemiş. Araç hareket ederken debriyaj yerinde frene basıp geri vitese atmaya çalıştı. Gerçi vites tepki vermedi ama benden soğuk terler döküldü. O günden sonra araba vermem.

verecem kişiler :
    1- arıza çıkaracağı zaman arızayı ödeyebilecek karakterde ve nitelikte olan adam
    2- çok çok sevdiğim aile akraba arkadaşlarım ( 3'ü geçmez)

alacağım kişiler :
    1- herkesten alırım ancak her aracı almam. Aracın tamamını satın alabileceğim araçları alırım. En ufak bir kaza, en ufak çizikte komple arabasını satın alabilmek için.
  • Bi arkadaşım aynı durumda aracın sigortası muayenesi falan yok, semin için sorun olur mu diyerek zarf atmıştı. Neyse ki isteyen caymıştı :) şansınızı deneyin, risk budur ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben vermezdim ya. Nedenini sorarsan daha önceki tecrübelerden dolayı. Alıp getirmek bilmez..
  • Bayanlarda daha çok tereddüt ederim erkekler de ise adamına göre değişir 15 senelik can dostun farklı 2 aydır tanıdığın farklı. Sürüş becerisi mal kıymeti emanet duygusu çok önemlidir bu durumlarda.

• verdin adam kaza yaptı ne olacak?mal neyse de cana bir şey gelirse?
  • Vermem arkadaş kimse kusura bakmasın.
    İhtiyacı olan gitsin kiralasın piyasada 50 TL ye bile araba var. Çok sıkıntılı bir durum olur hastalık vs. kendim götürür getiririm gene vermem. Zamanında nelerini gördük arabayı çarpanmı ararsın sağını solu çizenmi ararsın yarım depo alıp ışık yanarken getiren vs. saymakla bitmez gerek yok risk almaya hadi bunları boşver mala gelsin dersin kaza yaparsa bittin demektir uğraş dur.
  • Abi tanımadığın etmediğin adama sakın verme akraba olsa bile güvenmediğin adama hiç verme .Belki gezmek için değilde parça çalmak için yapıyorsa?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.