Şimdi Ara

Kıramadığınız kişi arabanızı emanet isterse? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Babam ve abimin dışında hiçbir Allah'ın kulunu şoför koltuğuna oturtmam :)
  • arabam 3 yaşında olduğu için gözüm kapalı herkese veririm artık.
    ilk aldığım zaman bırak arabayi vermeyi bindirmezdim bile kimseyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıldır selamlastigim haysiyeti bozuk okul evladı anlarsiniz 1 dal sigara için daha arabam 2 aylık ken kaputu Boydan boya çizmisti bencede vermeyin ama bu örneği görün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabam, hiçbir dostumdan değerli değildir.

Etrafımda araba isteyecek pek insan yok, herkesin kendi arabası var, ama daha önce nasıl kullandığını gördüğüm bir arkadaşıma hiç düşünmeden veririm. Gözüm arkada falan da kalmaz.
    Kaza yaparsa da şans işidir, cana gelmesin de, mala gelene aldırmam. Sonuçta kasko var, oradan yapılır.

Ama daha yeni tanıdığım, güvenmediğim biri isterse de açıkça söylerim veremem diye. Buna utanacak sıkılacak bir şey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba hususunda kıramayacağım iki kişi olur; eşim ve babam. Onun dışında hayat-memat meselesi değilse kimseye vermem.
  • Verin de gorun can kayıplı bir kazaya karışsın :) ne arkadaşlar gorduk ne akrabalar, hem de kendi yakınlarımız. O yüzden direk reddedin kırılırsa kırılsın koynunuza mı alacaksınız sanki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof. Dr. MEZARCI -- 2 Nisan 2014; 9:21:59 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: er76.

20 yıllık arkadaşımdan 3 saatliğine arabasını istemiştim 4 /5 yıl önce çok saçma bir nedenle geri çevrilince o tarihten sonra arabamı kimseye vermeme kararı aldım(gerekçesi o 3 saat içinde çocuğu hasta olursa ne yapacakmış)

oha
  • Yahu calistigin yerin patronunun soforu sizin kiramadiginiz arkadasiniz mi oluyor ben onu anlamadim.bence siz arabayi falan bosverin arkadas iliskilerinizi gozden gecirip arkadaslarinizi yeniden kategorize edin

• Bu araç verme işinde herkes aracın zarar görmesinden falan bahsetmişte asıl tehlike çok daha farklı..

Araç sahibi meydana gelen kazalarda, karşı tarafa aracı kullanan kişi gibi sorumludur. Aracı verdiğiniz kişi bir kaza yapıp bir kişiye çarpıp ölümüne veya yaralanmasına sebebiyet verirse açılacak tazminat davasında siz de muhatap olursunuz. Bu davalarda 100 lerce bin liralık tazminatlar çıkmaktadır. Aracı verdiğiniz kişi züğürt biriyse veya bu borcu ödemezse bu paralar sizden tahsil edilir.

Aracımı veririm de bir tarafı çizilecek diye korkmak yerine bahsettiğim şeyden korkmak çok daha mantıklıdır. Çok zorunda kalmadıkça güvenmediğiniz kişilere aracımızı vermeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxtolgaxxx1977 -- 2 Nisan 2014; 10:40:16 >
  • Huyunu suyunu bilmediğim adama vermem. Güvendiğim yakın bir dostumsa gözüm kapalı veririrm. İsterse vursun kırsın. Kötü niyetli olmadığını bilirim çünkü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba konusunda kıramayacağım kişi yoktur.
  • Kendim hiç bir zaman hiç kimseden istemediğim halde, isteyen adama güveniyorsam veririm.

Az önce iş yerinden arkadaşım istedi mesela verdim. Samimi olduğum, sevdiğim biri. Alsın işini görsün, vurursa üzülürüz tabi ama ne yapalım yani o kadar pimpirik olmaya gerek yok. Sonuçta altımda Bugatti Veyron yok.

Çevremden yıllardır gözlemlediğim olay ne kadar titiz, pimpirik adam varsa her iş onların başına geliyor. Sakınan göze çöp batar.
  • veripte kötü olacağına verme kötü ol daha iyi araba yeni diyorsun kuş serisi olsa ver derdim ama avrupa araba verme kaza yapar yada birine çarpar senin başın yanar
  • keyif için emanet alınmaz.
    ihtiyaç veya zorunluluk hallerinde, bi kenarlarda kötü gün parası biriktirmiş olacaksın,
    ve taksi tutup, araba kiralaaycaksın.
    kimseden araç isteme.
    en doğrusu bu bence.
  • Günlük sizin için sadece bir iş yeri arkadaşı ise düşünülebilir ama can dostum dediğiniz biriyse tereddütsüz verilmeli diye düşünüyorum

• öyle çapkınlıktır vs tarzı şeyler için isterse vermem acıkcada söylerim araba aile arabası görülür ayıp olur falan diye .. ama gerçekten ihtiyacsa ve güvenilir bi arkadaşsa o zaman kısa bir süreliğine veririm ..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.