yazlıgı kiraya vermek istiyorum. en doğru yol kira sözleşmesi 1 yıllık sözleşme + tahliye taahhutnamesi midir? tecrübeli bilgi sahibi arkadaslar yol gösterirse cok iyi olur daha once hiç boyle birşey yapmadım. edit: evi kasım ayında kiraya verdim diyelim. ocak ayında devlet maksimum ev kiralarına zam sınırını acıkladı.kiracıya şunu diyebilir miyim kiraya %... zam yapıyorum. kiracı su hakka sahip mi kardesim 3ay oldu ne zammı vb. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebbx41 -- 20 Eylül 2022; 11:5:36 > |
Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (27. sayfa)
-
-
Senede 1 kere zam yapma hakkiniz var, yeni giren birine ha diyince zam yapamiyorsunuz.
Ve evet akliniz varsa, cikartma tahahhutlu sozlesme ile kiraya verin. Yoksa, sittin sene cikmak istemez ise cikartmaazsiniz.
Internette ornekleri var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir benzeri de bende var. 1+1 öğrenciye yönelik dairelerim var. Bu zamana kadar hiç tüfe ye bakmadım %3-5 zam yapar fiyatı emsallerin %25 altında tutardım. 900₺ den 1000-1300₺ bandına ancak çekebildim. An itibari ile emsallerini 4000-6000₺ den verenler var. Tüfe nin %50 den aşağı çıkmayacağını düşünürsek, sıçtım :)
çözüm bulabildiniz mi ? Tadilat sebebiyle binayı boşaltım 1 yıl kira almayıp sonraki sene 6000₺ den versem ben bu işten gene karlı çıkıyorum!
bu muz cumhureiyetinde evi yak daha iyi sokayım 5 lirtasına 10 lirasına böyle tipler sokakta geberse umrumda olmaz herkes kendini şark kurnazu biliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bellup -- 2 Ekim 2022; 23:42:54 > -
ev sahibi kiracı olayları çok karmaşık. iki tarafta kendince haklı çıkıyor hep.
-
devlet değil sorumlusu devletin başkanı yanı cumhurbaskanı ve yandaş devlet yonetıcılerı. Tabıkı kasıtlı yapılan bir durum
-
Köylü olmayan arkadaşım peki %25 zam kanunu var 2000₺ kira veren 2500₺ fazla vermem diyor zamanında ödüyor ama emsali 10000₺ TL nasıl işin içinden çıkılacak , iş yerlerinde emsal kira tutarı davası var bunda da geçerli mi
Konuyu açalı baya olmuş da benim tavsiyem kayınço bilmem ne kimsenin derdiyle uğraşma herkes kendi problemini kendi çözsün. Belki bir tartışma olsa o kiracı çekip seni vuracak değer mi başkası için
az insaflı ol kiracın sana güvenmiş evini tutmuş insanları neden çıkartmak istiyorsun eşya taşıma derdi vs bilir misin defol git başka yerden ev tut o zaman kiracın günü gününe kiranı ödüyorsa burda tek suçlu sensin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X