Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biz de deprem korkusundan dolayı 2020’de kendi evimizi bırakıp kiraya çıktık.

Geçen yıl iyiyiz güzeliz 75,00 TL zam yapmışken, bu yıl %175 zam yapmak istedi, yoksa evi boşalt dedi utanmadan.

iş inada bindi, ben de yasal oran %29 yaptım(nisanda).

şuan hiç muhatap olmuyoruz ama içim bi huzursuz. Pislik yapar rahatsız eder diye. Tek olsam neyse de anne babam hemen üzülüyor.

biz de kendi evimizi kiraya vermiştik, o da %25 zam yaptı. Bir şey deme hakkımız olmadığı için diyemedik, demek de istemedik zaten.

hayat pahalılaştı evet ama para kazanma seçeneği olarak kirayı görmemeli ev sahipleri.yanlış ve ahlaksızca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak bir karışıklık olabilir , 5 sene sonunda yani 6. kira dönemi için mi yoksa 7.kira dönemi için mi şu an için tam emin olamadım. Arkaaşın mesajında sanki 7. kira dönemi için gibi bir anlam çıkıyor.

bir sitede

https://mihci.av.tr/kira-tespit-davasi/#:~:text=itibaren%20h%C3%BCk%C3%BCm%20kurulur.-,Kira%20Tespit%20Davas%C4%B1%20Ne%20Zaman%20A%C3%A7%C4%B1l%C4%B1r%3F,5%20y%C4%B1l%20ge%C3%A7tikten%20sonra%20a%C3%A7%C4%B1labilir.

Kira tespit davası her zaman açılabilir. Bir zaman koşulu aranmamaktadır. Ancak kira bedelinin piyasa rayicine çekileceği dava kira sözleşmesinin başlangıcından itibaren 5 yıl geçtikten sonra açılabilir.

tam bu aralıkta iseniz , youtube ve google dan biraz daha detaylı arama yapabilirsiniz.

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler

• E.w.i.f.K kullanıcısına yanıt
    Yalnız üç yıl geçmedikçe başkasına kiralayamazsın.
    Usta ile anlaşamamış olman taşınmazı başkasına kiralanan için haklı sebep teşkil etmez.

Tadilat sebebiyle tahliye için şartlar var.
    -Tadilat gerekli olacak.
    -Tadilat taşınmazın durumunu daha iyi yapmak için olacak. Pencereyi söküp aynı durumda başka bir pencere takmak tadilat olarak kabul edilmez.
    -Tadilat esaslı olacak.(Tadilatın mahiyeti ile ilgili somut deliller ortaya koymanız lazım.)
    -Tadilat nedeniyle taşınmazın kullanımı imkansız olacak.(Buraya siz karar veremiyorsunuz. Bilirkişi raporu isteniyor, ona göre hakim karar veriyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Eylül 2022; 8:51:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Hocam size ihtarla ilgili özelden bir soru sordum. Dönüş yapabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Kira tespit davası, beşinci uzama yılından sonra rayiç kira bedelinin belirlenmesi için açılır. O yüzden 5 yıl sonra 6 yıl sonrası mantığı yanıltıcı olabilir. Çünkü her sözleşme bir yıllık değildir.

Bir yıllık kira sözleşmesi eğer kiracı bildirimde bulunmadığı için yenilenmiş ise aynı şartlarda bir yıl uzar. 1 yıl sonrası + 5 yıl da uzama süresi yani artık 6. yenileme dönemi için açılır. Kira tespit davası her zaman açılabilir ise de artık 5. uzama dönemi bitmeden en az 30 gün önce bildirimde bulunulursa 6. uzama dönemi için tespit yapılır. Bu süreye uyulmaz ise artık kiracı 6. uzama dönemini de zamsız geçirir.

Eğer sözleşme 2 yıllık ise 2 + 5 yıllık uzama, 3 yıllık ise 3 + 5 yıllık uzama dönemi için bu davalar açılır. Bunu bildikleri için süpermarketler kira sözleşmelerini uzun süreli yapmaya çalışırlar genelde.

Eğer evini kiraya veriyorsan bu taşınmaz üzerindeki yararlanma hakkını kiracıya vermiş oluyorsun. Artık onun özel hayatına, kişisel haklarına saygı duymak durumundasın. Benim mülküm deyip kafana göre içeri girer, camı pencereyi sökersen konut dokunulmazlığını ihlal suçunu işlemiş olursun. O yüzden kişilere tavsiye verirken dikkatli olmak gerekir. Birisi bunu okuyup gaza gelir sonra başına iş alır.

• K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Biraz da ironi yapmıştim ama mesajı sileriz problem yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Öyle hocam ama nasıl anlaşılacağı belli olmaz, son zamanlarda kiracı-ev sahibi ilişkileri gerginleşti, çilingir çağırıp kilit değiştiren, balta ile kapı kıran ev sahibi vs var. Gerçek zannedip gaza gelen falan olur mazallah.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

ok...

• Geçen benimki de %200 zam istedi her ay arıyor zam istiyor bıktım bende. Yapmıyorum dedim o zaman eşyalarını kapıya atıcam diyor bana. Yürek yiyorlar heralde. Evime özelime girip eşyamı atacak adamı yamulturum vallahi öyle bir şey yok. Ev sahipleri her konuda kendini her şeyi yaparım kimse karışamaz ev benim ayağına gidiyor.

• Benimde bu konuda ciddi bir yardıma ihtiyacım var. Bilgisi olan birisi mesaj atabilir mi acaba?

6 ay kadar önce ev aldık, benim oturacağımı belirterek. Noterden ihtarname çektik 6 ay sonunda evi boşaltması için. Ev bakıyorum dedi 6 ay boyunca. 6 ay dolunca da mahkemeye verin çıkmayacağım diyor. 2 sene mahkeme sürer diyor, sonra da istinafa götürürüm diyor. Bölgede evler 10 bin bu kadın 2 bin falan veriyor. Kendisi de avukat.

Şimdi bu durumda ne yapabiliriz? Ben yurt dışında yaşıyorum, ülkeye dönmek için 2 sene bu kadını mı bekleyeceğim?

• Yılmaz kullanıcısına yanıt
    İhtar cekmis miydiniz kendiniz oturacaginiza dair ? İhtar sonrasi mahkrme acabilirsiniz. Baska musait daireniz yoksa ve kendiniz oturacaginizi beyan ederseniz dava 2 sene surmez daha cabuk sonuclanır.

• 7 yilliklar var bende de ne yapsak boş, cikartmak zor iş arkadas. Macaniz yetiyorsa, belali adam yollayip tehdit işlerine girip, def edilebilir. Ancak hukuk dişi bir yol oldugu icin o yolu önermiyorum. Onun haricinde maalesef beklemek durumundasiniz. Ben o secenegi mecbur seciyorum. Maksimum zammi yansitip, 3 sene daha cekecegim bu lanet insanlari. Sonrasinda dakika gecmeden 10.yilda ihtari cekip, şutlayacagim. Sudan çikmiş baliga donecekler. Bedava oturduklari yerden 3 kat fazla kiraya cikacak olan onlar.

Sonrasinda bir daha kiraciya ev verirken, çikartma tahahhutlu sözleşme imzalayacagim. Kabul etmeyen etmesin, edecek olan da ona gore otursun ki bu belalarla bir daha ugrasmayayim. Insanin kendi malini bedavaya kiralamasi kadar kötü, ağır bir şey yok maalesef.

• Toprak ve ev sahibi silahlanmalı kölelere haddini bildirmeli karşı- devrim lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Eylül 2022; 15:54:14 >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Maksimum fiyata nasıl kiralayacaksin ki zaten devlet ona müdahale ediyor... Satılığa çıkarmak nasıl bir fikir belli tadilat falanda yapılabilir

• K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Kiracı ile ev sahibi arasında genelde 1 yıllık sözleşme olmakta dediklerin 1 yıl için geçerli ama devlet senin hakkını gaspediyor ve %25 zam dayatmasında bulunuyor. Niye ? iktidar kendisinin kontrol edemediği enflasyonu ev sahiplerinden (başka sektörde de oto bayisi ,farklı aracı ve satıcılardan) çıkarmak istiyor. %25 zam üzeri zam yasağı 2000lerde de uygulanmış ama anayasa mahkemesi bunu iptal etmiş( simdi bir avukat başvurdu bunu anayasa mahkemesinde ) Avrupa'da kirada üst limit gibi şeyler uygulandı ama pandemi zamanı oldu devamlı yapılan birşey değil. Devletin insanların konutlarını ne yapacağını belirleme hakkı yok ( ancak savaş zamanı kıtlık zamanı buhran zamanı olabilir) gerçi şu an ülkede buhran var ama bunu sadece belli kesimde telafi etmesi beklenemez . Buhran varsa 6 bin lira üstü maaş alan emekli memur maaşlarında zammı kaldır bakalım buhran ve enflasyon devam edecek mi?.... Şimdi evsahipleri evlerini satılığa çıkarsa ve satıp altın veya döviz alsa işte o zan asıl buhran çıkacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Eylül 2022; 14:13:31 >

• SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt
    Memur ve emekli maaş zammı kadar kirada zam hakkaniyetli olan şey zaten

Ama birkaç sene öncesine kadar kira artışında üst sınır Üfe olduğunu bilmek gerekir. Hatta Brunson zamanına kadar dövize endeksli kira artisi olmaktaydı. Sadece birkaç yıldır ev alan yok 10-15 sene önce ev alıp kiraya verenler için enflasyonun çok altında zam dayatması yoktu

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Maksimumdan kasit, devlet denen yapinin dayattigi 25 lik zam maalesef. Mal 1 degil ki satayim hocam, keske hepsini satabilecek ( ederinde) bir durum da olsam da, bu ulkeden komple defolup gitsem. Italyadan oradan buradan ev alabilecek cok rahat maddiyatim var cunku. Ama iste kazin ayagi gitmek vs kolay işler degil.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.